FK Dinamo Moskva – Panathinaikos 2:1 (kon.) | FK Krasnodar – Lille 1:1 (kon.) | Rijeka – Liége 2:0 (kon.)
Feyenoord – Sevilla 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Everton 0:2 (kon.) | Slovan Bratislava – YB Bern 1:3 (kon.)
Sparta Praha – Neapol 0:0 (kon.) | D.Kyjev – Rio Ave 2:0 (kon.) | Aalborg – FCSB 1:0 (kon.)
Minsk – Solún 0:2 (kon.) | Guingamp – Fiorentina 1:2 (kon.) | Lokeren – Légia Varšava 1:0 (kon.)
Trabzonspor – Met. Charkov 3:1 (kon.) | Zürich – Limassol 3:1 (kon.) | Villarreal – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
Helsinki – Kodaň 2:1 (kon.) | Turín – Brugge 0:0 (kon.) | Tottenham – Partizan 1:0 (kon.)
Asteras – Besiktas 2:2 (kon.) | Celtic – Salzburg 1:3 (kon.) | Giurgiu – D. Záhreb 1:0 (kon.)
Saint-Étienne – Karabach 1:1 (kon.) | Inter – Dnipropetrovsk 2:1 (kon.)
koniec
EA Guingamp
1:2 (1:2)
ACF Fiorentina
Štvrtok 27.11.2014, 19:00 • Stade du Roudourou • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vitajte pri sledovaní on-line prenosu, v ktorom sa od 19:00 budeme zameriavať na zápas Európskej ligy UEFA medzi domácim EA Guingamp a hosťujúcim ACF Florencia. Stretnutím vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka

    Dnes to bude na Stade du Roudourou zaujímavý zápas, keďže na seba narazia najlepšie celky skupiny K. Florencia má na konte desať bodov a skupine vedie práve pred druhým Guingampom, ktorý doposiaľ získal sedem bodov. Florencia dokopy strelila osem gólov a len jedenkrát inkasovala. Domáci skórovali štyrikrát a tri razy inkasovali.
    V tejto sezóne Európskej ligy zatiaľ Guingamp dva razy vyhral, jedenkrát prehral a jeden raz prehral. V domácej francúzskej súťaži sa však Guingampu veľmi nedarí. Nachádza sa až na predposlednej pozícii s 12 bodmi.
    Florencia je na tom čo sa týka bilancie lepšie, keďže doposiaľ v tejto sezóne druhej najprestížnejšej európskej klubovej súťaže vyhrala tri zápasy a len jeden remízovala. V Serie A obsadzuje desiate miesto, čiže presný stred tabuľky so 16 bodmi na konte.

    Túto sezónu sa tieto celky už raz stretli. Bolo to presne 18. septembra. Florencia vtedy doma zdolala Guingamp jasne 3:0.

    Podarí sa Guingampu na domácej pôde vrátiť Florencii požičané alebo budú hostia úspešnejší aj vonku?

    To všetko a mnoho viac v našom prenose na webe Onlajny.eu. Príjemné čítanie a pekný športový zážitok vám želá Lukáš R. Ovšonka.
     
    Úvodné zostavy:

    EA Guingamp: Lössl – Jacobsen, Kerbrat, Sorbon, Sankoh – Yatabaré, Diallo, Mathis, Pied, Beauvue – Marveaux
    Náhradníci: Angoua, Baca, Schwartz, Sankhare, Mandanne, Guichard, Giresse

    ACF Florencia: Tatarusanu – Richards, Tomović, Basanta – Vargas, Badelj, Lazzari, Aquilani, Kurtič – Marin, Babacar
    Náhradníci: Neto, Cuadrado, Savić, Borja Valero, M. Alonso, Mancini, Iličić

    Rozhodca: Eskov – Mosiakin, Dančenko.
     
    Dnes sa domáci futbalisti predstavia v dresoch s červenou-čiernou kombinácou, hostia z Fiorentiny budú hrať v bielych dresoch. O malú chvíľu začíname...
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop dnešného zápasu sa postarali futbalisti hosťujúcej Florencie, ktorí začínajú krátkymi prihrávkami na vlastnej polovici.
     
    2
    Spoza šestnástky poslal Mathis pekný center ku vzdialenejšej žrdi, ktorým našiel napokon Yatabarého, no ten hlavičkou triafal iba vysoko nad.
     
    3
    Kurtič bol s loptou na pravej strane ihriska, no cez Jacobsena sa nedokázal presadiť. Hostia však majú autové vhadzovanie.
     
    4
    Yatabaré manévroval s loptou na pravej krajnej hranici šestnástky, Vargas dobre vystihol jeho pohyby a loptu mu dokázal vziať.
     
    4
    Na opačnej strane sa lopty zmocnil Marin, ktorý vypálil z priestoru šestnástkového oblúku, no mieril ďaleko vedľa ľavej žrde.
     
    5
    Domáci futbalisti si loptu prihrávali na útočnej polovici, no nakoniec prihrávku na ľavej strane nedomysleli, a to v tomto prípade znamenalo ofsajd.
     
    6
    Florencia dala gól!
    Po chybe hráčov Guingampu sa dostávajú do vedenia hosťujúci futbalisti! Loptu po pravej strane potiahol Babacar, ktorý však mieril iba do pozorného brankára brankára Lössla. Následne dokázal loptu odkopnúť Sankoh, no len an kopačku Badelja, ktorý posunul približne do priestoru bieleho bodu MARKOVI MARINOVI a ten nekompromisne zakončil!
    MARIN - 0:1
     
    8
    Florencia sa teda poriadne bleskurýchlo dostala do vedenia. Zdá sa, že začne kontrolovať hru. Zápas je však ešte len čerstvý a jedno-gólové vedenie v tejto chvíli nič nemusí znamenať.
     
    10
    Marin sa snažil v strede ihriska prejsť cez Dialla, no ten ho nedovolene poslal k zemi. Hostia majú loptu približne v strede ihriska.
     
    11
    Yatabaré posielal z pravej strany vzdušnú loptu do vnútra pokutového územia, no nikto z jeho spoluhráčov napokon naň nedokázal siahnuť.
     
    12
    Domáci futbalisti sa snažili dostať do zakončenia, no Yatabaré sa ocitol v ofsajdovom postavení.
     
    13
    Florencia dala gól!
    Florencijskí futbalisti získavajú dvoj-gólový náskok! Na ľavej strane ihriska sa dokázal uvoľniť Vargas, ktorý si spracoval loptu na ľavej krajnej hranici šestnástky a skvelo poslal do vnútra pokutového územia na KHOUMU BABACARA, ktorý ľahkým priťuknutím prekonal Lössla!
    BABACAR - 0:2
     
    15
    Môžeme konštatovať, že Guingampu absolútne nevyšiel úvod do zápasu, skazených prvých pätnásť minút. Sme teda zvedaví, čo dokážu zverenci trénera Gourvenneca s týmto zápasom ešte urobiť, majú na to dostatok času.
     
    16
    Domáci futbalisti mali k dispozícii štandardku na útočnej polovici, lopta presvišťala vápnom, no do zakončenia sa nik z hráčov Guingampu nedostal.
     
    18
    Sankoh sa snažil priamočiaro prihrávať po pravej strane na Pieda, no bola to veľmi nepresná prihrávka. Loptu už má v moci Florencia.
     
    19
    Yatabaré bol rozbehnutý na útočnej polovici a snažil sa naraziť si loptu o Beavueho, no ten bol dobre strážený súperovymi hráčmi.
     
    20
    Spoza pokutového územia vypálil Beauvue, no jeho tvrdý projektil iba nastrelil telo niektorého z jeho spoluhráčov a potom lopta skončila mimo hracej plochy.
     
    21
    Pied poslal z pravej strany pas priamo do vnútra šestnástky, kde ho nezachytil Yatabré, Dialo, ale Beauvue už áno, no ani toto nič neznamenalo, keďže ľavého stredopoliara dokázali pokryť hosťujúci obrancovia.
     
    23
    Kerbrat presúval loptu z obrannej polovice priamo na hrot, kde bol Beauvue, no to nič neznamenalo, keďže sa tento hráč vyskytol v jasne viditeľnom ofsajde.
     
    25
    Vargas sa šikovne na ľavej strane vymanil spod tlaku dvoch hráčov a následne loptu posunul na obrancov. Pekný moment.
     
    26
    Domáci futbalisti znovu smerovali do útoku, no ich úmysly zastavil jeden z dvojice ruských čiarových arbitrov, ktorý odmával ofsajd.
     
    28
    Spoza pokutového územia sa dostal ku strele Marveaux, no jeho delovka smerovala len do protihráčov, ktorí následne loptu odstrelili do bezpečia.
     
    29
    Približne z priestoru medzi šestnástkou a stredovým kruhom presne a veľmi tvrdo vypálil Badelj, no jeho zakončenie dokázal brankár Lössl zachytiť!
     
    30
    Na opačnej strane hracej plochy Yatabaré odcentroval z priestoru pri rohovej zastávke smerom do šestnástky, kde našiel Dialla, no ten namieril iba do hosťujúceho hráča Richardsa!
     
    32
    Vargas posunul pred vápnom Marinovi, ktorý sa tam snažil rýchlymi pohybmi vykľučkovať hráčov domácich, no nepodarilo sa mu to a loptu potom bezpečne zachytil brankár Guingampu.
     
    34
    Do obrovskej šance v šestnástke sa dostal Diallo, ktorý hlavičkoval letiacu loptu zo štandardky, no skvelý brankár Tatarusanu si postrážil priestor troch žrdí.
     
    36
    Babacar šprintoval po nakopnutú loptu na hrot, no napokon sa jej nezmocnil, domáci si dokázali postrážiť tohto nebezpečného futbalistu.
     
    37
    Obrovská šanca pre Guingamp! Z pravej strany poslal do šestnástky center Sankoh, ktorý perfektne našiel Beauvueho, no ten hlavičkou tesne minul hornú žrď!
     
    39
    Sankoh si posunul loptu na pravej strane v priestore pri rohovej vlajke, no následne nedokázal preniesť do šestnástky cez Basantu. Guingamp má aspoň rohový kop.
     
    40
    Letiacu loptu zo zastávky dokázal bezpečne odraziť preč brankár Tatarusanu, no spoza vápna pálil ešte Marveaux, no veľmi nepresne.
     
    41
    Prvýkrát v tomto zápase vidíme potrestaného hráča žltou kartou. Previnil sa Aquilani, ktorý nedovolene dohral súboj s domácim Mathisom.
     
    43
    Badelj odcentroval na pravú stranu, kde hľadal Kurtiča, no tomu poslal iba nepresnú loptu a dopredu tak môžu ísť domáci.
     
    44
    PENALTA pre Guingamp! Marveaux sa rútil do zakončenia v šestnástke, no nepekne ho zozadu zastavil Basanta, ktorý dostáva za tento zákrok červenú kartu a domáci ešte môžu znížiť v prvom polčase.
     
    45
    EA Guingamp dáva gól!
    CLAUDIO BEAUVUE s prehľadom premenil pokutový kop strelou do stredu brány. Brankár Tatarusanu sa hodil do strany a nemal tak šancu zachytiť túto strelu.
    BEAUVUE - 1:2
     
    45+1
    Nadstavuje sa jedna minúta, roh pre Guingamp, pravdepodobne posledná akcia v prvom polčase.
     
    45+1
    Domácim však príliš nevyšla kombinácia na útočnej polovici a hlavný rozhodca pravdepodobne po odkope od brány ukončí prvý polčas.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Tak v úvodných 45 minútach sme videli zaujímavý futbal, hostia sa dostali za 13 minút bleskovo do vedenia zásluhou gólov z kopačky Marina a Babacara, no následne začali domáci poriadne hrýzť, získali penaltu, ktorú dokázali premeniť.
    Druhý polčas sa začne približne o 20:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Žiaden z trénerov nemenil káder cez prestávku. Hostia to budú mať teraz horšie, pretože hrajú len deviati plus brankár. Dokážu domáci využiť túto výhodu a vyrovnať? Odpoveď už čoskoro.
     
    47
    Pri postrannej čiare už vidíme ako sa rozcvičuje kolumbijský futbalista Juan Cuadrado, v priebehu niekoľkých minút môže dôjsť k zmene.
     
    48
    Beauvue šiel do zakončenia v šestnástke, no tesne mu loptu dokázal vykopnúť Tomović. Všetko bolo v rámci pravidiel.
     
    50
    Aquilani poslal dlhú loptu na ľavú stranu, Vargas ju napokon dokázal natesno dobehnúť. Následne prihrával do vnútra šestnástky, ale jeho spoluhráči už napokon nestrieľali.
     
    51
    Khouma Babacar sa uvoľnil za šestnástkou, no napokon jeho strela putovala iba do pred ním stojaceho obrancu.
     
    52
    Striedanie v tíme ACF Florencia: z ihriska odchádza Lazzari, prichádza Cuadrado.
    Striedanie v tíme ACF Florencia: z ihriska odchádza Marin, prichádza Savić.
     
    54
    Domáci zahrali rohový kop, no loptu šikovne získal brankár Tatarasanu a následne sa lopty zmocnil Cuadrado, ktorý ju odkopol do bezpečia.
     
    57
    Strelec druhého gólu hostí Babacar je potrestaný žltou kartou za zákrok proti domácemu Piedovi.
     
    58
    Marveaux dokázal krásne pripraviť akciu pre spoluhráča tým, že sa uvoľnil cez dvoch protihráčov a následne kolmo v šestnástke vysunul Beauvuea, no ten minul bránu z tesnej blízkosti!
     
    60
    Marveaux znovu zakladal akciu Guingampu pred pokutovým územím, no teraz to nemalo úspešný koniec. Hostia aj v oslabení dokážu pozorne brániť a strážiť si hráčov.
     
    62
    Domáci sa mohli pekne dostať do útoku, no Diallo pokazil prihrávku na krídlo, kde si loptu pýtal Yatabaré.
     
    63
    Marveaux sa prebíjal cez protihráčov pred šestnástkou, no napokon sa do zakončenia on sám nedostal. Potom to pekným centrom z priestoru pri rohovej zástavke skúsil Yatabaré, ktorý v šestnástke našiel Dialla, ale ten hlavičkoval mimo brány.
     
    64
    Yatabaré centroval znovu, no tentokrát by aj gólové zakončenie nebolo platné, keďže Beauvue, ktorý zakončoval zo šestnástky sa vyskytol v ofsajde.
     
    67
    Richards sa zmocnil lopty na obrannej polovici a len ju posunul brankárovi. Hostia sa predsa len nemajú kam ponáhľať.
     
    68
    Po rohovom kope domácich sa do šance z tesnej blízkosti dostal Pied, no jeho strela bola aj trikrát tečovaná, no napokon letela mimo brány.
     
    69
    Cuadrado získal loptu, následne posunul na Badelja, ktorý dával späť na obrancov. Je niekedy vidieť, že Florencia sa naozaj nikam nenáhli a necháva tvorbu hry na súpera, ktorý musí zabrať, aby strelil vyrovnávajúci gól.
     
    70
    Striedanie v tíme ACF Florencia: z ihriska odchádza Badelj, prichádza Marcos Alonso.
     
    72
    Diallo prihral z polovice ihriska priamo do pokutového územia na Beauvuea, ktorý ešte našiel v šestnástke Marveauxa, no ten z prvej trafil vysoko nad bránu! Absolútne skazená koncovka.
     
    74
    Do zakončenia z ľavej strany v pokutovom území sa dostal Beauvue, no neprekonal pozorného brankára Tatarusanua ani tentokrát.
     
    75
    Khouma Babacar spadol v šestnástkovom oblúku, bol pridržaný Diallom, čo znamená štandardku pre Florenciu z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    76
    Aquilani priťukol nakrátko Vargasovi, no ten napálil len do protihráča, od ktorého sa lopta odrazila mimo ihriska. Rohový kop pre hostí, ktorý zahrá Cuadrado.
     
    77
    Lopta šla ku vzdialenejšej žrdi, kde si hľadal priestor Tomović, no ľahkým zakončením mieril vedľa brány.
     
    78
    Striedanie v tíme EA Guingamp: z ihriska odchádza Pied, prichádza Schwartz.
     
    79
    Sylvain Marveaux si pripravil loptu za šestnástkou a následne tvrdo a krásne vypálil, no brankár Tatarusanu znovu zachránil svoj tím perfektným vyrazením lopty!
     
    81
    Schwartz sa na hornej hranici malého vápna uvoľnil, no následne iba o centimetre nesiahol na loptu. Ak áno, bol by z toho pravdepodobne aj vyrovnávajúci gól.
     
    84
    Mathis bol nepekne faulovaný v stredovej oblasti ihriska Kurtičom, no vyzeralo to skôr ako hokejový bodyček. Mathis by však nemal byť nejako vážnejšie zranený. Nevyzeralo to zase tak hrozivo.
     
    85
    Domáci zahrávali štandardku, no nič to neznamenalo, keďže čiaroví rozhodcovia odmávali ofsajd.
     
    86
    Yatabaré odcentroval z ľavej strany smerom do vápna, kde mal dvoch hráčov. Podarilo sa hlavičkovať Beauvuemu, no mieril vysoko nad bránu.
     
    87
    Domáci sa snažia a snažia, no zatiaľ sa im nepodarilo Tatarusanua prekonať po druhýkrát.
     
    88
    Sylvian Marveaux mal na kopačke ďalšiu gólovú šancu, keď sa na pravej strane v šestnástke uvoľnil, no z prvej mieril asi meter vedľa protiležiacej žrde.
     
    89
    Yatabaré sa dostal k odrazenej lopte za pokutovým územím, ale následne z tesnej blízkosti pred Tomovićom vypálil len do neho.
     
    90
    Guingamp skóroval, no znovu to bolo nedovolene. center od Yatabarého z pravej strany predĺžil Kerbrat na Dialla na ľavú stranu vápna, no jeho koncovka bola ofsajdová.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme EA Guingamp: z ihriska odchádza Marveaux, prichádza Giresse.
     
    90+2
    Domáci znovu útoku, podarí sa im ešte vyrovnať alebo to hostia už s prehľadom ubránia?
     
    90+3
    Obranca Florencie Stavić dostáva žltú kartu za zákrok pri vzdušnom súboji s Diallom v šestnástkovom oblúku. Pravdepodobne tento voľný kop bude už posledným v tomto zápase. Jediná a posledná šanca.
     
    90+4
    Schwartz strieľal priamo na bránu, no prestrelil ju, a to poriadne.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Florencia napokon v druhom polčase dokázala oslabená horko-ťažko ubrániť stav 1:2, a tak si z francúzskeho Guingampu vezie domov tri body.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte príjemný zvyšok večera. (20:51:20)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 45. Beauvue (pen.) – 6. Marin, 13. Babacar

    Karty:   41. Aquilani (FIO), 57. Babacar (FIO), 90+3. Stavić (FIO)   44. Basanta (FIO)


    EA Guingamp: Lössl – Jacobsen, Kerbrat, Sorbon, Sankoh – Yatabaré, Diallo, Mathis, Pied, Beauvue – Marveaux
    Náhradníci: Angoua, Baca, Schwartz, Sankhare, Mandanne, Guichard, Giresse

    ACF Fiorentina: Tatarusanu – Richards, Tomović, Basanta – Vargas, Badelj, Lazzari, Aquilani, Kurtič – Marin, Babacar
    Náhradníci: Neto, Cuadrado, Savić, Borja Valero, M. Alonso, Mancini, Iličić

    Rozhodca: Eskov – Mosiakin, Dančenko