FK Dinamo Moskva – Panathinaikos 2:1 (kon.) | FK Krasnodar – Lille 1:1 (kon.) | Rijeka – Liége 2:0 (kon.)
Feyenoord – Sevilla 2:0 (kon.) | Wolfsburg – Everton 0:2 (kon.) | Slovan Bratislava – YB Bern 1:3 (kon.)
Sparta Praha – Neapol 0:0 (kon.) | D.Kyjev – Rio Ave 2:0 (kon.) | Aalborg – FCSB 1:0 (kon.)
Minsk – Solún 0:2 (kon.) | Guingamp – Fiorentina 1:2 (kon.) | Lokeren – Légia Varšava 1:0 (kon.)
Trabzonspor – Met. Charkov 3:1 (kon.) | Zürich – Limassol 3:1 (kon.) | Villarreal – Mönchengladbach 2:2 (kon.)
Helsinki – Kodaň 2:1 (kon.) | Turín – Brugge 0:0 (kon.) | Tottenham – Partizan 1:0 (kon.)
Asteras – Besiktas 2:2 (kon.) | Celtic – Salzburg 1:3 (kon.) | Giurgiu – D. Záhreb 1:0 (kon.)
Saint-Étienne – Karabach 1:1 (kon.) | Inter – Dnipropetrovsk 2:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:0 (0:0)
Partizan Belehrad
Štvrtok 27.11.2014, 21:05 • White Hart Lane (Londýn) • Európska liga
Predzápasové kurzy
     
    90+2
    V rámci nich bolo ešte poriadne rušno. Najskôr sa v šestnástke porúčal k zemi Harry Kane, pričom hlavný rozhodca Evgen Aranovskiy ukázal na biely bod. Po rozhovore s bránkovým rozhodcom ale svoj verdikt zmenil na rohový kop. Po ňom prišiel signál Tottenhamu a krásna strela Erika Lamelu s ešte krajším zákrokom Milana Lukača. Ten sa po Argentínčanovej strele z dvadsiatich metrov vyškrabal do vzduchu a nádhernou gólparádou zabránil druhému gólu vo svojej sieti.
     
    89
    Benjamin Stambouli teraz ukázal, že nie je sebec, ale asi radšej mal. Francúz dokázal na polovici ihriska v rozohrávke prepadnúť chybujúceho Marinkoviča. Po zisku lopty sa Stambouli rútil na bránku i s Erikom Lamelom. Túto dvojicu stíhal len stopér Stankovič. Francúzsky stredopoliar a stále jediný strelec gólu prihrával vo vápne doprava na Lamelu, ktorý ale dostal príliš dlhú prihrávku, ktorú už nedokázal upratať do prázdnej bránky. Lopta preletela popred bránkovú čiaru.
     
    87
    Pochettino strieda i naposledy, keď ihrisko opustí výborne hrajúci Brazílčan Paulinho. Na jeho miesto prichádza mladík Winks.
     
    86
    Jeden z mála nesrbských hráčov v kádri Partizanu Belehrad Branko Ilič inkasuje žltú kartu po nepeknom dohratí Aarona Lennona.
     
    85
    Pochettinovu bandu to teraz mohlo mrzieť dvojnásobne, pretože Vladimir Volkov naskočil ku gólovej hlavičke, ktorú na ceste do siete zastavila len robinsonáda v podaní francúzskeho gólmana v bránke Tottenhamu. Centrovaná lopta z pravej stany si vo vzduchu našla ľavého obrancu, ktorý zo siedmich metrov razantne udrel do lopty. Jeho pokus by zapadol k pravej žrdi, kde ale úradovala čarovná rukavica Huga LLorisa. Následná dorážka od striedajúceho Kojiča už smerovala len do bočnej siete.
     
    83
    Prípadné dnešné zakopnutie mohol definitívne odvrátiť Harry Kane, ktorého gól ale platiť nebude. Po peknej výmene lopty medzi Lamelom a Paulinhom si ju anglický útočník prebral v hraničnom postavení mimo hry. Na poslednú chvíľku to celé uzavieral pravý bek Ilič. Kane po následnej otočke chladnokrvne zakončil k ľavej žrdi. Podobná to situácia, z ktorej sa Roberto Soldado prednedávnom mýlil. Už dávno tak mohlo byť rozhodnuté.
     
    78
    Petar Škuletić bol dnes spolu s Lazovičom najnebezpečnejším hráčom belehradského výberu. Štvrťhodinu pred koncom zápasu ho už ale nahrádza Kojič.
     
    74
    Štvrťhodinu pred koncom opúšťa hraciu plochu hosťujúci kapitán Saša Ilič. Na jeho miesto už na hraciu plochu prichádza Marinkovič.
     
    73
    No a po následnom priamom kope mohli byť ešte horšie. Srbský brankár Milan Lukač si ale hneď na dvakrát zastal svoje miesto. Najskôr to z vyše dvadsiatich metrov skúšal z priameho kopu Harry Kane, ktorý nádherne prestrelil múr, aby jeho pokus následne začal padať k pravému dolnému rohu hosťujúcej bránky. Lukač sa ale za loptou stačil presúvať včas a vyraziť ju na rohový kop. Ten po nacvičenom signály priniesol zrazenú strelu od Bentaleba, no i s ňou si srbský strážca belehradskej svätyne bravúrne poradil.
     
    72
    Petar Grbič sa stáva vôbec druhým potrestaným hráčom v zápase, prvým na strane hostí. Všetko to po nedovolenom stiahnutí rýchleho Lennona.
     
    68
    Južanská spojka medzi Paulinhom a Lamelom dnes sakramentsky klape a Tottenhamu teraz mohla priniesť upokojujúci druhý gól v sieti Milana Lukača. Brazílčan Paulinho sa predral s loptou stredom ihriska. Pred šestnástkou ju ešte cez Čirkoviča stačil posunúť doľava na Erika Lamelu. Ten už neváhal a z hranice šestnástky sa pokúsil nájsť vzdialenejší roho hosťujúcej svätyne. To sa mu znovu nepodarilo len o niekoľko centimetrov. Krásny pokus mladého Argentínčana. Srbský gólman Partizanu by bol bez šance.
     
    66
    Vytrápený Roberto Soldado za rešpektu hodného potlesku domácich tribún opúšťa ihrisko. Nahrádza ho vo forme strieľajúci Harry Kane.
     
    63
    Po prvýkrát budú striedať i hostia. Ihrisko opustí Ninkovič, ktorého nahradí najmladší srbský reprezentant v histórii Andrija Živkovič.
     
    56
    Mousa Dembélé sa dnes v strede poľa príliš nepresadil a už sa ani nepresadí. Po necelej hodine hry ho vymení Nabil Bentaleb.
     
    55
    Toto je už neliečiteľný syndróm Fernanda Torresa. Roberto Soldado prevrátil tácku s druhým gólom Tottenhamu. Predchádzala tomu dobrá prízemná strela k ľavej žrdi od Paulinha, ktorú stačil Milan Lukač vyraziť na rohový kop. Po ňom prišiel nádherný nadýchaný center z ľavej strany od Aarona Lennona, ktorý našiel na pokutovom bode osamoteného Soldada. Ten si loptu pokojne spracoval, no Milana Lukača nedokázal prestreliť ani zo siedmich metrov! Srbský gólman sa roztiahol aký bol dlhý a široký a napokon zastavil loptu ľavou rukou. Dá ešte niekedy Soldado gól?
     
    51
    Benjamin Stambouli následne s druhý zápisom do štatistík, keď na polovici ihriska zostrelil hosťujúceho kapitána Sašu Iliča.
    Benjamin STAMBOULI - 1:0
     
    49
    Tottenham dal gól!
    Roberto Soldado sa už súťažného gólu vo svojej kariére hádam nedočká. Ešteže má po svojom boku duchaprítomných spoluhráčov, ktorí stačia hasiť jeho omyly. Bývalý zakončovateľ Valencie či madridského Realu si ale teraz zaslúži pochvalu. Na polovici ihriska elegantnou pätičkou uvoľnil BENJAMINA STAMBOULIHO. Ten mu pred šestnástkou prihrávku opätoval, no Soldado zase raz zlyhal v koncovku, keď loptu povedľa Lukača umiestnil iba do pravej žrde belehradskej bránky. Našťastie pre Spurs ale Stambouli svoj nábeh neprerušil a z desiatich metrov doklepol loptu do siete. Kohúti sa ujímajú vedenia!
     
    45+6
    Po vyše päťminútovej prestávke sa obe mužstvá vracajú späť na hraciu plochu a snáď už budeme plynulo pokračovať až do samého konca dnešného stretnutia. Grafický ukazovateľ skóre i časomiera na White Hart Lane medzitým pokračovala ďalej. Momentálne teda plynie šiesta nadstavená minútka. Podľa oficiálnych správ od UEFA by sa mali hrať ešte tri pridané minútky.
     
    41
    Ach jaj, čo som pri druhom vbehnutí fanúšika na hraciu plochu predpovedal, sa teraz stáva skutočnosťou. Oficiálny delegát UEFA sa riadi pravidlom trikrát a dosť a v 41. minúte tak prerušuje zápas na White Hart Lane. Ťažko teraz predpokladať, dokedy budeme oddychovať. Pre tých, ktorí nie sú s nami od začiatku pripomínam, že sa jedná už o tretie vniknutie fanúšikov na trávnik. Fans sa síce po zelenom koberci iba premávajú a vetrajú pľúca usporiadateľov, no toto do moderného futbalu skrátka nepatrí. O ďalšom priebehu vás budem informovať.
     
    27
    Krátko po prvom, sa na trávnik dostáva i druhý bežec a veľvyslanec hosťujúceho sektoru, ktorý ale dokázal obísť len jedného z usporiadateľov. Možno i preto bol tento jedinec hromovo vypískaný. Skôr ale začína víťaziť sila intelektu. Opakovaný vtip už nie je vtipný a navyše a k postrannej čiare vydal i oficiálny delegát UEFA, ktorý by mohol toto stretnutie predčasne prerušiť, ba i ukončiť. Srbský fanda je ale veľmi rýchlo uprataný mimo trávnika. Snáď už bez prerušení môžeme pokračovať ďalej.
     
    22
    Tak to je paráda. V polovici úvodného dejstva máme na hracej ploche i dvadsiateho tretieho aktéra v podobe fanúšika komika. Ten si krásne navádza na trávnik jedného usporiadateľa za druhým. V kľúčovom okamžiku po krátkom vypustení tempa opäť mierne pridá dostatočne na to, aby mu unikol. Takouto finesou už oklamal azda štyroch pánov v oranžových vestách. Dotyčný fanúšik, zrejme z hosťujúceho sektoru, ponúkol viacej kľučiek a nabehaných metrov, než viacero hráčov na zelenom pažiti. Až teraz za veľkého hukotu tribún vtáčka lapili.
     
    18
    A nemal ho ani v osemnástej minúte, kedy jeho čoraz viacej pasívnejší Tottenham takmer inkasoval úvodný gól dnešného stretnutia. Petar Škuletič zapracoval na pravej strane šestnástky, kde ešte dokázal zachytiť a následne i odcentrovať ťažkú loptu. Tú si na prsia preberal Danko Lazovič, ktorý následne z halfovoleja dokázal i zakončiť. Jeho prudký pokus z asi desiatich metrov lízal ľavú spojnicu Llorisovej bránky, no francúzska reprezentačná jednotka napokon zasahovať nemusela. Lopta preletela tesne mimo.
     
    2
    Ako prví ale útočili domáci hráči v bielom, ktorí sa mohli ujať extrémne rýchleho vedenia. Tottenham sa do svojho súpera od začiatku zahryzol a po krásnej a dynamickej akcii sa mohol presadiť doposiaľ impotentný Roberto Soldado. Ten ťažil zo sympatickej spolupráce medzi Paulinhom a Lamelom. Práve druhý menovaný mu na šestnástkovom oblúku prestrčil loptu, aby španielsky útočník z Valencie mohol páliť na bránku. Jej pravú žrď ale z približne osemnástich metrov minul. Gólman Lukač sa za loptou len modliac obzeral.

    Erik Farkaš

    Góly: 49. Stambouli

    Karty:   51. Stambouli (TOT) – 72. Grbič (PAB), 86. B. Ilič (PAB)


    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Naughton, Chiriches, Vertonghen, B. Davies – Paulinho, Stambouli, M. Dembélé – A. Lennon, Soldado, Lamela
    Náhradníci: Vorm – Kane, C. Eriksen, Dier, Bentaleb, Ball, Winks
    Manažér: Mauricio Pochettino (ARG)

    Partizan Belehrad: Lukač – B. Ilič, Čirkovič, V. Stankovič, Volkov – Ninkovič, S. Markovič, S. Ilič (C) – D. Lazovič, Škuletič, Grbič
    Náhradníci: Ž. Živkovič – I. Fofana, A. Živkovič, Marinkovič, Kojič, Petrovič, Luka
    Manažér: Marko Nikolić (SER)

    Rozhodca: Evgen Aranovskiy – O. Voytyuk, O. Korniyko – S. Bekker (všetci UKR)