Nitra – Orange 20 5:1 (kon.)
koniec
HK Nitra
5:1 (4:0, 1:0, 0:1)
HK Orange 20
Štvrtok 27.11.2014, 17:00 • Nitra aréna • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Dobrý deň Vážení športoví fanúšikovia. Vítam Vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 28.kola Tipsport extraligy, v ktorom HK Nitra privíta slovenských reprezentantov do 20 rokov. Stretnutie sa začína o 17:00 hod.

    HK Nitra

    Domáci hokejisti sa aktuálne nachádzajú na 3 pozícii v tabuľke, pričom na svojom konte majú momentálne 57 bodov. Nitra aktuálne stráca na lídra z Košíc 2 body a dnešným víťazstvom môže svojho súpera predbehnúť. Čelo extraligovej tabuľky je veľmi vyrovnané, prvé Košice a piaty Zvolen delí rozdiel len piatich bodov. Nitra jednoznačne je favoritom dnešného stretnutia, uvidíme do akej miery sa hokejistom spod Zobora podarí naplniť papierové predpoklady a či dokážu v súboji s mladými reprezentantmi vydolovať 3 body.

    HK Orange 20

    Mužstvo mladých nádejí odohralo v súťaži doposiaľ 16 zápasov. Vo väčšine ťahali reprezentanti za kratší koniec. Doposiaľ dvakrát sa podarilo mladíkom získať body a to hneď proti mužstvám z čela tabuľky, v polovici septembra zdolali Banskú Bystricu a začiatkom októbra sa im podarilo po predĺžení zdolať Zvolen, na jeho vlastnom štadióne. Aktuálne tak majú na svojom konte 5 bodov.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Lakosil – Ordzovenský, Nádašdi, M.Novák, Bednár, Milo, Mezei, Kuzma, D.König – Tománek, Stümpel, J.Ručkay, H.Ručkay, Slovák, Pupák, J.Štefanka, R.Mráz, Bajtek, Piačka, Lelkeš. Tréner: Antonín Stavjaňa.

    HK Orange 20: Okoličány – Bačik, Hochel, Pavúk, Jendroľ, Gula, Fekiač, Mendrej, Varga – Kabáč, Skalický, Petráš, Sukeľ, Briestenský, Koyš, Halama, Galis, Hrušík, Giľák, Tábi. Tréner: Ernest Bokroš.

    Rozhodcovia: Jura – Bogdaň, Jobbágy..
     
    Hráči oboch mužstiev už nastupujú na hraciu plochu, reprezentanti na dnešný zápas nastupujú v bielych dresoch, domáca Nitra pre dnešok zvolila tmavomodré dresy.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:07
    Úvodné vhadzovanie vyhrali domáci hokejisti, ktorý nezaháľajú a od úvodu sa snažia útočiť.
     
    00:28
    Nitra dala gól!
    Gól strelil TOMÁNEK.
    Domáci otvárajú skóre stretnutia hneď z prvej akcie! Úspešným strelcom je ROMAN TOMÁNEK, ktorý dostal ideálnu prihrávku z rohu klziska a strelou z prvej spomedzi kruhov nezaváhal, puk smeruje od tyče do bránky a domáci tak vedú 1:0!
    TOMÁNEK - 1:0
     
    01:54
    Okoličány má čo robiť v bráne od úvodu stretnutia, Novák teraz nahodil puk pred bránu, pričom ten sa odrazil k ďalšiemu hráčovi v tmavomodrom, ten však z blízka trafil len ľavý betón Okoličányho.
     
    03:30
    Po vhadzovaní pred hosťujúcou bránou sa dostal k zakončeniu jeden z domácich hráčov, jeho strela však smeruje len mimo brány.
     
    03:50
    Branislav Mezei teraz prudkou strelou od modrej čiary preveril Okoličányho, ten jeho strelu vyráža betónom!
     
    04:39
    Nitra dala gól!
    Gól strelil MRÁZ.
    Nitra vyhráva už o dva góly! Domáci teraz uzatvorili svojho súpera v obrannom pásme, kde si dokázali vytvoriť tlak, pričom puk na bránu po prihrávke od Mila nahadzoval Branislav Mezei, ktorého strieľanú prihrávku tečoval do siete RICHARD MRÁZ.
    MRÁZ - 2:0
     
    05:51
    Nitra opäť v útočnom pásme a opäť z toho bola nebezpečná situácia! Puk teraz len poskakoval pred bránkou, žiadnemu z domácich hráčov sa ho však nepodarilo umiestniť za Okoličányho.
     
    06:59
    Lakosil teraz rozohral puk len na Briestenského, ktorý mohol znížiť, český brankár v domácich službách však svoju chybu napravil a jeho strelu vyrazil na ochrannú sieť. Nasledovať bude vhadzovanie v tretine Nitry.
     
    07:46
    Nitra dala gól!
    Gól strelil STÜMPEL.
    Jozef Stümpel teraz dostal ideálnu prihrávku z vlastného obranného pásma na modrú čiaru, dostal sa s pukom do útočného pásma a strelou po ľade prekonáva Okoličányho! Pochváliť treba Tomáša Nádašdiho, ktorého prihrávka mala oči.
    STüMPEL - 3:0
     
    08:43
    Prvé vylúčenie v dnešnom stretnutí, za podrazenie vo vlastnom obrannom pásme odchádza na trestnú lavicu Branislav Mezei. Presilová hra pre HK Orange 20.
     
    09:14
    Skalický teraz udržal puk v útočnom pásme a po menšom závare pred domácou bránkou Lakosil prerušuje hru. Nasledovať bude vhadzovanie v tretine Nitry.
     
    09:41
    Veľká šanca domácich v oslabení! Bajtek bol teraz v rýchlostnom súboji rýchlejší ako Bačík a dostal sa do samostatného úniku! Okoličány však jeho zakončenie odhadol a puk vyráža.
     
    10:35
    Mladíkom sa presilová hra nedarí, najväčšiu šancu počas vylúčenia Mezeia mali paradoxne domáci.
     
    10:43
    Domáci v plnom počte.
     
    11:05
    Pavol Skalický sa teraz dostal s pukom do útočného pásma, to však bolo z jeho strany všetko, hráči Nitry to majú celé pod kontrolou.
     
    11:51
    Marek Slovák to teraz skúsil strelou z ľavého kruhu, Okoličány však puk kontroluje, Nitra však ostáva v útočnom pásme aj naďalej.
     
    12:50
    Rozohrávka domácich teraz smerovala len na hokejky hostí, pričom do strely sa oprel Giľák, puk však smeruje len do tela jedného z domácich hráčov, ktorý sa obetavo hodil do strely.
     
    13:33
    Ďalšie vylúčenie a opäť v domácom tíme, Richard Lelkeš odchádza na trestnú lavicu za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    13:54
    Puk opúšťa ľadovú plochu a smeruje na tribúnu, hra je prerušená a nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    14:18
    Mladíkom sa nedarí ani táto presilová hra, hra sa odohráva prevažne v strednom pásme.
     
    14:57
    Mladíci sa teraz udržali v útočnom pásme, pričom po dobrej kombinácii prihrávok sa ku strele dostal Jendroľ, jeho pokus však nebol presný.
     
    15:23
    Po faule na Romana Tománka uvidíme trestné strieľanie pre HK Nitra!
     
    15:23
    Tománek mieril medzi betóny Dávida Okoličányho, brankár hostí však jeho úmysel odhadol a puk chytá! Stav sa tak nemení a pokračujeme vhadzovaním v tretine Hk Orange 20.
     
    15:33
    Domáci v plnom počte.
     
    16:19
    Nitra v ďalšej veľkej šanci! Slovák teraz ukázal šikovné ruky a dobrú techniku, dostal sa cez dvoch hráčov, jeho zakončenie však už nebolo také ideálne.
     
    17:19
    Dobrá akcia domácich, na ktorej konci bol Filip Bajtek, jeho strelecký pokus však končí len na zadnom mantineli.
     
    17:50
    Nitra dala gól!
    Gól strelil PUPÁK. Asistencie Mráz, Štefanka
    Exhibičná akcia domácich! Štefanka teraz prihrávkou našiel Richarda Mráza, ten sa dostal s pukom až na úroveň bránky a prihrávkou pred bránkovisko našiel MIROSLAVA PUPÁKA, ktorý si ideálne nakorčuľoval a zakončil z prvej!
    PUPÁK - 4:0
     
    18:43
    Bednár nevedel čo s pukom, tak ho poslal na bránu, Nitra získala aspoň útočné pásmo.
     
    19:01
    Minúta do konca prvej tretiny.
     
    19:40
    Mladíci v závere prvej tretiny len vyhadzujú puk cez všetky čiary, uvidíme tak ešte vhadzovanie pred Okoličánym.
     
    19:55
    Kuzma dostal ideálnu prihrávku na modrú čiaru! Jeho strela z prvej však smeruje mimo bránu.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina sa začne približne o 17:45 hod.
     
    V prvej tretine sme videli jednoznačný priebeh hry, v ktorom dominovali domáci hokejisti, ktorý nasúkali mladým reprezentantom 4 góly, pričom ešte nepremenili trestné strieľanie. Uvidíme s akou taktikou vykorčuľujú zverenci Ernesta Bokroša na ľad v druhej tretine a či sa im podarí znížiť negatívne skóre. Domáci majú nahrané a môžu tak šetriť sily na zajtrajší súboj proti Popradu.
     
    Hráči už nastupujú na hraciu plochu. Druhá tretina sa o malú chvíľu začne.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:01
    V prestávke došlo ku striedaniu brankárov v tíme HK Orange 20, Dávida Okoličányho nahradil Denis Godla.
     
    20:37
    Nitra dala gól!
    Gól strelil L.NOVÁK.
    Denis Godla sa ešte ani neohrial v bráne a už inkasuje! Presadil sa prvý útok domácich, Stümpel našiel prihrávkou na pravej strane Tománka, ten poslal kolmú prihrávku pred bránku LUKÁŠOVI NOVÁKOVI, ktorý blafákom prekonáva Godlu.
    L.NOVÁK - 5:0
     
    21:33
    Godla teraz prerušil hru po strele od jedného z domácich, z pravého kruhu, nasledovať bude vhadzovanie v tretine HK Orange.
     
    22:05
    Tento zápas má doposiaľ pre mladíkov trpký priebeh, sám som zvedavý koľkých gólov v hosťujúcej sieti sa dnes dočkáme.
     
    22:19
    Domáci hokejisti sa teraz dopustili postavenia mimo hry a nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    22:34
    Godla s ďalším zákrokom, ku strele švihom sa odhodlal König, ktorý sa vzápätí dostal aj k dorážke, mladíci bránia naozaj chabo.
     
    23:26
    Halama sa teraz snažil vybojovať puk za domácou bránkou, to sa mu však nepodarilo a v útoku už vidíme Nitranov.
     
    24:05
    Domáci teraz prepadli v obrane a ku strele sa dostal Briestenský! Jeho pokus Lakosil len vyrazil, pričom k dorážke sa dostával ďalší z hráčov v bielych dresoch, jeho však už dokázali odzbrojiť od puku vracajúci sa hráči Nitry.
     
    25:28
    Nitrania sa teraz sami pripravili o útočné pásmo, obrancovia domácich nezachytili na modrej čiare prihrávku od Štefanku.
     
    26:09
    Do strely od modrej čiary sa teraz oprel Branislav Mezei, Godla jeho pokus kryje, pričom po následnej dorážke domácich prerušuje hru. Brankár hostí sa očividne rozchytal.
     
    26:27
    Mladíci si zahrajú presilovú hru, na trestnej lavici už sedí Jakub Ručkay, ktorý sa previnil nedovolením bránením v hre.
     
    27:08
    Halama v ideálnej streleckej pozícii, nenamieril však presne. Mladí reprezentanti si teraz dokázali utvoriť v útočnom pásme veľký tlak.
     
    27:38
    Briestenský teraz zasiahol Kuzmu hokejkou do tváre, treba však poznamenať že sa jednalo o nezavinený súboj, keďže Kuzmu zasiahla hokejka hosťujúceho hráča v páde. Vylučovať sa nebude, Kuzma odchádza na hráčsku lavicu s nepríjemnou grimasou v tvári.
     
    28:27
    Domáci v plnom počte.
     
    29:01
    Puk teraz odkakoval hráčom od hokejky, na čo sa nemohol pozerať Tomáš Nádašdi, ktorý neváhal a oprel sa do strely, Godla však stál na správnom mieste a dokázal jeho strelu vyraziť.
     
    30:23
    Štefanka sa teraz ponáhľal do útočného pásma, pričom v ňom bol skôr ako puk a rozhodcovia tak odpískali postavenie mimo hru.
     
    30:35
    Brankárov strieda aj Nitra, Vlastimila Lakosila nahradil v domácej bráne Matej Kusý!
     
    30:56
    Nitrania sa dopustili zakázaného uvoľnenia, vhadzovať sa bude pred domácou bránou.
     
    31:31
    Pavol Skalický si teraz v obrannom pásme dovolil veľa, dokázal efektívne obísť dvoch hráčov domácich, následne však bol atakovaný a puk stratil, faul sa nepíska.
     
    32:22
    Náznak šarvátky, ani jeden z hráčov sa však neodhodlal zhodiť rukavice, vzhľadom na priebeh stretnutia by to bolo zbytočné.
     
    33:12
    Krásny semafór v podaní Denisa Godlu! Strelou švihom sa prezentoval Roman Tománek, nasledovať bude vhadzovanie pred bránou hostí.
     
    33:52
    Po prieniku na pravej strane sa teraz pred Godlu natlačil Richard Mráz, brankár hostí však kryje aj jeho pokus po ľade.
     
    34:21
    Do strely sa teraz na modrej čiare oprel Dušan Milo, Godla opäť chytá!
     
    34:47
    Napriek tomu že na obranu sa dnes príliš nehrá, na šiesty gól čakáme od úvodu tretiny, kedy sa presadil Lukáš Novák.
     
    35:37
    Kusý prerušuje hru po propagačnej strele od jedného z hostí, nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme Nitry.
     
    36:13
    Koyš teraz nahodil puk pred domácu bránu, kde sa do zakončenia dostával jeden z jeho spoluhráčov, nechýbalo veľa a mohli sme vidieť úvodný gól mladíkov.
     
    36:56
    Prvá formácia domácich teraz uzavrela hostí v ich obrannom pásme, Godla napokon radšej prerušil hru, nasledovať bude vhadzovanie v obrannom pásme mladých reprezentantov.
     
    37:46
    Hostia sa teraz dostávali do prečíslenia, skvelým obranným zákrokom však tomu zabránil jeden z vracajúcich sa hráčov v tmavomodrom drese!
     
    38:50
    Štefanka teraz na pravej strane dostal ideálnu prihrávku, jeho strela švihom však končí mimo brány.
     
    39:01
    Minúta do konca prvej tretiny.
     
    39:10
    Mezei teraz poslal k ľadu Pavúka, jednalo sa však o nezavinený súboj, Mezei sa zrazil s Pavúkom v plnej rýchlosti, treba však poznamenať že Mezei mal ruky trocha vyššie ako sa patrilo.
     
    39:10
    Branislav Mezei odchádza na trestnú lavicu za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Tretia tretina sa začne prbiližne o 18:30 hod.
     
    V druhej tretine sme videli iba jeden gól, ktorý zaznamenal Lukáš Novák, hneď v úvode, po peknej akcii prvého útoku Nitranov. Obe mužstvá v druhej tretine prestriedali brankárov, pričom domáci tréner sa pravdepodobne rozhodol šetriť Lakosila na zajtrajší zápas proti Popradu. V tretej tretine uvidíme hru na počet gólov, podarí sa mladíkom streliť aspoň čestný gól, alebo dnes odídu spod Zobora s debaklom?
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:01
    Domáci aj do tretice v úvode tretiny vyhrali vhadzovanie, iba pripomeniem že mladíci hrajú presilovú hru, na trestnej lavici sedí po faule na konci druhej tretiny Branislav Mezei.
     
    40:34
    Zakázané uvoľnenie hostí a nasledovať bude vhadzovanie pred Godlom, hosťom sa nedarí ani táto presilová hra.
     
    41:02
    Tretie zakázané uvoľnenie hostí v krátkom slede, Ernest Bokroš na hráčskej lavici rázne dohovára svojim zverencom.
     
    41:39
    Iba doplním že Branislav Mezei inkasoval trest na 2+2 minúty, keďže tam pravdepodobne bola aj krv.
     
    42:16
    Veľmi nevydarená presilová hra hostí, prechod do útoku viazne, pričom Kusý sa v bráne musí nudiť.
     
    43:00
    Kusý sa teraz len obzrel kam letí puk! Veľká šanca mladíkov, Giľák teraz nedokázal trafiť odkrytú bránu!
     
    43:25
    Na opačnej strane vidíme taktiež veľkú príležitosť! Richard Lelkeš teraz chcel zdvihnúť puk a umiestniť ho do vinkla, to mu však skvelým semafórom zabránil Godla, ktorý vytiahol ďalší perfektný zákrok!
     
    45:16
    V šanci aj Roman Tománek, Godla však po góle v úvode druhej tretiny zatiahol rolety.
     
    45:37
    Nepresadil sa ani Pavol Skalický, ktorý sa skvele natlačil z ľavej strany až pred Kusého, ktorý si puk postrážil a nedovolil hráčovi hostí skórovať.
     
    46:48
    Nitra drží svojho súpera na dištanc od vlastnej brány, na opačnej strane však stojí pozorný Godla a tak na ďalší gól stále čakáme.
     
    47:44
    Mladíci začínajú s rozohrávkou za vlastnou bránou, zrejme by už chceli mať po zápase.
     
    48:22
    Tománek sa teraz za bránou hostí nedokázal presadiť, Nitra však ostáva v útočnom pásme.
     
    49:17
    Mladíci sa teraz dopustili postavenia mimo hry a nasledovať bude vhadzovanie v strednom pásme.
     
    49:33
    Godla sa teraz len obzrel kam smeruje puk, brankár hostí mal zakrytý výhľad a nevidel smer puku po tom čo ho od modrej čiary nahodil jeden z domácich obrancov.
     
    49:54
    Mladíci vo veľkej príležitosti! Súkeľ teraz dokázal vybojovať puk v rohu klziska, dostal sa s ním pred bránku a prihrávkou našiel Hrušíka, jeho strelu po ľade však Kusý bez problémov zlikvidoval.
     
    51:21
    Na trestnú lavicu odchádza Henrich Ručkay. Presilová hra pre HK Orange 20.
     
    52:54
    HK Orange 20 dalo gól!
    Mladíci z HK Orange 20 tak dokázali predsa len znížiť a dať čestný gól. Postaral sa oň PAVOL SKALICKÝ, ktorý šikovne tečoval strelu od modrej čiary.
    SKALICKÝ - 5:1
     
    54:01
    Nitra začína ďalšiu akciu od vlastnej bránky, kolmica Juraja Štefanku však nebola presná.
     
    55:01
    Máme pred sebou posledných päť minút tretej tretiny, zdá sa, že o výsledku je v Nitre rozhodnuté.
     
    55:45
    Zápas sa nám skutočne už iba dohráva, hrá sa v pokojnom tempe v strede klziska.
     
    57:24
    Vylúčenie Nitra, Piačka dostáva 2 minúty za držanie.
     
    57:28
    Tak gól mladíkov nakoniec neplatí, pretože Sukeľ puk do brány kopol.
     
    58:01
    Do konca tretej tretiny ostáva menej ako 120 sekúnd.
     
    58:30
    Mladíci hrajú síce presilovú hru, ale nedokážu sa usadiť pred Matej Kusým.
     
    58:59
    Nepríjemný strela Patrika Koyša, Kusý vytiahol skvelý zákrok.
     
    59:24
    Domáci v plnom počte.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Vážení priatelia, skončil sa zápas HK Nitra – Orange 20 a to výsledkom 5:1. Spolu s kolegom Jakubom Bobovičom vám ďakujeme za pozornosť a pozývame vás sledovať dnešný bohatý program na našom portále Onlajny.eu. Zatiaľ pekný večer. (18:59:37)

    Dávid Švec

    Jakub Bobovič

    Góly a asistencie: 1. Tománek (Stümpel), 5. Mráz (Mezei, Milo), 8. Stümpel (Nádašdi), 18. Pupák (Mráz, Štefanka), 21. L.Novák (Tománek, Stümpel) – 53. Skalický


    HK Nitra: Lakosil (Kusý) – Ordzovenský, Nádašdi, M.Novák, Bednár, Milo, Mezei, Kuzma, D.König – Tománek, Stümpel, J.Ručkay, H.Ručkay, Slovák, Pupák, J.Štefanka, R.Mráz, Bajtek, Piačka, Lelkeš. Tréner: Antonín Stavjaňa.
    HK Orange 20: Okoličány (Godla) – Bačik, Hochel, Pavúk, Jendroľ, Gula, Fekiač, Mendrej, Varga – Kabáč, Skalický, Petráš, Sukeľ, Briestenský, Koyš, Halama, Galis, Hrušík, Giľák, Tábi. Tréner: Ernest Bokroš.

    Rozhodca: Jura – Bogdaň, Jobbágy