VC Brazílie Víťaz : N. Rosberg (kon.)
koniec zavodu
Veľká cena Brazílie

Víťaz : N. Rosberg

Nedeľa 09.11.2014, 17:00 • Autodromo Jose Carlos Pace • Formula 1
     
    S konštatovaním, že Nico Rosberg zvíťazil vo VC Brazílie, zdramatizoval boj o titul majstra sveta F1 a stiahol svoju stratu na 17 bodov, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok nedele! (18:38:19)
     
    Poradie v cieli :

    1. N. Rosberg (Mercedes)
    2. L. Hamilton (Mercedes)
    3. F. Massa (Williams)
    4. J. Button (McLaren)
    5. S. Vettel (Red Bull)
    6. F. Alonso (Ferrari)
    7. K. Räikkönen (Ferrari)
    8. N. Hülkenberg (Force India)
    9. K. Magnussen (McLaren)
    10. V. Bottas (Williams)
     
    Sledovali sme dramatické preteky, v ktorých zohrali svoju rolu predovšetkým pneumatiky a ich rýchle opotrebovanie. V rámci výsledkov sú spokojní aj v McLarene, kde Button skončil 4. a Magnussen 9. Pekný výsledok zapísali aj vo Ferrari, jazdci talianskej stajne skončili na 6. a 7.mieste.
     
    Sme v cieli, Nico Rosberg víťazí vo VC Brazílie a dramatizuje tak boj o titul majstra sveta F1! Druhý končí Lewis Hamilton, pódium doplní domáci miláčik Felipe Massa. V hodnotení MS stiahol Rosberg svoju stratu na prvého Hamiltona na 17 bodov, pričom v posledných pretekoch bude v hre 50 bodov.
     
    Koniec závodu.
     
    NICO ROSBERG vyhráva VC Brazílie 2014!
     
    71
    Rosberg vchádza do poslednej zákruty, a už bude na cieľovej rovinke!
     
    71
    Vchádzame do pomalšej časti trate, Hamilton stále čaká na svoju šancu, v týchto pomalých zákrutách to však zrejme nebude.
     
    71
    Vstupujeme do posledného kola VC Brazílie, Rosberg tam vchádza s náskokom 0,5 sekundy na tímového kolegu Hamiltona!
     
    70
    Dve kolá do cieľa, Rosberg stále na čele! Momentálne trochu navýšil svoj náskok, ten je na úrovni 0,7 sekundy! Hamilton na to naozaj šlape, na skvelého Rosberga to ale zatiaľ nestačí!
     
    69
    Tri kolá do cieľa, na čele sa rozdiel medzi jazdcami stabilizoval na úrovni 0,5 sekundy. Za tri kolá sa ešte môže stať čokoľvek, zatiaľ sa zdá, že Nemec smeruje k triumfu.
     
    68
    Tak napokon sa Alonso dostáva na 6.priečku, na cieľovej rovinke aj vďaka systému DRS predbehol tímového kolegu Räikkönena.
     
    68
    4 kolá pred koncom sa na čele rozostup trochu skrátil! Už je len na úrovni 0,5 sekundy, piloti sa teraz predbiehajú v najrýchlejších časoch! Vstupujeme do absolútneho záveru pretekov!
     
    67
    Nádherný súboj o 6.miesto v podaní Ferrari, Räikkönen si tam zatiaľ drží svoju pozíciu pred Alonsom, aj napriek tomu, že oproti nemu absolvoval o zastávku v boxoch menej.
     
    67
    Na čele zatiaľ nič nové, rozdiel medzi jazdcami stále necelých 0,8 sekundy. Buď jazdí Rosberg tak skvele, alebo skrátka Hamilton nestíha, ťažko povedať. Každopádne Nico smeruje k zdramatizovaniu boja o titul.
     
    66
    Pre technické problémy odstupuje Romain Grosjean.
     
    66
    Poradie 5 kôl pred koncom : Hamilton, Rosberg, Massa, Button, Vettel, Räikkönen, Alonso, Magnussen
     
    65
    Súboj dvoch tímových kolegov vo Ferrari, Alonso ale zatiaľ na dobre brániaceho Räikkönena nestačil. Krásny súboj dvoch elitných jazdcov.
     
    64
    Na čele rozdiel 0,8 sekundy, Rosberg dnes jazdí výborne a zatiaľ bez tej najmenšej chybičky. Hamilton sa snaží a vyčkáva, otázka je, či nevyčkáva už príliš dlho.
     
    63
    Napätie sa stupňuje, Hamilton ale jazdí v decentnom odstupe tak, aby Rosbergovi neustále hrozil, k predbehnutiu sa ale ešte neodhodlal.