Kvalifikace VC USA Vítěz: N. Rosberg (kon.)
koniec zavodu
Kvalifikace VC USA

Vítěz: N. Rosberg

cz Sobota 01.11.2014, 19:00 • Okruh: Austin, Texas, USA • Formula 1
     
    Je za námi kvalifikace, kterou si opět podmanila stáj Mercedes. Pole position si v Texasu vyjel Nico Rosberg, jehož v první řadě doplní jeho stájový kolega Lewis Hamilton. Druhou řadu zaplní Williamsy, Valtteri Bottas a Felipe Massa. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek soboty. (20:08:12)
     
    Konečné pořadí kvalifikace na VC USA: 1. Rosberg, 2. Hamilton, 3. Bottas, 4. Massa, 5. Ricciardo, 6. Alonso, 7. Button, 8. Magnussen, 9. Räikkönen, 10. Sutil, 11. Maldonado, 12. Pérez, 13. Hülkenberg, 14. Kvjat, 15. Vergne, 16. Gutiérrez, 17. Vettel, 18. Grosjean.
     
    Konec závodu.
     
    0:00
    Lewis Hamilton se nezlepšil, což znamená, že pole position v Austinu vybojoval NICO ROSBERG!
     
    0:00
    Nico Rosberg prolétl cílem jako vítr! Uvidíme, jak ještě odpoví Lewis Hamilton, potažmo další jezdci.
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel!
     
    0:40
    Nico Rosberg drží první pozici, na které navíc nadále akceleruje! Po posledním měřeném kole na něj Hamilton ztrácel 161 tisícin sekundy.
     
    2:43
    Všichni jezdci postupně opustili garáže a mají tak poslední šanci, kterak promluvit do postavení na startu zítřejšího závodu.
     
    3:29
    Z boxů jako první vyjel Ricciardo, jehož vzápětí napodobili Bottas, Räikkönen, Hamilton a Rosberg.
     
    4:48
    Hamiltonovi bylo samotnému na dráze smutno, a tak i on odbočil do pit lane. Na trati je tedy klid před závěrečnou bouří.
     
    5:19
    Ricciardo nakonec nebyl sám, kdo zajel do garáže. Na trati tak momentálně zůstal jen Lewis Hamilton.
     
    6:05
    Daniel Ricciardo se rozhodl zajet do boxů. Vzhledem k tomu, že do konce kvalifikace zbývá poměrně dost času, je velmi pravděpodobné, že ho na trati ještě uvidíme.
     
    7:05
    Jezci zajíždějí své první měřené časy v poslední fázi kvalifikace. Na čele se teď pořadí měnilo jako den a noc a jako poslední se na první příčku posunul Nico Rosberg.
     
    8:36
    Během tréninkových jízd si piloti vyzkoušeli virtuální safety car, který by měl přispět k větší bezpečnosti na trati. Tento krok byl vyvolán vážnou nehodou Julese Bianciho ve VC Japonska, který pod dvojitými žlutými vlajkami vážně havaroval a stále leží v kritickém stavu v nemocnici.
     
    11:24
    Jako první vyrazil na trať Daniel Ricciardo, který je příjemným překvapením letošní sezóny, neboť v průběžném pořadí šampionátu jezdců okupuje třetí místo.
     
    12:00
    Poslední část kvalifikace právě začala.
     
    0:00
    Z druhé části kvalifikace nepostupují Maldonado, Pérez, Hülkenberg, Kvjat.
     
    0:00
    Čas vymezený pro druhou část kvalifikace právě vypršel a piloti dokončují svá poslední měřená kola!
     
    1:50
    Téměř všichni aktéři opustili boxy, aby ještě zlepšily své časy. V garáži zůstali jen Hamilton, Alonso, Button a Magnussen.
     
    3:11
    Všechny tréninky sice ovládl Lewis Hamilton, jenže v kvalifikaci má prozatím mírně navrch jeho týmový kolega Nico Rosberg. Dá se tak opět očekávat, že oba kohouti budou bojovat o pole position do posledních metrů.

    Michal Šandor