Veselý – Melzer 2:0 (kon.)
koniec
Jiří Veselý
Jiří Veselý (1)
2
7 6  
Gerald Melzer
Gerald Melzer
0
61 3  
cz Streda 29.10.2014, 15:44Challenger Ženeva (krytý tvrdý povrch)
Predzápasové kurzy
     
    6:3
    Přímý bod na závěr, Jiří Veselý vítězí!
     
    40-15
    Hned po servisu šel Veselý k síti, zahrál dobrý přípravný úder a poté i volej těsně za síť. Dva mečboly pro nasazenou jedničku!
     
    4:2
    Nádhera! Jiří Veselý se hodně raduje, protože tohle byl jeho gem! Na závěr přišel další celkem povedený Melzerův přechod k síti, ale Veselý jej znovu podélným bekhendem prohazuje a vede 4:2!
     
    40-0
    Tři brejkboly pro Jirku, který byl trpělivý, vrátil i nebezpečný čop a poté se dočkal soupeřovy chyby při útoku forhendem po lajně z nepřipravené pozice.
     
    40-30
    První brejkbol v utkání pro Veselého! Melzer po servisu chybuje agresivním forhendem kros do autu.
     
    7:6
    Melzerova dvojchyba na závěr, Jiří Veselý vítězí v prvním setu, přestože si nevytvořil ani jeden brejkbol, naopak sám byl několikrát velmi blízko porážce, a tak se ani nelze divit Melzerovi, že je hodně naštvaný a nyní několikrát praštil raketou o zem.
     
    6-1
    Výborně! Veselý se urputně bránil útokům soupeře, Melzer možná už ze zoufalství naběhl na síť, kde nezvládl ne úplně obtížný volej a poslal jej do autu. Setboly má nyní český tenista.
     
    40-A
    Další setbol pro Melzera! Rakušan si už od returnu tvořil tlak, diktoval tempo výměny a v závěru trefil i nabíhaný forhendový volej do protipohybu soupeře.
     
    40-A
    Ajajaj! Setbol pro Melzera po krásném prohozu bekhendem kros! veselý neměl pozici dobře připravenou, přesto šel k síti a byl za to potrestán.
     
    40-A
    Jenže Melzer následně vykouzlil nechytatelný reutrn bekhendem po lajně a má další šanci!
     
    30-40
    A pozor! krátký return Veselý doběhl na poslední chvíli a razantní forhend kros poté vyhazuje do autu! Melzer má setbol!
     
    30-40
    První brejkbol utkání si vypracoval Melzer, který měl po celou výměnu velký tlak, svými bekhendovými údery rozběhal Veselého, jenž nakonec v nouzi nejvyšší už jen sekaným forhendem zahrál do autu.

    Michal Šíma

    Jiří Veselý
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 10.07.1993
    Vek: 30 rokov
    Držanie: lavák
    Výška: 198 cm
    Hmotnosť: 90 kg
    Nasadený: 1

    Gerald Melzer
    Štát: Rakúsko
    Dátum narodenia: 13.07.1990
    Vek: 33 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 190 cm
    Hmotnosť: 80 kg