Palermo – Chievo 1:0 (kon.) | Turín – Parma 1:0 (kon.) | Bergamo – Neapol 1:1 (kon.)
CFC Janov – Juventus 1:0 (kon.) | Inter – Sampdoria 1:0 (kon.) | AS Rím – Cesena 2:0 (kon.)
Cagliari – AC Miláno 1:1 (kon.) | Fiorentina – Udinese 3:0 (kon.)
koniec
AS Rím
2:0 (1:0)
AC Cesena
Streda 29.10.2014, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 9. kola talianskej Serie A medzi AS Rím a AC Cesena.

    AS Rím

    Rimania v tejto sezóne nadviazali na dobré výkony z tej minulej. V Lige majstrov síce v poslednom zápase vysoko prehrali na domácom štadióne s Bayernom Mníchov, predtým však zaznamenali výhru a remízu a tak sú ich šance na postup zo skupiny stále celkom vysoké. V domácej lige sa im darí veľmi dobre a v tabuľke im patrí s 19 bodmi výborné druhé miesto. Na prvý Juventus strácajú 3 body a môže ich mrzieť najmä posledný zápas, v ktorom len remizovali so Sampdoriou 0-0. V doterajšom priebehu sezóny prehrali iba raz a to práve s prvým Juventusom. Bol to zápas, ktorý priniesol veľa sporných verdiktov rozhodcov a ešte dlho tento zápas rozoberali médiá. Dnes ich čaká súper z kategórie slabších, kedže Cesene sa príliš nedarí a nie je ďaleko od priečok znamenajúcich zostup do Serie B. Uvidíme ako si s týmto protivníkom Rimania poradia, a či dokážu naďalej držať krok s prvým Juventusom.

    AC Cesena

    Hosťom z Ceseny sa začiatok tejto sezóny príliš nevydaril. Nováčik Serie A je so šiestimi bodmi na 17. mieste Serie A, len o skóre pred Palermom, ktoré je na priečke znamenajúcej zostup do nižšej súťaže. Posledný zápas proti Interu Miláno pred zaplneným domácim štadiónom im vôbec nevyšiel, prehrali ho po góle z pokutového kopu a navyše brankár Leali si tri zápasy nezahrá kvôli trestu za červenú kartu. Dnes budú mať proti sebe ťažkého súpera, ale každý zápas prináša možnosť získať cenné body do tabuľky.

    Dnešný zápas sa odohrá na štadióne Stadio Olimpico v Ríme, ktorý má kapacitu 72 968 divákov.

     
    Úvodné zostavy:

    AS Rím: L.Skorupski- A.Cole, D.Astori, V.Torosidis, K.Manolas, M.Pjanić, D.De Rossi, S.Keita, J.Iturbe, M.Destro, Gervinho

    Náhradníci: B.Lobont, M.De Sanctis, M.Yanga-Mbiwa, J.Holebas, M.Somma, U.Emanuelson, R.Nainggolan, A.Florenzi, L.Paredes, S.Ucan, A.Ljajić, F.Totti, A.Sanabria

    Manažér- Rudi Garcia

    AC Cesena: F.Agliardi- S.Lucchini, M.Volta, D.Capelli, F.Renzetti, L.Giorgi, G.De Feudis, M.Coppola, L.Garritano, G.Marilungo, G.Defrel

    Náhradníci: W.Bressan, C.Nica, A.Mazzotta, L.Krajnc, H.Magnússon, G.Perico, L.Valzania, C.Carbonero, Z.Eduardo, M.Djuric, D.Succi, H.Almeida

    Manažér- Pierpaolo Bisoli

    Rozhodca: Dino Tommasi- A.Costanzo, G.Schenone.
     
    Hráči prichádzajú na hraciu plochu. O chvíľu sa začne zápas medzi AS Rím a AC Cesena.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali domáci a tí začínajú prvým útokom.
     
    2
    Domáci v útoku nič nevymysleli a naopak Cesena mala po faule možnosť zahrávať priamy kop. Skorupski všetko vyriešil a vykopáva dopredu.
     
    3
    Gervinho sa dostával do 16ky a snažil sa prihrať pred bránu ale jeho prihrávku nezachytil žiadny domáci hráč.
     
    4
    Loptu majú na kopačkách stále Rimania ale zatiaľ sa všetko deje ďaleko od Agliardiho brány.
     
    5
    Faul na Gervinha v strede ihriska a priamy kop pre AS Rím.
     
    6
    Torosidis mal obrovské šance v pokutovom území ale Agliardi si drží čisté konto. Rohový kop pre domácich.
     
    7
    Dopredu sa tlačili aj hostia z Ceseny ale Skorupski nemal takmer žiadnu prácu a už rozohráva ďalšiu akciu domácich.
     
    8
    AS Rím dal gól!
    A je tu úvodný gól stretnutia. Zaznamenáva ho MATTIA DESTRO po krásnej prihrávke od Gervinha. Gervinho prešiel až do pokutového územia a z pravej strany poslal krásnu prihrávku na Destra, ktorý mal už ľahkú prácu a posiela Rimanov do vedenia.
    DESTRO - 1:0
     
    10
    Teraz je vpredu Cesena. Hostia sa snažia niečo vymyslieť ale obrana Rimanov je pozorná a celá akcia končí útočným faulom.
     
    11
    Lopta je v strede ihriska. Domáci si prihrávajú a začínajú postupný útok. Keita loptu potiahol až pred pokutové územie ale tam ju domáci stratili a novú akciu začína až Skorupski.
     
    12
    Aktívny Gervinho to skúšal z pravej strany, prihral Iturbemu ale ten Agliardiho neprekvapil.
     
    13
    Žltá karta pre hráča Ceseny. Vidí ju Succi za faul na Torosidisa.
     
    14
    Vpredu to skúšali hostia ale zatiaľ je to príliš statické, bez pohybu a rýchlych prihrávok. Obrana domácich nemá problémy a Skorupski ešte nemal takmer žiadnu prácu.
     
    15
    Rimania držia loptu na kopačkách ale prihrávajú si na vlastnej polovici a do útoku sa neponáhľajú.
     
    16
    Je tu faul Pjanića a priamy kop z dobrej vzdialenosti pre hostí.
     
    17
    Priamy kop zahral Renzetti a je z toho len rohový kop.
     
    17
    Magnússon zahral rohový kop a loptu chytil pohodlne do rukavíc Skorupski. Tak hostia sa vôbec nevedia presadiť a budú musieť niečo zmeniť vo svojej hre, pretože takto dnes asi neuspejú. Naopak Rimania držia loptu na kopačkách a zatiaľ sú jasne lepším tímom.
     
    19
    Teraz sa chvíľu nehralo, pretože Cole fauloval jedného z hráčov Ceseny ale rozhodca to ako faul neposúdil a až neskôr hru prerušil. Hostia vrátili loptu Rimanom a tí začínajú na svojej polovici ďalšiu akciu.
     
    20
    Domáci hrajú veľmi dobre a Cesenu k lopte takmer nepúšťajú. Ak niečo náhodou prejde až do 16ky Rimanov tak Skorupski to rýchlo vyrieši.
     
    21
    Cesena na útočnom výlete ale bolo to len hlavičkovanie pred pokutovým územím a žiadna šanca z toho nebola. Na druhej strane strieľal Iturbe ale Agliardi si s jeho strelou poradil.
     
    22
    O loptu sa teraz bojuje v strede ihriska a hosťom to vôbec nejde. Je to podobný výkon ako v predchádzajúcom zápase proti Interu. Rimania však hrajú krajší futbal ako hráči Milána a Cesena má ešte menej priestoru.
     
    24
    Gervinho potiahol loptu po pravej strane a do šance sa dostával Iturbe ale domácich zabrzdil ofsajd. Potom to vpredu skúšali hostia ale hlavička Djurica bola veľmi nepresná.
     
    26
    Cesena to opäť skúšala v útoku ale zastavil ich ofsajd v ktotom bol Djuric. Lopta je na kopačkách domácich a tí sa púšťajú dopredu.
     
    27
    Gervinho prenikal dopredu ale obrana Ceseny ho odzbrojila od lopty. Po faule na Keitu však budú Rimania zahrávať priamy kop.
     
    28
    Priamy kop zahral Pjanić a najvyššie vyskočil Destro. Bol z toho gól ale ten nemôže byť uznaný, pretože Mattia Destro stál v ofsajde.
     
    29
    Lopta je opäť na kopačkách Rimanov a tí to skúšajú postupnými prihrávkami. Obrana Ceseny si dáva pozor a postupne ich vytlačili do stredu ihriska.
     
    30
    Mattia Destro v ďalšej šanci a Agliardi reflexívne vyrazil na rohový kop. Nebezpečná akcia domácich.
     
    31
    A ďalší ofsajd domácich. Tento krát v ňom bol De Rossi. Hostia však loptu dlho neudržali a Rimania už zakladajú nový útok.
     
    32
    Domáci to skúšali z ľavej strany, konkrétne Keita vyviezol loptu až pred pokutové územie Ceseny tam ho však obrancovia hostí odzbrojili.
     
    33
    Loptu mali na chvíľu aj hostia, Giorgi a Capelli ju však po pár prihrávkach stratili. Hostia to budú mať v dnešnom zápase ťažké. AS Rím hrá pekný futbal a v doterajšom priebehu zápasu je lepším tímom.
     
    35
    Do 16ky Ceseny posielal center Mattia Destro ale tam nestál nikto v červenom drese a loptu chytá Agliardi.
     
    36
    Rudi Garcia sa rozhodol do dnešného zápasu nezaradiť Francesca Tottiho ale treba povedať, že domáci si zatiaľ vedú dobre aj bez neho. V útoku to skúšal Iturbe, ktorý spadol v pokutovom území ale rozhodca Tommasi pokutový kop neodpískal.
     
    37
    Loptu držia takmer stále domáci. Cesena sa ešte nedostala do vážnejšej šance a zatiaľ má len plné ruky práce s bránením, pretože Rimania to skúšajú prihrávkami ale aj nakopávanými loptami.
     
    38
    Agliardi mal opať prácu. Volta to v obrane neurobil príliš dobre a loptu z pokutového územia neodkopol a naopak trošku nešťastne bránil svojmu brankárovi aby chytil loptu pred nabiehajúcimi Rimanmi.
     
    40
    Ďalší ofsajd domácich, tento krát sa v ňom ocitol Iturbe. Loptu má Cesena ale jej prihrávky sú dosť nepresné a domáci sa takmer okamžite dostávajú k lopte.
     
    41
    V ofsajde aj Destro a na opačnej strane signalizovaný ale neodpískaný ofsajd Ceseny. Teraz môžu hostia niečo vymyslieť vpredu.
     
    42
    Nie nie hosťom to dnes vôbec nejde. Skorupski nemal žiadnu prácu, len jemne vyskočil a chytil ľahkú loptu. Na opačnej strane narobil problémy obrane Ceseny Gervinho ale jeho akcia sa končí len odkopom od Agliardiho brány.
     
    44
    Teraz je lopta v strede ihriska kde ju kontrolujú domáci. Do útoku sa príliš nepúšťajú. Skúsil to Iturbe ale je z toho len útočný faul a hostia sa oslobodzujú.
     
    45
    Do konca prvého polčasu ostáva posledná minúta a vpredu sú hostia.
     
    45
    Hlavičkoval Capelli a Skorupski si zachytal.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Rozhodca Tommasi nenadstavil v prvom polčase ani minútu a tak je tu koniec prvého dejstva zápasu medzi AS Rím a AC Cesena. V ňom boli bez akýchkoľvek pochýb lepším tímom domáci a hoci strelili len jediný gól ich prevaha bola evidentná. Hostia sa naopak nedostali do vážnejšej šance a ak chcú v dnešnom zápase uspieť musia v druhom polčase niečo zmeniť a vymyslieť aby prekonali Skorupskeho v bráne Ríma. Druhý polčas sa začne o 15 minút.
     
    Pohľadom na rozcvičujúcich sa hráčov AS Rím medzi ktorými je aj Francesco Totti sa vraciame na Stadio Olimpico. O chvíľu sa začne druhý polčas.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Úvodný výkop mali v druhom polčase hostia a uvidíme či dokážu niečo urobiť s nepriaznivým stavom. Zahrávali rohový kop, ktorý ale neskončil gólom ani žiadnou šancou a Skorupski odkopáva od svojej brány.
     
    48
    Lopta je už na kopačkách domácich. Tí si prihrávajú v štýle tiki-taka ale bola z toho len strela Torosidisa vysoko nad bránu. Agliardi vykopáva loptu na polovicu Rimanov.
     
    49
    Cesena začala druhý polčas aktívne. Opäť je vpredu a zahráva rohový kop z ľavej strany. Končí sa to však útočným faulom na Iturbeho.
     
    50
    Gervinho ani Iturbe v útoku nič nevymysleli a už sa zdalo že sa hostia oslobodia ale po faule na Iturbeho budú zahrávať Rimania priamy kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti.
     
    51
    Loptu zahral Pjanić ale vysoko nad bránu hostí.
     
    51
    Striedanie hostí. Odchádza Succi a prichádza Defrel.
     
    52
    Striedajú aj domáci. Odchádza Iturbe a na jeho miesto prichádza Florenzi.
     
    54
    Ďalšie striedanie domácich. Odchádza Astori a prichádza Yanga-Mbiwa.
     
    55
    Tak teraz niekoľko minút venovaných striedaniam na oboch stranách a jednému ošetreniu hráča domácich. Lopta je už pred bránou Ceseny a Rimania chcú dať druhý gól. Pokúšal sa o to Gervinho ale jeho akcia končí len odkopom od brány hostí.
     
    56
    Loptu majú na kopačkách stále Rimania a hostia ju len ťažko získavajú. Úvodný minúty druhého polčasu naznačovali, že by sa hostia predsa len mohli presadiť ale malý úvodný tlak gól nepriniesol a ďalšie minúty sú už v pokračujúcom trende prvého polčasu.
     
    58
    Teraz sa lopta postupnými prihrávkami dostala až k hráčom Ceseny. Tí však v útoku nič nevymysleli a Skorupski začína nový útok Rimanov.
     
    59
    Aj Ashley Cole je v dnešnom zápase dosť viditeľný. Talianske médiá špekulujú o jeho odchode z AS Rím v zimnom prestupovom období. Možno si svojimi výkonmi miesto v tíme Rimanov predsa len udrží.
     
    60
    V útoku boli domáci ale Gervniho nič nevymyslel a tak Agliardi poslal loptu na druhú stranu ihriska. Tam ju zachytili domáci a scenár sa opakuje. Opäť sú vpredu hráči AS Rím.
     
    61
    Takmer sa zrodila ďalšia šanca domácich. Keita si však v 16ke hostí nepočínal najlepšie a loptu stratil. Domáci ju však okamžite získali a stále okupujú pokutové územie Ceseny.
     
    62
    Rimania mali v prvom polčase 71% držanie lopty a trúfam si povedať, že v druhom polčase toto číslo asi nebude nižšie.
     
    63
    Druhé striedanie hostí. Odchádza Djurić a na jeho miesto prichádza Almeida.
     
    64
    Vpredu to skúšal Renzetti ale bol dobre pokrytý obrancom Ríma a je z toho len odkop od Skorupskeho brány.
     
    65
    Gervinho teraz vymyslel skvelú akciu domácich. De Rossi sa však ocitol v ofsajde a druhý gól Rimanov z toho nebude. Domáci však stále pokračujú v dobrom výkone, s dlhodobým držaním lopty a peknými šancami.
     
    67
    Znovu a znovu. V útoku domáci a hostia už zrejme úplne rezignovali a sústredia sa len na bránenie. To im nejde úplne zle, zatiaľ inkasovali len jeden gól.
     
    68
    Gialorossi sú dnes naozaj lepším tímom a ak sa nič výnimočné nestane pripíšu si 3 body do tabuľky Serie A. Do konca zápasu je však ešte viac ako 20 minút a stať sa môže hocičo. Teraz Almeida hlavičkoval veľmi dobre a lopta išla tesne vedľa ľavej žrde Skorupskeho brány. Ten sa len prizeral a zasahovať nemusel.
     
    69
    Na druhej strane pohrozil Florenzi. Jeho strela však mierila vysoko nad bránu Ceseny.
     
    70
    Máme tu 70 minútu zápasu na Stadio Olimpico. Loptu držia takmer neustále Rimania, ktorí sa pokúšajú streliť upokojujúci druhý gól, to sa im zatiaľ nedarí.
     
    71
    Florenzi bol blízko druhého gólu Rimanov. Agliardi skvele vyrazil jeho strelu z maximálne piatich metrov. Rohový kop pre domácich.
     
    72
    Z prvého rohového kopu sa šanca nezrodila ale Rimania majú k dispozícii ešte jeden pokus.
     
    73
    Ou tak teraz dosť veľká chyba rozhodcu Tommasiho, ktorý mal po ruke jedného z hráčov Ceseny v pokutovom území odpískať penaltu. Tá ruka bola evidentná a domáci sa oprávnene hnevajú.
     
    74
    Domáci pokračujú v obrovskom tlaku a druhý gól je na spadnutie. Torosidis mieril vysoko nad bránu Ceseny a Agliardi odkopáva od svojej brány.
     
    75
    V útoku konečne aj hostia. Tí sa tam však dlho nezdržali a loptu už vyváža Destro.
     
    75
    Destro si pri útoku počínal nedovolene a vidí žltú kartu.
     
    76
    Loptu majú hráči hostí a domáci teraz naozaj zbytočne faulujú a Cesena má k dispozícii ďalší priamy kop. Tento krát bližšie Skorupskeho brány.
     
    77
    Cesena z priamych kopov nič nevyťažila a na opačnej strane sa v ofsajde ocitol Gervniho. Lopta sa dostala až k brankárovi AS Rím, ktorý posúva loptu dopredu.
     
    78
    Rimania neúnavne bojujú a chcú streliť druhý gól ale treba pochváliť hostí, pretože bránia ukážkovo.
     
    79
    Rimania boli na dostrel brány hostí a po faule budú zahrávať priamy kop z nebezpečnej vzdialenosti. Pjanić si postavil loptu a bude z toho rohový kop po odkope Giorgiho.
     
    81
    AS Rím dal gól!
    Rimania sa dočkali. DANIELE DE ROSSI strieľa druhý gól domácich. Presadil sa po prihrávke hlavou z pravej strany a prekonáva Agliardiho. Tak po veľkom tlaku prichádza zaslúžený gól Rimanov.
    De ROSSI - 2:0
     
    82
    Striedanie domácich. Z ihriska odchádza strelec druhého gólu De Rossi a na jeho miesto príde Nainggolan.
     
    83
    Striedajú aj hostia. Odchádza Capelli a prichádza Garritano.
     
    85
    Rimania aj po druhom strelenom gólu držia loptu stále na kopačkách a Cesena nemá ani minimum priestoru. Zdá sa, že o osude dnešného zápasu je rozhodnuté.
     
    86
    Nový muž na ihrisku Nainggolan nebezpečne vystrelil a Agliardi len končekmi prstov vyrazil na rohový kop.
     
    88
    Rohový kop žiadnu šancu nepriniesol ale domácich to nemusí trápiť. Vyhrávajú 2-0 a do konca zápasu ostáva pár minút.
     
    89
    Po dlhom čase to skúšala v útoku Cesena. Žiadna šanca z toho nebola a loptu majú opäť Rimania. Pokojný záver zápasu na Stadio Olimpico. Domáci dnes podali dobrý výkon a mohli pridať ešte niekoľko gólov ale dnes budú zrejme spokojní najmä s víťazstvom.
     
    90
    Nadstavovať sa budú 3 minúty. V útoku stále domáci.
     
    90+1
    Tretí gól mohol pridať Pjanić ale loptu 2 metre pred bránou netrafil najlepšie a tá letela úplne mimo bránu.
     
    90+2
    Jeden z posledných útokov mala aj Cesena ale Skorupski nemal žiadnu prácu, pretože útočníkovi hostí ušla lopta príliš ďaleko a k strele sa nedostal.
     
    90+3
    Je tu posledná minúta zápasu. Loptu majú hostia a ešte sa pokúšajú znížiť nepriaznivý stav.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je tu koniec zápasu medzi AS Rím a AC Cesena. Zápas sa končí víťazstvom domácich 2-0 po góloch Destra a De Rossiho, treba však povedať,že domáci mohli vyhrať aj viacgólovým rozdielom ale nestalo sa tak najmä zásluhou dobrej obrany hostí. Cesena v útoku nevymyslela prakticky nič ale pozitívom z ich pohľadu je aspoň skvelé bránenie proti kvalitnému tímu akým AS Rím určite je. Na Stadio Olimpico si teda domáci zaslúžene pripisujú tri body do tabuľky talianskej ligy a naďalej držia krok s Juventusom.
    S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem Vám dobrú noc. (22:40:00)

    Patrik Saloky

    Góly: 8. Destro, 81. De Rossi

    Karty:   75. Destro (ASR) – 13. Succi (CES)


    AS Rím: L.Skorupski- A.Cole, D.Astori, V.Torosidis, K.Manolas, M.Pjanić, D.De Rossi, S.Keita, J.Iturbe, M.Destro, Gervinho
    Náhradníci: B.Lobont, M.De Sanctis, M.Yanga-Mbiwa, J.Holebas, M.Somma, U.Emanuelson, R.Nainggolan, A.Florenzi, L.Paredes, S.Ucan, A.Ljajić, F.Totti, A.Sanabria

    Manažér- Rudi Garcia

    AC Cesena: F.Agliardi- S.Lucchini, M.Volta, D.Capelli, F.Renzetti, L.Giorgi, G.De Feudis, M.Coppola, L.Garritano, G.Marilungo, G.Defrel
    Náhradníci: W.Bressan, C.Nica, A.Mazzotta, L.Krajnc, H.Magnússon, G.Perico, L.Valzania, C.Carbonero, Z.Eduardo, M.Djuric, D.Succi, H.Almeida

    Manažér- Pierpaolo Bisoli

    Rozhodca: Dino Tommasi- A.Costanzo, G.Schenone