Córdoba – Sociedad 1:1 (kon.) | Eibar – Granada 1:1 (kon.) | Malaga – Rayo Vallecano 4:0 (kon.)
Espanyol – La Coruña 0:0 (kon.) | Getafe – Atlético Madrid 0:1 (kon.)
koniec
Malaga CF
4:0 (3:0)
Rayo Vallecano
Nedeľa 26.10.2014, 12:00 • Estadio La Rosaleda, Málaga • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Deviate kolo španielskej La Ligy v nedeľu pokračuje štyrmi stretnutiami. Prvým z nich bude duel, v ktorom Malaga privíta pred svojimi priaznivcami Rayo Vallecano.

    V zápase, ktorý štartuje na pravé poludnie, na seba narazia dvaja tabuľkoví susedí, ktorých delí v ligovej tabuľke jeden jediný bod. Ten hovorí v prospech Malagy, ktorej so ziskom dvanástich bodov patrí ôsma pozícia. Deviate Rayo Vallecano v prípade úspechu vo vzájomnej konfrontácii môže svojho dnešného súpera v zoradení ligového pelotónu preskočiť.

    V poslednom súťažnom ročníku potvrdili oba tímy vo vzájomných dueloch heslo, ktoré znie: môj dom, môj hrad. Súboje Malaga a Vallecana v minulom sezóne priniesli gólové hody. My veríme, že sa niečoho podobného dočkáme i dnes. Podľa stávkových kancelárii je favoritom zápasu domáca Malaga, ktorá to však proti húževnatému súperovi rozhodne nebude mať vôbec ľahké.



     
    Úvodné zostavy:

    Málaga CF: Kameni – Rosales, Sanchez, Weligton, Antunes – Darder, Camacho – Castillejo, Juanmi, Samuel – Amrabat
    Náhradníci: Ochoa – Aňor, Duda, Horta, Recio, Torres, Santa Cruz.

    Rayo Vallecano: Tono – Tito, Amaya, Ze Castro, Insua – Baena, Trashorras – Lica, Kakuta, Pozuelo – Leo Baptistao.
    Náhradníci: Alvarez – Aquino, Morcillo, Pereira, Quini, Jozabed, Manucho.

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – Gallego, Barranco.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Neuveriteľný začiatok zápasu v Malage! Domáci okamžite po rozohrávke vyleteli na svojho súpera a po peknej kolmici sa do samostatného nájazdu dostal Castillejo. Ten si hokejovým blafákom položil i brankára Tona, no jeho strelu smerujúcu do odkrytej svätyne zastavil famóznym defenzívnym zákrokom Amaya!
     
    2
    Niet divu, že všetci hráči Raya Vallecana svojho spoluhráča z defenzívnych radov okamžite prišli pochváliť. Amaya totiž predviedol defenzívny zákrok z kategórie svetových.
     
    3
    Malaga sa do svojho súpera od úvodných minút poriadne pustila. Hostia sa zatiaľ do kontaktu s loptou nedostali a už museli odvracať dva rohové kopy domácich.
     
    4
    Trashorras zostrelil pred pokutovým územím Raya jedného zo svojich spoluhráčov, no domáci sa dožadovali odpískania priameho kopu márne.
     
    5
    Na konci úvodnej päťminútovky si za chrbát obrany Raya Vallecano zabehol Amrabat, ktorý sa dostal do nájazdu na Tono. Ten dokázal jeho šancu zlikvidovať i s poriadnou dávkou šťastia.
     
    6
    Málaga dala gól! Malaga dokázala splniť cieľ, s ktorým vstúpila do dnešného zápasu a svoj úvodný tlak korunovala otváracím zásahom stretnutia. SAMUEL GARCIA ovdržal prihrávku na pravý okraj pokutového územia, naviedol si loptu na os ihriska a ľavačkou ju zakrútil na bránu Tona. Loptu počas dráhy letu ešte tečoval Ze Castro, od ktorého putovala presne k pravej žrdi hosťujúcej svätyne!
    Samuel GARCIA - 1:0
     
    8
    Po prvý raz v dnešnom stretnutí sa na dlhší čas dostali k lopte i hráči Raya. Tí môže vo svojom snažení pokračovať, pretože majú k dispozícii aut na súperovej polovici.
     
    9
    Kakuta bol zozadu tvrdo dostúpený Rosalesom, ktorý ho poslal na trávnik. Píska sa proti bráne Malagy.
     
    10
    Domáci to opäť skúšali rýchlou kolmicou za obranu, no proti lopte vyštartoval zo svojej svätyne Tono, ktorý guľatý nezmysel ukryl do svojej moci.
     
    11
    Zdalo sa, že Antunes dlhý nákop na ľavej strane dokáže bez problémov zlikvidovať, no napokon išla lopta mimo hracej plochy od jeho kopačiek.
     
    12
    Amrabat predviedol na ľavom krídle fenomenálne zrýchlenie. Okolo svojho strážcu sa ľahúčko predral, dostal sa až do pokutového územia, kde bol stiahnutý k zemi, no penalta sa nepíska. Celé vzrušenie totiž bolo zbytočné, pískal sa ofsajd.
     
    13
    Rosales to opäť prehnal v osobnom súboji s Kakutom a tentoraz už rozhodca k nemu tolerantný nebol. Je tu prvé žlté napomenutie zápasu.
     
    14
    Lica dostal dobrý pas na ľavé krídlo, no bol o čosi rýchlejší, než by bolo za potreby a dostal sa do ofsajdovej pozície, ktorá bola veľmi diskutabilná.
     
    16
    Castillejo preukázal svoje fantastické schopnosti dribléra a nechýbalo mu veľa, aby sa preštrikoval až do dobrej príležitosti v pokutovom území.
     
    17
    Rozohrávať sa bude od brány Tona.
     
    18
    Darder dostal z pravej strany dobrú spätnú prihrávku a do lopty sa pohotovo oprel spoza šestnástkového oblúku. Pravačkou však loptu poslal vysoko, vysoko nad.
     
    19
    Amrabata sa opäť predieral do veľkej šance. S domácim útočníkom majú zatiaľ stopéri Raya enormné problémy, no v tomto prípade si mohli vydýchnuť, pretože sa pískalo postavenie mimo hry.
     
    20
    Kakuta sa nechal obrať Ambrabatom o loptu a takmer z toho boli problémy pre defenzívu Raya. Napokon sa bude odkopávať len od brány Tona.
     
    21
    Málaga dala gól! Malaga je v prvej polovici úvodného dejstva jasne lepším celkom a podarilo sa jej to potvrdiť druhým gólovým pozdravom za chrbát Tona. Amrabat si zbehol na ľavé krídlo, posunul loptu do šestnástky Antunesovi, ktorý prízemnou prihrávkou pred prázdnu svätyňu vyzval ku skórovaniu SERGIGO DARDERA a ten ponúknutí príležitosť s prehľadom využil.
    Sergi DARDER - 2:0
     
    22
    Hosťujúci tréner sa pri postrannej čiare ide roztrhať. Vzhľadom na aktuálny stav a najmä predvedenú hru svojich zverencov sa mu však nieť, čo diviť.
     
    23
    De Castro síce predviedol nešikovný zákrok, no aj ten napokon stačil na to, aby sa k lopte na pravom krídle dostal Rosales. Pri lopte Malaga.
     
    24
    Na rovnakej strane ihriska bol v aktivite Saumel, ktorý však nedokázal nič zaujímavé vymyslieť a napokon bol odzbrojený obranou Raya.
     
    25
    Hostia sa síce s loptou dostali na útočnú polovicu, no vymieňajú si ju len v miestach, z ktorých narobia problémy brankárovi Malagy Kamenimu len ťažko, preťažko.
     
    26
    Zo snaženia Lea Baptistaa hostia vyťažili ruku Camacha, po ktorej bude nasledovať priamy krop v prospech Raya Vallecano.
     
    27
    Štandardnú situáciu rozohral Trashorras, no neurobil to vôbec dobre. S odvráteným jeho nízkeho centru nemali brániaci hráči najmenší problém.
     
    28
    Malaga predviedla bleskurýchly prechod do kontry. Svoj šprint pravým krídlom zakončil centrom do pokutového územia Samuel, ktorému nabiehala dvojica protihráčov, no tých do zakončenie nepustil včasným zákrokom brankár Tono.
     
    29
    Leo Baptistao už po odpískaní ofsajdu zbytočne dohrával Weligtona, ktorý tomu síce poriadne pridal, no vykoledoval pre svojho krajana žlté napomenutie.
     
    30
    Tréner Raya Vallecano reaguje na nepriaznivý vývoj stretnutia striedaním, ktoré prichádza už po polhodiny hry. Insuu nahradil na ľavej strane obrany Aquino.
     
    31
    Rayo predviedlo hádam prvú zaujímavú akciu smerom dopredu v zápase. Pozuelo poslal z pravej strany dobrý prízemný center pred Kameniho, kde však chýbalo Baptistaovi aj Kakutovi pár krokov, aby mohli zakončovať do odkrytej svätyne Malagy.
     
    32
    Ofenzívne snaženie hostí ešte pokračovalo na ľavom krídle, kde Kakuta dobre zabojoval a vybojoval pre svoj tím rohový kop.
     
    33
    Zo samotného rohu síce Rayo vyťažiť nedokázalo nič, no Leo Baptistao ešte pokračoval v akcii a vypýtal si faul, po ktorom nasleduje priamy kop z vcelku zaujímavej parkety.
     
    34
    Štandardku z tesnej blízkosti pokutového územia rozohral Trashorras, ktorý dokázal loptu poslať na bránu, no s jeho slabučkým pokusom nemal Kameni žiadny problém a loptu s prehľadom ukryl do svojho náručia.
     
    35
    V poslednej fáze stretnutia hostia predsa len o čosi pridalo a už z toho nie je len zápas hraný na jednu bránu.
     
    36
    Amrabat pokračuje vo svojom dnešnom vynikajúcom predstavení. Rozhodcovia posúdili jeho pasovačku s Amayom tak, že ako nedovolený posúdili zákrok hosťujúceho stopéra.
     
    37
    Malaga rozohrávala priamy kop zhruba z rovnakej pozície ako pred malou chvíľkou Rayo. Loptu si pripravil Antunes, ktorý sa do nej poriadne oprel, no neprepasíroval ju cez hosťujúci múr.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Baena (Rayo Vallecano).
     
    38
    Po nedovolenom zákroku Baeunu rozohrávala Malaga štandardku z väčšej vzdialenosti, no paradoxne to vyzeralo omnoho nebezpečnejšie. To vzduchu sa totiž položil Camacho, ktorý vyrástol zo všetkých hlavičkujúcich hráčov najvyššie, no loptu nenasmeroval do priestor troch žrdí Tonovej svätyne.
     
    39
    Po dobrej defenzívnej robote Sergia Sanceza Malaga vybojovala loptu do svojej moci, no udržala ju v nej len na malý okamih.
     
    40
    Juanmi dostal loptu do pokutového územia, v prvom momente bol otočený chrbtom k bráne, no dokázal sa ešte posunúť do lepšej pozície, v ktorej mu však v snahe o prihrávku, či zakončenie odskočila lopta.
     
    41
    Už tretia žltá karta pre hráčov Raya v prvom polčase. Tito však za svoje zostrelenie Castilleja, ktorý sa okolo neho krásne obtočil, nemohol očakávať nič iné.
     
    42
    Ze Castro sa snažil svojim nákopom vysunúť po ľavom krídle do príležitosti Kakutu, no jeho úmysel mu vôbec nevyšiel a loptu poslal len niekam ku divákom.
     
    43
    Kakutov pretiahnutý center dopadol na pravom krídle Lica, ktorý si chcel loptu naraziť s Trashorrasom, no ten bol v pokutovom území poslaný k zemi Weligtonom. Rozhodca Alfonso Alvarez fúkol do píšťalky, no neodpískal penaltu, ale filmovanie hosťujúceho stredopoliara.
     
    45
    Málaga dala gól! Trashorras urobil v strede poľa fatálnu chybu, voľnú loptu si vzal Castillejo, ktorý ju zatiahol až k pokutovému územiu, kde ju prenechal Amrabatovi. Ten si všimol po svojej pravici rozbehnutého JUANMIHO JIMENEZA, ktorému adresoval nádhernú prihrávku do stopercentnej príležitosti a tú JUANMI krásnym padáčikom ponad zúfalého Tona s prehľadom využil.
    Juanmi JIMENEZ - 3:0
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Zdá sa, že zápas dvoch tabuľkových susedov je rozhodnutý už po prvom dejstve. Malaga v ňom totiž strelila tri góly a vedie rozdielom triedy. Značnú časť prvej časti hry boli Andalúzania jasne lepším celkom a Rayo sa po hernej stránke prebralo až niekedy okolo tridsiatej minúty, čo už bolo, bohužiaľ, neskoro.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Juanmi, ktorý prvý polčas gólovo zakončil, mohol ten druhý presným zásahom otvoriť. Napriek tomu, že bol domáci záložník otočený chrbtom k bráne, dokázal predviesť vynikajúcu hlavičku, no loptu poslal len do ľavej tyčky. Ešte predtým sa však pískal ofsajd.
     
    47
    Antonio Amaya stiahol v pokutovom území unikajúceho Samuela. Jasný penaltový zákrok, rozhodca neváhal a okamžite ukázal na biely bod.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Antonio Amaya (Rayo Vallecano).
     
    49
    Málaga dala gól! Penaltu rozohral NORDIN AMBRABAT, ktorý sa počas rozbehu zastavil, brankára Tona sa mu podarilo oklamať a loptu poslal do opačnej strany ako sa hodil brankára Raya. Marocký útočník Malagy si za svoj dnešný aktívny a húževnatý výkon skórovať jednoznačne zaslúžil.
    Nordin AMRABAT - 4:0
     
    50
    Nuž, hostia by sa aj napriek nepriaznivému stavu ešte mali snažiť dohrať zápas so cťou, inak to dnes v Malage smrdí veľkým debaklom. Amrabat sa dostal do obrovskej príležitosti, no pravačkou minul strelou z vnútra pokutového územia bránu!
     
    51
    Trashorras centroval z pravej strany od rohovej zástavky, no jeho center smerujúci na prvú tyč si defenzíva Malagy pohodlne ukontrolovala.
     
    52
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Trashorras, prichádza Jozabed.
     
    53
    Píska sa proti svätyni Kameniho, ktorý dnes zatiaľ ešte nemusel predviesť žiadny náročnejší zákrok. Možno bude mať príležitosť ukázal svoje brankárske kvality práve teraz, pretože Rayo zahráva štandardku zo zaujímavej vzdialenosti.
     
    54
    Priamy kop približne z dvadsiatich metrov rozohral Alejandro Pozuelo, no svojou pravačkou trafil len pevný múr, ktorý si zo svojich spoluhráčov v poli postavil brankár Kameni.
     
    56
    Amrabatov prienik po pravej strane zastavil Quini čistým zákrokom. Striedajúci hráč Raya loptu odvrátil na rohový kop.
     
    57
    Ten rozohrali domáci nakrátko a krásne sa dokázali prekombinoval až do polutového územia, na ktorého hranici sa lopta dostala ku Castillejovi. Ten sa do lopty parádne oprel, no aj zásluhou teču jedného z brániacich hráčov, lopta skončila vysoko nad Tonovou svätyňou.
     
    58
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Darder, prichádza Recio.
     
    59
    Kakuta dobre zapracoval na vlastnej polovici. Francúz zvládol ťažký osobný súboj a po odovzdaní lopty bol nedovoleným zákrokom zastavený.
     
    60
    Striedanie v tíme Rayo Vallecano: z ihriska odchádza Alejandro Pozuelo, prichádza Manucho.
     
    61
    Manucho, ktorý sa môže pochváliť tým, že počas svojej kariéry hrával i za Manchester United, sa okamžite po príchode na trávnik zapojil do hry, no pri spracovaní lopty si pomohol rukou.
     
    62
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Samuel Garcia, prichádza Ricardo Horta.
     
    63
    Hostia už v rozohrávke kopia chybu na chybe a dávajú tak domácim možnosť vyštartovať do rýchlych brejkoch, z ktorých ešte môžu navýšiť svoj už tak vysoký náskok.
     
    64
    Tono musel byť v plnej permanencii, no s centrom z ľavého krídla po štandardnej situácii si výborne poradil a loptu vyboxoval mimo pokutové územie Raya.
     
    66
    Ďalekonostný odkop hostí, po ktorom lopta doplachtila až k brankárovi Kamenimu. Ten sa tak aspoň takýmto spôsobom udržiava v akom-takom tempe.
     
    67
    Juanmi posunul loptu po svojej pravej ruke striedajúcemu Hortovi, ktorý predviedol z uhlu veľmi dobré zakončenie, no tvrdú delovku dokázal Tono zneškodniť.
     
    68
    Lopta skončila mimo hracej plochy. Späť do hry ju odkopom od svojej svätyne uviedol gólman Kameni.
     
    70
    Tempo zápasu nám v týchto momentoch poriadne kleslo. Predsa len o výsledku je už dávno rozhodnuté. Domáci sa už zbytočne dopredu netlačia a hostia by sa najradšej videli v šatni.
     
    71
    Kakuta zabiehal za chrbát defenzívy Malagy, no k lopte však mal podstatne ďalej ako brankár Kameni, ktorý celú situáciu s prehľadom skontroloval.
     
    72
    Diváci v Malage si užívajú nielen vynikajúci priebežný výsledok svojich miláčikov, no i nádherné, slnečné počasie.
     
    73
    Dvojica ofenzívnych hráčov Malagy sa rútila sama na Tona, no ich postup za piatym gólom v sieti hosťujúceho tímu zastavila zdvihnutá zástavka čiarového arbitra, ktorý im odmával evidentný ofsajd.
     
    74
    Na Manucha nesmerovala vôbec márna prihrávka, ktorá ak by prešla až k hosťujúcemu útočnému tykadlu, mohlo to byť pre Kameniho veľmi nebezpečné, no výborne zapracoval obranca Rosales.
     
    75
    Kameni musel zasahovať proti strele Kakutu, ktorý preveril pozornosť brankára Raya slabučkou strelou spoza pokutového územia.
     
    76
    Jeden z postranných rozhodcov sa teraz poriadne zmýlil a Manuchovi odpískal nezmyselný ofsajd.
     
    77
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Nordin Amrabat, prichádza Roque Santa Cruz.
     
    79
    Antunes sa s rozohrávkou autového vhadzovania na svojej polovici vôbec neponáhľal.
     
    80
    Desať minút pred koncom riadneho hracieho času fauloval Amaya nového muža na trávniku Roqueho Santa Cruza. Nasledovať bude štandardka v prospech Malagy.
     
    81
    Z ľavej strany priletel do šestnástky Raya nepríjemný a nebezpečný center, na ktorý si naskočil jeden z dvojice pripravených hráčov Malagy, no opäť v tom bolo ofsajdové postavenie.
     
    83
    Futbalisti Vallecana sú pri lopte, no nevedia sa dostať do žiadnej vyloženej šance. Kameni má nakročené k čistému kontu.
     
    85
    Ofenzívne snaženie domáceho tímu sa skončilo nepresnosťou, po ktorej prináleží lopta hosťujúcim hráčov, ktorí môžu rozohrávať aut.
     
    87
    Rohový kop z pravej strany rozohrala pred sezónna posila Malagy Rosales, ktorý však svojim centrom nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    88
    Veľmi zaujímavá a diskutabilná situácia. Horta bol poslaný k zemi na okraji pokutového územia, no opakované zábery ukázali, že sa nedovolený zákrok stal už v šestnástke. Rozhodca však odpískal len priamy kop.
     
    89
    Sám faulovaný Hortha štandardku rozohral, no loptu svojou pravačkou netrafil vôbec dobre a guľatý nezmysel sa stal akurát tak korisťou divákov.
     
    90
    V priebiehajúcej poslednej minúte riadneho hracieho času je tu ešte faul na poliacej čiare, po ktorom budú na lopte hráči Raya Vallecano.
     
    90+1
    Nadstavený čas druhého polčasu sú tri minúty.
     
    90+2
    Manucho sa svojou rýchlosťou a priebojnosťou dostal k strele z ľavej strany, no nachádzal sa už príliš z uhla a loptu poslal vysoko, vysoko nad svätyňu Kameniho.
     
    90+3
    Počas celého dnešného duelu neviditeľný Leo Baptistao to ešte v záverečnej minúte nadstaveného času vyskúšal, no dnes mu strelecké šťastie jednoducho nepraje.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že v súboji dvoch tabuľkových susedov Malaga rozstrieľala Rayo Vallecano štyrmi presnými zásahmi, sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám ešte príjemný zvyšok nedeľného popoludnia. (13:50:28)

    Michal Bakoš

    Góly: 6. Samuel Garcia, 21. Sergi Darder, 45. Juanmi Jimenez, 49. Nordin Amrabat

    Karty:   13. Rosales (MLG) – 29. Leo Baptistao (VAL), 38. Baena (VAL), 41. Tito (VAL), 48. Antonio Amaya (VAL)


    Malaga CF: Kameni – Rosales, Sanchez, Weligton, Antunes – Darder, Camacho – Castillejo, Juanmi, Samuel – Amrabat
    Náhradníci: Ochoa – Aňor, Duda, Horta, Recio, Torres, Santa Cruz.

    Rayo Vallecano: Tono – Tito, Amaya, Ze Castro, Insua – Baena, Trashorras – Lica, Kakuta, Pozuelo – Leo Baptistao.
    Náhradníci: Alvarez – Aquino, Morcillo, Pereira, Quini, Jozabed, Manucho.

    Rozhodca: Alfonso Álvarez – Gallego, Barranco