West Ham – Manchester City 2:1 (kon.) | Liverpool – Hull City 0:0 (kon.) | Southampton – Stoke City 1:0 (kon.)
Sunderland – Arsenal 0:2 (kon.) | West Bromwich – Crystal Palace 2:2 (kon.) | Swansea – Leicester 2:0 (kon.)
koniec
Sunderland AFC
0:2 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 25.10.2014, 16:00 • Stadium of Light (kapacita 48,707 divákov) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Milí športoví priatelia, končí sa stretnutia najvyššej Anglickej súťaže, v ktorom Arsenal zvíťazil na pôde Sunderlandu 0:2, po dvoch góloch Sanchéza. S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim a prajem Vám ešte príjemný zvyšok dňa. (18:56:09)

     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Arsenal FC dal gól! Gól strelil SANCHÉZ.
    A je definitívne rozhodnuté, k lopte sa po veľkej chybe domáceho brankára dostal ALEXIS SANCHÉZ, dokázal si položiť Manoneho a z bezprostrednej blízkosti bránky poslať loptu do siete.
    SANCHÉZ - 0:2
     
    90+2
    Welbeck teraz v šestnástke našiel prihrávkou jedného zo svojich spoluhráčov, myslím že to bol Oxlade-Chamberlain, ale ten strelou opäť posiela len pozdrav divákom na tribúnu, zopakovala sa tak situácia spred pár minút.
     
    90
    V druhom polčase budeme svedkami 4 nadstavených minút.
     
    90
    Tak predsa len sa Tomáš Rosický dostáva na ihrisko, aj keď len kvôli taktickému zámeru trénera hostí, ktorý chce natiahnuť čas.
     
    90
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Chambers, prichádza Rosický.
     
    88
    Hostia teraz z protiútoku nevyťažili nič, s loptou do šestnástky sa dostal Welbeck, ktorý našiel prihrávkou jedného zo svojich spoluhráčov, ten však posiela loptu len na tribúnu za bránou.
     
    88
    Mannone teraz dlhým odkopom z hranice šestnástky hľadá v úútoku svojich spoluhráčov, lopta však končí len u hostí.
     
    87
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Arteta, prichádza Ramsey.
     
    87
    Ďalšie prečíslenie hostí, opäť je to však príliš pomalé a chýba moment prekvapenia.
     
    86
    Dlhý pas na Welbecka za obranu nemal šancu na úspech a pri lopte je opäť domáci brankár.
     
    84
    Ďalšia chyba v obrane domácich, ktorú skoro využili hostia keď jeden z nich dokázal vypichnúť loptu predposlednému hráčovi domácich a dostať sa do zakončenia, lopta však končí len u Mannoneho.
     
    83
    S pribúdajúcim časom sa budú domáci viac sústrediť na ofenzívu, čo otvára dvere do útoku rýchlym hráčom hostí, teraz však Welbeck nedokázal s loptou v šestnástke vymyslieť nič a tak ju majú v moci domáci.
     
    81
    Domáci teraz zaspali v defenzíve, hostia to však využiť nedokázali. To čo v hre Arsenalu doposiaľ chýbalo a to moment prekvapenia, keď na ľavej strane dostal Monreal krásnu prihrávku do priestoru a poslal do šance Welbecka, to teraz hostia nedokázali využiť a ich náskok ostáva jednogólový.

     
    79
    Krásna lopta si teraz našla na ľavej strane ihriska Monreala, ktorý poslal do šestnástky center a následná hlavička od Welbecka končí tesne nad bránou domácich.
     
    78
    Welbeck sa teraz nedostal k lopte, ktorá na neho smerovala, keď ho dobrou defenzívnou hrou odstavili domáci stopéri.
     
    77
    Arsene Wenger so zamysleným pohľadom na striedačke Arsenalu, uvidíme v hre dnes aj českého reprezentanta Tomáša Rosického? Tréner hostí má k dispozícii ešte dve striedania.
     
    75
    Domáci teraz reklamovali faul v šestnástke, rozhodca Friend je však ticho a tak sa pokračuje ďalej v hre, pri lopte je aktuálne Szczesny.
     
    74
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Rodwell, prichádza Gomez.
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Johnson, prichádza Altidore.
     
    73
    Arsene Wenger sa rozhodol pre prvé striedanie v dnešnom stretnutí, aj keď asi vynútené, keďže Gibbs odchádza z ihriska krívajúc.
     
    73
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Gibbs, prichádza Bellerin.
     
    72
    V podaní Arsenalu teraz vidíme také hokejové rozostavenie v presilovej hre, keď hostia kombinujú prihrávkami na útočnej polovici a domáci im nevedia zobrať loptu, aj napriek tomu že bránia pomaly zo všetkým čo majú na ihrisku.
     
    71
    Hráči Arsenalu ostávajú aj napriek pokazenej prihrávke jedného z nich v útoku a obliehajú šestnástku domácich.
     
    70
    Szczesny posiela loptu po malej domov dlhým výkopom späť do hry.
     
    69
    Centrovanú loptu do šestnástky chytá Mannone a aj keď mu loptu vypadla, vzápätí svoju chybu napravil a posiela ju dlhým výkopom ďaleko preč od svojej brány.
     
    69
    Arsenal má teraz po sérii faulov domácich futbalistov k dispozícii priamy voľný kop.
     
    68
    Ďalší faul Wickhama, ktorý je značne premotivovaný a tentokrát už je to za žltú kartu, pričom hráč domácich teraz kľudne mohol inkasovať aj dve žlté v krátkom slede, rozhodca je veľmi zhovievavý.
     
    67
    Faul domácich v strede ihriska, na zemi ostáva ležať po neprimeranom ataku zozadu Arteta, voči pravidlám sa teraz previnil Wickham.
     
    65
    K strele sa teraz z hranice veľkého vápna odhodlal Larsson, jeho pokus však smeroval len do stredu brány a Szczesny s touto loptou väčšie problémy nemal.
     
    64
    Mannone si teraz počkal na loptu smerujúcu do šestnástky z pravej strany a následne dlhým výkopom hľadá v útoku svojich spoluhráčov.
     
    63
    Cattermole pri obrannom zákroku vidí žltú kartu a pri lopte sú tak hostia.
     
    61
    Flamini šiel teraz do súboja veľmi premotivovane a miesto lopty trafil v skĺze nohu jedného z domácich, lopta pre Sunderland.
     
    61
    Kouč domácich burcuje svojich hráčov, ak chcú domáci pomyslieť v dnešnom stretnutí na lepší vysledok tak si budú musieť vypracovať najprv šance.
     
    60
    K strele sa teraz pred veľkým vápnom odhodlal Sanchéz, jeho pokus však smeruje len do stredu brány a Mannone s ním väčšie problémy nemal.
     
    58
    Domáci teraz opäť posielajú loptu až ku vlastnému brankárovi, ktorý ju posiela späť do hry vysokým výkopom.
     
    56
    V momentálnej fáze hry vidíme futbal odohrávajúci sa medzi šestnástkami, čo mohol teraz zmeniť jeden z domácich hráčov, to by však jeho center z ľavej strany musel nájsť v šestnástke niekoho v bielo-červených pruhovaných dresoch, čo sa nestalo.
     
    55
    Arteta mal teraz pri súboji s Rodwellom nohu príliš vysoko a zasiahol hráča domácich do tváre v štýle kung-fu, za tento zákrok vidí hráč hostí oprávnene žltú kartu.
     
    54
    Tréner domácich nervózne postáva pred lavičkou pre náhradníkov, zatiaľ čo Arsene Wenger sedí s kľudom Angličana a premýšľa.
     
    52
    Po centri z pravej strany sa k hlavičke v šestnástke dostal Rodwell, pričom jeho pokus nebol vôbec zlý a Szczesny mal čo robiť aby na loptu dosiahol.
     
    51
    Domáci tréner reaguje na vývoj stretnutia prvým striedaním, uvidíme či práve Wickham bude tým správnym žolíkom.
     
    50
    Striedanie v tíme Sunderland AFC: z ihriska odchádza Fletcher, prichádza Wickham.
     
    50
    O'Shea teraz poslal k zemi Welbecka, rozhodca v tom však faul nevidel a žltú kartu za filmovanie dostáva nakoniec hráč hostí.
     
    49
    Chambers sa teraz rozbehol s loptou do útoku, nemal však komu prihrať a tak poslal loptu na istotu smerom ku svojim spoluhráčom za sebou.
     
    48
    Domáci si teraz pomáhajú s Mannonem, ktorému teraz v krátkom časovom slede smerovali dve malé domov.
     
    46
    Szczesny musel riešiť hneď v úvode zakončenie jedného z domácich hráčov, ktorý však bol dobre vytláčaný hosťujúcim stopérom a s jeho zakončením nemal brankár Arsenalu väčšie problémy.
     
    46
    Rozhodca Friend fúkol do píšťalky a výkop v druhom polčase nám obstarali hráči hostí, konkrétne Sanchéz s Welbeckom.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Po prvom polčase vedie Arsenal na pôde Sunderlandu 0:1, po góle Sanchéza z 30 minúty. Druhý polčas sa začne približne o 17:02 hod.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Hostia kontrolujú priebeh hry a domácich už v prvom polčase asi k ničomu nepustia.
     
    45
    V prvom polčase sa bude nadstavovať 1 minúta.
     
    44
    Lopta končí mimo hry a nasledovať bude len odkop od brány hostí, domáci tréner sa pred striedačkou rozčuľuje na svojich zverencov, ktorý boli teraz v útočnej fáze nedôsledný.

     
    43
    Domáci sa teraz snažia o prechod do útoku, kde získali aspoň autové vhadzovanie.
     
    42
    Do zakončenia sa teraz dostával Welbeck, lopta nakoniec však smeruje po obrannom zákroku od jedného z domácich do autu a nasleduje rohový kop pre Arsenal.
     
    41
    Arsenal teraz oblieha šestnástku domácich, v ktorej však domáci bránia s desiatimi hráčmi a voči takémuto obrannému valu je ťažké sa presadiť.
     
    38
    Žltú kartu dostáva Larsson (Sunderland AFC).
     
    36
    Strelecký pokus na Mannoneho teraz vyslal Chambers, domáci brankár jeho strelu kryje.
     
    36
    Arsenal momentálne dominuje a zaslúžene vedie, po chybe Browna, ktorú dokázal pretaviť v prvý gól dnešného stretnutia Alexís Sanchéz.
     
    35
    Mikel Arteta stráca loptu po prihrávke od Welbecka a tak majú možnosť zaútočiť domáci futbalisti.
     
    33
    Hostia teraz opäť pohrozili, do šance sa dostal Cazorla, ktorého strela tesne míňa domácu bránku a nasleduje odkop, ktorý obstará Mannone.
     
    32
    Welbeck teraz nedokázal spracovať centrovanú loptu v šestnástke a pri lopte tak sú domáci futbalisti.
     
    30
    Arsenal FC dal gól! Gól strelil SANCHÉZ.
    Brown teraz urobil v strede ihriska veľkú chybu, keď nedokázal spracovať prihrávku, čo dokonale využil ALEXÍS SANCHÉZ, ktorý sa dostal do samostatného úniku, v ktorom zvolil zakončenie približne z hranice šestnástky, keď loptu jemne podkopol a prekonal Mannoneho.
    SANCHÉZ - 0:1
     
    30
    Sunderland prevzal iniciatívu a hra sa odohráva častejšie na polovici Sunderlandu, tlak domácich je však len platonický.
     
    29
    Loptu poslal do šestnástky Johnson, tá však končí len na tele jedného z hostí a tak domáci futbalisti z tejto šance nevyťažili nič.
     
    28
    Monreal teraz na pravej strane nepríjemne fauloval jedného z domácich hráčov a domáci majú k dispozícii priamy voľný kop z nebezpečnej vzdialenosti.
     
    27
    Lopta po rohovom kope Larssona končí po hlavičke jedného z hráčov hostí ďaleko od brány hostí.
     
    27
    Sunderland má k dispozícii rohový kop, zahráva Larsson.
     
    25
    Domáci futbalisti teraz pekne preniesli hru z pravej strany na ľavú a jeden z nich sa dostával do zakončenia, skvelým obranným zákrokom však v poslednej chvíli zakročil Mertesacker.
     
    23
    Gibbs teraz získal loptu po chybe jedného z domácich a následne sa dostával do útoku, kde prišiel do kontaktu s Brownom, pričom hráč hostí spadol, rozhodca v tom však faul nevidel a ukázal aby sa pokračovalo ďalej v hre. Po prerušení hry vidí hráč hostí žltú kartu za filmovanie ,aj keď treba uznať že kontakt hráčov tam bol.
     
    22
    Domáci z tejto štandartnej situácie nevyťažili nič a momentálne začínajú s rozohrávkou až od Mannoneho.
     
    21
    Pri prechode do útoku bol teraz faulovaný Fletcher, ktorého zozadu poslal k zemi Flamini, rozhodca ani po tomto zákroku žltú kartu z vrecka nevyťahuje a Sunderland má k dispozícii voľný kop približne z polovice ihriska.
     
    20
    Rozhodca teraz dohovára domácemu Rodwellovi, ktorý si vyšliapol na Chambersa a môže byť rád že za tento zákrok nevidí žltú kartu.
     
    19
    Arsenal má územnú prevahu a je častejčie pri lopte, avšak tlak hostí je len platonický a bez šancí.
     
    18
    Dobre to myslel teraz jeden z hráčov Arsenalu, ktorý si narazil na hranici šestnástky loptu so svojim spoluhráčom, avšak následne celú túto akciu zmaril jeden z domácich dobrým obranným zákrokom.
     
    17
    Hostia teraz začínajú s rozohrávkou na vlastnej polovici ihriska.
     
    15
    Welbeck sa teraz odhodlal k strele z ľavej strany, z hranice šestnástky, pričom jeho pokus nebol vôbec zlý a končí tesne nad bránou domácich.
     
    15
    Welbeck teraz dokázal spracovať ťažkú prihrávku v šestnástke, to však bolo z jeho strany všetko, hostia však ostávajú v útoku.
     
    14
    Domáci z rohového kopu nevyťažili nič a stratili loptu, ktorú následne potiahol do útoku Gibbs, tam však tak isto ako domáci tak ani hostia nedokázali vymyslieť nič vážnejšie čo by ohrozilo Mannoneho v bráne AFC.
     
    13
    Lopta teraz chvíľu poskakovala v hosťujúcej šestnástke, až ju jeden z domácich odhlavičkoval do bezpečia a nasledovať bude rohový kop pre Sunderland.
     
    12
    Z oboch strán je to doposiaľ jednotvárne, hrá sa po šestnástku a vážnejšiu šancu sme doposiaľ nevideli.
     
    10
    Jeden z hostí teraz dokázal poslať z pravej strany centrovanú loptu do šestnástky, kde loptu zachytil Mannone, tá mu však následne vypadla a všetko musel hasiť jeden z jeho spoluhráčov, ktorý ju odkopol do bezpečia.
     
    9
    Po akcii domácich teraz uvdidíme pre zmenu odkop od brány hostí, keďže lopta skončila mimo hry.
     
    8
    K strele z veľkej dialky sa teraz odhodlal Alexis Sanchéz, jeho pokus po zemi však smeruje mimo a nasleduje len odkop od domácej brány.
     
    8
    Pri lopte sú momentálne hostia, ktorý kombinujú prihrávkami na útočnej polovici.
     
    Úvod stretnutia bohužiaľ poznačili problémy s prehratím videa, za čo sa ospravedlňujem. Všetko je však už v poriadku a v prenose môžme pokračovať ďalej.
     
    1
    Jeden z domácich futbalistov teraz centroval z ľavej strany ihriska, lopta však končí len na hlavách domácich obrancov, ktorý ju odvracaú do bezpečia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, O'Shea, Brown, van Aanholt – Cattermole – Johnson, Rodwell, Larsson, Buckley – Fletcher
    Náhradníci: Pantilimon – Wickham, Reveillere, Mavrias, Gomez, Bridcutt, Altidore

    Arsenal FC: Szczesny – Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs – Arteta, Flamini – Cazorla, Sanchéz, Oxlade-Chamberlain – Welbeck
    Náhradníci: Martinez – Campbell, Rosický, Walcott, Ramsey, Bellerin, Podolski..
     
    Dobrý deň Vážení športoví fanúšikovia. Vítam Vás pri sledovaní 9.kola najvyššej anglickej súťaže, v ktorom Sunderland privíta na domácom štadióne Arsenal Londýn. Domáci futbalisti sa aktuálne nachádzajú na 17.pozícii, so ziskom ôsmich bodov, pričom ich skóre je značne pasívne a to 8:15. Hostia z Londýna aktuálne okupujú 7.pozíciu, so ziskom jedenástich bodov a skóre 13:11.Futbalisti Arsenalu sú v hre aj v Lige Majstrov, v skupine D sa po stredajšom víťazstve v Bruseli 1:2 nachádzajú na druhej pozícii, hneď za vedúcou Borrusiou Dortmund.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Jakub Bobovič

    Góly: 30. Sanchéz, 90+3. Sanchéz

    Karty:   38. Larsson (SUN), 63. Cattermole (SUN), 68. Wickham (SUN) – 23. Gibbs (ARS), 50. Welbeck (ARS), 55. Arteta (ARS)


    Sunderland AFC: Mannone – Vergini, O'Shea, Brown, van Aanholt – Cattermole – Johnson, Rodwell, Larsson, Buckley – Fletcher
    Náhradníci: Pantilimon – Wickham, Reveillere, Mavrias, Gomez, Bridcutt, Altidore

    Arsenal FC: Szczesny – Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs – Arteta, Flamini – Cazorla, Sanchéz, Oxlade-Chamberlain – Welbeck
    Náhradníci: Martinez – Campbell, Rosický, Walcott, Ramsey, Bellerin, Podolski.

    Rozhodca: Friend – Collin, Hatzidakis