FC Ural – Arsenal Tula 1:0 (kon.)
koniec
FC Ural
1:0 (1:0)
PFK Arsenal Tula
cz Piatok 24.10.2014, 15:00 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg. Kapacita: 27,500 diváků. • Ruská Premier Liga
Predzápasové kurzy
     
    Příjemné páteční odpoledne, ruská Premier Liga má na dnes na programu předehrávku 11. kola, ve které na sebe narazí FK Ural a FC Arsenal Tula. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    FK Ural se v tabulce nachází na 13. místě a na svém kontě má 7 bodů. Fotbalisté Uralu dvakrát zvítězili, jedenkrát remizovali a už sedmkrát byli poraženi. Dosavadní stav skóre je 11:17.
     
    FC Arsenal Tula je na tom hůř a v tabulce je až na posledním 16. místě, na svém kontě má pouhé 2 body. Arsenal Tula ani jednou nevyhrál, dvakrát remizoval a už osmkrát poznal chuť hořké porážky. Dosavadní stav skóre je 3:19.
     
    Papírovým favoritem je domácí FK Ural, ale Arsenal Tula potřebuje body jako sůl, takže svému soupeři určitě nic zadarmo nedá a do dnešního zápasu půjde s jasným cílem vyhrát.
    V Rusku vládne zima. Takto vypadal domácí stadion 24 hodin před výkopem, hrát se tak bude v kryté hale "URAL".

     
    Úvodní sestavy:

    FK Ural: Zabolotnyj – Chozin, Fontanello, Ottesen, Dancev – Fidler – Manučarjan, Jerochin, Jarošenko, Lungu – Gognijev (C).
    Náhradníci: Kot, Arapov – Novikov, Bělozerov, Jemeljanov, Čudin, Ščanicin, Acevedo, Sapeta, Podběrežkin, Stavpec, Smolov.

    FC Arsenal Tula: Filimonov (C) – Jeršov, Kalešin, Vasiljev, Sucharev – M. Kašćelan, Zotov – Malojan, Ryžkov, Tesák – Kuzněcov.
    Náhradníci: Kotov, Klikin – Lozenkov, Osipov, Smirnov, Ignatěv, Lepskij, Makarenko, Ljach, Maslov, Kutin, Votinov.

    Rozhodčí: Ješkov – Stipidi, Minevič.
     
    -22
    Právě probíhá rozcvička obou mužstev.
     
    -9
    Po rozcvičení se oba celky odebraly do svých šaten.
    Takhle probíhala rozcvička Uralu.

     
    -1
    Hlavní sudí přivádí dnešní aktéry na hrací plochu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí fotbalisté, kteří oblékli oranžové komplety.
     
    1
    Hosté zvolili komplety bílé.
     
    1
    Domácí tým rozehrál a s míčem se přesunul na vlastní polovinu hřiště, kde mezi sebou kombinují obránci.
     
    1
    Hosté totiž rozehrávku aktivně napadají, a tak to mají fotbalisté v oranžovém složité.
     
    2
    Nyní už se hráči Uralu dostali na soupeřovu polovinu a k dispozici mají výhodu autového vhazování.
     
    2
    Ural rozehrál, ale hra byla za malou chvíli přerušena, protože byl faulovaný Jarošenko, a tak budou domácí hráči rozehrávat.
     
    3
    Nicméně domácí tým ze standardní situace nic nevytěžil. Volný přímý kop si vzal na starost Jarošenko, ale ten trefil pouze bránící zeď. Poté se k odraženému míči dostal Manučarjan, ale jeho střela byla velmi nepřesný a skončila vysoko nad brankou. Brankář Filimonov tak zasahovat nemusel a nyní bude rozehrávat.
     
    4
    Arsenal Tula získal míč a postupně se s ním přesunul na útočnou polovinu, kde se domácí tým pozorně brání. Nicméně teď se faulem provinil jeden z obránců, a tak budou hosté rozehrávat.
     
    5
    Volný přímý kop si vzal na starost Tesák, jenž se rozhodl pro střelu, která byla velmi nebezpečná, ale scházelo jí pár centimetrů. Tesákův pokus tak branku soupeře o kousíček minul.
     
    6
    Máme tady první žlutou kartu zápasu, kterou vyfasoval Zotov, jenž svého protihráče poslal nedovoleně k zemi. Rozhodčí neváhal a okamžitě sahal do své kapsičky.
     
    6
    Domácí tým dostal výhodu standardní situace, ale nic z ní nevytěžil. Manučarjan poslal zajímavý centr před branku, ale tam dobře zasáhl bránící protihráč a hlavou odvrátil míč do bezpečí. Nicméně k balonu se pak dostal jeden z domácích hráčů, který okamžitě vystřelil, ale jeho pokus byl zablokován protihráčem.
     
    8
    Arsenal Tula získal míč ve svůj prospěch a postupně se s ním přesunul na soupeřovu polovinu, kde si hledá cestičku k brance, avšak domácí tým se brání pozorně a v úvodu chybovat nechce.
     
    9
    Fotbalisté Uralu vystihli rozehrávku soupeře a poté se přesunuli na útočnou polovinu, kde si o přihrávku řekl Manučarjan, ale k tomu se balon nedostal, protože přihrávka byla nepřesná.
     
    9
    Hosté tak dostali výhodu autového vhazování, ale míč na svých kopačkách příliš dlouho neudrželi a už se musí zase bránit.
     
    10
    Hráči Uralu jsou u míče a na svého soupeře vyvíjí tlak, ale ani Arsenal Tula nechce chybovat, už vůbec ne v úvodu.
     
    10
    Hosté rozehrávku stále aktivně napadají, a tak se domácí fotbalisté vrací k středovému kruhu.
     
    11
    Na pravém křídle se dobře uvolnil Manučarjan, ale přihrávka na něj byla velmi nepřesná, a tak balon skončil v zámezí. Následuje tak aut pro hosty.
     
    11
    Arsenal Tula zvolil útočnou akci podél levé postranní čáry, ale připravený Ottesen ke svému protihráči přistoupil včas a nic mu nedovolil.
     
    13
    U míče už je znovu domácí tým, který se přesouvá na soupeřovu polovinu.
     
    13
    Na pravém křídle dostal přihrávku Manučarjan, ale měl to složité, protože k němu přistoupili dva bránící protihráči, kteří mu znepříjemňovali průnik do vápna. Manučarjan tak vsadil na přihrávku, ale nikoho ze spoluhráčů nenašel, protože této přihrávce scházela potřebná rychlost. Brankář Filimonov raději uklidil balon do náruče, aby zabránil případnému nedorozumění.
     
    15
    Domácí tým je v úvodních minutách aktivnější, ale vyloženou šanci si ještě nevytvořil. Teď z levé strany odcentroval míč do vápna Lungu, ale připravený Filimonov svůj tým podržel a balon si stáhl do rukavic. Ke střele se tak nikdo z domácích borců nedostal a stav skóre se v 15. minutě nemění.
     
    16
    Držení míče: FK Ural 55% – 45% FC Arsenal Tula.
     
    18
    V posledních třech minutách sledujeme řadu nepřesností na obou stranách, a tak toho k vidění opravdu moc není. Doufejme, že oba celky svůj výkon zlepší.
     
    18
    Chozin vsadil na střelu ze střední vzdálenosti, ale jeho pokus byl velmi nepřesný, a tak Filimonov zasahovat nemusel.
     
    20
    Domácí tým získal balon ve svůj prospěch a okamžitě se s ním přesunul na útočnou polovinu. Rychlý brejk táhl Lungu, který vymyslel chytrou přihrávku pro Manučarjana, ale toho zradilo zpracování, a tak sám na branku pokračovat nemohl.
     
    21
    Aktivní Manučarjan si navedl míč na levačku a poté vystřelil, avšak balon mu sjel po kopačce a střela se mu vůbec nepodařila. Rozehrávat budou hosté.
     
    22
    Lungu se prezentoval další skvělou přihrávkou, tentokrát do velkého vápna, kde byl Gognijev, ale ten umotal sám sebe a velkou příležitost promarnil.
     
    23
    Na pravé straně se parádním centrem do vápna prezentoval Chozin, kterému se nabídl Jarošenko a poté vystřelil, avšak jeho pokus zablokoval bránící protihráč, a tak se stav skóre nemění. Nicméně vypadalo to, že jeden z hostů zahrál ve vápně rukou, a domácí fotbalisté se tak velmi rozčilují, že rozhodčí nenařídil pokutový kop.
    Sporná situace ve vápně.
     
    25
    Ve vápně se ke střele dostal Gognijev, ale brankář Filimonov jeho pokus parádně vyrazil. K odraženému balonu se pak dostal hlavičkující Jarošenko, ale jeho pokus branku minul.
    Perfektní zákrok brankáře Filimonova.
     
    29
    V posledních minutách se obraz hry nemění. Domácí tým je stále aktivnější, drží míč ve své moci a na soupeře vyvíjí tlak, avšak hosté se brání pozorně a nechtějí inkasovat.
     
    30
    Jarošenko se provinil útočným faulem, a tak budou rozehrávat hosté.
     
    30
    Vasiljev rozehrál a hosté se postupně přesunuli na soupeřovu polovinu, avšak poté přišla nepřesná přihrávka a Arsenal Tula o míč přišel.
     
    34
    Domácí hráči vystihli rozehrávku soupeře a okamžitě vyrazili do rychlého brejku. Na pravém křídle se parádně uvolnil Manučarjan, jenž obdržel přihrávku a postupoval sám na branku. Manučarjan stihl obehrát ještě bránícího protihráče a poté si navedl míč na levačku, avšak balon mu sklouzl po kopačce a střela letěla vysoko nad branku.
    Manučarjan střílí vysoko nad hostující branku.
     
    37
    Hosté se vydali na útočnou polovinu, ale ze své aktivity nic nevytěžili. Vasiljev ze své kopačky vyslal střílený centr ke vzdálenější tyči, ale mířil velmi nepřesně.
     
    38
    Ural právě vstřelil branku!
    Lungu vymyslel parádní centr na malé vápno, kde se ke střele hlavou dostal ALEXANDR JEROCHIN a přesnou trefou zblízka nedal Filimonovi šanci. JEROCHIN to provedl opravdu výtečně, protože svůj pokus umístil přesně k tyči.
    Alexandr JEROCHIN - 1:0
     
    40
    Faulovaný byl M. Kašćelan a hosté dostanou výhodu standardní situace.
     
    41
    Nicméně Arsenal Tula ze standardní situace nic nevytěžil. Na centrovaný balon si totiž vyskočil brankář Zabolotnyj a stáhl si ho do rukavic.
     
    42
    V šanci se ocitl Gognijev, který se také chtěl zapsat na listinu střelců, ale jeho pokus byl velmi nepřesný, a tak se stav skóre nezměnil.
     
    44
    Hosté vyrazili na soupeřovu polovinu a snažili se odcentrovat míč před branku, avšak obrana domácího celku byla pozorná a balon odehrála na rohový kop.
     
    44
    Ural se před standardní situací sice ubránil, ale hosté zůstávají u míče.
     
    45
    Teď už Arsenal Tula o balon přišel. Vasiljev se snažil odcentrovat míč před branku, ale jeho pokus byl nepřesný a balon skončil mimo hrací plochu.
     
    45
    První poločas skončil.
    Autor první branky, Alexandr Jerochin, je již aktuálně nejlepším střelcem Uralu, když vstřelil čtyři góly, z toho tři hlavou.

     
    Hlavní arbitr Ješkov foukl do píšťalky a první poločas ukončil za stavu 1:0, ve prospěch Uralu. O zatím jedinou branku se postaral ve 38. minutě Jerochin, kterému skvěle přihrál Lungu. Domácí tým byl aktivnější, vytvářel si šance a do vedení se dostal naprosto zaslouženě. Arsenal Tula zatím spoléhá spíše na brejky, ale ty nevychází, protože domácí tým se brání pozorně.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:03.
     
    Držení míče: FK Ural 61% – 39% FC Arsenal Tula.
    Střely celkem: FK Ural 10:1 FC Arsenal Tula.
    Střely na branku: FK Ural 2:0 FC Arsenal Tula.
    Nepřesné střely: FK Ural 8:1 FC Arsenal Tula.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedli hosté.
     
    46
    Do druhého poločasu už nenastoupil Sucharev, kterého vystřídal Ignatěv.
     
    47
    Arsenal Tula sice rozehrál, ale po nepřesné přihrávce o balon přišel. S míčem na kopačkách se tak pohybují domácí borci.
     
    48
    Domácí tým mohl jít do dvoubrankového vedení, ale štěstí hráčům v oranžovém tentokrát nepřálo. Jerochin překonal brankáře Filimonova a balon mířil do prázdné branky, avšak jeden z obránců se rychle vrátil a na poslední chvíli odkopl míč do bezpečí.
     
    49
    Hra je přerušena, na trávníku zůstal ležet Jerochin a potřebuje ošetřit.
     
    50
    Jerochin zůstává za postranní čarou a pokračuje se ve hře. Doufejme, že Jerochin bude v pořádku.
     
    51
    Po ošetření se Jerochin vrátil na trávník a pokračuje ve hře.
     
    51
    Arsenal Tula získal míč pro sebe a vyrazil do útoku, do zakončení se pak dostal Kuzněcov, ale jeho pokus odvrátil protihráč na rohový kop.
     
    51
    Hosté ze standardní situace nic nevytěžili, a tak se stav skóre v 51. minutě nemění. Do zakončení se hráči Arsenalu Tula sice dostali, ale dvakrát byl jejich pokus zablokován protihráčem.
     
    53
    Jeden z domácích hráčů byl faulován, a tak Ural zahrával volný přímý kop, avšak ze standardní situace nic nevytěžil.
     
    54
    Hosté potřebují body jako sůl, a tak by s nepříznivým stavem velmi rádi něco udělali, avšak zatím se jim to ani trochu nedaří. Brankář Zabolotnyj je dnes bez práce, ještě ani jednou nemusel zasahovat.
     
    56
    Ryžkov mohl vyrovnat na 1:1, ale ve velmi zajímavé příležitosti selhal a branku těsně minul.
    Ryžkov těsně míjí domácí branku.
     
    59
    Hra je přerušena, protože Jarošenko fauloval. Rozehrávat tak budou hosté.
     
    61
    Sudí musel znovu písknout do píšťalky, protože Jerochin nedovoleně zastavil svého protihráče.
     
    61
    Hosté rozehráli, ale soupeřovu branku vůbec neohrozili.
     
    62
    Domácí tým chystá změnu v sestavě.
     
    62
    Ve vápně se do vzduchu pověsil Kuzněcov, ale centrovaný míč netrefil, a tak Zabolotnyj mohl zůstat klidný.
     
    63
    V obrovské šanci se ocitl Ryžkov, kterému spoluhráč sklepl míč, a dostal ho tak do šance. Nicméně brankář Zabolotnyj předvedl parádní zákrok a jedovatou střelu zneškodnil.
    Zabolotnyj zneškodnil střelu Ryžkova.
     
    65
    Faulovaný byl Gognijev, a tak bude Ural zahrávat volný přímý kop. Nicméně nejprve dojde na střídání.
     
    66
    Dohráno má aktivní Manučarjan, kterého vystřídal Stavpec.
     
    67
    Domácí tým ze standardní situace nic nevytěžil, a tak brankář Filimonov nemusel ani zasahovat.
     
    67
    Střídají také hosté: hrací plochu opouští Zotov a Ryžkov, které nahrazují Ljach a Smirnov.
     
    69
    Ve vápně se dostal k zakončení Jarošenko, ale střela mu ani trochu nesedla, a tak branku soupeře neohrozila.
     
    70
    Arsenal Tula se přesunul na soupeřovu polovinu, kde ze své aktivity vytěžil rohový kop, avšak hosté se ke střele nedostali.
     
    71
    Fotbalisté v bílých dresech chvíli na soupeřově polovině vydrželi a poté se dostali do zakončení. Jedovatou střelu ze své pravačky vyslal Smirnov, avšak jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.
     
    73
    Dohráno má kapitán týmu Gognijev, kterého nahrazuje Sapeta.
     
    75
    Příliš prostoru dostal Tesák, jenž vystřelil zpoza vápna a nemyslel to ani trochu špatně. Ze své kopačky totiž vyslal jedovatou střelu, která skončila kousek nad brankou.
    Nepřesný pokus z levačky Lukáše Tesáka.
     
    78
    U míče jsou hosté, kteří mají k dispozici autové vhazování, ale pohybují se pouze na vlastní polovině. S rozehrávkou pomáhá i brankář Filimonov.
     
    80
    O vyrovnání se znovu snažil Kuzněcov, ale ani tentokrát jeho pokus gólem neskončil. Arsenal Tula tak v 80. minutě prohrává stále 0:1.
     
    83
    Do zajímavé šance se dostal Jerochin, ale trefil pouze boční síť.
     
    85
    Parádní přihrávku do vápna obdržel Sapeta, který ze své kopačky vyslal tvrdou ránu, ale brankář Filimonov si poradil a nebezpečný pokus zneškodnil.
    Reflexivní zákrok Filimonova proti Sapetovi.
     
    85
    Ural zahrával rohový kop, ale ze standardní situace nic nevytěžil. Domácí tým u balonu zůstává, ale pro vysoké napadaní se vrací na vlastní polovinu hřiště.
     
    87
    Ignatěv se dostal k těžší přihrávce a vystřelil, ale tento pokus se mu ani trochu nepodařil. Stav skóre se nemění.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 3 minuty.
     
    90+1
    Dohráno má Stavpec, který na hřišti příliš dlouho nepobyl. Místo něj si zahraje Smolov.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí Ješkov dnes naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak předehrávku 11. kola, ve které FK Ural porazil FC Arsenal Tula, a to v poměru 1:0. O jediný gól se postaral ve 38. minutě Jerochin, kterému skvěle přihrával Lungu. Arsenal Tula tak potřebné body nezískal a musí doufat, že v dalším kole už bodový zisk konečně přijde. Domácí tým byl v první polovině zápasu aktivnější a do vedení se dostal zaslouženě, avšak poločas druhý už byl spíše vyrovnaný a příliš toho k vidění nebylo. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek pátečního dne. (16:57:23)

    Lucie Rapantová

    Góly: 38. Jerochin (Lungu)

    Karty:   6. Zotov (ATU)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 10:6.
    FC Ural: Zabolotnyj – Chozin, Fontanello, Ottesen, Dancev – Fidler – Manučarjan (66. Stavpec, 90+1. Smolov), Jerochin, Jarošenko, Lungu – Gognijev (C) (73. Sapeta).
    Náhradníci: Kot, Arapov – Novikov, Bělozerov, Jemeljanov, Čudin, Ščanicin, Acevedo, Sapeta, Podběrežkin, Stavpec, Smolov.

    PFK Arsenal Tula: Filimonov (C) – Jeršov, Kalešin, Vasiljev, Sucharev (46. Ignatěv) – M. Kašćelan, Zotov (67. Ljach) – Malojan, Ryžkov (67. Smirnov), Tesák – Kuzněcov.
    Náhradníci: Kotov, Klikin – Lozenkov, Osipov, Smirnov, Ignatěv, Lepskij, Makarenko, Ljach, Maslov, Kutin, Votinov.

    Rozhodca: Ješkov – Stipidi, Minevič