Vítkovice – K. Vary 2:1 (1:0 po s.n.) | Liberec – Slavia 4:1 (kon.)
koniec
Bílí Tygři Liberec
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Slavia Praha
cz Štvrtok 23.10.2014, 18:00 • Tipsport aréna • Tipsport extraliga (ČR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    55:44
    Doležal byl podražen, na trestnou lavici míří Ondřej Vitásek (LIB).
    BULÍŘ - 4:1
     
    52:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Krásná akce v podání MICHALA BULÍŘE. Navrátilec v liberecké sestavě u mantinelu obehrál protihráče, poté si to namířil rovnou do výborné střelecké pozice mezi kruhy
    a následnou střelou ke vzdálenější tyčce překonal Svobodu. Asistence: Petr Ulrych, Ján Lašák.
     
    47:26
    Hráči z hlavní města budou mít k dispozici velmi dobrou pozici ke snížení stavu. Dvě minuty za sekání si totiž vysloužil Tomáš Voráček (LIB).
     
    45:11
    Svobodovi vypadlo z lapačky nahození jednoho z beků Tygrů, před brankou byl dokonce připravený Víšek, ale ani to ke vstřelení gólu nestačilo, liberecký útočník totiž vůbec z ideální pozice netrefil zařízení, toto byla velká šance.
     
    44:05
    Slavisté se ve vlastním oslabení vydali na útočnou zteč, z té vzniklo přečíslení 2 na 1. Sklenář však místo přihrávky zvolil střelu a trefil pouze výstroj domácího gólmana.
    ŠIMEK - 3:1
     
    41:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    A tento faul se Slavii hodně nevyplatil. RADIM ŠIMEK se dostal k odraženému kotouči a efektivní otočkou překonal Adama Svobodu, přesilová hra je využita po dvanácti vteřinách. Asistence: Tomáš Urban.
     
    41:22
    A naopak pykat jdou hosté. Dvě minuty za podražení obdržel Pavel Kolařík (SLA).
     
    38:59
    Komická situace vznikla v libereckém obranném pásmu. K obvyklé formaci Severočechů totiž přibyl ještě Bulíř, který si špatného počtu hráčů nevšiml a v klidu kroužil kolem Svobodovy branky. V zápětí ho rozhodčí vykázal a odpískal Ondřeji Vitáskovi (LIB) faul – hákování, domácí proto budou muset druhou třetinu dohrávat ve čtyřech.
    VITÁSEK - 2:1
     
    38:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí si berou své vedení na konci druhé třetiny zpět! Nenápadnou střelou nad beton hostujícího brankáře se prosadil bek ONDŘEJ VITÁSEK. Asistence: Tomáš Urban.
    ŠKOLIAK - 1:1
     
    33:46
    Slavia právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic hosté vyrovnávají. Nenápadnou střelu Růžičky šikovně ztečoval za záda libereckého brankáře RENÉ ŠKOLIAK a docílil tak vyrovnání. Asistence: Antonín Růžička, Jaroslav Bednář.
     
    29:48
    Petr Jelínek (LIB) bude také muset na vynucený pobyt u boxu časoměřičů. Dvě minuty obdržel za vysokou hůl.
     
    25:41
    Zajímavá situace teď byla k vidění před libereckou brankou. René Školiak zřejmě několikrát sekl libereckého gólmana, Jánu Lašákovi (LIB) přetekly nervy a hostujícímu útočníkovi hůl vyrval z rukavice. Rozhodčí si samozřejmě tohoto prohřešku všiml, trest za muže v bílo-modré masce odpyká Michal Bulíř.
    URBAN - 1:0
     
    24:48
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tlak domácích vyústil ve vedení. TOMÁŠ URBAN z levé strany napřáhl a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Martin Bakoš, Branko Radivojevič.
     
    15:05
    Valach hledal před brankou Pavla Klhůfka, ten puk i přes veškerou snahu minul, kdyby se trefil, s největší pravděpodobností by Lašák zakročit nedokázal.
     
    06:21
    Navrátilec do sestavy libereckých šelem Bulíř odjíždí na střídačku s bolestivou grimasou v obličeji, byl totiž faulován. Potrestán je překvapivě Adam Svoboda (SLA), který svoji hokejku namířil až příliš vysoko, tento trest za gólmana pražského celku odpyká Pavel Klhůfek.
     
    03:24
    Máme tu první vyloučení dnešního zápasu. Podražením se provinil Tomáš Micka (SLA) a bude muset odjet na trestnou lavici.

    RR

    Góly a asistencie: 25. Urban (Bakoš, Radivojevič), 39. Vitásek (Urban), 42. Šimek (Urban), 53. Bulíř (Ulrych, Lašák) – 34. Školiak (Růžička, Bednář)


    Bílí Tygři Liberec: Lašák (Schwarz) – Kajínek, Vitásek, Výtisk, Šimek, Voráček, Ulrych – Bulík, Vampola, Bakoš – Radivojevič, Urban, Bartek – Kica, Jelínek, Bulíř – Víšek, Filippi, Dlouhý
    HC Slavia Praha: Svoboda (Furch) – Kolařík, Knot, Beňovič, Valach, Štich, Novák, Růžička – Tomica, Školiak, Bednář – Sklenář, Vas, Klhůfek – J. Doležal, T. Doležal, Stránský – Micka, Veselý

    Rozhodca: Lacina, Šír – Hlavatý, Tošenovjan

    Diváci: 3317