Ottawa – Toronto 0:0 (odl.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:5 (kon.) | Edmonton – Washington 3:2 (kon.)
Anaheim – Buffalo 4:1 (kon.)
koniec
Pittsburgh Penguins
3:5 (1:2, 1:0, 1:3)
Philadelphia Flyers
cz Štvrtok 23.10.2014, 02:00 • Consol Energy Center, Pittsburgh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Sean COUTURIER - 3:5
     
    59:33
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    O vítězi utkání je rozhodnuto. SEAN COUTURIER využil zaváhání Tučňáků ve středním pásmu, když obral Brandona Suttera o kotouč a neomylně jej bekhendem poslal do prázdné branky. Bez asistence.
    Marcel GOC - 3:4
     
    57:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak přece jen Tučňáci dramatizují závěr utkání. Steve Downie obral domácí obránce o kotouč a nahrál jej MARCELU GOCOVI. Ten si poté puk bleskurychle vyměnil s Nickem Spalingem a střelou k tyči uklidil za Emeryho záda. Asistence: Nick Spaling, Steve Downie.
    Matt READ - 2:4
     
    48:50
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Jako bych to zakřikl! Flyers udeřili z protiútoku a vedou již o dvě branky. Do statistik dnešního utkání se zapisuje i MATT READ, který obdržel přesnou nahrávku od Seana Couturiera, přehodil si kotouč na bekhend a zavěsil pod víko Fleuryho branky. Asistence: Sean Couturier, R.J. Umberger.
    R.J. UMBERGER - 2:3
     
    46:50
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Forčeking Jakuba Voráčka nese své ovoce. Rodák z Kladna vybojoval u mantinelu kotouč, posunul jej na Clauda Girouxe, který přes dva obránce lehkým obloučkem našel R.Je. UMBERGERA, který střelou do horní poloviny branky překonal Fleuryho. Asistence: Claude Giroux, Jakub Voráček.
    Pascal DUPUIS - 2:2
     
    29:00
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Zakázané uvolnění přišlo Flyers hodně draho. Poté, co Malkin vyhrál vhazování se kotouč dostal na modrou čáru, odkud vyslal na Emeryho bránu střelu Paul Martin Tu těsně před kanadským gólmanem tečoval PASCAL DUPUIS. Asistence: Paul Martin, Jevgenij Malkin
    Pierre-Edouard BELLEMARE - 1:2
     
    13:18
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Přestože Flyers v dosvadním průběhu utkání tahají za kratší konec provazují, ujímají se vedení. Navrátilec z trestné lavice Sean Couturier dokázal po skvělém pasu Schultze vyslat od mantinelu kotouč na bránu, jehož směr těsně před Fleurym změnit PIERRE-EDOUARD BELLEMARE. Asistence: Sean Couturier, Nick Schultz.
    Mark STREIT - 1:1
     
    9:20
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Z ničeho nic přichází vyrovnání. Kotouč se dostal na modrou čáru, odkud jej MARK STREIT poslal přesnou ránou až za Fleuryho záda. Asistence: Claude Giroux, Jakub Voráček.
    Nick SPALLING - 1:0
     
    3:50
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci se zaslouženě ujímají vedení. Skóre zápasu otevírá NICK SPALING, který dostal od modré čáry přesný pas na levý kruh. Odtud dokázal forhendovou střelou nad pravý beton poprvé v utkání překonat Emeryho. Asistence: Christian Ehrhoff, Blake Comeau.

    Miroslav Vozdecký

    Góly a asistencie: 4. Spalling (Ehrhoff, Comeau), 29. Dupuis (Martin, Malkin), 58. Goc (Spaling, Downie) – 10. Streit (Giroux, Voráček), 14. Bellemare (Couturier, Schultz), 47. Umberger (Giroux, Voráček), 49. Read (Couturier, Umberger), 60. Couturier


    Pittsburgh Penguins: Fleury (Greiss) – Maatta, Letang, Ehrhoff, Martin,Scuderi, Despres, Harrington – Kunitz, Crosby, Hornqvist – Malkin, Sutter, Dupuis – Comeau, Spaling, Downie – Adams, Goc, Sill – Ebbett
    Philadelphia Flyers: Emery (Mason) – Grossman, MacDonald, Schultz, Streit, Del Zotto, L. Schenn – Raffl, Giroux, Voráček – Schenn, Bellemare, Simmonds – Umbeger, Couturier, Read – Rinaldo, VandeVelde, Akeson – Jones

    Rozhodca: Mark Lemelin, Wes McCauley, Tony Sericolo, Greg Devorski

    Diváci: 18 661