CSKA Moskva – Manchester City 2:2 (kon.) | AS Rím – Bayern 1:7 (kon.) | APOEL – Paríž 0:1 (kon.)
Barcelona – Amsterdam 3:1 (kon.) | Schalke – Lisabon 4:3 (kon.) | Chelsea – Maribor 6:0 (kon.)
Borisov – Doneck 0:7 (kon.) | Porto – Bilbao 2:1 (kon.)
koniec
BATE Borisov
0:7 (0:6)
Šachtar Doneck
Utorok 21.10.2014, 20:45 • Borisov Arena • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, Doneck dnes vyhral zdrvujúcim rozdielom 7:0. Až o 5 gólov sa dnes postaral Luiz Adriano, po jednom presnom zásahu pridali Teixeira a Costa. Hostia po celý zápas kontrolovali hru, súpera takmer do ničoho nepustili a tak si zaslúžene pripisujú tri body do tabuľky H.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (22:38:22)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Zápas sa už viac menej len dohráva, loptu aj naďalej na svojich kopačkách držia hráči Donecku, zrejme sa už ničoho vzrušujúceho dnes nedočkáme.
     
    90+2
    Po prihrávke od Srnu to z hranice šestnástky ešte ľavačkou skúsil Marlos, jeho pokus bol tečovaný a tak strela, ktorá dorazila k Chernikovi nemala potrebnú razanciu.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú hrať ešte extra 3 minúty navyše.
     
    90
    Na všetkých hráčoch Donecku je vidieť veľké odhodlanie a veľká chuť po celých 90 minút a tak si dnešné víťazstvo hráči Šachtaru určite zaslúžia.
     
    89
    Hostí ani po siedmych góloch neopúšťajú útočné chute, aj naďalej sa snažia o kombinácie na súperovej polovici a po každej nevydarenej akcii sa chytajú za hlavu, ako to že im to nevyšlo.
     
    88
    Luizovi Adrianovi nechýbala bojovnosť ani tentoraz, no teraz to s ňou trošku prehnal a za zákrok zozadu vidí aj on žltú kartu.
     
    87
    Mladenović sa ešte snažil napraviť to, že zapríčinil pokutový kop, vyštartoval po ľavom krídle, no individuálne sa mu nepodarilo prejsť cez defenzívne rady Šachtaru.
     
    86
    Beží nám posledná päťminútovka riadnej hracej doby, domáci tím by to už zrejme mal najradšej všetko za sebou, hráči ešte budú musieť nejakú tú minútku vydržať.
     
    85
    Tak napokon sme sa dočkali rozohrávky, zrejme tam bol problém s udeľovaním žltej karty pre Mladenovića, ktorý ju napokon vidí.
     
    84
    Stále sa nehrá, stále nevieme prečo, hráči čakajú na svojich pozíciach na pokyn od hlavného rozhodcu.
     
    83
    S rozohrávkou musia domáci hráči počkať, je tu nejaký problém, s rozhodcami diskutuje už aj domáci brankár, zatiaľ nevieme v čom je problém.
     
    82
    Doneck dal gól! LUIZ ADRIANO poslal loptu tretí raz presne do toho istého miesta, po tretí raz šiel Chernik po lopte a po tretí raz mu chýbali len milimetre aby strelu vyrazil. Domáci gólman nepochodil ani tentoraz a Luiz Adriano strieľa svoj piaty gól.
     
    81
    Luiz Adriano prekonal domáceho brankára, pokutový kop sa však bude musieť opakovať, Mladenović vbehol do šestnástky príliš skoro.
     
    80
    Po rohovom kope sa na hranici pokutového územia dostal do súboja s Luizom Adrianom Mladenović, ktorý ho fauloval a hlavný rozhodca po druhý raz ukazuje na značku pre pokutové kopy!
     
    79
    Zatočený center našiel hlavu len brániaceho Gayduchika, ten pre istotu odvracia na roh.
     
    78
    Bernard si svojou aktívnou hrou na polovici Borisova vypýtal faul a Šachtar tak získava priamy kop z veľmi solídnej pozície.

    Andrej Marienka

    Góly: 12. Teixeira, 28. Adriano (pen.), 35. Costa, 37. Adriano, 40. Adriano, 44. Adriano, 82. Adriano (pen.)

    Karty:   27. Chernik (BOR), 85. Mladenović (BOR) – 88. Adriano (DON)


    BATE Borisov: Chernik – Mladenović, Tubić, Polyakov, Khagush – Yablonski, Likhtarovich – Volodko, Karnitskiy, Gordeychuk – Signevich
    Náhradníci: Soroko – Gayduchik, Aleksievich, Pavlov, Olekhnovich, Baga, Yakovlev

    Šachtar Doneck: Pyatov – Shevchuk, Rakitskiy, Kucher, Srna – Fernando, Stepanenko – Taison, Alex Teixeira, Douglas Costa – Luiz Adriano
    Náhradníci: Ordets – Fred, Bernard, Marlos, Gladkiy, Kanibolotskiy, Márcio Azevedo

    Rozhodca: Bebek – Petrović, Grgić (všetci CRO)