Omsk – Novosibirsk 1:3 (kon.) | Ufa – Novokuzneck 3:0 (kon.) | Soči – CSKA Moskva 2:6 (kon.)
Viťaz – Novgorod 3:2 (kon.) | Dinamo Minsk – A. Mytišči 2:3 (1:2 po s.n.) | Záhreb – HC Slovan 1:0 (kon.)
koniec
Avangard Omsk
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
HC Sibir Novosibirsk
Utorok 14.10.2014, 14:00 • Arena Omsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:44
    Denis Paršin dostáva dve minúty za napadnutie, čo už pravdepodobne znamená definitívny koniec možností pre Omsk.
     
    59:38
    Sergej Kalinin sa teraz dostal do vyloženej šance, keď spred bránkoviska zadovkou zakončoval, no nepodarilo sa mu trafiť odkrytú časť brány, iba zázračnú hokejku gólmana Bespalovova!
     
    59:10
    V týchto chvíľach sa hostia dopúšťajú zakázaného uvoľnenia. Brána Omsku zostáva odkrytá a tréner domácich si vyžiadal oddychový čas.
     
    58:48
    Patrik Hersley sa dostal do zakončenia, už bola brána domácich odkrytá, no bekhendom od modrej čiary ju netrafil.
    BOBROV - 1:3
     
    57:28
    Novosibirsk dal gól!
    Tak gól bol napokon uznaný! Strieľa ho VIKTOR BOBROV, ktorý dorazil za chrbát Barulina puk po peknej predošlej akcii od Kugryševa!
    Asistencia: Dmitrij Kugryšev.
     
    57:28
    Kugryšev sa natlačil poza bránu až ku opačnej žrdi, prihrávka akosi prešla popod Barulinov betón a následne ju za gólmana dorazil Viktor Bobrov, no bolo to pravdepodobne korčuľou, bude sa volať.
     
    55:01
    Začala sa posledná päťminútovka tretej tretiny!
    SOBOTKA - 1:2
     
    52:59
    Avangard Omsk dal gól!
    Domáci hokejisti strieľajú kontaktný gól a dráma sa ešte len teraz začne! Bobrov zle rozohral akciu za bránou, posunul priamo na Paršinovu hokejku, ktorý okamžite v medzikruží našiel VLADIMÍRA SOBOTKU a ten strelou z prvej prekvapil Bespalova!
    Asistencia: Denis Paršin.
     
    52:25
    Obojstranné vylúčenie. Ivan Neprajev dostáva dve minúty za hákovanie a Jarno Koskiranta dve minúty za nedovolené bránenie.
    HERSLEY - 0:2
     
    42:09
    Novosibirsk dal gól!
    Hostia sa dostávajú v týchto chvíľach do dvojgólového vedenia! Šikovný PATRIK HERSLEY zachytil zlú rozohrávku Omsku v útočnom pásme, namieril si to sám na Barulina, proti ktorému blafákom uspel stopercentne!
    Bez asistencie.
     
    37:48
    Kugryšev si vymenil v útočnom pásme puk s Thuressonom, ktorý následne strieľal z ľavého kruhu, no napálil to len do výstroje pozorného Konstantina Barulina!
     
    31:21
    Presilovka pre Novosibirsk. Za podrazenie odchádza na trestnú lavicu Miroslav Blaťák.
     
    27:08
    Andrej Ivanov mal šancu na zníženie, keď zrýchlil po ľavom krídle, natlačil sa až pred bránu hostí, no jeho blafák bravúrne zneškodnil gólman Bespalov!
     
    19:42
    Snažil sa o to Denis Paršin, ktorý si napokon aj vypýtal faul, keďže ho atakoval Viktor Bobrov, a to bolo nedovolené bránenie. Presilovka pre Avangard Omsk.
     
    11:35
    Presilová hra pre Omsk. Za seknutie odchádza na trestnú lavicu Viačeslav Belov.
     
    03:50
    V útočnom pásme Omsku sa teraz odohrala menšia strkanica, v ktorej bol hlavným aktérom Sergej Gimajev (Sibir), ktorý odchádza na dve minúty za hrubosť, ale predtým sme ešte videli faul od Vladimíra Sobotku, ktorý sa previnil narazením na mantinel. Je to teda obojstranné vylúčenie.
    BOBROV - 0:1
     
    00:32
    Novosibirsk dal gól!
    Hostia strieľajú po polminúte stretnutia úvodný gól zápasu! Enlund získal puk v rohu klziska, posunul sa ešte trochu ku bráne a následne pekne našiel v medzikruží VIKTORA BOBROVA, ktorý ideálne trafil voľné miesto odkrytej Barulinovej brány!
    Asistencia: Jonas Enlund.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 53. Sobotka (Paršin) – 1. Bobrov (Enlund), 43. Hersley, 58. Bobrov (Kugryšev)


    Avangard Omsk: Barulin (Kostin) – Kuliaš, Pivcakin, Blaťák, Gustafsson, Liamin, Vasiljev, Kulik – Perežogin, Kalinin ("C"), Mozer, Sobotka, Popov, Paršin, Wandell, Neprajev, Pervušin, Berdnikov, Fiščenko, Semjonov, Ivanov
    HC Sibir Novosibirsk: Bespalov (Koskinen) – Hersley, Alexejev, Belov, Gimajev, Ignatovič, Ožiganov, Konev – Monya, Enlund, Koskiranta, Thuresson, Kugryšev, Bobrov, Gubin, Sannikov, Kopejkin ("C"), Okulov, Jefimenko, Vorošilo

    Rozhodca: Alexej Vasiljev, Jakov Dejev – Roman Menšich, Nikita Novikov