Srbsko – Španielsko 0:0 (kon.) | Slovensko – Taliansko 1:1 (kon.) | Ukrajina – Nemecko 0:3 (kon.)
Dánsko – Island 0:0 (kon.) | Anglicko – Chorvátsko 2:1 (kon.) | Francúzsko – Švédsko 2:0 (kon.)
koniec
Srbsko
0:0 (0:0)
Španielsko
cz Piatok 10.10.2014, 17:00 • Ramón de Carranza, Cadiz (ESP) • Kvalifikácia na ME U21
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný páteční podvečer, dnes máme na programu barážové utkání, ve kterém na sebe narazí Srbsko a Španělsko. Tyto dva celky svedou přímý boj o postup na Mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let, které bude v roce 2015 pořádat Česká republika. Textovým přenosem Vás bude doprovázet Lucie Rapantová.
     
    Veškeré dění se bude odehrávat na stadionu, který nese název Ramón de Carranza a sídlí v Cadizu. Tento stadion má kapacitu 25 033 míst.
     
    O postup do baráže bojovalo hned několik týmů, které byly rozděleny do 10 skupin. Z každé skupiny postoupil celek, který se umístil na 1. místě. Pak byla ještě zvláštní tabulka druhých týmů, ze které do baráže postoupily 4 nejlepší celky.
     
    Srbsko patřilo v hlavní části do skupiny 9, ve které narazilo na Itálii, Belgii, Kypr a Severní Irsko. Srbští fotbalisté se v tabulce umístili na 2. místě, a to s šestnáctibodovým ziskem. Srbsko pětkrát zvítězilo, jedenkrát remizovalo a dvakrát bylo poraženo. Celkové skóre bylo 18:10. Hráči Srbska tak patřili do zvláštní skupiny druhých týmů, ve které se umístili na 4. místě, a postoupili tak do baráže.
     
    Španělsko bojovalo o postup do baráže ve skupině 4, ve které narazilo na Rakousko, Bosnu a Hercegovinu, Maďarsko a Albánii. Španělští fotbalisté sedmkrát zvítězili, jedenkrát remizovali a ani jedenkrát neprohráli. Španělsko tak získalo celkem 22 bodů a v tabulce se umístilo na 1. místě. Celkové skóre bylo 24:6.
     
    Odvetné utkání se bude konat 14. října 2014.
    Nominace obou španělských týmů (A-tým a U21) na následující kvalifikační boje:

     
    -25
    Oba týmy jsou na hrací ploše, kde absolvují rozcvičku.
     
    Úvodní sestavy:

    Srbsko: Dmitrović – Petković (C), Pantić, Veljković, Petrović – S. Srnić, Radoja, Kovačević, Kostić – Čaučić – Pešić.
    Náhradníci: Perić – Ćirković, Stojković, Mijailović, S. Milinković-Savić, Djurdjević, Čavrić.

    Španělsko: Arrizabalaga – Javi Manquillo, Sergi Gómez, Marc Muniesa, Moreno – Saúl Ñíguez – Deulofeu, Sergi Roberto, Isco, Muniain (C) – Morata.
    Náhradníci: Pacheco – Joni, Insua, Sergi Darder, Oliver Torres, Sarabia, El Haddadi.

    Rozhodčí: Karasev – Averianov, Kalugin.
     
    -11
    Po rozcvičení se hráči odebrali do svých šaten.
     
    -3
    Hlavní sudí Karasev přivedl dnešní aktéry na zelený pažit a nyní následují státní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postaralo Srbsko, které dnes hraje v bílých kompletech.
     
    1
    Španělé oblékli komplety červené.
     
    1
    Srbsko rozehrálo a okamžitě se přesunulo na soupeřovu polovinu, avšak poté přišla nepřesná přihrávka a balon se přestěhoval na kopačky Španělska.
     
    1
    Španělé se s balonem dlouho nepomazlili, protože se jim nepodařila přihrávka, která skončila v zámezí.
     
    1
    Srbové měli k dispozici autové vhazování, ale ani oni balon na kopačkách příliš dlouho neudrželi. Pešić se provinil faulem a rozehrávat budou fotbalisté v červených dresech.
     
    2
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde oba celky doprovází nepřesné přihrávky.
     
    4
    Španělé udrželi balon na kopačkách a postupně se s ním dostali na soupeřovu polovinu, ale Muniain si pomohl faulem, a tak mu sudí nedovolený zákrok odpískal.
     
    5
    Na levém křídle dostal dobrou přihrávku Kostić, ke kterému rychle přistoupil Javi Manquillo a nedovoleně ho poslal k zemi. Srbsko dostane výhodu volného přímého kopu.
     
    5
    Volný přímý kop si vzal na starost Kostić, ale nikdo ze spoluhráčů se ke střele nedostal. Nicméně Srbsko u míče vydrželo a hledá si cestu k brance.
     
    6
    K míči se dostal Pešić, který se probojoval i do zakončení, ale jeho pokus branku netrefil. Navíc sudí hru přerušil, protože Pešić se zapomněl v ofsajdu.
     
    8
    Španělé jsou u míče a pohybují se s ním na soupeřově polovině, avšak Srbsko se brání pozorně a své protihráče aktivně napadá.
     
    9
    Na pravém křídle dostal přihrávku Deulofeu, který se nejprve rozhlédl a poté odcentroval míč před branku, avšak žádný ze spoluhráčů Dmitrovićovu branku neohrozil.
     
    9
    Čaušić se snažil vybojovat balon pro Srbsko, ale počínal si nedovoleně. Rozhodčí odpískal faul a Španělé budou rozehrávat.
     
    10
    Španělé vsadili na nacvičený signál, ale ten jim podle představ nevyšel. Nicméně hráči v červených dresech zůstávají u balonu.
     
    12
    V posledních minutách jsou aktivnější Španělé, kteří se usadili na soupeřově polovině a neúnavně si hledají cestičku k Dmitrovićově svatyni.
     
    12
    Na pravém křídle dostal přihrávku Isco, ale při zpracování si pomohl faulem a rozhodčí mu nedovolený zákrok odpískal. Rozehrávat bude Srbsko.
     
    14
    Španělé zůstávají stále u balonu a čekají na soupeřovu chybu. Nicméně Srbsko se brání stále pozorně a Španělsko do ničeho nepouští.
     
    15
    Konečně se Španělé dostali do zakončení, ale gólově se neprosadili. Ke střele se prodral Morata, ale Dmitrović zasáhl spolehlivě.
     
    16
    Saúl Ñíguez se provinil faulem a Srbsko dostalo výhodu standardní situace.
     
    16
    Kostić se prezentoval zajímavým centrem, ale bránící protihráč odehrál balon na rohový kop.
     
    16
    Rohový kop si vzal na starost Kostić, ale Srbům se standardní situace podle představ nepodařila.
     
    17
    Nejprve fauloval Veljković a poté Kovačević. Španělé rozehráli a rychle vyrazili do brejku.
     
    18
    Na levém křídle se dobře uvolnil Morata, který se dostal za obránce, dovezl si balon do velkého vápna a poté ze své kopačky vyslal štiplavou střelu. Nicméně brankář Dmitrović byl znovu připraven.
    Střela Moraty.
     
    19
    Srbové se snažili dostat balon před soupeřovu branku, ale obrana Španělska zasáhla na jedničku. Srbsko dostane výhodu rohového kopu.
     
    19
    Standardní situaci si vzal na starost Kostić, ale centr do vápna se mu nepodařil, a tak se nikdo z jeho spoluhráčů ke střele nedostal.
     
    20
    Pešić obdržel míč, ale při zpracování si pomohl faulem, a tak sudí hru přerušil.
     
    21
    Španělé rozehráli, ale velmi rychle o balon přišli. Nicméně Srbsko se s míčem také dlouho nepomazlilo a po nepřesné přihrávce za obranu o něj přišlo.
     
    22
    Deulofeu došel s míčem do pokutového území, kde k němu okamžitě pustil bránící protihráč a k ničemu ho nepustil. Deulofeu upadl na trávník a dožadoval se pokutového kopu, avšak rozhodčí byl jiného názoru a hru nechal pokračovat.
     
    23
    Na levém křídle byl faulovaný Moreno, kterého poslal k zemi S. Srnić. Rozehrávat budou Španělé.
     
    23
    Hráči v červených dresech rozehráli nakrátko a přes levou stranu se dostali blíže k soupeřově brance, avšak centr do vápna byl nepřesný.
     
    23
    Srbové se ubránili a balon odehráli do zámezí, a tak mají Španělé výhodu autového vhazování.
     
    24
    Španělé vsadili na další centr do pokutového území, ale brankář Dmitrović byl pozorný a pro balon si vyskočil.
     
    26
    Moreno odcentroval balon do vápna, ale připravený Dmitrović nikoho z protihráčů ke střele nepustil.
     
    28
    Pešić se provinil faulem, a tak budou Španělé rozehrávat.
     
    28
    Deulofeu rozehrál, ale fotbalisté v červených dresech soupeře neohrozili. Přihrávku totiž obdržel Morata, ke kterému okamžitě přistoupil bránící protihráč a Morata ho poslal k zemi. Balon se přestěhoval na kopačky Srbska.
     
    30
    Srbové podnikli rychlý brejk, ale rozhodčí útočnou akci přerušil, protože se Pešić zapomněl v ofsajdu.
     
    32
    Faulem se provinil Muniain a Srbsko bude zahrávat volný přímý kop.
     
    32
    Zajímavý centr před branku poslal Kostić, ale nikdo z jeho spoluhráčů se ke střele nedostal, takže Arrizabalaga zasahovat nemusel.
     
    35
    Hra je přerušena, protože Saúl Ñíguez zahrál vysokou nohou a svého protihráče zasáhl kopačkou do obličeje. Čaušić zůstává ležet na hrací ploše. Rozhodčí neváhal a ze své kapsičky vytasil žlutou kartu.
     
    36
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.
     
    37
    Po ošetření se Čaušić vrátil zpět na trávník a pokračuje ve hře.
     
    38
    Faulovaný byl Morata, kterého nedovoleně zastavil Veljković. Rozhodčí nedovolený zákrok odpískal, Španělé rozehráli a drží balon na kopačkách.
     
    40
    Isco předložil skvělou přihrávku do velkého vápna, kde se k míči dostal Moreno, ale tomu se střela ani trošku nepovedla, a tak zůstal Dmitrović bez zákroku. Moreno se drží za hlavu a sám nechápe, co to teď vlastně provedl. V takových situacích by si zkušení hráči měli počínat mnohem lépe.
     
    42
    Kolmici do vápna se snažil poslat Deulofeu, ale protihráč jeho přihrávku vystihl a získal balon pro sebe.
     
    43
    Kostić se dobře uvolnil, obdržel přihrávku a poté si hledal cestu k soupeřově brance. Kostić obehrál bránící protihráče a s míčem se dostal až do vápna, odkud se prezentoval centrem ke vzdálenější tyči. Nicméně jeho úmysl nikdo ze spoluhráčů nepochopil, a tak Srbsko o balon přišlo.
     
    44
    Míč na pravačku si připravil Isco a poté vystřelil, avšak obětavý protihráč se do střely postavil a úspěšně ji zablokoval.
     
    45
    Na pravé straně obešel Deulofeu vše, co mu stálo v cestě a s míčem se dostal až do pokutového území, kde se dostal ke střele. Nicméně bránící protihráč tento pokus úspěšně zablokoval.
     
    45
    První poločas bude nastaven o 1 minutu.
     
    45+1
    Ve středu hřiště se faulem provinil Isco, a tak bude Srbsko rozehrávat.
    Jedna zajímavost. Když Španělsko naposledy hrálo se Srbskem, bylo to v roce 2005. Dva góly vstřelil Iniesta:

     
    45+1
    Čaušić vzal vše na sebe a prezentoval se střelou z větší dálky, avšak Arrizabalaga byl připraven a nepříjemný pokus zneškodnil.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Prozatím sledujeme vyrovnaný zápas, ale také velmi nezáživný. Většina hry probíhá mezi pokutovými územími a šance k vidění nejsou. Aktivnější na míči je Španělsko, ale to je asi tak všechno. Doufejme, že oba celky svůj výkon zlepší a druhý poločas bude ofenzivnější.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 18:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Míč do druhého poločasu uvedlo Španělsko.
     
    46
    Sprint za obranu si zaběhl Morata, který se snažil dostat k centrovanému míči, avšak brankář Dmitrović byl rychlejší a balon ukryl do náruče. Morata se tedy do zakončení nedostal, ale svému spoluhráči za přihrávku poděkoval.
     
    46
    Pešić se provinil faulem, a tak Španělsko uvede míč do hry.
     
    49
    Španělé jsou stále aktivnější na míči, ale do zakončení se dostat nemohou, protože Srbové se brání velmi pozorně a neradi by chybovali.
     
    50
    Srbové získali balon na svoji stranu a rychle vyrazili na útočnou polovinu, tam se do zakončení dostal Kovačević, ale střela mu ani trochu nesedla, a tak se stav skóre nemění.
     
    52
    Na útočné polovině dostal přihrávku Isco, ale protihráč ho o míč čistě připravil. Nicméně Isco se nevzdal a balon získal zpět pro sebe, avšak do zakončení se nedostal.
     
    53
    Hra je přerušena, na trávníku zůstali ležet dva fotbalisté.
     
    53
    Čaušić totiž fauloval Muniaina, ale ublížil hlavně sám sobě.
     
    55
    Goran Čaušić za svůj nedovolený zákrok vyfasoval žlutou kartu.
     
    56
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.
     
    56
    Španělé měli výhodu volného přímého kopu, ale standardní situaci zahráli velmi špatně a soupeře neohroziili.
     
    56
    Oba fotbalisté jsou v pořádku a pokračují ve hře.
     
    58
    Hra je znovu přerušena, faulovaný byl Petković.
     
    59
    Po krátkém přerušení se pokračuje ve hře.
     
    59
    Španělé vystihli rozehrávku soupeře a vyrazili do rychlého brejku. V šanci se ocitl Deulofeu, ale jeho pokus byl nepřesný.
     
    61
    Srbové získali balon ve svůj prospěch a postupně se s ním dostali na soupeřovu polovinu, kde si hledali cestu k brance. Dobrým centrem do vápna se prezentoval Petković, ale brankář Arrizabalaga byl připraven a své protihráče ke střele nepustil.
     
    62
    Petković se provinil faulem a Španělé budou zahrávat volný přímý kop.
     
    63
    Deulofeu se dostal k centrovanému balonu a poté i do zakončení, avšak jeho pokus nebyl natolik nebezpečný, aby si s ním Dmitrović neporadil.
     
    65
    S míčem vpřed pospíchal Morata, ale Aleksandar Pantić svého protihráče zatáhl za dres a poslal ho k zemi. Sudí neváhal a ze své kapsičky vytasil žlutý kartónek.
    Španělsko má údajně nejlepší mladý tým na světě. Co si myslíte vy?

     
    66
    Deulofeu odcentroval míč do pokutového území, ale Srbové se ubránili a odehráli ho na rohový kop.
     
    66
    Muniain rozehrál rohový kop nakrátko, ale Španělé svého soupeře nijak neohrozili. Později směřoval ke vzdálenější tyči centrovaný balon, ale tento centr byl přetažený.
     
    67
    Dohráno má Slavoljub Srnić, kterého vystřídal Aleksandar Čavrić.
     
    68
    Srbové se snažili založit rychlou útočnou akci, ale Pešić si nepohlídal ofsajd.
     
    69
    Parádní centr před branku adresoval Isco, kde se ke střele hlavou snažil dostat Morata, ale to se mu nepodařilo, a sám se tak připravil o velmi zajímavou šanci.
     
    70
    Španělé zahrávali rohový kop, ale Deulofeu našel pouze rukavice brankáře Dmitroviće.
     
    70
    Změnu v sestavě provedl také kouč Albert Celades. Hrací plochu opustil Gerard Deulofeu, kterého vystřídal Pablo Sarabia.
     
    71
    Kovačević se dostal k odraženému balonu a poté se prezentoval prudkou střelou z 18 metrů, avšak do tohoto pokusu se vložil bránící protihráč a úspěšně ho zablokoval.
     
    71
    Srbsko se znovu dostalo do zakončení, tentokrát se v šanci ocitl Kostić, ale střela mu ani trochu nesedla.
     
    73
    Všechno na sebe vzal Sarabia, který se rozhodl pro střelu z větší dálky, avšak jeho pokus pravačkou byl nepřesný. Stav skóre se v 73. minutě nemění.
     
    74
    Muniain poslal svého protihráče nedovoleně k zemi a zasloužil by si žlutou kartu, avšak sudí pouze odpískal faul, ale karetní trest nezvolil.
     
    76
    Pantić se snažil obehrat svého protihráče o balon, což se sice podařilo, ale bylo to s faulem. Španělé dostanou výhodu volného přímého kopu.
     
    77
    Volný přímý kop si vzal na starost Sarabia, který odcentroval balon ke vzdálenější tyči, ale nacvičený signál nevyšel.
     
    77
    Jako další fauloval Petković, takže Španělsko bude zahrávat další volný přímý kop.
     
    77
    Dohráno má Iker Muniain, místo kterého se na hřiště dostal Óliver Torres.
     
    78
    Standardní situaci si vzal na starost Sarabia a prezentoval se přesným centrem před branku, kde se ke střele hlavou dostal jeden z jeho spoluhráčů, ale svůj pokus mezi tři tyče umístit nedokázal.
    Španělsko standardku nevyužilo
     
    81
    Španělé se dostali na útočnou polovinu, ale Srbové se ubránili a balon odehráli na rohový kop.
     
    82
    Sarabia ze své kopačky vyslal další povedený centr, ale jeho spoluhráči balon mezi tři tyče usměrnit nedokázali, což je obrovská škoda, protože hned dva Španělé byli ve velmi zajímavé pozici.
    Nebezpečný roh Španělska
     
    82
    Druhou změnu v sestavě udělal i kouč Radovan Ćurčić. Dohráno má Aleksandar Kovačević, kterého na poslední minutky vystřídá Srdjan Mijailović.
     
    85
    Faulovaný byl Čavrić, proti kterému se provinil Moreno. Srbové tak rozehráli, ale s míčem se dlouho nepomazlili, protože Čaušić fauloval a sudí znovu hru přerušil.
     
    86
    Nebezpečnou střelu ze své kopačky vyslal jeden ze Srbů, ale brankář Arrizabalaga jeho pokus zneškodnil, avšak balon v rukavicích neudržel a k dorážce se cpal Pešić, ale ten už byl v ofsajdu, takže ve hře pokračovat nemohl.
    Dorážející Pešič byl v lehkém ofsajdu, případná branka by stejně neplatila
     
    87
    Na druhé straně se v ofsajdu zapomněl Javi Manquillo, atkže sudí znovu hru přerušil.
     
    87
    Na poslední minutky se na hřiště dostane také Uroš Djurdjević, kterému uvolnil místo Aleksandar Pešić.
     
    89
    Zajímavou příležitost si vytvořil Sarabia, který se prezentoval velmi nepříjemnou střelou, ale brankář Dmitrović se zaskočit nenechal a svůj tým podržel.
    Dmitrovičův snadný zákrok
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o 5 minut.
     
    90+3
    Španělé měli k dispozici rohový kop, který si vzal na starost Sarabia, kterému se před brankou nabídl Torres, ale balon do branky usměrnit nedokázal.
     
    90+3
    Radoja se provinil faulem, a tak bude Španělsko rozehrávat.
     
    90+4
    Jako další fauloval Kostić, takže Španělé budou znovu rozehrávat.
     
    90+5
    Djurdjević fauloval, a tak sudí hru znovu přerušil. Španělsko bude zahrávat volný přímý kop.
     
    90+5
    Standardní situaci si vzal na starost Sarabia, ale centr do vápna se mu podle představ nepodařil.
     
    90+6
    Faulovaný byl Petković, proti kterému se provinil Álvaro Morata a rozhodčí jeho nedovolený zákrok potrestal žlutou kartou.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Rozhodčí Karasev dnes naposledy foukl do píšťalky, a ukončil tak utkání, které skončilo bezbrankovou remízou 0:0. K vidění toho příliš nebylo, a tak doufejme, že odveta bude zajímavější. Více ze hry mělo sice Španělsko, které častěji drželo míč na kopačkách, ale do vyložené šance se nedostalo. Děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (18:58:23)
    Marně si jeden ze španělských fanoušků přál vítězství:

    Lucie Rapantová

    Góly:

    Karty:   55. Čaušić (SRB), 65. Pantić (SRB) – 35. Ñíguez (ESP), 90+6. Morata (ESP)


    Srbsko: Dmitrović – Petković (C), Pantić, Veljković, Petrović – S. Srnić (67. Čavrić), Radoja, Kovačević (82. Mijailović), Kostić – Čaučić – Pešić (87. Djurdjević).
    Náhradníci: Perić – Ćirković, Stojković, Mijailović, S. Milinković-Savić, Djurdjević, Čavrić.

    Španielsko: Arrizabalaga – Javi Manquillo, Sergi Gómez, Marc Muniesa, Moreno – Saúl Ñíguez – Deulofeu (70. Sarabia), Sergi Roberto, Isco, Muniain (C) (77. Torres) – Morata.
    Náhradníci: Pacheco – Joni, Insua, Sergi Darder, Oliver Torres, Sarabia, El Haddadi.

    Rozhodca: Karasev – Averianov, Kalugin