Lotyšsko – Island 0:3 (kon.) | Holandsko – Kazachstan 3:1 (kon.) | Turecko – Česko 1:2 (kon.)
Belgicko – Andorra 6:0 (kon.) | Cyprus – Izrael 1:2 (kon.) | Wales – Bosna 0:0 (kon.)
Bulharsko – Chorvátsko 0:1 (kon.) | Taliansko – Azerbajdžan 2:1 (kon.) | Malta – Nórsko 0:3 (kon.)
koniec
Malta
0:3 (0:2)
Nórsko
cz Piatok 10.10.2014, 20:45 • Ta' Qali National Stadium, Malta • Kvalifikácia ME
Predzápasové kurzy
     
    85
    Poslední střídání domácích. Místo záložníka André Schembriho přijde na posledních pět minut Terence Valla, útočník.
     
    78
    Šance Tarika Elyounoussiho vyznívá do ztracena. Ač byl forvard hostí zcela sám před brankou a měl moře času, nepohlídal si ofsajd.
     
    78
    Třetí a poslední střídání Norska. Další tmavou perlu severského týmu, Alexandera Tetteye, který dnes brousil na pravé straně, nahrazuje Harmeet Singh.
     
    75
    Druhé norské střídání. Z placu odchází asi nejlepší dnešní hráč Joshua King. Útočník Norska dnes dva góly dal a první připravil. Za potlesku norských fanoušků jej nahrazuje forvard Håvard Nielsen.
     
    71
    Během střídání udílí hlavní sudí první žlutou kartu zápasu. Při předchozím průniku sice King prošel až do malého vápna, ale málem byl zastaven na půlící čáře Andreiem Agiusem. Byla ponechána výhoda a po konci akce ukazuje rozhodčí správně žlutou kartu.
     
    71
    Dvojité střídání Malty. Z placu odchází záložník Ryan Fenech, který přepouští místo na hřišti Bjornu Kristensenovi. Ve stejném čase opouští trávník Roderick Briffa, jehož záložnickou pozici převezme Justin Grioli.
     
    70
    Chyba lávky, Norsko sebralo svému sokovi míč a King se z půlící čáry dostal až do vápna, kde udělal dvě kličky. Celá jeho akce byla zakončena střelou z levé strany malého vápna, kterou zneškodnil Andrew Hogg zákrokem na hranici sebeobětování.
     
    65
    Nový muž na hřišti, Jone Samuelson, si naběhl za obranu Malty na centrovaný míč. U levé tyče Hogga byl v obtížné pozici a poslal balon těsně vedle.
     
    64
    Møller Dæhli se uvolnil na hranici vápna a zleva tvrdě vypálil. Andrew Hogg musel jít do kolen a vyrazit míč!
     
    62
    Avizované norské střídání je tu. Zhruba na posledních třicet minut nahrazuje Jone Samuelsen svého kolegu ze zálohy a kapitána Norska Pera Ciljana Sklejbreda, který dneska sice tolik nezářil, ale jeho nezjištné přihrávky určitě potěšili oko fotbalového básníka.
     
    57
    Po Skjelbredově vysunutí se King řítil k míči a stačil jej před Hoggem ještě lehce dloubnout. Jenže místa kolem gólmana Malty už příliš nebylo a Hogg pádem pod nohy Kinga lapí kulatý nesmysl.
    Joshua KING - 0:3
     
    49
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Per Clijan Skjelbred z odcentroval z pravé strany, JOSHUA KING se odpoutal od Paula Fenecha a bez problémů hlavičkou zatloukl míč k levé tyči Hogga. Asistence: Per Ciljan Skjelbred.
     
    46
    Tettey se úprkem po pravé straně dostal do vápna, kde posla míč po zemi na Tarika Elyounoussiho. Útočník Norska předběhl Zacha Muscata, jenže zamířil vysoko nad.
     
    31
    Hogg loví míč potřetí ze sítě, leč tentokrát gól nemůže být uznán. King znovu předvedl na levé straně ve vápně famózní práci, zbavil se beků a poslal míč na Tarika Elyounoussiho, který doklepl míč do opuštěné klece. Radost útočníka hostí však kazí opět zvednutý praporek pomezního sudího Jeanneho.
    Joshua KING - 0:2
     
    26
    Norsko právě vstřelilo branku!
    JOSHUA KING si vyměnil roli nahravače za střelce. Po přihrávce Møller Dæhliho se výborně protáhl po levé straně až do vápna, kde se kličkou zbavil obránců a poté naprosto přesně obstřelil Hogga technickou střelou k jeho levé tyči. Asistence: Mats Møller Dæhli.
    Mats Møller Dæhli - 0:1
     
    22
    Norsko právě vstřelilo branku!
    Tohle ale byla paráda, o tom žádná. Malta ztratila před vápnem Norska míč a potomci Vikinga se bleskově dostali dopředu. Joshua King prostrčil na hranici vápna míč k MATSI MØLLEROVI DÆHLIMU, který si popotáhl míč blíže k brance a střelou k pravé tyči nedal Hoggovi šanci. Nutno podotknout, že úspěšný střelec vybojoval míč na půlící čáře a ihned přímočaře mazal k brance, což se mu vyplatilo. Asistence: Joshua King.
    Šance Kinga!
     
    3
    Obrovská šance hostí. Joshua King se po prostrčení míče dostal z levé strany vápna ke střele. Zkoušel obstřelit Andrewa Hogga, který konečky prstů vytáhl míč. Výborný zákrok domácího gólmana!

    Tomáš Lysý

    Góly: 22. Dæhli (King), 26. King (Dæhli), 49. King (Skjelbred)

    Karty:   71. Agius (MAL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:10. Střely mimo: 3:6.
    Malta: Hogg – Muscat, Agius, Camilleri – P. Fenech, Briffa (71. Grioli), R. Muscat, Failla, R. Fenech (71. Kristensen) – Mifsud (C), Schembri (85. Vella).
    Náhradníci: Haber, Vella – Baldacchino, Bezzina, Grioli, Kristensen, Cohen, Scicluna, Mintoff, Vella, Pisani, Farrugia.

    Nórsko: Nyland – Elabdellaoui, Nordtveit, Forren, Linnes – Skjelbred (C) (62. Samuelsen), Johansen, Tettey (78. Singh) – King (75. Nielsen), Elyounoussi, Dæhli.
    Náhradníci: Almenning Jarstein, Grytebust – Flo, Hagen, Gabrielsen, Singh, Ødegaard, Samuelsen, Danielsen, Nielsen, Gulbrandsen.

    Rozhodca: Antony Gautier – Michael Annonier, Philippe Jeanne – Eric Danizan (všichni Francie)