Hellas Verona – Cagliari 1:0 (kon.) | AC Miláno – Chievo 2:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
2:0 (0:0)
Chievo Verona
Sobota 04.10.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    V samom závere zápasu sa na listinu potrestaných hráčov zapisuje i hriešnik Stephan El Shaarawy, ktorý na polovici ihriska zastavil brejk Chieva.
     
    90
    Alberto Paloschi mohol zosadiť domácich z dvojgólového vedenia, no ani na dvakrát sa proti svojmu bývalému zamestnávateľovi presadiť nedokázal. Najskôr ho do nájazdu poza Ramiho poslal dobre hrajúci Ivan Radovanovič. Paloschi sa následne snažil prehodiť Christiana Abbiatiho, ale lobík mu vôbec nevyšiel. Loptu posielal presne do náruče domáceho kapitána. Následne sa ešte dostal k pohotovej koncovke z otočky, ktorú však poslal presne do nosa Adila Ramiho.
     
    89
    Z menovanej trojice možných náhradníkov je to napokon ten najskúsenejší Michael Essien, ktorý nahrádza strelca prvého gólu Muntariho.
     
    82
    Striedame i na druhej strane, kde hraciu plochu opustí od podlahy hrajúci muž so žltou kartou Isaac Cofie. Vymieňa ho Bellomo.
     
    81
    Hlavný hrdina nedávneho gólového okamžiku Keisuke Honda opúšťa hraciu plochu. Nahrádza ho Talian Andrea Poli.
     
    80
    Napomínaný je krátko po ňom i Meggiorini, ktorý si kosou trúfol na Abbiatiho. Žalúdok mu následne okrem Alexa čistil i arbiter Mazzoleni.
     
    79
    Krátko po inkasovanom góle ušli nervy bosenskému stopérovi Zukanovičovi, ktorý sa stáva ďalším potrestaným hráčom.
    HONDA - 2:0
     
    78
    AC Miláno dalo gól!
    Rossoneri sa už ujímajú zrejme definitívneho vedenia a zrejme je po všetkom. Voľný kop z niečo vyše dvadsiatich metrov rozohrával spolu s Ménezom najlepší hráč na ihrisku KEISUKE HONDA. Japonský vyhlásený exekútor voľných kopov krútil loptu nádherne k pravej žrdi. Francesco Bardi si na ňu možno i končekmi prstov siahol, no mimo pravej tyče ju vytesniť nedokázal. Honda nádhernou gól-parádou posiela Rossoneri k trom bodom.
     
    77
    Stephan El Shaarawy hneď po svojom príchode vybojoval žltú kartu pre Isaaca Cofieho, ktorý ho zozadu stiahol k zemi.
     
    74
    Fernando Torres sa z dvoch či troch veľkých príležitostí nedokázal presadiť, ale výkonom nesklamal. Strieda ho Stephan El Shaarawy.
     
    72
    Ihrisko opúšťa i bývalý hráč milánskeho AC, ale aj katalánskej Barcelony Maxi López, ktorého už stihol nahradiť Meggiorini.
     
    69
    Ďalšia obrovská príležitosť Milánčanov ani teraz nekončí potvrdzujúcim gólom Rossoneri. Režisér všetkých domácich akcii Keisuke Honda na pravej strane otvoril priestor pre Jérémyho Méneza, ktorý vnikol do šestnástky, kde sa dostal až pred brankára. Odtiaľ ešte prihrával pred bránku na De Sciglia, pred ktorým hasil kapitán Frey. Následne mohol ešte zakončovať Fernando Torres, no jeho dorážku do odkrytej bránky zablokoval Cofie. Chievo sa naďalej iba bráni.
     
    67
    Eugenio Corini na druhej strane mení slovinskú stráž, keď namiesto kmeňového hráča Rossoneri Valtera Birsu príde Dejan Lazarevič.
     
    65
    Prvým potrestaným hráčom na strane domácich je Nigel de Jong, ktorý na polovici ihriska sekol Paloschiho. Holandský pitbull však evidentne sťahoval nohu.
     
    63
    Výborná akcia Milánčanov teraz mohla znamenať zdvojnásobenie domáceho vedenia, ktoré sa však nekoná. Z polovice ihriska rozohral rýchlu a priamočiaru akciu Nigel de Jong, ktorý na pravom okraji šestnástky oslovil Ignazia Abateho. Ten z prvej posielal loptu na hranicu malého vápna, kde úplne osamotený mohol zakončovať Keisuke Honda, no japonský technik nedokázal dokĺzať Abateho pas. Bezmocný Bardi mohol ďakovať nebesiam. Chievo i naďalej stále žije!
    MUNTARI - 1:0
     
    55
    AC Miláno dalo gól!
    Je to tu! Rossoneri zo svojho obrovského tlaku konečne vyťažili úvodný gól v sieti Francesca Bardiho. Na pravej strane čaroval s loptou Keisuke Honda, ktorý následne posielal center na bližšiu žrď. Tam pred Torresom odvracal za svoj chrbát Dainelli, ktorý však naservíroval loptu priamo na kopačku nachystaného SULLEYA MUNTARIHO. Ten nádherným koníčkom od zeme zamieril z desiatich metrov nechytateľne do šibenice. Rossoneri idú po zásluhe do vedenia.
     
    54
    Jérémy Ménez teraz poriadne motá hosťom hlavu. Na ľavej strane sa dvakrát uvoľnil cez Frey a v oboch prípadoch sa mohlo otvárať skóre. Pred Hondom najskôr odvracal na pred prázdnou bránkou Daineli, aby po následnom centri zas pre zmenu hasil sám gólman Francesco Bardi. Na bránku Verony to teraz lieta zo všetkých strán. Predovšetkým Honda už možno i oslavoval gól, no Daineli sa predivedol veľkou parádou.
     
    44
    Hosťujúci Christiano Biraghi, ktorý je ale na San Siro ako kmeňový hráč milánskeho Interu taktiež doma, sa stáva druhým potrestaným hráčom, keď pri postrannej čiare zozadu sotil do simulujúceho Méneza.
     
    40
    Po zrazenom centri od Jérémyho Méneza ale domáci Rossoneri mohli kopať rohový kop, ktorý takmer priniesol vtipný gól Milána. Ménez posielal prízemný center na bližšiu žrď, kde dezorientovanú obranu Chieva zaskočil Giacomo Bonaventura. Ten sa však s loptou dlho otáčal, až k nemu pribehol gólman Bardi. Francesco dokázal jeho pokus na dvakrát odraziť aspoň k Torresovi, ktorý z otočky odkrytý pravý horný roho hosťujúcej bránky nezasiahol. Verona síce nemá šajnu ako, ale stále drží bezgólový rezultát.
     
    26
    Valter Birsa, ktorý tu hosťuje práve z milánskeho AC, sa stáva prvým potrestaným hráčom zápasu, keď neskoro zašiel do rozohrávajúceho Hondu.
     
    21
    Domáci si dali s rozohrávkou voľného kopu poriadne načas, no napokon to stálo zato. Prudký Hondov center do šestnástky boxoval Bardi iba na kopačku Méneza, ktorý však naňho z bezprostrednej vzdialenosti v dorážke nevyzrel. Francesco ponúkol parádny reflexívny zákrok, aj keď lopta ho viac-menej iba trafila. Následne ešte mohol zakončovať sám Keisuke Honda, no japonský samuraj pálil z pravej strany šestnástky len do bočnej siete. Rossoneri rozbiehajú poriadny kolotoč.
     
    18
    Skóre sa však znovu mohlo meniť na opačnej strane, kde to Milánčania zohrali náramne šikovne. Keisuke Honda čaroval s loptou na pravej strane šestnástky, odkiaľ prihrával pod seba na Fernanda Torresa. Ten okamžite z prvej pálil krížom cez šestnástku. Prízemný pokus El Niňa sa do siete snažil upratať Giacomo Bonaventura, ktorého teč síce priblížil loptu k pravej žrdi, no do siete napriek tomu nesmerovala. Divák Francesco Bardi drží i naďalej čisté konto.
     
    8
    Jérémy Ménez mohol ešte v rámci úvodnej desaťminútovky otvoriť skóre. Chýbalo mu k tomu asi nejakých tridsať-päťdesiat centimetrov. Akciu na ľavej strane započal v úvode aktívny Mattia De Sciglio, ktorý následne prihrával pred šestnástku, kde najlepšie nabiehal práve Jérémy Ménez. Letná posila z parížskeho Saint Germain z prvej mierila k pravej žrdi, no Ménezovej prízemnej strele chýbalo asi tak pol metra. Bardi zasahovať nemusel.

    Erik Farkaš

    Góly: 55. Muntari, 78. Honda

    Karty:   65. N. de Jong (ACM), 90+4. El Shaarawy (ACM) – 26. Birsa (CHI), 44. Biraghi (CHI), 77. Cofie (CHI), 79. Zukanovič (CHI), 80. Meggiorini (CHI)


    AC Miláno: Abbiati (C) – Abate, Rami, Alex, De Sciglio – N. de Jong, Muntari – Bonaventura, Honda, Ménez – F. Torres
    Náhradníci: Agazzi, Gori – Mexés, Pazzini, Albertazzi, Essien, Poli, M. Niang, Bonera, Armero, Zaccardo, El Shaarawy
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Chievo Verona: Bardi – N. Frey (C), Dainelli, Zukanovič, Biraghi – Hetemaj, Radovanovič, Cofie, Birsa – M. López, Paloschi
    Náhradníci: Bizzarri, Seculin – Kupisz, Lazarevič, B. Cesar, Sardo, Fraga, Pellissier, Bellomo, Meggiorini, Mangani
    Manažér: Eugenio Corini (ITA)

    Rozhodca: Paolo Silvio Mazzoleni – L. Manganelli, D. Iori – R. Di Fiori