Martin – Nitra 1:3 (kon.) | Košice – Zvolen 3:1 (kon.) | B. Bystrica – Žilina 5:3 (kon.)
Piešťany – Trenčín 2:4 (kon.) | Skalica – Poprad 0:5 (kon.)
koniec
HC Košice
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
HKM Zvolen
Piatok 03.10.2014, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    V piatok naskočia na ľad Steel arény dve vedúce mužstvá, Košičania budú hostiť Zvolen v zápase 9. kola hokejovej Tipsport extraligy. Očakávať sa bude dať zaujímavý súboj, východniari vedú tabuľku ligy s rovnakým počtom bodov ako ich súper iba vďaka skóre. Taktiež zaujímavým faktorom môže byť to, že Zvolen strelil doposiaľ najväčší počet gólov, zatiaľ čo Košice ich inkasovali najmenej.

    HC KOŠICE
    Obhajca titulu na iné méty ako vlani nepozerá, na východe všetci očakávajú ďalší titul, skvelým okorenením je aj účasť v lige majstrov. V nej už síce náš jediný zástupca nemá šancu na postup, napriek tomu ukázal, že vie držať krok so svetovou elitou. V extralige dominuje, aj keď fanúšikov by určite potešila väčšia strelecká efektivita. Po ôsmich zápasoch majú oceliari na svojom konte 19 bodov, rovnako ako Zvolen, Košičania majú ale zápas k dobru. Doposiaľ odišli porazení z ľadu len dvakrát, doma prehrali na nájazdy s Popradom a rovnako po nájazdoch neuspeli na ľade vicemajstrovskej Nitry. Posledný duel odohrali v Žiline, outsidera súťaže pokorili hladko 4:0.

    HKM ZVOLEN
    Majster spred dvoch rokov sa môže pýšiť najlepšou ofenzívou v lige, veď v prvej desiatke najproduktívnejších nájdeme až štyroch Zvolenčanov – Chovana, Puliša, Juríka a Brabenca, všetci z nich predbehli v kanadskom bodovaní najproduktívnejšieho hráča Košíc – Adama Lapšanského s 8 bodmi. Kameňom úrazu môže byť pre zverencov trénera Tureka obrana, ktorá inkasovala tretí najvyšší počet gólov. Naposledy ich z brány lovili až päť krát, Priešťany ale v predĺžení porazili. Predtým zdolal Zvolen aj Martin. Body stratil zatiaľ v štyroch stretnutiach, na nájazdy podľahol osemnástke a Trenčínu, v riadnom hracom čase neporazil Nitru a naposledy stratil bod v zápase s “havranmi”.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Macejko, Philipp (A), Šeda – Lapšanský, Hrnka, Bartánus – Spilar (A), Kolena, Jenčík – Bartoš, Češík, Sojčík – Stupka, Chovan, Hinďoš

    HKm Zvolen: Šimko – Juraško, Bagin, Hraško, Pichnarčík, Gábor – Puliš, Brabenec, Podkonický – Škvaridlo, Jurík, Michal Chovan – Síkela, Bortňák, Ďaloga – Čanky

    Rozhodca: Jonák – Stanzel. Výleta.
    Tesne pred koncom rozkorčuľovania.
     
    Hráči oboch celkov sú už pripravení na ľadovej ploche a zápas sa o malý moment začne. Košickí hokejisti nastúpia v tmavomodrých dresoch, hostia spod Pustého hradu v bielej farbe. Zápas povedie rozhodcovská trojica Jonák – Stanzel. Výleta.

    Dámy a páni, prajeme vám príjemný športový zážitok.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:20
    Zápas sa začal výherným buly pre domácich hokejistov. Tí sa okamžite presunuli do útočnej tretiny, kde sa Lapšanského strelu pokúšal do siete zraziť Hrnka, ale pred Šimkom bol dobre pokrytý.
     
    00:43
    Na opačnej polovici ľadovej plochy Košičania takmer zabudli Podkonického.I ch jediným šťastím bolo, že hosťujúci útočník nespracoval prihrávku, a tak ho domáci medzičasom obkľúčili.
     
    01:09
    Hosťujúci gólman si prvýkrát v tomto zápase siahol na puk. Stalo sa tak po ľahkej strele, ktorú nemožno považovať za nebezpečnú. Šimko ihneď rozohráva a pokračuje sa v hre.
     
    01:25
    Zvolen podnikol bleskový prechod do pásma na opačnej polovici ľadovej plochy. Tam hostia síce vystrelili, ale iba mimo troch žrdí.
     
    02:02
    Zaujímavá šanca pre Košice! Domáci Bartoš ostal v medzikruží takmer nepokrytý a po presnej prihrávke ihneď pálil, no v rýchlosti tesne minul priestor troch žrdí.
     
    02:53
    Hostia sa budú brániť! Brabenec smeruje na trestnú lavicu za držanie.
     
    03:12
    Hostia puk okamžite vyhodili cez všetky čiary a súpera odmietajú pustiť späť do pásma. Zvolen hrá zatiaľ veľmi dobre.
     
    03:46
    Košičania sa napokon predsa len chceli dostať do útoku, no zastavil ich ofsajd na modrej čiare.
     
    04:10
    V úvode tejto početnej nerovnováhy nevidíme na ľadovej ploche nič zaujímavé. Zvolen sa ukážkovo bráni a puk drží ďaleko od svojej bránky.
     
    04:43
    Košickí hráči sa napokon do pásma predsa len dostali. Oceliari to skúsili Cebákovou ranou od modrej čiary, ale tú si brankár Šimko postrážil.
     
    04:53
    Košice dali gól!

    Domáci využívajú presilovku a dostávajú sa do vedenia! Po ďalšej prudkej strele už Šimko puk nevydržal a pred bránkou ho do siete doklepol RICHARD JENČÍK. Asistencie: Michal Šeda, Juraj Cebák.
    Richard JENČÍK - 1:0
     
    05:23
    Oceliari mohli svoj náskok okamžite zvýšiť na rozdiel dvoch presných zásahov! Do úniku sa dostal Hinďoš, ale bol veľmi dobre stíhaný a v zakončení veľa priestoru nedostal. Šimko si poradil ukážkovo.
     
    05:31
    Zvolen si s tlakom domáceho tímu poradil iba za cenu zakázaného uvoľnenia,. Nasledovať bude buly pred Šimkom.
     
    06:24
    Košičania sa v útoku vydržali a súpera tam poriadne potrápili. Puk vyrazený po strele sa takmer dostal na Lapšanského hokejku, no napokon ho v poslednej sekunde vyrazil Juraško.
     
    06:40
    Zvolen sa ale do metropoly východu neprišiel iba brániť. Hostia dostali puk von z pásma a pokúsia sa konečne ohroziť Melicherčíka.
     
    07:10
    Košičania sa budú brániť! Cebák smeruje na trestnú lavicu za hákovanie.
     
    07:25
    Zvolenskí hokejisti začali presilovku aktívne. Ihneď po buly sa usadili v útočnej tretine, puk dostali na úroveň bránkovej čiary a pokúsili sa prekvapiť z uhla. Melicherčík ale nič podobné nepripustil a dorážky sa nekonali.
     
    08:02
    Košickí hokejisti už druhýkrát v krátkom časovom slede posielajú puk preč z vlastnej obrannej tretiny. Zvolen ale rozhodne nehrá zle, ale domáca defenzíva je zatiaľ nad jeho sily.
     
    08:45
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Vylúčený je Šimko za nedovolené bránenie v hre, jeho trest si odpyká Síkela.
    O 25 sekúnd bude nasledovať skrátená presilovka Oceliarov.
     
    09:10
    Košickí hokejisti hrajú v plnom počte a pokúsia sa zaútočiť. Zatiaľ sa im to ale veľmi nedarí, pretože hostia sa nasťahovali pred Melicherčíka a zbierajú tam cenné sekundičky.
     
    09:50
    Košickí hokejisti napokon nič nenechali na náhodu. Hlavou celej akcie bol Spilar, ktorý puk zaviezol spred vlastnej bránky až ku Šimkovi, kde ho ponúkol Bartošovi a ten zase do čistej šance Jenčíkovi. Gólman hostí ale predviedol skvelý zákrok a rýchlo sa presunul.
     
    10:40
    V samom závere presilovky sa Košičania dostali do ďalšej skvelej príležitosti! Pred bránkou ostal Lapšanský, ktorý sa snažil zneistiť Šimka, Ten ale napokon prudkú strelu udržal vo svojej moci.
     
    10:45
    Domáci v plnom počte.
     
    11:09
    Košice mohli opäť zvýšiť svoj náskok! Po pravej strane sa do útoku vrútil Češík a tvrdo pálil na bránku. Šimkovi najskôr puk vypadol, no potom ho ihneď prikryl.
     
    11:56
    Zvolen sa opäť dostal pod tlak domáceho tímu a puk vyhodil iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Na strely je to zatiaľ 10:3 v prospech aktuálnych majstrov.
     
    12:07
    Košickí hráči sa neustále tlačia do zakončenia. Pred bránku sa natlačil Stupka, no ani jemu sa nepodarilo tieniť dostatočne. Hosťujúci gólman predvádza opäť skvelé zákroky a drží svoj tím nad vodou.
     
    12:50
    Zvolen mal v defenzíve opäť problémy a hosťom sa nedarí dostať zápas do svojich rúk. Puk z pásma vyhodil Škvaridlo, aj to ale iba s menšími problémami.
     
    13:19
    Žeby sme Zvolenčanom krivdili? Hostia sa teraz dostali od vlastnej striedačky až do útočného pásma, kde dokonca Melicherčíka strelecky ohrozili. Bol to ich štvrtý pokus smerujúci na bránku, ale domáci gólman si s ním bez zaváhania poradil.
     
    13:56
    Zvolen sa teraz nadlhšie usadil pred košickou bránkou. Hostia síce držia útočnú tretinu, ale nie puk, a tak na ľade nevidíme nič zaujímavé.
     
    14:04
    Puk pre Košice napokon získal Bartánus, no ďaleko sa mu s ním zájsť nepodarilo. Dostal ho iba do strednej tretiny a tam o neho prišiel.
     
    14:46
    Ďalšia zaujímavá šanca pre Košičanov! Opäť v nej bol Češík, ktorý s pukom na hokejke popri striedačkách prešiel až pred bránku, ale tam na Šimka opäť nedozrel.
     
    15:26
    Košickí hokejisti ešte v pásme ostali a súpera tam poriadne potrápili. Puk mal za bránkou na hokejke Hinďoš, ktorý vo vhodnej chvíli našiel Chovana. Jeho strelu ale zrazila iba obrana HKm.
     
    15:40
    Naopak, hostia mohli po zisku puku rýchlo zaútočiť. Osamotený tam ostal zrejme Podkonický, no puk sa k nemu v rýchlosti nedostal.
     
    16:32
    Košice sa budú brániť! Macejko vylúčený na dve minúty za hrubosť.
     
    16:42
    Košičania hneď v úvode vlastného oslabenia vyhodili puk z vlastnej tretiny a zatiaľ sa bránia bez akýchkoľvej problémov.
     
    17:07
    Zvolen dal gól!

    Je vyrovnané! Zvolen sa počas presilovky do pásma vrátil, Juraško veľmi tvrdo vypálil a jeho puk dostal do siete skvelým tečom ANDREJ PODKONICKÝ. Asistencie: Michal Juraško, Kamil Brabenec.
    Andrej PODKONICKÝ - 1:1
     
    17:45
    Košičania sa okamžite pokúšajú dostať späť do vedenia. Puk mal na hokejke v medzikruží Sojčík, ale vypáliť nedokázal, pretože mu hostia kus čiernej gumy ihneď vzali.
     
    18:20
    Košickí hokejisti sú aj naďalej veľmi aktívni a do prestávky by sa chceli opäť dostať do vedenia. Oceliari sú stále nasťahovaní pred Šimkom.
     
    18:50
    Košičania napokon o puk prišli, ale hosťom sa ho nepodarilo vyhodiť ďaleko. Vzal si ho Spilar a zakladá novú útočnú akciu.
     
    19:16
    Medzičasom sa už začala posledná minúta tejto tretiny. Košičania sú stále nasťahovaní v útočnom pásme, ale nedarí sa im vystreliť.
     
    19:52
    Domácim hokejistom sa napokon nepodarilo vypáliť a o pásmo dokonca prišli. Všetko nasvedčuje tomu, že táto tretina sa už dohrá bez zaujímavejších akcií.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina zápasu majstrov z dvoch predchádzajúcich sezón je minulosťou. Videli sme v nej zaujímavý hokej, ktorý priniesol dva presné zásahy, a tak sa do šatní odchádza za stavu 1:1.

    Pomer striel po prvej tretine: 14:5.

    Druhá tretina sa začne približne o 18:18.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Druhá tretina sa začala výherným buly pre hosťujúci celok. Zvolenčania ale o puk ihneď prišli a musia rozohrávať iba spoza svoje bránky.
     
    20:36
    Hostia sa napokon do pásma predsa len vrátili. S pukom na hokejke sa tam v medzikruží snažil niečo vymyslieť Pichnarčík, ale jeho rana v rýchlosti nebola presná.
     
    21:17
    Oceliari si puk prevzali na svoje hokejky a zamierili si to s ním do útočnej tretiny. Tam od modrej čiary vypálil Černák, no jeho prudká rana tesne minula priestor bránky.
     
    21:50
    Nenápadná akcia hostí sa mohla pokojne skončiť gólom! Škvaridlo tesne dosiahol na puk pred Melicherčíkom, no aj napriek tomu sa ho pokúsil vypáliť na bránku. Domáceho gólmana to zrejme trochu prekvapilo a mal veľké problémy, no aj kúsok šťastia a puk za čiarou neskončil.
     
    22:15
    Oceliari sa okamžite pokúsili podniknúť rýchly protiútok, na čo Zvolen reagoval iba rýchlym zakázaným uvoľnením.
     
    22:36
    Hostia sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza na dve mmnúty za podrazenie Michal Chovan.
     
    23:10
    Košickí hokejisti museli v úvode vlastnej presilovky korčuľovať po puk iba k vlastnej bránke, no potom sa do pásma vrátili. Od modrej čiary pálil po prihrávke Černáka Philipp, ale iba veľmi nepresne.
     
    23:25
    Zvolen hrá veľmi dobre a hosťom sa puk podarilo dostať od vlastnej bránky preč. Košičania nevedia nebezpečnejšie pohroziť.
     
    24:30
    Presilovka Košíc sa kráti, ale domáci to stále nevzdávajú. Po čase sa presunuli do útoku a vyvinuli tam veľký tlak. Na jeho konci bola Jenčíkova prihrávka na Spilara, ktorý ale nedokázal prepáliť telá stojace pred ním.
     
    24:36
    Hostia v plnom počte.
     
    25:22
    Košickí hokejisti síce hrajú proti plnému počtu hostí, ale ťažkú hlavu si z toho zrejme nerobia. Neustále sú nasťahovaní v útoku a pokúšajú sa skórovať.
     
    25:27
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza Chovan, ktorý sa previnil seknutím.
     
    26:08
    Zvolen sa v úvode presilovky vlastnou chybou dostal z pásma, keď obranca nespracoval prihrávku na útočnej modrej čiare a musel sa po puk vrátiť. Hosťom to ale nebráni v tom, aby opäť útočili.
     
    26:30
    Košičania to ale zatiaľ robia veľmi dobre a puk držia ďaleko od svojej svätyne. Bryndziari nemajú priestor aby niečo vymysleli.
     
    27:01
    Bartánus sa dostal do úniku, ale bol podrazený a nasledovať bude trestné strieľanie!
     
    27:01
    Marek Bartánus svoj nájazd nepremenil! Gólman Šimko ostal chladnokrvne pokojný a s jeho zakončením si s prehľadom poradil!
     
    27:27
    Košičania hrajú v plnom počte. Po nepremenenom trestnom strieľaní za faul Juraška na Bartánusa sa pokračuje za stavu 1:1.
     
    28:19
    Košickí hokejisti sa po nepremenenom trestnom strieľaní opäť pokúšajú o presný zásah. Šeda dostal rozohrávkou z vlastnej obrannej tretiny puk až do útoku, ale Jenčík tam na neho nedosiahol a strieľať nemohol.
     
    28:53
    Košickí hokejisti aj naďalej ostávajú v útočnej tretine. Puk si vzal na hokejku Sojčík, no spoza bránky ho nedokázal dostať do najnebezpečnejšieho priestoru.
     
    29:25
    Zaujímavá situácia pred bránkou Košíc! Až do bránkoviska sa tam natlačil Puliš a snažil sa skórovať. Na zem pri tom zrazil Melicherčíka, ktorý ho v páde kopol a trest ho za to rozhodne neminie.
     
    29:25
    Melicherčík si vyslúžil trest za seknutie. Odpyká si ho jeho spoluhráč Macejko.
     
    29:49
    Košickí hokejisti začali hru vo vlastnom oslabení ukážkovo. Puk poslali cez všetky čiary a súperovi zatiaľ nedovolili ani len vystreliť.
     
    30:04
    Košičania sa budú minútu a 21 sekúnd brániť v trojici! Na trestnú lavicu odchádza aj Hrnka, ktorý sa previnil hákovaním!
     
    30:25
    Zvolen sa okamžite usadil v útočnej tretine a roztočil tam poriadny kolotoč. Od útočnej modrej napokon pálil Hraško, ale Melicherčík si poradil. Štrbák následne zachytil prihrávku a oslobodil svoj tím.
     
    31:02
    Košičania sa opäť oslobodzujú vyhodením puku spred vlastnej bránky. Čochvíľa budú hrať vo štvorici.
     
    31:45
    Zvolenským hokejistom sa stále nedarí vymyslieť nič zaujímavé. Košičania sa aj vo štvorici ukážkovo bránia a puk nepä´šťajú k Melicherčíkovi.
     
    32:04
    Domáci v plnom počte.
     
    32:37
    Jánošík pokazil rozohrávkou a Košičania za to mohli pokojne pykať. Hosťujúci hokejisti ale neboli na vzniknutú situáciu pripravení, puk nečakali a nedokázali ho ani vystreliť.
     
    33:12
    Košičania sa aj naďalej pokúšajú o rozohrávku spred vlastnej bránky. Zvolen hrá ale veľmi dobre a nerád by opäť prehrával.
     
    33:46
    Košickým hokejistom sa nepodarilo puk rozohrať a vyhodili ho iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Hra je teraz plná množstva nepresností.
     
    34:00
    Zvolen sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie v hre Pichnarčík.
     
    34:18
    Okamžite v úvode presilovky sa Košičania usadili v útočnej tretine a takmer sa dostali do vedenia. Puk dostal pred bránkou Černák, ale v rýchlosti ho napálil iba do betónov pripraveného Šimka.
     
    34:45
    Zvolenčanom sa konečne podarilo oslobodiť. Hosťujúci hokejisti puk vyhodili z vlastnej obrannej tretiny a aspoň na moment si môžu vydýchnuť.
     
    35:12
    Košickým hokejistom ale nebolo treba veľa času a priestoru a do útoku sa ihneď vrátili. Spred útočnej modrej čiary tam pálil Spilar, ale Šimko jeho prudkú ranu podržal v lapačke a dorážky nepripustil.
     
    35:30
    Presilovka Košíc sa kráti, ale aktuálni majstri v nej stále nevedia vymyslieť nič prekvapivé. Hostia sa ukážkovo bránia a zrejme v tejto početnej nevýhode neinkasujú.
     
    36:20
    Zvolen hrá medzičasom v plnom počte. Košičania ho síce v presilovke dostali pod tlak, ale hostia bez zaváhania odolali.
     
    36:34
    Zvolenskí hokejisti sa pokúšali puk rozohrať spoza vlastnej bránky, no vyhodili ho iba na zakázané uvoľnenie.
     
    37:29
    Košickí hokejisti sa dostali do ďalšej zaujímavej situácie! Pred bránkou si puk vymenili Spilar a Jenčík dvakrát po sebe, no ani v jednom prípade sme presnú strelu nevideli.
     
    37:59
    Záver tejto tretiny sa nesie skôr v opatrnejšom duchu. Ani jeden z tímov sa nechce nikam zbytočne ponáhľať a inkasovať.
     
    38:26
    Ďaloga a Puliš sa ale rozhodli narobiť súperovi menšie problémy. Košičania ich úmysel rýchlo prečítali, puk im pri mantineli vzali a Melicherčík zasahovať nemusel.
     
    38:54
    Blíži sa záver tejto tretiny a presný zásah stále nevidíme. Pri puku sú domáci hokejisti, ktorí budú chcieť zaútočiť.
     
    39:27
    Oceliarom to ale nevyšlo a o puk prišli. Do útoku si ho potiahli hostia, ktorí nenápadným nahodením na bránku zamestnali Melicherčíka.
     
    39:49
    O malý zázrak v závere tejto časti hry sa pokúšajú aj košickí hokejisti. Aj tí ale stoja proti pevnej defenzíve, a tak už presný zásah neuvidíme.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina tohto zápasu je minulosťou. Do Steel arény nepriniesla ani jeden presný zásah, a tak sa do šatní opäť odchádza za stavu 1:1.

    Pomer striel doposiaľ: 24:10 v prospech Košíc.

    Tretia tretina sa začne približne o 19:07.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:15
    Tretia tretina sa začala výherným buly pre hostí. Zvolenčania sa okamžite pokúsili dostať do útoku, ale po nepresnej rozohrávke o puk prišli.
     
    40:50
    Košickí hokejisti si síce kus čiernej gumy prevzali na svoje hokejky, ale nedarí sa im s ním vôbec nič vymyslieť. Hostia sa ukážkovo bránia.
     
    41:42
    Košičania sa do pásma vrátili a takmer prekvapili Šimka. Puk na neho poslal Češík a v rýchlosti sa pokúšal aj o následnú dorážku, ale bol výborne odstavený a nepodarilo sa mu to.
     
    41:59
    Puk len tak presvišťal popred bránku Šimka, kde už po ňom siahal Chovan. Napokon sa mu ale kus čiernej gumy v rýchlosti nepodarilo zasiahnuť a strela z toho nebola.
     
    42:30
    Košickí hokejisti aj naďalej ostávajú v útočnom pásme a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Páliť chcel Hrnka, ale o puk prišiel a dokonca skončil na zemi.
     
    42:47
    Po faule Košičanov bude nasledovať trestnú strieľanie v prospech hostí!
     
    42:47
    Tak toto je neuveriteľné! Lukáš Jurík napálil puk iba do betónov Melicherčíka a ani toto presné strieľanie teda úspešné nie je.
     
    43:36
    Po Bartánusovom faule Jurík nepremenil trestné strieľanie a pokračuje sa za stavu 1:1. Dnes to bolo už druhé nepotrestané trestné strieľanie. Na strely je to aktuálne 27:11 v prospech Košíc.
     
    43:50
    Košičania sa po sérii prihrávok pokúsili dostať do útočnej tretiny. Snažil sa o to Sojčík, ale proti nemu stál obranca na modrej čiare a tak zo snahy nič nebolo.
     
    44:03
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Sojčík,
     
    44:23
    Zvolenskí hokejisti začali hru v početnej prevahe okamžitou aktivitou a ihneď sa nasťahovali pred bránku Košíc. Tam sa im síce podarilo vystreliť, ale pre Melicherčíka iba veľmi čitateľne.
     
    45:00
    Melicherčík sa musí mať stále na pozore. Zvolenskí hokejisti sú usadení v útočnej tretine a snažia sa niečo vymyslieť, ale zatiaľ ich koncovky veľmi nebezpečné nie sú.
     
    45:26
    Košickým hokejistom sa až teraz podarilo puk vyhodiť cez všetky čiary. Pod tlakom súpera síce neboli, ale toto oslobodenie aj napriek tomu určite padne vhod.
     
    46:03
    Domáci v plnom počte.
     
    46:30
    Hostia zo Zvolena už síce útočia proti plnému počtu domácich hokejistov, ale útočné pásmo stále neopúšťajú. Zvolenčanom sa ale nedarí vymyslieť nič nebezpečné.
     
    47:27
    Zvolenskí hokejisti o puk na moment prišli a museli sa brániť. Po prudkej rane od mantinelu puk Šimkovi poskočil, no hosťujúci gólman sa rýchlo spamätal a vrhol sa po ňom.
     
    47:45
    Košičania pokračujú vo svojej aktivite. Češík operoval s pukom za bránkou a pokúšal sa o skórovanie, ale brankár Zvolena odoláva.
     
    48:50
    Hra sa v týchto chvíľach trochu upokojila. Puk si na svoje hokejky prevzali Košičania, ktorí sa neustále pokúšajú o skórovanie, ale zatiaľ bez úspechu.
     
    49:40
    Košičania zvyšujú svoju aktivitu a podľa všetkého by sa chceli rýchlo dostať do vedenia. Oceliari začínajú novú útočnú akciu zo stredného pásma.
     
    49:53
    Spilar dokorčuľoval puk v útočnej tretine a pokúsil sa ho ponúknuť spoluhráčom. Tí ale boli dostatočne pokrytí a nemohli prihrávku spracovať.
     
    50:45
    Košice dali gól!

    Domáci tím sa dostáva do vedenia! MAREK BARTÁNUS sa šikovne predral pred bránku, kde si s bezmocným Šimkom ukážkovo poradil a puk mu zavesil pod hornú žrď. Asistencia: Radek Philipp.
    Marek BARTÁNUS - 2:1
     
    51:19
    Košice dali gól!

    Košickí hokejisti sa poriadne odtrhli! Puk dostal do ľavého kruhu RICHARD JENČÍK a prudkou strelou prekvapil Šimka. Asistencie: Gabriel Spilar a Peter Bartoš.
    Richard JENČÍK - 3:1
     
    51:54
    Oceliari mohli vyhrávať už rozdielom troch presných zásahov! Do útoku sa dostal Češík a Šimko mal opäť čo robiť,a by si s jeho strelou poradil. Napokon ju ale zrazil betónmi a ďalšie oslavy sa v Steel aréne nekonajú.
     
    52:46
    Zápas sa nám v metropole východu poriadne rozbehol. Zatiaľ čo Košičania sú hladní po ďalších presných zásahoch, hosťom neostáva nič iné než sa pokúsiť o návrat do hry.
     
    53:19
    Košice sa budú brániť! Melicherčík sa previnil podrazením, trest si za neho odpyká Macejko.
     
    53:31
    Košičania sa v úvode početnej nevýhody bránia veľmi dobre a puk poslali ďaleko od svojej bránky.
     
    54:05
    Košičania to v tomto prípade spravili opäť ukážkovo. Puk nielen dostali z vlastnej obrannej tretiny, ale ho aj podržali v útoku. Hrnka sa postaral o niekoľko cenných sekundičiek.
     
    54:55
    Teraz sa už ale Zvolen do pásma vrátil a pred Melicherčíkom je poriadne horúco! Hostia sa snažia zo zápasom niečo urobiť a pália z každej strany, ale Oceliari odolávajú.
     
    55:19
    Domáci v plnom počte.
     
    55:50
    Puk majú na svojich hokejkách hosťujúci hráči, ktorí sa neustále pokúšajú vymyslieť niečo zaujímavé. Domáca defenzíva im to však vôbec neuľahčuje.
     
    56:12
    Košice sa budú opäť brániť! Na trestnú lavicu smeruje za nedovolené bránenie Bartoš.
     
    56:31
    Košičania sa dokázali ubrániť počiatočnému pokusu súpera o súvislejší tlak a puk vyviedli z vlastnej obrannej tretiny. Hostia musia začať odznova.
     
    57:10
    Puk aj v tomto prípade letí preč z obranného pásma Oceliarov. Košice sa bránia skutočne veľmi dobre.
     
    57:46
    Už po niekoľkýkrát v tejto početnej nevýhode Košičania vyhadzujú puk spred vlastnej bránky. Oceliari podľa všetkého tri body s prehľadom ustrážia.
     
    58:06
    Snaha sa ale hosťujúcemu tímu uprieť rozhodne nedá. Zvolenskí hokejisti sa aj v závere početnej výhody tlačia do zakončenia, no zatiaľ bez úspechu.
     
    58:12
    Domáci v plnom počte.
     
    59:20
    Medzičasom sa už začala posledná minúta, v ktorej Košice iba kontrolujú priebeh hry. Výhra im dnes neunikne.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Zápas sa skončil triumfom Košičanov, ktorí si do tabuľky pripisujú ďalšie tri body a ostávajú na prvej priečke. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme príjemný zbytok nie len piatkovej noci, ale aj celého víkendu.
    Ďakujeme za pozornosť. (19:54:01)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 5. Jenčík (Šeda, Cebák), 51. Bartánus (Philipp), 52. Jenčík (Spilar, Bartoš) – 18. Podkonický (Juraško, Brabenec)


    HC Košice: Melicherčík (Hylák) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Macejko, Philipp (A), Šeda – Lapšanský, Hrnka, Bartánus – Spilar (A), Kolena, Jenčík – Bartoš, Češík, Sojčík – Stupka, Chovan, Hinďoš
    HKM Zvolen: Šimko – Juraško, Bagin, Hraško, Pichnarčík, Gábor – Puliš, Brabenec, Podkonický – Škvaridlo, Jurík, Michal Chovan – Síkela, Bortňák, Ďaloga – Čanky

    Rozhodca: Jonák – Stanzel. Výleta