Getafe – Malaga 1:0 (kon.) | La Coruña – Almería 0:1 (kon.) | Sociedad – Valencia 1:1 (kon.)
Córdoba – Espanyol 0:0 (kon.)
koniec
Cordoba CF
0:0 (0:0)
RCD Espanyol Barcelona
Nedeľa 28.09.2014, 21:00 • Estadio Nuevo Arcángel (Córdoba) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Slabučké stretnutie v Córdobe je už našťastie minulosťou. Na tvárach hosťujúcich hráčov sa dokonca objavujú úsmevy. Zrejme im tréner prisľúbil, že domov nebudú musieť ísť pešo. Poldruha hodiny trvajúce „snaženie" Barcelony neprinieslo ani jednu gólovú príležitosť. To na druhej strane za ne môžeme považovať jeden-dva náznaky a predovšetkým gólovú koncovku Pantiča, ktorá ale pre ofsajdové postavenie srbského stopéra nebola uznaná. Na Estadio Nuevo Arcángel teda končíme bez gólov. Viac si tento zápas ani nezaslúžil.

    Týmto smutným konštatovaním sa s vami lúčim. Verím, že prežijete úspešnejší vstup do pracovného týždňa, než akým sa s tým uplynulým lúčili borci v Córdobe. Dobrú noc. (22:54:14)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Úvodná snaha domácich v nadstavení priniesla lapený rohový kop, ktorý smeroval ku Casillovi. Viacej sa už dnes asi nestane.
     
    90
    Tí sa budú musieť brániť ešte počas dvoch nadstavených minút. Viacej sa pridávať skutočne nemalo začo.
     
    89
    Kartovému napomínaniu sa za svoj nedovolený zákrok nevyhol ani Víctor Sánchez. Pre Espanyol je to už šiesta karta v zápase, čiže si ju zblízka prezrela polovica hráčov v modrých dresoch!
     
    88
    Potvrdil to i Sánchez, ktorý nezvládol spracovanie pri postrannej čiare. Lopta mu odskočila za, hrať budú domáci.
     
    87
    Aspoň troškou humoru dnes Katalánci prispeli k zaujímavosti tohoto stretnutia. Okrem jednej zrazenej strely Caňasa boli totiž márni.
     
    86
    Ďalším potrestaným hráčom je striedajúci Felipe Mattioni, ktorý sa okolo Ekenga presadzoval basketbalovo, volejbalovo, len nie futbalovo. Hlavný rozhodca mu za hru rukou ukazuje žltú kartu.
     
    85
    Nuž a aj tento končí iba v náruči domáceho gólmana Juana Carlosa, ktorý s prehľadom chytá loptu do svojho náručia.
     
    84
    Teraz si ale domáci musia dať pozor i na druhej strane ihriska, odkiaľ budú Katalánci rozohrávať rohový kop. Veľa ich v druhej časti k dispozícii nemali.
     
    83
    Tú udržal v platnosti i v druhej časti nezamestnaný stopér Ínigo López, ktorý odvracal center z pravej strany od Mattioniho.
     
    82
    Atmosféra v Córdobe sa opäť trochu upokojila. Približne desať minút pred koncom smerujeme k bezgólovej remíze.
     
    81
    Lucas Vázquez sa pridáva na listinu napomínaných hráčov, keď na polovici ihriska nedovolene bránil stredopoliara Lusa.
     
    80
    Xisca si viacerí pamätáme predovšetkým ako hráča Newcastle United, kde sa však nikdy naplno nedokázal presadiť.
     
    78
    Krátko po neuznanom góle domácich sme sledovali striedanie Alberta Ferera, ktorý na hraciu plochu poslal útočníka Xisca. Opačný smerom putoval Borja García.
     
    77
    Hodnú chvíľu to už vyzeralo, že domáca Córdoba sa konečne ujala vedenia, no futbalová spravodlivosť si dnes zrejme vybrala voľno. Fede Cartabia rozohrával z pravej strany ďalší nebezpečný voľný kop, ktorý posielal na zadnú žrď, kde poza modro-bielu hradbu nabiehal srbský stopér Aleksandar Pantič. Ten dokázal pohotovou hlavičkou prekonať Casillu, no jeho gólovú radosť v zápätí negoval postranný rozhodca, ktorý veľmi správne signalizoval jeho postavenie mimo hru. Eufória na Estadio Nuevo Arcángel bola zbytočná.
     
    76
    Súpera dokázali prestrieľať jasným pomerom 10:2. Na bránku je to zatiaľ 4:1 pre domáceho outsidera.
     
    75
    Fanúšikovia na Estadio Nuevo Arcángel stále veria v plný bodový zisk, ktorý by si Córdoba za svoju snahu možno i zaslúžila.
     
    74
    Ten tu pre zmenu hosťuje z Elche. Aj títo požičaní hráči ale dávajú do hry srdiečko, čo sa o väčšine v modrom prevedení nedá povedať.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   25. J. Crespo (COR), 55. Ekeng (COR) – 13. Caňas (EBA), 36. Fuentes (EBA), 68. Á. González (EBA), 81. L. Vázquez (EBA), 86. Mattioni (EBA), 89. V. Sánchez (EBA)


    Cordoba CF: J. Carlos – Gunino, Í. López, Pantič, J. Crespo – Ekeng, Luso (C) – B. García, F. Rossi, Cartabia – Ghilas
    Náhradníci: Saizar – Bouzón, X. Jiménez, Fidel, Garai, Pinillos, Vico
    Manažér: Albert Ferrer (ESP)

    RCD Espanyol Barcelona: Casilla – J. López, Á. González, Colotto, Fuentes – V. Sánchez, Caňas – L. Vázquez, S. Sevilla, Stuani – S. García (C)
    Náhradníci: P. López – Mattioni, Álex, Lanzarote, Caicedo, Arbilla, E. Bertrand
    Manažér: Sergio González Soriano (ESP)

    Rozhodca: Santiago Jaime – J. Bueno, I. Rubio – C. Lixandru