Getafe – Malaga 1:0 (kon.) | La Coruña – Almería 0:1 (kon.) | Sociedad – Valencia 1:1 (kon.)
Córdoba – Espanyol 0:0 (kon.)
koniec
Deportivo La Coruña
0:1 (0:0)
UD Almería
Nedeľa 28.09.2014, 17:00 • Estadio Municipal de Riazor • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas bol taktiež spočiatku nezaujímavý, zase pár náznakov šancí na oboch stranách, no v druhej nadstavenej minúte druhého polčasu skórovali hostia zásluhou Edgara Méndeza.

    Almería tak vybojovala na ihrisku Deportiva cenné tri body.
    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok večera. (18:50:46)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    MÉNDEZ - 0:1
     
    90+2
    Almería dala gól! Celý zápas sme nevideli žiaden presný zásah, no v závere sa podarilo hosťujúcim hráčom skórovať! Navarro si obhodil spoluhráčov na pravej strane, poslal následne loptu pred šestnástku na Azeeza, ten ju predĺžil na ľavú stranu, kde bol EDGAR MÉNDEZ, ktorý predviedol krásne zakončenie pod hornú žŕdku!
     
    90+2
    Hélder Postiga stratil rovnováhu na útočnej polovici a zároveň aj stratil loptu.
     
    90+1
    Rozhodcovia nadstavili tri minúty.
     
    90
    K lopte sa postavil Soriano, no loptu odrazil múr na rohový kop.
     
    90
    Dubarbier prenikal pred šestnástkou, no nepekne ho sklzom zastavil Lopo, za čo dostal tento hráč Deportiva žltú kartu,
     
    89
    Ximo Navarro vyšprintoval smerom ku šestnástke, posunul na hranicu vápna Azeezovi, ten sa mu snažil loptu vrátiť, no nepodarilo sa mu to cez obranu súpera.
     
    87
    V šanci sa počas týchto momentov ocitol Ramon Azeez, ktorý strieľal ľavačkou spoza šestnástky, mieril ku ľavej žrdi, no tam už bol v zákroku brankár Lux.
     
    86
    Brankár Rubén však dostáva žltú kartu za zdržovanie hry počas zahrávania odkopu od brány.
     
    86
    V týchto chvíľach malo Deportivo rohový kop, no nepodarilo sa im ho využiť. Loptu bude následne zahrávať brankár Rubén od vlastnej brány.
    Neuznaná branka z ofsajdu
     
    84
    Spoza šestnástky strieľal Verza, brankár Lux dokázal loptu vyraziť do strany, kde pribehol Ramon Azeez, no jeho gólové zakončenie už bolo z ofsajdu.
     
    82
    Cavaleiro zahrával štandardku Deportiva, loptu poslal do vnútra šestnástky, no neprekvapil defenzívu súpera. Následne sa lopta ocitla za vápnom na kopačke Luisinha, ktorý pekným oblúkovým centrom našiel pri ľavej žrdi Cavaleira, no ten zakončoval iba do rúk brankára Rubéna!
     
    81
    Striedanie v tíme UD Almería: z ihriska odchádza Hemed, prichádza Bifouma.
     
    80
    Hráči Almerie teraz poriadne zavarili svojmu brankárovi, keď mu lopte slabo posunuli pred šestnástku, kde už bežal Postiga, no napokon nedokázal prekopnúť hosťujúceho gólmana!
     
    79
    Luisinho oslobodil svoj tím, keď získal loptu na obrannej polovici, následne však bol rýchly útok Deportiva zastavený, keďže lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    77
    Brankár Lux si loptu chytil do rúk, po tom, čo mu ju nútene odovzdal Lopo, ktorý bol zozadu atakovaný.
     
    76
    Domáci mali k dispozícii štandardku, no tá skončila len odrazením lopty od hráčov Almeríe za polovicu ihriska.
     
    75
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Fariña, prichádza Canella.
     
    73
    Na opačnej strane sa v šestnástke zmocnil lopty Hélder Postiga, no ten hlavičkou iba nastrelil obrancov hostí, ktorí loptu upratali do bezpečia.
     
    72
    Wellington Silva sa dokázal uvoľniť na pravej strane pri rohovej zástavke, poslal center pred malé vápno, kde bol Hemed, no hrotový útočník Almeríe zakončoval len mimo brány!
     
    72
    Azeez si vytváral priestor na center v šestnástke, no pri spracúvaní lopty sa vyskytol už v ofsajde.
     
    71
    Striedanie v tíme UD Almería: z ihriska odchádza Partey, prichádza Soriano.
     
    70
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Cuenca, prichádza Toché.
     
    70
    Hemed sa uvoľnil cez protihráča, spracoval si loptu na hornej hranici šestnástky, no mieril iba do Sidneiho. Následne majú hostia rohový kop.
     
    69
    Isaac Cuenca sa pretlačil po pravej strane až do vnútra pokutového územia, pripravoval si loptu na strelu, no vtedy proti nemu čisto defenzívne zasiahol Trujillo, ktorý loptu vyrazil do bezpečia.
     
    68
    Edgar Méndez bol na začiatku novej akcie hostí, potiahol loptu až ku hornej hranici šestnástky, následne posunul ku ľavej krajnej hranici vápna na Dubarbiera, no ten prihrával iba do rúk brankára Luxa.
     
    67
    Isaac Cuenca sa dostal ku lopte na pravej strane v priestore okolo rohovej vlajky, odcentroval smerom do pokutového územia, no tam bol pri lopte ako prvý brankár Rubén.
     
    66
    Thomas Partey rozbiehal útočnú akciu, na ľavú stranu posunul Méndezovi, no ten loptu iba zrazil do autu. Následne sú domáci pri lopte.
     
    65
    Fariña fauloval na útočnej polovici Ángela Trujilla, a tak hlavný rozhodca spravodlivo prisúdil loptu na kopačky hráčov Almeríe.
     
    63
    Ďalšia obrovská šanca pre domácich! Lopta zo štandardky od Medunjanina letela ku vzdialenejšej žrdi, kde si zbehol Hélder Postiga, no ten hlavičkou namieril iba do tela hosťujúceho brankára! Po ňom strieľal ešte aj Bergantiños, no mieril vedľa brány!
     
    62
    Lopo nastrelil Dubarbierovi úmyselnú ruku na pravej strane pri priestore okolo rohovej zástavky, za čo dostal hráč Almeríe žltú kartu.
     
    61
    Striedanie v tíme Deportivo La Coruña: z ihriska odchádza Juanfran Fuertes, prichádza Cavaleiro.
     
    60
    Striedanie v tíme UD Almería: z ihriska odchádza Zongo, prichádza Wellington Silva.
     
    59
    Teraz mali hostia k dispozícii ďalšiu štandardku, lopta sa odrazila na hornú hranicu vápna, kde bol pripravený Verza, no ten pálil iba do protihráčov.
     
    58
    Následne hráči Almeríe získali štandardnú situáciu, ktorá však skončila malým neúspechom, keďže loptu dokázali futbalisti La Coruñe s prehľadom vyraziť mimo šestnástky.
     
    57
    Partey si spoločne s Zongom, Azeezom a Navarrom vymieňali loptu pred šestnástkou, no nepodarilo sa im narušiť obrannú formáciu domácich.
     
    56
    Hélder Postiga si spracoval loptu pred šestnástkou, no napokon bol tento center od Luisinha už ofsajdový.
     
    55
    Teraz sa však do protiútoku vydal Isaac Cuenca po ľavej strane, dostal sa až ku bránkovej čiare, odkiaľ prihrával ku bližšej žrdi, lenže tam bol iba brankár Rubén.
     
    54
    Hosťujúcim hráčom sa teraz u asi dve minúty darí zvierať domácich na útočnej polovici, no zatiaľ to neprináša želaný úspech.
     
    53
    Ximo Navarro poslal z priestoru pri rohovej zástavke center do šestnástky, ktor ývšak odhlavičkoval protihráč, ale len na kopačku Zonga, ktorý sa dostal bližšie do vápna a strieľal, no netrafil priestor brány.
     
    52
    Dubarbier si narazil loptu o Méndeza pred šestnástkou, no následnej u už nestihol dobehnúť, hostia sú však stále pri lopte.
     
    51
    Sidnei vyzeral nebezpečne, keď získal loptu na útočnej polovici, následne už videl jedným okom na hornej hranici šestnástky Postigu, no cez dvojicu protihráčov loptu nepreniesol.
     
    50
    Navarro sklepol hlavičkou na útočnej polovici loptu Zongovi, ktorý vzápätí hľadal svojho spoluhráča z obrany po línii ihriska, no napokon lopta skončila v rukách domáceho brankára.
     
    49
    Edgar Méndez až pridlho čakal na ľavej strane v šestnástky, obkľúčila ho trojica protihráčov a odtiaľ už nemal východiska.
     
    48
    Brankár Rubén zachytil loptu na hornej hranici šestnástky, ktorú k nemu odkopli protihráči, následne zahráva novú akciu Almeríe.
     
    47
    Hemed stratil loptu na útočnej polovici, do útoku sa pustil Juanfran, ktorý našiel Postigu na hornej hranici šestnástky, ten posúval dozadu na Fariñu, ktorý však pálil iba do protihráčov.
     
    46
    Oba tímy nastupujú do druhého polčasu bezo zmien. K lopte sa postavil Azeez a Hemed, ktorí boli aktérmi začiatku druhého polčasu.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    V úvodnom polčase sme videli celkom dobrý futbal, keďže oba tímy sa nám prezentovali viacerými pozoruhodnými akciami, no ani jedna z nich nepriniesla gólový zásah.
    Druhý polčas sa začne približne o 18:01.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Na opačnej strane sa lopty na pravej strane zmocnil Juanfran, ktorý poslal nebezpečný pas do šestnástky, kde bol Fariña, ktorý zakončoval a zároveň aj padol k zemi, no penaltu si nevypýtal a lopta skončila mimo brány.
     
    44
    Edgar Méndez strieľal spoza šestnástky veľmi tvrdo do stredu brány, domáci gólman si netrúfol loptu chytiť, a tak ju len päsťami vyrazil pred seba, kde bol postavený Ramon Azeez, no ten hlavičkou mieril len vedľa brány!
     
    43
    Hostia ešte vyskúšajú možnosť dostať sa po pravej strane, aut vhadzuje Ximo Navarro, ktorý prihral Zongovi, no ten následne stratil loptu.
     
    42
    Hélder Postiga sa natlačil tesne pred Rubéna a hlavičkoval, no jeho pokus skončil nad bránou hostí. Následne bude brankár Almeríe odkopávať.
     
    42
    Štandardku rozohral Fariña veľmi razantne prízemnou prihrávkou u bielemu bodu, odkiaľ ju však hostia eliminovali mimo ihriska a uvidíme roh.
     
    41
    Fariña sa pretláčal po ľavej krajnej hranici šestnástky, dostal sa pred bránkovú čiaru, kde ho však postrčil Ximo Navarro, ktorý dostáva žltú kartu.
     
    40
    Juanfran vhodil aut z pravej strany do šestnástky, kde však najlepšie zapracoval Dos Santos, ktorý loptu odrazil mimo nebezpečenstva.
     
    39
    Edgar Méndez volil pred hornou hranicou vápna najjednoduchšiu možnosť, pripravil si loptu na strelu a vypálil, no jeho prízemné zakončenie bez pochýb zachytil domáci brankár do náruče.
     
    38
    Juanfran si spracoval v priestore pri rohovej zástavke prihrávku od Laureho, naznačoval strelu, obhodil si protihráča, no loptu si ale posunul príliš ďaleko a nedokázal ju dobehnúť skôr ako Trujillo.
     
    37
    Center od Ángela Trujilla z obrannej polovice na pravú stranu, kde bol Azeez našiel len hlavičku Lusinha a loptu získali následne domáci.
     
    36
    Ximo Navarro súperil s Cuencom na útočnej polovici Almeríe o loptu na pravej strane, no hráčovi hostí sa podarilo loptu len odkopnúť za bránkovú čiaru.
     
    35
    Verza poslal z ľavej strany center ku vzdialenejšej žrdi, kde našiel Zonga, no ten vyslal na brankára Luxa len nízko razantnú strelu, s ktorou nemal strážca svätyne La Coruñe problém.
     
    34
    Medunjaninovi nevyšla útočná prihrávka a do útoku môžu ísť hostia.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Trujillo (UD Almería).
     
    33
    Sidnei poslal zo zadných radov center na hrot, kde hľadal Postigu, ten sa už takmer lopty dotkol, no skôr bol pri nej v šestnástke brankár Rubén, ktorý nepochybil a loptu zachytil.
     
    32
    Ximo Navarra poslal z pravej strany center na hornú hranicu vápna, kde našiel Parteya, no po ňom stihol dobre zapracovať Sidnei a nepustil hostí k zakončeniu.
     
    31
    Juanfran chvíľu pozdržal Dubarbiera na pravej strane a následne prihrával Lauremu do medzery, lenže tam už bol pripravený Trujillo.
     
    30
    Lopta letela ku bielemu bodu, kde bol postavený hrotový útočník Hemed, no tomu sa nepodarilo loptu zasiahnuť. Následne ešte spoza ľavej krajnej hranice šestnástky strieľal Méndez, no ruky brankára Luxa boli pripravené.
     
    29
    Na opačnej strane skúšal defenzívu preraziť Thomas Partey, spoza hornej hranice pokutového územia prihrával do medzery na pravej strane, kde hľadal Zonga, no loptu odrazili domáci hráči na rohový kop.
     
    28
    Medunjanin poslal nízku loptu, ktorá sa od dvojice obrancov Almeríe odrazila na vzdialenejšiu žrď, kde bol sám Sidnei, no ten dokázal trafiť len pravú žrď v tejto skvelej šanci!
     
    26
    Lopo poslal pekný dlhý center po pravej strane, kde našiel Laureho, ten sa ešte chvíľu pohral s obrancom a odcentroval, no následne bol jeho center zblokovaný. Zblokoval ho však Zongo, ktorý hral rukou a domáci majú štandardku tesne spoza pravej krajnej hranice šestnástky.
    Cuenca minul
     
    25
    Prvá obrovská šanca pre domácich! Juanfran posielal z priestoru pri rohovej zástavke krásnu prihrávku do medzery v šestnástke, kde bol Isaac Cuenca, ktorý strieľal vonkajším priehlavkom ku vzdialenejšej žrdi, kde prišiel ešte Postiga, no ten sklzom netrafil loptu!
     
    24
    Lopo poslal zo zadných radov center na hrot, kde našiel Héldera Postigu, no toho ešte atakoval Trujillo, ktorý mu čistou hrou vzal loptu.
     
    23
    Domáci futbalisti zahrávali rohový kop, no nepodarilo sa im prekvapiť defenzívu domácich. Potom ešte zozadu nakopával loptu na hranicu šestnástky kapitán Laure, no ani tento pokus nepriniesol želaný úspech.
     
    22
    Odkopnutej lopty od hráčov hostí sa zmocnil až brankár Lux, ten následne posunul na obrancov a znovu môžu ísť domáci do útoku.
     
    21
    Medunjanin bol v strede poľa zozadu napádaný Zongom, dokázal sa vymaniť spod tlaku a posunul loptu na zadné rady. Následne zahrávajú domáci novú akciu.
     
    20
    Máme za sebou prvých dvadsať minút stretnutia. Môžem povedať, že sa hrá vcelku otvorený futbal z jednej strany na druhú, oba celky sa dostávajú do šestnástky súpera, no v streľbe nie sú veľmi úspešné.
     
    19
    Zongo sa dokázal na útočnej polovici vymotať spod obkľúčenia dvoch hráčov, následne prihrával ku postrannej čiare, no lopty sa už nedotkol žiaden z hráčov Almeríe.
     
    18
    Na pravej krajnej hranici šestnástky sa uvoľnil Dos Santos, ktorý posielal poza obrancov prihrávku ku bielemu bodu, kde hľadal Hemeda, no pred ním ešte stihol zasiahnuť obranca Laure.
     
    17
    Fariña sa pretláčal po pravej strane, snažil sa dostať cez Xima Navarra, odcentroval ešte spred bránkovej čiary, no tam už loptu zachytil hosťujúci brankár Rubén.
    Žrď Édgara
     
    16
    Edgar Méndez sa s ľahkosťou zbavil v priestore pri rohovej zástavke Laureho, následne pokračoval na hornú hranicu šestnástky odkiaľ vystrelil tvrdý projektil, ktorý však dokázal brankár Lux zneškodniť robinsonádou k pravému hornému rohu!
     
    15
    Po odkopnutí od brány nastali v strede poľa hlavičkové súboje, hostia získali loptu, no následne ju zle rozohrali a lopty sa zmocnili domáci. Fariñova prihrávka však nemala presnosť.
     
    14
    Domáci hráči prepadli v útoku, do protiútočnej kontry sa pustil Azzez s Zongom, prvý menovaný posúval loptu Zongovi do šestnástky, no ofenzívny záložník už prihrávku nestihol dobehnúť a lopty sa zmocnil domáci gólman Lux.
     
    13
    Po ďalšej Juanfranovej zastavenej lopte mali domáci k dispozícii prvý rohový kop v zápase, ktorý však nenarobil problémy hosťujúcej defenzíve.
     
    12
    Juanfran poslal v priebehu tejto minúty dva centre do šestnástky z pravej strany, no oba s istotou odrazil obranca Ángel Trujillo. Následne majú hostia loptu po faule od domácich.
     
    11
    Po autovom vhadzovaní domácich sa lopty v šestnástke zmocnil Medunjanin, spracoval si ju a vracal na rozbehnutého Cuencu, ktorý okamžite pálil, no jeho koncovka smerovala nad bránu.
     
    10
    Po ľavej strane to nenápadnou akciu skúšal Isaac Cuenca, no jeho pokus bol napadnutý Dos Santosom a skončil v aute.
     
    9
    Brazílsky obranca v službách La Coruñe Sidnei s loptou už nabiehal a čakal, že spoluhráči v útoku bez lopty urobia to isté, no nestalo sa tak, a preto Sidnei len odovzdal loptu brankárovi Luxovi.
     
    8
    Postiga sa pretláčal po pravej strane, cítil, že má za sebou Juanfrana, lenže ten si už zbiehal do medzery a Postiga mu vtedy posunul loptu dozadu, ktorá už skončila iba v aute kvôli neprítomnosti žiadneho z hráčov.
     
    7
    Luisinho poslal z ľavej strany prízemný center, keďže videl, že pred Rubéna si zbieha útočník Postiga, no napokon bol pri lopte prvý hosťujúci brankár, ktorý zastavil náznak šance La Coruñe.
     
    6
    Hélder Postiga sa uvoľnil stredom ihriska, prešiel pred šestnástkový oblúk odkiaľ strieľal, no jeho prízemné a nízko razantné zakončenie dokázal brankár Rubén rukami zastaviť.
     
    5
    Hélder Postiga si najprv pekne vymenil loptu na útočnej polovici s Juanfranom, následne odcentroval z pravej krajnej hranice šestnástky na vzdialenejšiu žrď, kde hľadal Cuencu, no k zakončeniu ho nepustil obranca Almeríe.
     
    4
    Azeezova lopta našla pri vzdialenejšej ľavej žrdi Verzu, následne sa lopta odrazila na hornú hranicu šestnástky, odkiaľ sa podarilo vystreliť Parteymu, no jeho koncovka bola zrazená a s prehľadom ju zachytil brankár Lux.
     
    3
    Edgár Mendez potiahol útočnú akciu po strede ihriska, keď ho zozadu atakoval kapitán La Coruñe Laure, za čo dostal tento obranca žltú kartu a hostia budú zahrávať štandardku.
     
    2
    Po štandardke domácich, ktorá bola odkopnutá na hornú hranicu šestnástky sa lopta odrazila na ľavú stranu vápna, kde stál Isaac Cuenca, ten sa snažil dostať k bližšie k bráne, no lopta mu uskočila a prekročila bránkovú čiaru.
     
    1
    Úvodný výkop zahrávala dvojica domácich, bol to Postiga a Fariña. Domáci začínajú postupnými prihrávkami z vlastnej polovice.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Oba tímy už máme na trávniku. Domáci futbalisti sa nám dnes predstavia v bielo-modrých pásikavých dresoch a hráči Almeríe sa ukážu v čierno-ružových dresoch. Prajem vám príjemné futbalové vyžitie pri sledovaní tohto prenosu.
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo La Coruña: Lux – Laure, Lopo, Sidnei, Luisinho – Juanfran Fuertes, Fariña, Bergantiños, Medunjanin, Cuenca – Postiga
    Náhradníci: Fabricio – Pablo, Canella, José Rodríguez, Toché, Cavaleiro, Diakité

    UD Almería: Rubén – Ximo Navarro, M. Dos Santos, Trujillo, Dubarbier – Azeez, Verza – Zongo, Partey, Méndez – Herned
    Náhradníci: Julián – Fran Vélez, W. Silva, Bifouma, Quique, Mané, Soriano

    Rozhodca: José Teixeira – F. Lamsfús, C. García.
     
    Vítam vás pri sledovaní 6. kola La Ligy, v ktorom sa detailne zameriame aj na zápas medzi Deportivom La Coruña a UD Almeríou. Stretnutie sa začne o 17:00 a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

    Deportivo La Coruña sa do najvyššej španielskej súťaže vrátil po roku, v doterajšom priebehu získal štyri body, za čo mu patrí 16. pozícia. V druhom kole remízoval doma s Vallecanom 2:2 a následne vonku zdolal Eibar 0:1.
    Zranenia trápia štyroch hráčov, ktorých štart je otázny alebo nepredpokladaný. Patrí medzi nich Juan Domínguez, Pablo Ínsua, Lucas Pérez a Diogo Salomão.

    Unión Deportiva Almería má o jeden bodík viac ako Deportivo a nachádza sa na 13. priečke, keďže dvakrát remízoval a jedenkrát bodoval naplno. Tento zápas sa hral pred týždňom, keď Almería porazila vonku Real Sociedad 1:2. V poslednom zápase La Ligy Almería síce prehrala s Atléticom Madrid 0:1, no tento výsledok nie je zlá štatistika, keď si predstavíme, že "Atléti" sú aktuálni majstri Primera División.
    Jediným otáznikom v zostave je Miguel Roldán (prezývaný Corona), ktorý má neznáme zranenie.

    Ako sa bude postupne tento zápas vyvíjať, kto napokon bude bodovať i mnoho viac, sa dozviete, ak budete sledovať náš podrobný on-line prenos. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 90+2. Méndez

    Karty:   3. Laure (LAC), 90. Lopo (LAC) – 33. Trujillo (ALM), 41. Ximo Navarro (ALM), 62. Dubarbier (ALM), 86. Rubén (ALM)


    Deportivo La Coruña: Lux – Laure ("C"), Lopo, Sidnei, Luisinho – Juanfran Fuertes (61. Cavaleiro), Fariña, Bergantiños, Medunjanin, Cuenca (70. Toché) – Postiga
    Náhradníci: Fabricio – Pablo, Canella, José Rodríguez, Toché, Cavaleiro, Diakité

    UD Almería: Rubén – Ximo Navarro, M. Dos Santos, Trujillo, Dubarbier – Azeez, Verza ("C") – Zongo (60. W. Silva), Partey (71. Soriano), Méndez – Hemed (81. Bifouma)
    Náhradníci: Julián – Fran Vélez, W. Silva, Bifouma, Quique, Mané, Soriano

    Rozhodca: José Teixeira – F. Lamsfús, C. García