Trenčín – Nitra 2:1 (po pr.) | Martin – Zvolen 2:5 (kon.) | Piešťany – Žilina 7:4 (kon.)
Košice – Poprad 0:1 (1:3 po s.n.) | B. Bystrica – Skalica 4:0 (kon.)
po s.n. (1:3)
HC Košice
0:1 (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0)
HK Poprad
Nedeľa 28.09.2014, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
    PALOČKO - 0:1
     
    65:00
    Poprad dal gól!

    O rozhodujúci gól sa postaral hosťujúci PALOČKO.
     
    V Košickej bránke je počas nájazdov Melicherčík.
     
    57:58
    Košice sa budú brániť! Bartánus sa previnil seknutím.
     
    57:46
    Ďalšia sľubná šanca Košíc. Teraz sa o ňu postaral Lapšanský, ktorý s pukom vnikol do pásma a pálil od mantinelu, ale s touto ranou si Kostúr poradil.
     
    57:46
    ďalšia sľubná šanca Košíc. Teraz sa o ňu postaral Lapšanský, ktorý s pukom vnikol do pásma a pálil od mantinelu, ale s touto ranou si Kostúr poradil.
     
    57:26
    Ďalšie vzrušenie na ľade! Košičania sa presunuli do útoku, kde hostia zabudli pred bránkou úplne voľného Jenčíka. na neho napokon prenikla aj prihrávka, no v rýchlosti nedokázal vystreliť.
     
    53:53
    Košičania si nerozumeli v rozohrávke po vytlačení z útočnej tretiny a o puk prišli. Na hokejku ho dostal Takáč, no ani ten v rýchlosti nepochodil a nedokázal ani len vystreliť.
     
    51:30
    Obrovská šanca na strane Košíc! Dostal sa do nej šikovný a rýchly Spilar, ktorý po technickom prechode volil prudkú ranu z hranice pravého kruhu. Kostúr puk vyrazil, ale myslel si, že ho má vo svojej moci. Našťastie re hostí mu pomohla obrana.
     
    49:49
    Jenčík sa naštval a chcel hluché minúty okoreniť gólom. Pokúšal sa o to prudkou ranou z ľavej strany, no puk skončil iba u Kostúra.
     
    48:36
    Potlesk si teraz vyslúžil domáci gólman Hylák. Obrane Košíc trochu ušiel jeden z útočníkov Popradu, ale Hylák ho s prehľadom zlikvidoval.
     
    46:50
    Rozhodcovia si v Steel aréne vyslúžili veľký piskot. Jeden z domácich unikal obrane, no tá ho poslala k zemi a puk mu vzala. vylučovať sa nebude.
     
    43:01
    Oceliari hru poriadne rozprúdili. Z pravej strany vnikol až na úroveň bránkovej čiary Lapšanský a pokúšal sa prekvapiť z uhla, no zámer mu nevyšiel.
     
    42:12
    Napokon z toho bola skvelá šanca na otvorenie skóre! Puk dostal na hokejku Šeda, ktorého prudká rana skončila iba pár centimetrov od žrde.
     
    39:26
    Obrovská šanca Košíc na skórovanie! Hostia prepadli v defenzíve, kde Stupka puk z pravej strany posielal krížnou prihrávkou na Sojčíka. Jeho rýchly švih Kostúr prečítal a za svoj chrbát nepustil.
     
    37:20
    Košice sa budú brániť! Bartánus och oslabuje za hákovanie.
     
    35:36
    Veľká smola aj pre hosťujúci tím. Na opačnej polovici ľadovej plochy sa priamo pred bránku preštrikoval Paločko, ale v rýchlosti nestihol zakončiť do protipohybu Hyláka.
     
    34:41
    Košičania to napokon vôbec nevymysleli zle. Štrbák posunul puk Spilarovi, ktorý ho cez celé klzisko zaviezol až na opačnú polovicu klziska. Tam ho zadovkou prenechal Sojčíkovi, no jeho strelu Kostúr dobre videl.
     
    32:45
    Na opačnej polovici ľadovej plochy mal problémy aj Hylák! Ten si po tvrdej strele nebol istý kde je puk, no ležiacemu gólmanovi pomohol mladý Černák.
     
    32:20
    Už-už to vyzeralo, že prvý gól je na spadnutie. Domáci obranca Cebák dostal puk na útočnú modrú čiaru a mohol s ním zamieriť priamo na Kostúra, no prihrávka bola príliš prudká a preskočila mu hokejku.
     
    31:20
    Košičania sa napokon do útočnej tretiny dostali a v hľadisku to len tak zahučalo. Videli sme tvrdú strelu, ktorá však letela iba tesne vedľa bránky.
     
    27:12
    Košice sa budú brániť! Na trestnú lavicu odchádza za hákovanie Cebák.
     
    26:47
    Zaujímavá šanca prvého útoku hostí. Puk do útočnej tretiny potiahol Boltun, tvrdo vystrelil a o dorážku sa následne pokúšal Matis. Ten ale na Hylákov betón umiestnený na ľadovej ploche nestačil.
     
    15:05
    Skvelá práca hostí vo vlastnom oslabení. Suchý hľadal krížnou prihrávkou cez stredné pásmo Paločka, no ten puk v rýchlosti nespracoval a do úniku ísť nemohol.
     
    13:31
    Hostia budú hrať 19 sekúnd v trojici, potom v oslabení o jediného muža. Na trestnú lavicu odchádza za vrazenie na mantinel Matis.
     
    11:50
    Poprad sa bude brániť! Malina vylúčený za hákovanie.
     
    08:24
    Košičania to teraz opäť nemysleli zle! Na Kostúra letel tvrdý puk, ktorý ale napokon iba tesne minul priestor troch žrdí. dobrú prácu urobil Češík, ktorý gólmanovi clonil.
     
    05:20
    Ďalšia skvelá šanca pre Košice! Bartoš potiahol puk do tretiny a strieľanou prihrávkou hľadal priamo pred bránkou Stupku. Tomu chýbali iba centimetre a puk by bol zasunul za čiaru.
     
    04:55
    Poriadne nebezpečná situácia pred Kostúrom! Rýchly Spilar sa z pravej strany vyrútil do veľkého uhla, z ktorého si puk potiahol ešte pred bránku. Gólman hostí ale proti nemu rýchlo vyštartoval a jeho šancu zmazal.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 65. Paločko (t.s.)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:1   Arne Kroták (POP)
    0:1   Peter Bartoš (KOS)
    2. séria:
    0:2   Matúš Paločko (POP)
    1:2   Peter Sojčík (KOS)
    3. séria:
    1:3   Tomáš Sýkora (POP)


    HC Košice: Hylák (65. Melicherčík) – Cebák, Jánošík, Černák, Štrbák (C), Drgoň, Philipp (A), Macejko, Šeda – Lapšanský, Kolena, Bartánus – Spilar (A), Češík, Sojčík – Stupka, Chovan, Bartoš – Hinďoš, Markuš, Jenčík
    HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Kurali, Suchý, Dinda, Fabian (A), Malina, Kasík, Pitka, Makovský – Bartečko (A), Boltun, Matis – Kroták (C), Takáč, Paločko – Hvila, Paukovček, T. Sýkora – M- Nagy, Mlynčár, Gápa

    Rozhodca: Novák – Bednár, Smrek