Jekaterinburg – Novosibirsk 2:3 (po pr.) | Kazaň – Novokuzneck 1:2 (0:2 po s.n.) | CSKA Moskva – Nižnekamsk 6:3 (kon.)
Čerepovec – Dinamo Minsk 1:3 (kon.) | Soči – D. Moskva 0:1 (kon.) | Helsinki – Vladivostok 7:3 (kon.)
Petrohrad – A. Mytišči 5:4 (kon.) | Riga – Viťaz 0:1 (0:1 po s.n.)
koniec
Jokerit Helsinki
7:3 (1:1, 2:2, 4:0)
Admiral Vladivostok
Štvrtok 25.09.2014, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    OMARK - 7:3
     
    57:18
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Todd prihral od modrej krížom pred bránu na Karalahtiho a všetci brániaci hráči spolu s brankárom sa automaticky stiahli na túto stranu. Karalahti im ale dal lekciu, s pukom si počkal a potom ho žabkou poslal popred bránu na druhú žrď. Ahonen už ležal bezmocný, pred LINUSOM OMARKOM ešte robil problémy jeden hráč, ale Omark predsa len dokázal puk poslať do ohromného priestoru, ktorý naň prázdny zíval.
    Asistencie: Jere Karalahti a Daine Todd.
    HAGMAN - 6:3
     
    50:39
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Ukážka vystrihnutá z učebnice o hokeji. Po vhadzovaní nahodenie zblokovali dvaja hráči hostí, jeden z nich puk prevzal a poza bránu chcel ísť k ľavej strane. Tu mu ho ale jednoduchým vypichnutím vzal McLean a prihral na stred, kde Hagman prihral Aaltonenovi, ale ten mu puk vrátil a NIKLAS HAGMAN ho tak delovkou poslal pod brvno.
    Asistencie: Juhamatti Aaltonen a Kurtis McLean.
    HUHTALA - 5:3
     
    44:49
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Domáci sa dostali do prečíslenia a znova odskočili na rozdiel dvoch gólov. Koukal poslal puk cez os na ľavý kruh, TOMMI HUHTALA bez problémov prekonal presúvajúceho sa brankára.
    Asistencia: Petr Koukal.
    MOSES - 4:3
     
    42:04
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    STEVE MOSES si nakorčuľoval po pravom krídle až pred bránu a tu vystihol skulinku medzi vzdialenejšou žrďou a neskoro sa doťahujúcou nohou brankára.
    Viačeslav UŠENIN - 3:3
     
    39:36
    Vladivostok dal gól!
    A je vyrovnané! Karalahti síce vypichol puk Gorškovovi, ale uspokojil sa s tým, ďalej už ho nenaháňal, ostal pred bránou. A to sa, zdá sa, stalo osudným. Pri bránení hráča, ktorý tam stál, totiž spolu s ním ideálne zakryli výhľad Heleniusovi, ktorý dobre strelu nevidel. Gorškov si puk dobehol a od zadného mantinelu prihral na kruh VIAČESLAVOVI UŠENINOVI, ktorý vyrovnal strelou nad Heleniusovo rameno.
    Asistencia: Alexander Gorškov.
    BERGFORS - 3:2
     
    37:59
    Vladivostok dal gól!
    Konečne to Admiral trochu rozhýbal po oblúku, Pyettovu delovku od modrej Helenius vyrazil pred seba a tu boli dvaja hráči z každého tímu. Najlepšie sa zorientoval NICLAS BERGFORS, ktorý sa puku chopil, spracoval, Helenius sa chcel presunúť k žrdi a tak mu puk poslal pomedzi betóny.
    Asistencie: Logan Pyett a Denis Osipov.
    MOSES - 3:1
     
    27:19
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Je na hanbu, že fínsky zástupca KHL spravil pri tomto útoku asi štyri chyby pri nepresných prihrávkach alebo spracovaní puku a napriek tomu im ho Admiral nezmaril. Pyett bránil Koukala ako to len šlo, ale ten do puku teda kopol a takto ho prihral na voľného STEVEA MOSESA, ktorý zblízka strelil do vinkla, zatiaľčo sa Ahonen len presúval.
    Asistencie: Petr Koukal a Tommi Huhtala.
    KARALAHTI - 2:1
     
    21:47
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Todd si vymenil puk s Karalahtim, premiešal a naznačil strelu, ale namiesto toho puk poslal späť a JERE KARALAHTI ho delovkou umiestnil do vinkla.
    Asistencia: Daine Todd.
    AALTONEN - 1:1
     
    09:07
    Jokerit Helsinki dáva gól!
    Tak toto bola krása. Najprv mierne neprehľadná situácia, Ahonen síce vedel o strele Gundersona od modrej, ale puk dokázal len vyraziť. Následne ho prebral JUHAMATTI AALTONEN a spravil z toho one-man-show. Z pravého kruhu prešiel postupne cez modrú na ľavý a švihom vyrovnáva.
    Asistencie: Ryan Gunderson a Niko Kapanen.
    SIGARIOV - 0:1
     
    07:58
    Vladivostok dal gól!
    Hostia sa postupne dostali nenápadne do útoku, ale dvaja hráči sa sústredili skôr na Sokolova na zadnom mantineli, ktorý stihol poslať puk pred bránu a tu bola obrovská šanca pre ANDREJA SIGARIOVA, ktorý tu bol sám. Pohral sa s brankárom a otvára skóre zápasu.
    Asistencia: Konstantin Sokolov.

    Dominika Haršáni Handzušová

    Góly a asistencie: 10. Aaltonen (Gunderson, Kapanen), 22. Karalahti (Todd), 28. Moses (Koukal, Huhtala), 43. Moses, 45. Huhtala (Koukal), 51. Hagman (Aaltonen, McLean), 58. Omark (Karalahti, Todd) – 8. Sigariov (Sokolov), 38. Bergfors (Pyett, Osipov), 40. Viačeslav Ušenin (Gorškov)


    Jokerit Helsinki: Helenius (Karlsson) – Gunderson, Lajunen, Karalahti, Jaakola, Ohtamaa, Todd – Aaltonen, Kapanen, Hagman – Moses, Koukal, Huhtala – Omark, Hahl, Harju – Sallinen, McLean, Mäki.
    Admiral Vladivostok: Ahonen (Nalimov) – Osipov, Pyett, Kolář, Volodin, Davydov, Kuzmin, Zemčonok – Gynge, Gorošanský, Bergfors – Sigariov, Sokolov, Ugarov – Nesterov, Byvalcev, Li – Gorškov, Vl. Ušenin, Vi. Ušenin.

    Rozhodca: Olenin, Anisimov – Balodis, Lazarev

    Diváci: 9676