Jekaterinburg – Novosibirsk 2:3 (po pr.) | Kazaň – Novokuzneck 1:2 (0:2 po s.n.) | CSKA Moskva – Nižnekamsk 6:3 (kon.)
Čerepovec – Dinamo Minsk 1:3 (kon.) | Soči – D. Moskva 0:1 (kon.) | Helsinki – Vladivostok 7:3 (kon.)
Petrohrad – A. Mytišči 5:4 (kon.) | Riga – Viťaz 0:1 (0:1 po s.n.)
koniec
HK Soči
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Dynamo Moskva
Štvrtok 25.09.2014, 17:00 • Bolšoj aréna, Soči • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Štvrtok ponúka bohatú porciu zápasov Kontinentálnej hokejovej ligy. Jedným z nich je aj duel v Bolšoj aréne, na ktorý sa spoločne bližšie pozrieme v online prenose. Domáci tím HK Soči privíta v prekrásnej olympijskej aréne Dinamo Moskva.

    Novo-vzniknutý klub zo Soči má zatiaľ za sebou vo svojom premiérovom ročníku medzi ruskou elitou šesť zápasov, v ktorých získal zhodný počet bodov. Zatiaľ mu patrí v tabuľke Západnej konferencie predposledné miesto so stratou štyroch bodov na priečky zabezpečujúce postup do play-off.

    Lídrom internej tabuľky produktivity v HK Soči je center prvého útoku Iľja Krikunov, ktorý v doterajšom priebehu súťaže nazbieral päť kanadských bodov za dva góly a tri asistencie.

    Víťaz spred dvoch aj troch rokov Dinamo Moskva sa rozbiehal v úvode nového ročníka trošku horšie, no hostia dokázali už naskočiť na víťaznú vlnu, keď z posledných piatich stretnutí ťahali za dlhší koniec až v štyroch prípadoch.

    Dinamo to má z hľadiska produktivity rozdelené na viacero hráčov, najviac sa zatiaľ v získavaní bodov darí Pestuškovi, ktorý má na konte sedem bodov, no z toho až šesť za asistencie.


    Štvrtkový duel bude vôbec prvou vzájomnou konfrontáciou týchto dvoch celkov. Na základe papierových predpokladov je vcelku jasným favoritom moskovský celok, ktorý favorizujú i stávkové kancelárie.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Soči: Gavrilov (Pöpperle) – Koledov, Sedunov, Petrov, Wilson, Jarvinen, Schčitov, Pautov – Krutov, Demkov, Warn, Ignatuškin, Krikunov, Achmetov, Petersson, Emmerton, Morozov, Schčerbina, Saprjikin, Levedev, Ševčenko.

    Dinamo Moskva: Jerjomenko (Scharjičenkov) – Novák, Budkin, Jalasvaara, Solovjov, Korjagin, Višnevskij, Korjagin, Mironov – Karpov, Babenko, Žerdev, Daugavinš, Karsums, Kokarev, Pestunov, Pestuško, Gorovikov, Tereščenko, Brjukvin, Moslajov, Sojin.

    Rozhodca: Bodnar, Safjulov – Palej, Otmachov.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    03:00
    Domácim hokejistom sa podarilo dostať puk do útočného pásma, no Jerjomenko zasahovať nemusel.
     
    07:00
    Gavrilov musel zasahovať, no zakončenie v podaní hráčov Dinama Moskva nebolo až natoľko nebezpečné.
     
    08:00
    Hostia si dokázali v obrannom pásme domáceho tímu vytvoriť niekoľko príležitosti, no so všetkými si Gavrilov dokázal poradiť.
     
    09:35
    Domáci v okolí svojho brankára predvádzajú tvrdú hru, ktorou Dinamu neumožňujú dostať sa do výraznejších šancí.
     
    11:10
    Petrovovou strelu Jerjomenko vyrazil ku Schčerbinovi, ktorý však svoju dorážku nevtesnal medzi tri žrde hosťujúcej svätyne.
     
    13:47
    Joonas Jarvinen si pomohol pri bránení držaním, za čo ho rozhodcovia poslali na trestnú lavicu. Prvú presilovku celého zápasu si tak zahrá Dinamo.
     
    14:25
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Hostia dokázali využiť svoju početnú prevahu a ujímajú sa tak v zápase ako prvý vedenia! Alexej Tereščenko posunul puk za bránu Žerdevovi, ktorý našiel pred bránou v ideálnej streleckej parkete JURIJA BABENKA, ktorý prekonal Gavrilova. Asistencie: Alexej Tereščenko, Nikolaj Žerdev.
    Jurij BABENKO - 0:1
     
    15:00
    Domácich gól súpera na kolená rozhodne nepoložil, hokejisti Soči sú už v útočnom pásme, kde sa snažia vymyslieť niečo, čo by viedlo k bleskovému vyrovnaniu.
     
    16:00
    Rafael Achmetov sa uvoľnil cez dvojicu protihráčov a zakončil. Jerjomenko jeho strelu dokázal zneškodniť výražačkou, od ktorej sa puk odrazil na ochrannú sieť.
     
    17:29
    V útoku sa pripomenuli zásluhou Karpova aj hokejisti Dinama. Gavrilov strelu hosťujúceho útočníka vyrazil do rohu klziska.
     
    19:00
    Hlásateľ v Bolšoj aréne oznámil minútu do konca prvej tretiny. Fanúšikovia Soči ženú svojich miláčikov za vyrovnaním, proti ktorému však stojí zatiaľ bezchybný Jerjomenko.
     
    19:40
    Pokus o posledný útočný výpad domácich v prvej tretine zastavil ofsajdový verdikt čiarových rozhodcov.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine dnešného duelu sme videli jeden jediný presný zásah, o ktoré sa postaral útočník Dinama Jurij Babenko. Zásluhou jeho presného presilovkového zakončenia tak favorizované Dinamo vedie, no herne to zo strany hostí nebolo až také jednoznačné. Domáci miestami poriadne podkurovali.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:35
    Soči pokračuje vo svojej ofenzívnej aktivite aj po návrate oboch tímov z kabín. Wilsonovo zakončenie dokázal aj s prispením šťasteny zlikvidovať Jerjomenko.
     
    22:15
    Domáci však musia myslieť aj na zadné dvierka, Dinamu sa totižto podarilo usadiť v útočnom pásme súpera.
     
    22:30
    Sergej Sojin dostal menší trest za krosček. Prvú početnú prevahu v zápase si zahrajú aj domáci, pre ktorých je to ideálna možnosť na vyrovnanie.
     
    23:10
    Domáci sa pokúšali ohroziť strážcu hosťujúcej svätyne, no neúspešne. Následne sa podarilo Jalasvaarovi vyhodiť puk cez celú dĺžku klziska.
     
    24:00
    Presilovková formácia HK Soči má problémy s prechodom cez stredné pásmo. Dinamo sa zatiaľ bráni veľmi dobre a presilovka domáceho celku sa pomaly, ale isto chýli ku svojmu záveru.
     
    24:30
    Jerjomenko si poradil so strelou Pautova od modrej čiary v momente, kedy vylúčený hráč hostí naskočil späť na ľadovú plochu.
     
    25:30
    Brankár Jerjomenko je v doterajšom priebehu jednoznačne najvýraznejšou oporou moskovského Dinama. Pred hosťujúcim brankárom sa úplne sám ocitol Ševčenko, no v zakončení si vylámal zuby!
     
    26:30
    Po kombinácii dvojice Žerdev a Babenko padol v prvej tretine prvý gól zápasu, teraz ofenzívne duo Dinama opäť kombinovalo v útočnom pásme, no tentoraz to presným zásahom v sieti Gavrilova neskončilo.
     
    27:30
    Tempo hry sa v týchto momentoch trošku zvoľnilo, oba tímy sa držia skôr v úzadí a vyčkávajú vhodný moment na zaútočenie.
     
    28:15
    Tvrdá delovka obrancu Jalasvaaru skončila na maske Gavrilova, ktorý má doposiaľ oveľa menej práce ako jeho brankársky náprotivok.
     
    29:30
    Dinamo sa drží v útočnom pásme a Gavrilova ohrozujú jeho hráči viacerými strelami.
     
    31:00
    Dinamo si vypracovalo obrovský tlak v útočnom pásme, Gavrilov musí čeliť jednému zakončeniu za druhým, no zatiaľ sa ruskému brankárovi darí odolávať.
     
    32:00
    Maxim Solovjov dvomi rýchlymi strelami ohrozil Gavrilova, ktorý však v týchto momentoch prostrednej časti hry drží domácich len v jedno-gólovom manku.
     
    33:00
    Po dlhšej dobe sú nasťahovaní v útočnom pásme opäť domáci hokejisti. Riadny hrací čas zápasu sa pred chvíľkou zlomil do svojej druhej polovice, zatiaľ sme stále videli len jediný gól.
     
    34:29
    Tereščenkova strela z výhodnej pozície preletela okolo konštrukcie domácej svätyne.
     
    35:00
    Po strele obrancu Dinama Alexandra Budnika sa bude vhadzovať pred brankárom Gabrilovom.
     
    35:54
    Petrov a Mosaľjov si trošku razantnejším spôsobom skočili do vlasov. Skončilo sa to vzájomným vylúčením na dve minúty.
     
    37:00
    Schčerbina vyskúšal strelecké šťastie zakončením z ľavého kruhu, Jerjomenko sa však zaskočiť nenechal ani náhodou.
     
    37:54
    Oba tímy sú už v plnom počte, hra štyroch proti štyrom výraznejšie nesedela ani jednému z tímov.
     
    39:52
    V samom závere druhej časti to ešte skúsil Korjagin, no Gavrilov poslal puk na ochrannú sieť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme sa nedočkali gólu ani na jednej strane. Pred záverečnou časťou riadneho hracieho času je tak stále všetko vcelku otvorené, Dinamo vedie len najtesnejším rozdielom.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:00
    Petersson našiel svojim pasom Warna, ktorý sa spomedzi kruhov netrafil, k puku sa tak dostávajú hokejisti Dinama Moskva.
     
    42:00
    Tretie tretina sa začala v rýchlom tempe, zakončenie Claya Wilsona Jerjomenko s prehľadom zneškodnil Jerjomenko.
     
    43:17
    Andre Petersson si za hákovanie musel odísť posedieť na trestnú lavicu. Presilová hra Dinama Moskva.
     
    44:00
    Dinamo nahadzuje puky do útočného pásma, táto početná výhoda však hosťom nevychádza príliš podľa predstáv. Gavrilov zatiaľ bez zákroku.
     
    45:17
    Domáci bez nejakých výraznejších ťažkostí prečkali dve minúty v oslabení pri vylúčení Peterssona, ktorý je už späť na ľadovej ploche.
     
    46:00
    Petersson sa po naskočení na ľadovú plochu okamžite zapojil do útočenia, jeho pokus dokázal Jerjomenko bezpečne pokryť.
     
    47:00
    Leopardi sa zabudli v útočnom pásme, čo Dinamo využilo na vytvorenie prečíslenia dvoch proti jednému. Gavrilov si však s ťažkou situáciou dokázal poradiť.
     
    48:00
    Oba tímy sa striedajú v roli útočiaceho tímu, v zostávajúcich minútach tretej tretiny však očakávame tlak domácich Leopardov.
     
    48:30
    Puk Morozovovi vôbec nesadol na čepeľ a puk skončil úplne mimo svätyne Jerjomenka.
     
    50:00
    Zakončenie Maxima Karpova prešlo cez dvoch domácich obrancov až ku Gavrilovovi, ktorý si však dokázal poradiť a predviedol úspešný zákrok.
     
    51:00
    Dnes je to zápas predovšetkým o oboch brankároch. Gavrilov na domácej, i Jerjomenko na hosťujúce strane predvádzajú fantastické zákroky.
     
    51:54
    Dmitrij Višnevskij oslabil svoj tím a ponúka tak hokejistom Sočí obrovskú šancu na vyrovnanie, ktorá bude pre Leopardov možno jedna z absolútne posledných.
     
    53:00
    Domáci stratili puk v útočnom pásme, k rýchlemu brejku našliapol v oslabení Karpov, ktorý si však na Gavrilova neprišiel ani v tomto prípade.
     
    53:54
    Hostia sa dokázali ubrániť, Višnevskij je späť na ľadovej ploche. Do konca zápasu už ostáva len bezmála šesť minúť a čoraz reálnejšie to vyzerá tak, že o všetkom rozhodne jeden gól.
     
    55:00
    Dinamo sa muselo brániť, no nebolo to nič nebezpečné. Soči sa do zakončenia nedostalo.
     
    56:45
    O niekoľko sekúnd neskôr sa už do zakončenia domáci síce dostali, no Schčitovov pokus nepatril do kategórie najnebezpečnejších a Jerjomenko si v pohode poradil.
     
    58:00
    Do konca tretej tretiny ostávajú dve minúty. Posledná šanca pre Soči na vyrovnanie, Gabrilov pravdepodobne už čoskoro opustí ľad a pustí do hry šiesteho korčuliara.
     
    58:15
    V tomto momente však odvolanie Gavrilova určite nepripadá do úvahy, pretože hokejisti Dinama držia puk v útočnom pásme, kde zbierajú cenné sekundičky.
     
    58:45
    Denis Kokarev mal na hokejke definitívne rozuzlenie dnešného zápasu, ocitol sa totiž zoči-voči Gavrilovovi, ktorý však opäť preukázal svoju perfektnú fazónu a udržal ešte aké-také nádeje svojho tímu!
     
    59:49
    Domáci tréner si vzal oddychový čas. Do konca tretej časti však ostáva už len jedenásť sekúnd, čo je veľmi málo, no gól sa za ne, samozrejme, streliť dá.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    O osude dnešného duelu rozhodol jediný gól, ktorý ešte v prvej tretine strelil Babenko počas presilovej hry. Jerjomenko i Gavrilov následne nad svojimi bránami zatiahli rolety, a tak sa dnešný duel skončil futbalovým výsledkom.

    Ďakujem vám za pozornosť, prajem pekný zvyšok dnešného večera. (19:08:58)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 15. Jurij Babenko (Alexej Tereščenko, Nikolaj Žerdev)


    HK Soči: Gavrilov (Pöpperle) – Koledov, Sedunov, Petrov, Wilson, Jarvinen, Schčitov, Pautov – Krutov, Demkov, Warn, Ignatuškin, Krikunov, Achmetov, Petersson, Emmerton, Morozov, Schčerbina, Saprjikin, Levedev, Ševčenko.
    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Scharjičenkov) – Novák, Budkin, Jalasvaara, Solovjov, Korjagin, Višnevskij, Korjagin, Mironov – Karpov, Babenko, Žerdev, Daugavinš, Karsums, Kokarev, Pestunov, Pestuško, Gorovikov, Tereščenko, Brjukvin, Moslajov, Sojin.

    Rozhodca: Bodnar, Safjulov – Palej, Otmachov