Lazio – Udinese 0:1 (kon.)
koniec
Lazio Rím
0:1 (0:1)
Udinese Calcio
Štvrtok 25.09.2014, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Na Stadio Olimpico už zaznel posledný hvizd hlavného rozhodcu Gianlucu Rochiho. Ten ním spečatil vydretý triumf Udinese Calcio, ktoré sa v druhom dejstve takmer výlučne iba bránilo. Keďže ale domáca hra neviedla nikam a narozdiel od svojho súpera gól nedali, je táto výhra podľa najstarších futbalových pravidiel zaslúžená. Okrem jedného gólu a niekoľkých emotívnych okamžikoch sme videli i plno kontroverzií, ktoré obohatili tento zápas. Ten napokon končí víťazstvom Udinese Calcio, ktoré sa už v úplnej tabuľke posúva za suverénny Juventus a AS Rím.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim a zároveň vám želám príjemné prežitie posledného pracovného dňa v tomto týždni. Dobrú noc. (22:48:59)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Antonio Candreva dokázal nájsť hlavu Konka, ktorý sa presadil cez brániacu dvojicu stopérov, no loptu poslal len vysoko nad bránku hostí.
     
    90+2
    Keita ho ale po ošetrení ohroziť nedokázal, keď proti jeho strele odvážne vystúpil Agyemang-Badu. Lazio môže rozohrávať ešte jeden rohový kop.
     
    90+1
    V úvode trojminútového nadstavenia sledujeme Karnezisove ošetrovanie, ktorý sa na nohy nehodlá tak skoro zodvihnúť.
     
    90
    Na jeho začiatku domáci rozohrávali rohový kop z ľavej strany, ktorý ale pristál iba u gólmana Karnezisa, ktorý sa následne zvalil na zem.
     
    89
    Badu samozrejme diskutoval s Rocchim, upokojoval ho i mladý Keita. Sekundičky medzitým ubiehajú. Za chvíľku sa prehupneme do nadstaveného času.
     
    88
    Kurióznu žltú kartu teraz dostáva bosenský hráč Senad Lulič, ktorý od zlosti rozohral outové vhadzovanie prudkým hodom do Badua, ktorý bežal od neho. Lazio sa aj takouto hlúpsťou a následnými diskusiami a strkanicami pripravuje o možnosť pritlačiť súpera.
     
    87
    Zúfalý bol i Antonio Candreva, ktorý na pravej strane obišiel Pirisa, no skraja šestnástky odcentroval len ku gréckemu mágovi.
     
    86
    Lazio nie a nie nájsť kľúč k svätyni gólmana Karnezisa. Domáci sú z výkonu defenzívy Udinese Calcio doslova zúfalí.
     
    85
    Keita Baldé pokračuje vo one man show. Z ľavej strany našiel centrom Dordeviča, ktorý udrel loptu hlavou vysoko nad.
     
    84
    Znepríjemniť hosťom ich chcel všadeprítomný Keita, ktorý ale Kloseho v tomto prípade nájsť nedokázal. Lopta preletela šestnástkou.
     
    83
    Udinese už absolútne zatiahnuté pred svoju šestnástku. Bráni dokonca i Antonio Di Natale. Do konca ešte desať minút.
     
    82
    Keita Baldé zatiaľ samotný zamestnáva defenzívu Udinese, ktorá si s ním nevie rady. Aspoňže gólman Karnezis ich drží nad vodou.
     
    81
    Posledné striedanie prevádzajú i hostia, keď trávnik opustí odovzdaný náhradník Bruno Fernandes, ktorý nastupoval po polhodine hry namiesto Muriela. Portugalľana nahrádza Belmonte.
     
    80
    Mladík Keita Baldé sa mohol postarať o vyrovnanie, no Karnezis dokázal jeho prudkú ranu vytlačiť na rohov kop.Z toho však znovu nezapršalo.
     
    79
    Domáci by si za svoju neprestajnú snahu vyrovnať ten bod asi zaslúžili. Udinese síce neohromuje, ale bráni výborne.
     
    78
    Nepresadil sa ani Dordevič, ktorý z otočky napálil loptu iba do stopéra Udinese, aby následný rohový kop poslal hlavou mimo Cana.
     
    77
    Lazio tak začína hrať vabank. Nič iné mu ani nezostáva, veď v doterajšom priebehu si domáci nevytvorili z hry takmer nič.

    Erik Farkaš

    Góly: 26. Théréau(Wildmer)

    Karty:   15. Novaretti (LAZ), 45+4. Candreva (LAZ), 88. Lulič (LAZ) – 45+1. P.Kone (UDI)


    Lazio Rím: Marchetti – Konko, Cana, Novaretti, Braafheid – M. Parolo, C. Ledesma (C), Onazi – Candreva, Klose, F. Anderson
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Ciani, B. Keita, Mauri, Cavanda, Dordevič, Tounkara, Murgia, Pereirinha, Lulič
    Manažér: Stefano Pioli (ITA)

    Udinese Calcio: Karnezis – Wildmer, Heurtaux, Danilo (C), Piris – Guilherme, Agyemang-Badu, Allan – Muriel, P. Kone – Théréau
    Náhradníci: Brkič, Meret – Jádson, Belmonte, Coda, Evangelista, A. Zapata, Di Natale, B. Fernandes, Pasquale, Bubnjič, Hallberg
    Manažér: Andrea Stramaccioni (ITA)

    Rozhodca: Gianluca Rocchi – G. Vuoto, D. Iori – F. Posado