Třinec – Tappara 1:2 (kon.) | Pardubice – Bolzano 1:3 (kon.) | SaiPa – Zug 3:0 (kon.)
Jyväskylä – HV71 4:3 (2:0 po s.n.) | Villach – Ženeva 0:5 (kon.) | Eisbären – Fribourg 0:2 (kon.)
Mannheim – Sparta Praha 3:2 (po pr.) | Ingolstadt – Vítkovice 4:5 (2:3 po s.n.) | Zürich – Vienna 2:1 (po pr.)
Bern – Stavanger 0:2 (kon.) | Kloten – Salzburg 0:2 (kon.) | Färjestad – Vålerenga 4:1 (kon.)
Luleå – Rauma 3:1 (kon.) | Nottingham – Hamburg 3:1 (kon.) | Djurgården – Zlín 8:0 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Tappara Tampere
cz Utorok 23.09.2014, 17:30 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
    Olli PALOLA - 1:2
     
    56:39
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tappara bleskurychle využívá přesilovou hru a tři minuty před koncem strhává vedení na svou stranu! Jormakka mezi kruhy ještě nestřílel, ale předal puk OLLIMU PALOLOVI, jenž šťastnou ranou z první pokořil Hrubce – 1:2! Asistence: Pekka Jormakka, Jan-Mikael Järvinen.
     
    56:19
    Erkinjunnti se proháčkoval až před Hrubce a už se chystal zakončovat. Na poslední chvilku byl však seknut Zbyňkem Irglem (TRI) a ten si odsedí dvě minuty.
     
    52:46
    Další zajímavá příležitost pro Třinec zůstala nevyužita! Irgl nahodil od mantinelu před branku, ale Adamský nedokázal doklepnout do branky!
     
    48:53
    Je tady další komplikace pro Oceláře. Po vyloučení Tomáše Linharta (TRI) se budou dvě minuty bránit v oslabení. Linhart zahákoval Jormakku.
    David KOLOMATIS - 1:1
     
    47:20
    Tappara právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Tappara dokázala využít nedorazů v třinecké obraně a vrací se do zápasu! Da Costa přihrál z mezikruží DAVIDU KOLOMATISOVI, "top scorer" hostí si zpracoval kotouč a nekompromisně jej poslal do horního rohu branky – 1:1! Asistence: Teddy Da Costa.
     
    45:55
    Kolomatisovu přízemní střelu od modré čáry zablokovali obránci, ale puk se dostal k nehlídanému Lainemu! Hrubec jeho střelu z ostrého úhlu vyrazil a pokryl prostor své brány!
     
    41:44
    Ale po třech sekundách končí také přesilovka Tappary. Ihned po buly totiž fauloval Jan-Mikael Järvinen (TAP) a je potrestán dvěma minutami za podražení. Hraje se ve čtyřech.
     
    41:41
    Sotva však Oceláři využili přesilovou hru, musí do čtyř a bránit se. Vyloučen je totiž Jiří Polanský (TRI), jenž si v souboji s Jormakkou pomohl hákováním.
    Martin ADAMSKÝ - 1:0
     
    41:29
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přece jenom jsme se dočkali první branky! A mají ji na svědomí Oceláři! Trončinský se protáhl po pravém křídle kolem mantinelu, přihrál na osu kluziště MARTINU ADAMSKÉMU, jenž si puk připravil ke střele a propálil Hrachovinu – 1:0! Asistence: Marek Trončinský.
     
    40:00
    Tappara však o početní výhodu rychle přichází. Kristian Kuusela (TAP) musí za katr na dvě minuty za nedovolené bránění. Druhou třetinu tak začnou týmy ve čtyřech.
     
    39:14
    Tomáš Linhart (TRI) je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění. Šanci tedy dostávají rovněž hosté. Jormakkovu ránu Hrubec vyrazil.
     
    36:40
    Po delší odmlce uvidíme přesilovou hru. Teddy Da Costa (TAP) je vyloučen na dvě minuty za podražení. Předchozí přesilovky se Třinci moc nedařily.
     
    32:10
    Další obrovská příležitost pro Třinec! Rozjetý Galvas byl uprostřed útočné třetiny úplně sám, ale chtěl ještě zbytečně přihrát Žejdlovi! Nahrávku zablokovali hosté a je tady komerční pauza.
     
    30:32
    Kindl počal po vhazování manévrovat s pukem, až vymyslel doslova skvostný pas na Noska! Třinecký obránce netrefil odkrytou branku! To byla dosud největší šance zápasu.
     
    26:50
    Dvě velké příležitosti na straně Tappary! Nejprve střílel těsně vedle Järvinen, pak Třinec zahrál pouze na zakázané uvolnění a bezprostředně po buly vyrážel Hrubec střelu Jormakky!
     
    20:42
    Prvním vyloučeným na straně Ocelářů je Milan Doudera (TRI), pykat bude dvě minuty za podražení. Je tady přesilová hra pro Tapparu.
     
    18:20
    Tappara musí znovu do čtyř a tentokrát je vyloučeným hráčem Markus Kankaanperä (TAP), opět jsou to dvě minuty za vysokou hůl.
     
    11:50
    Třinečtí tak dlouho obléhali branku, až se ke střele dostal Klesla. Jeho prudký pokus vyrazil Hrachovina jen před sebe, Žejdlova dorážka neúspěšná!
     
    11:08
    Máme tady první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici musí hokejista hostí Patrik Laine (TAP) na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    10:20
    Obrovskou šanci měli Oceláři! Orsava vybojoval puk v nepřehledné situaci před Hrachovinou, přihrál Ciencialovi, jenž ovšem střílel jen do betonu brankáře Tampere!
     
    06:13
    Potom ovšem Třinečtí špatně vystřídali a Tappara jela do přečíslení tří na jednoho obránce! Rauhala řešil celou situaci sám a Hrubec jeho nebezpečné zakončení nadvakrát pokryl! Následuje komerční přestávka.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 42. Adamský (Trončinský) – 48. Kolomatis (Da Costa), 57. Palola (Jormakka, Järvinen)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Klesla (C), M. Doudera, Linhart, Nosek, Galvas, Trončinský, L. Doudera – Dravecký, Žejdl, Kreps – Adamský, Polanský (A), Irgl – Orsava, Matuš, Cienciala – Kindl, Růžička, Chmielewski. Trenér: Jiří Kalous.
    Tappara Tampere: Hrachovina (Peltonen) – Kolomatis, Peltola (C), Kuusela, Saravo, Elorinne, Kankaanperä (A), Rouhiainen – Laine, Malinen, Erkinjunnti – Palola, Järvinen (A), Jormakka – Karjlainen, Da Costa, Kaksonen – Rauhala, Tuominen, Kallela. Trenér: Jussi Tapola.

    Rozhodca: Marian Rohatsch (GER), Vladimír Pešina (CZE) – Marek Hlavatý (CZE), Rudolf Tošenovjan (CZE)

    Diváci: 3807