koniec zavodu
Veľká cena Singapúru

Víťaz : L. Hamilton

Nedeľa 21.09.2014, 14:00 • Marina Bay • Formula 1
     
    Bojujeme však ešte o bodované priečky a Valtteri Bottas dostal v poslednom kole defekt, kvôli čomu klesne mimo bodovaných priečok!!!
     
    Koniec závodu.
     
    59
    Neuveriteľný Vergne sa dokázal v jednom kole dostať cez Räikkönena i Bottasa a vyšvihol sa na šiestu priečku! K času si ale musí prirátať 5 sekúnd za penalizáciu.
     
    59
    Tak predsa len, preteky sa nám skončia časovým limitom! Do konca pretekov tak ostávajú dve minúty!
     
    55
    V mieste, kde Button odstavil svoj monopost, vejú žlté vlajky. Na siedmu priečku sa posunul Räikkönen, ktorý už dotiera na šiesteho Bottasa.
     
    54
    Jenson Button jazdil na siedmom mieste, po technickom probléme však odstavil formulu vo výjazdovej zóne a odstupuje z pretekov!
     
    54
    Hamilton späť na čele! Tak trvalo to iba jedno kolo – na rovinke s prehľadom na čerstvých pneumatikách prešiel okolo Vettela a znovu sa tak dostáva do čela!
     
    53
    Lewis Hamilton sa vracia na druhom mieste! Sebastian Vettel vedie s takmer dvojsekundovým náskokom! Tesne za Hamiltonom navyše Ricciardo, ktorý sa snaží využiť tieto chvíle a predstihnúť doterajšieho lídra pretekov!
     
    41
    V pretekoch končí aj druhý Sauber – pre technické problémy odparkoval svoje autov v garáži Adrian Sutil.
     
    38
    Preteky boli reštartované! Hamilton zvládol svoju úlohu na prvom mieste poradia s veľkým prehľadom a okamžite získal náskok pred druhým Vettelom!
     
    31
    Problém Sergia Péreza! V zákrute sa snažil obehnúť Adriana Sutila, ten mu ale nenechal príliš veľa priestoru, Pérez si v súboji poškodil predné krídlo a to sa mu doslova rozsypalo na niekoľko častí, na trati safety car!
     
    26
    Vettel sa na trať vracia až za Alonsom! Ten s pomerne veľkou rezervou predstihol na cieľovej rovinke Vettela a dostáva sa tak pred neho na virtuálnu druhú priečku!
     
    19
    Do boxov zašiel Esteban Gutiérrez, ktorý sa však už odtiaľ na trať nevráti...svoju formulu odparkoval v garáži a po vystúpení z auta bol evidentne veľmi nahnevaný. Príčinou je technická porucha.
     
    15
    Nico Rosberg definitívne končí, Nico Rosberg odstavuje svoju formulu v boxovej uličke pre problémy s volantom!
     
    14
    Nico Rosberg v boxoch, mechanici mu okrem pneumatík menia aj volant! Sledujeme dramatické okamihy, Rosberg však dlho nemohol zaradiť jednotku a odlepiť sa z boxov, bude to koniec pretekov pre aktuálneho lídra poradia svetového šampionátu!
     
    12
    Rosberga na chvoste poradia obiehajú hneď viacerí jazdci – dostali sa cez neho Hülkenberg i Kvjat! Nico tak stále za Ericssonom na 18.mieste a evidentne sa na trati trápi...
     
    8
    Zmena v TOP10! Jean-Éric Vergne sa na cieľovej rovinke na top speede prešmykol okolo tímového kolegu Kvjata a dostáva sa na 10.miesto!
     
    2
    Nico Rosberg napokon do pretekov odštartoval s náhradným volantom a môže začať svoju stíhaciu jazdu z 21.miesta!
     
    1
    Alonso si však skrátil prvú šikanu a prešiel ju krížom, v záujme vyhnutia sa penalizácii pustil pred seba Vettela a zaraďuje sa tak na tretiu priečku!
     
    Závod práve odštartoval.
     
    Uf, tak toto je zaujímavý začiatok pretekov. Kamui Kobajaši odstavil auto počas zahrievacieho kola a predčasne končí v dnešných pretekoch!
     
    Dráma už pred štartom : Nico Rosberg sa nedokázal odlepiť zo štartového roštu a nemohol odštartovať do zahrievacieho kola! Neskutočné, nádeje Rosberga sa možno rozplývajú už pred štartom samotných pretekov!