koniec zavodu
Veľká cena Singapúru

Víťaz : L. Hamilton

Nedeľa 21.09.2014, 14:00 • Marina Bay • Formula 1
     
    S konštatovaním, že Lewis Hamilton vyhral VC Singapuru a dostal sa do priebežného vedenia MS F1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok nedele! (18:32:54)
     
    Konečné poradie :

    1. Hamilton
    2. Vettel
    3. Ricciardo
    4. Alonso
    5. Massa
    6. Vergne
    7. Pérez
    8. Räikkönen
    9. Hülkenberg
    10. Magnussen
    11. Bottas
    12. Maldonado
    13. Grosjean
    14. Kvjat
    15. Ericsson
    16. Bianchi
    17. Chilton
     
    Lewis Hamilton získava do poradia jednotlivcov 25 bodov a stáva sa novým lídrom priebežného poradia s trojbodovým náskokom pred Nicom Rosbergom! Hamilton zvládol aj záver pretekov, kedy musel prvé miesto udržať v priamom súboji s Vettelom. Videli sme zaujímavé a dlhé preteky, ktoré zamotal výjazd safety caru po nehode Péreza. Nakoniec sú šťastní v Mercedese i Red Bulle, keďže Vettel i Ricciardo sa umiestnili na pódiových priečkach. Smutný bude Nico Rosberg – tomu sa pokazili preteky ešte pred štartom a v 15.kole odstúpil.
     
    Tak napokon sa na 6.mieste umiestnil Vergne, za ním je Pérez, potom Räikkönen a Hülkenberg. Poradie na týchto priečkach sa v posledných kolách naozaj zaujímavo a dramaticky menilo.
     
    LEWIS HAMILTON sa stáva víťazom VC Singapuru!
     
    Bojujeme však ešte o bodované priečky a Valtteri Bottas dostal v poslednom kole defekt, kvôli čomu klesne mimo bodovaných priečok!!!
     
    Koniec závodu.
     
    60
    Pérez útočí na ôsmeho Räikkönena, toho už trápia zničené pneumatiky, zatiaľ sa však pred Mexičanom dokázal udržať.
     
    60
    Pérez využíva nové pneumatiky a obieha tímového kolegu Hülkenberga, dostáva sa už na deviate miesto! Sme v poslednom kole pretekov!
     
    59
    Neuveriteľný Vergne sa dokázal v jednom kole dostať cez Räikkönena i Bottasa a vyšvihol sa na šiestu priečku! K času si ale musí prirátať 5 sekúnd za penalizáciu.
     
    59
    Tak predsa len, preteky sa nám skončia časovým limitom! Do konca pretekov tak ostávajú dve minúty!
     
    59
    Ricciardo sa snaží získavať desatinky sekundy a dostať sa tak k ataku Vettela, zatiaľ to na to ale veľmi nevyzerá.
     
    59
    Síce už ubehol dvojhodinový limit, jazdci však už dojazdia všetkých 61 kôl. Vettel si urputne drží druhú priečku, stále sú však za ním v tesnom závese Ricciardo i Alonso.
     
    58
    Za druhým Vettelom je to stále veľmi tesné, všetci piloti sa ale trápia so slabou priľnavosťou pneumatík. Zatiaľ to teda na zmeny v poradí nevyzerá.
     
    57
    Vergne jazdiaci na deviatom mieste inkasuje 5-sekundový trest Stop and Go za nebezpečný manéver v súboji s Maldonadom.
     
    57
    Ricciardo sa už veľmi tesne priblížil k druhému Vettelovi! Austrálčan už otvoril zadné krídlo za pomoci systému DRS, bude sa snažiť vybojovať pódium v súboji s tímovým kolegom! Pozor však na Alonsa, ten bude útočiť zo štvrtého miesta.
     
    57
    Poradie 5 kôl pred koncom : Hamilton, Vettel, Ricciardo, Alonso, Massa.
     
    56
    Bottas vytvoril vláčik na šiestom mieste – nasledujú ho Räikkönen, Hülkenberg i Vergne. Na týchto priečkach sa ešte bude bojovať o dôležité body.
     
    56
    V Lotuse sa už možno radovali z bodovanej priečky, tú však teraz stratili, keď sa cez Maldonada dokázal v peknom súboji dostať Magnussen, ktorý tak pre McLaren pripíše aspoň jeden bod.
     
    56
    Bude to ešte boj o druhú priečku – Ricciardo sa doťahuje na Vettela a stráca už len 1,2 sekundy! Ricciardovi ide aj o dôležité body do hodnotenia MS, preto bude urputne bojovať o druhú priečku..blízko je aj štvrtý Alonso na Ferrari.