Novosibirsk – Ufa 3:1 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Riga 5:2 (kon.) | Togliatti – Helsinki 1:2 (kon.)
Nižnekamsk – Petrohrad 1:5 (kon.) | Soči – Metallurg Magnitogorsk 1:2 (kon.) | D. Moskva – Jekaterinburg 4:2 (kon.)
Viťaz – Kazaň 2:3 (po pr.)
koniec
Dynamo Moskva
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Avtomobilist Jekaterinburg
Piatok 19.09.2014, 17:30 • Malá športová aréna Lužniki, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
    Malá športová aréna Lužniki
     
    Dinamo Moskvadvojnásobný víťaz Gagarinovho pohára. Klub Dinamo Moskva vznikol v roku 1946. V histórii ruských najvyšších súťaží klub zaknihoval 9 majstrovských titulov, 19 krát obsadil druhé miesto a 6 krát sa mu ušla „bronzová“ medaila. 7 krát vyhrali hráči Dinama ruský hokejový pohár. Na medzinárodnej scéne v roku 2006 vyhrali Pohár európskych majstrov, v rokoch 1983 a 2008 Spenglerov pohár. Klub účinkuje v KHL od jej vzniku, hneď v prvom ročníku to dotiahli hráči v play-off až do semifinále, napokon boli nad ich sily hráči AK Bars Kazaň a skončili tak na 4. mieste. V ďalšom ročníku vypadli Moskovčania vo štvrťfinále play-off, najskôr s mestským rivalom Spartakom Moskva a o rok neskôr s menovcom – Dinamom Riga. Vo štvrtom ročníku súťaže dosiahli hráči stanovený cieľ a po finálovej sérii s Avangard Omsk 4:3 na zápasy sa stali víťazmi KHL. Svoje prvenstvo potvrdili aj v ďalšej sezóne obhajobou pohára, ich finálový súper bol Traktor Čeljabinsk, séria skončila 4:2 na zápasy a tak sa mohol Dominik Graňák opätovne radovať zo zisku Gagarinovho pohára. V uplynulej sezóne Dinamo vypadlo v úvode play-off, keď chlapci nestačili na Lokomotiv Jaroslavľ a prehrali v sérii na zápasy 3:4, čo znamenalo konečné 9. miesto.

    Modro-biely dres klubu obliekajú predovšetkým hráči z Ruskej federácie, doplnení dvomi hráčmi z Lotyšska, po jednom z Fínska, Kanady a Českej republikyFilip Novák. Domovský stánok Malá športová aréna Lužniki pojme 8.512 divákov. Hlavným trénerom mužstva je Harijs Vitolins z Lotyšska.

    Jekaterinburg je s počtom obyvateľov 1.300.000 štvrtým najväčším mestom Ruskej federácie. Je hraničným mestom medzi Európou a Áziou, pričom polovica rozlohy mesta patrí Európe adruhá Ázii. História mesta siaha do roku 1680. V roku 1723 tu boli založené železiarne, a oblasť zakladatelia pomenovali po žene cára Petra Veľkého – Kataríny I. Mesto nieslo tento názov do roku 1924. V rokoch 1924 až 1991 nieslo názov Sverdlovsk. V júni 1918 obsadili mesto československé légie a na Michajlovskom cintoríne je postavený pamätník československým obetiam. Jekaterinburg je nielen administratívnym centrom Sverdlovskej oblasti a Uralského okruhu, ale predovšetkým mestom Univerzít a výskumných vojenský objektov. Predstavitelia zoskupenia BRICS sa na svojom prvom zakladajúcom oficiálnom summite stretli v júni 2009 práve v Jekaterinburgu.

    Avtomobilist Jekaterinburg, hokejový klub vznikol v roku 2006. Avtomobilist je účastníkom KHL od roku 2009, no v lige hráva len „druhé husle“ . V úvodnom ročníku sa síce borci prebojovali do play-off, no v prvom kole vypadli s hráčmi z Ufy a po sérii 1:3 na zápasy obsadili celkove 16. miesto. V ďalších troch ročníkoch skončil klub na 20. , 22. a 26. mieste. V uplynulej sezóne sa tím prebojoval do záverečnej fázy, no hneď v prvom kole play-off boli nad jeho sily hráči Barys Astana, Avtomobilist prehral všetky štyri zápasy a v súťaži skončil. Záverečné účtovanie vynieslo klub na 15. miesto, o stupienok vyššie ako v úvodnej sezóne.

    Červeno-čierny dres klubu obliekajú hráči z Ruskej federácie, káder je doplnený dvomi hráčmi z Českej republiky – Jakubovia Petružálek a Kovář, po jednom hráčovi majú zastúpenie Švédsko, Fínsko, Kanada a Bielorusko. Súčasným hlavným trénerom je domáci Anatolij Anatolievič Jemelin.

    V aktuálnom začiatku siedmeho ročníka KHL odohrali domáci hráči päť zápasov, z toho dva víťazné a tri naopak, ten ostatný po samostatných nájazdoch. V premiére siedmeho ročníka KHL podľahli obhajcovi trofeje na jeho ľade po výsledku 1:6. Nasledovala domáca prehra s mestským rivalom CSKA 1:4. Potom sa Dinamo naladilo na víťazný tón a po výhre 3:2 v Čerepovci rovnakým výsledkom zdolalo doma Kazaň. V stredu videla Aréna Lužniki pekný zápas, v ktorom napokon Magnitogorsk zvíťazil po nájazdoch. Avtomobilist Jekaterinburg odohral už celkom šesť zápasov, z toho tri zápasy pred domácim publikom. Zvíťazil len v tom úvodnom, keď zdolal Medveščak Záhreb. Nasledoval prehra s HC Slovan a Atlantom Mytišči po samostatných nájazdoch. Na ihriskách súperov ťahal Avtomobilist za kratší koniec a postupne pustil perie v Podolsku, Soči a Jaroslavli.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu tohto duelu, v piatok podvečer Vám z Malej športovej arény Lužniki prinesieme krátkymi písanými vstupmi aktuálne dianie na ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    Dinamo Moskva:

    Lazušin (Jeriomenko) – Jalasvaara, Solovjov, Novák (A), Višnevskij, Korjagin, Mironov, Derľuk – Daugavins, Gorovikov (A), Pestuško – Karsums, Cvetkov, Karpov – Žerdev, A. Tereščenko, Volkov – Kokarev, Dugin, Babenko (C) – Brjukvin

    Avtomobilist Jekaterinburg:

    Kovář (Lobanov) – Viklund, Lepistö (A), Megalinskij, Metliuk, Antonov, Triamkin, Jegin, Žuravľov – Petružálek, Brule, Lazarev – Bumagin, Krysanov, Golyšev – Lapenkov, Jemelejev (A), Simakov – Jefimov, Lewandowski (C), Komarov

    Rozhodca:

    Ravodin, Cyplakov – Goliak, Deďulia.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:54
    Petružálek ideálne prihral pred bránkovisko na hokejku Brulemu, ktorý ihneď vystrelil, Lazušin bol na mieste a puk vyrazil späť do hry.
     
    01:27
    Cvetkov za nedovolené bránenie odchádza von na dve minúty.
     
    01:43
    Lepistö poslal pekný puk na Petružálka, ktorý vystrelil takmer od modrej, Lazušin opäť puk vyrazil.
     
    02:39
    Jekaterinburg dal gól!
    ANATOLIJ GOLYŠEV otvára účet dnešného stretnutia, keď puk po prihrávke Krysanova poslal za chrbát Lazušina. Asistencia: Anton Krysanov.
     
    03:35
    Žuravľov hákoval a pôjde si sadnúť na trestnú lavicu, presilovú hru si zahrá domáce Dinamo.
     
    03:49
    Lazarev sa takmer dostal do brejku, no skôr ako stihol s pukom čo to urobiť, odstavil ho čisto Karsums a Dinamo pôjde vpred.
     
    04:14
    Dinamo sa nevie dostať s pukom do pásma a vyvinúť tlak pred bránkou Kovářa.
     
    05:35
    Hostia hrajú v plnom počte, Dinamo túto presilovku hralo veľmi zle.
     
    05:51
    Pestuško sa dostal do zakončenia spoza kruhov, jeho puk len vyprášil Kovářovi betóny, pri puku hostia.
     
    06:41
    Lapenkov prenechal puk na modrej Jemelejevovi, ktorý vystrelil, no minul bránku Lazušina.
     
    07:23
    Aktívny Petružálek opäť preveril pozornosť Lazušina, z ťažkého uhla ho však neprekvapil, Lazušin dobre čítal hru a puk vyrazil späť do hry, pri puku domáci.
     
    08:14
    Dinamo chybovalo pri prechode do útočného pásma, arbitri pískajú zakázané uvoľnenie, vrátime sa s pukom pred Lazušina.
     
    09:35
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Pekná akcia domácich prihrávkami na jeden dotyk končí pukom v bránke Kovářa. Gorovikov posunul puk na Pestuška, ten si za kruhom všimol voľného JANNEHO JALASVAARU, ktorý príklepom poslal puk do horného rohu Kovářovej klietky. Asistencie: Maxim Pestuško a Konstantin Gorovikov.
     
    10:36
    Viklund takmer od modrej preveril koncentrovanosť Lazušina, Alexander bol v strehu a puk bezpečne ukryl do svojej lapačky.
     
    10:44
    Avtomobilist vyvinul tlak v pásme domácich, točí to pred Lazušinom, Dinamo umne bráni.
     
    11:09
    Žuravľov vystrelil od modrej, Komarov dobre clonil vo výhľade Lazušinovi, gólman domácich bol pozorný a puk z hokejky Žuravľova ukryl medzi svoje betóny.
     
    12:12
    Pestuško vybojoval za bránkou hostí puk, poslal ho pred bránkovisko, no nikoho zo svojich nenašiel.
     
    12:31
    Karsums sa zbavil obrancu súpera, od pravého kruhu poslal puk na bránku hostí, Kovář v pokľaku puk kryje vo svojom náručí.
     
    13:39
    Metliuk sekal a za odmenu si pôjde sadnúť na trestnú lavicu na dve minúty, ak mu domáci hráči pobyt neskrátia.
     
    13:51
    Dinamo vyhralo buly a usadilo sa v pásme hostí, podarí sa mu vypracovať si úspešnú streleckú pozíciu?
     
    14:32
    Domáci tlačia hostí v pásme, hostia sa však výborne pozične bránia a strelu na bránku Kovářa sme teraz nezaznamenali.
     
    15:39
    Hostia v plnom počte, domáci v pásme dobre kombinovali, no vyloženú streleckú príležitosť si nevypracovali.
     
    17:07
    Jegin za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejku dostal trest dve + dve minúty, presilovú hru bude hrať Dinamo.
     
    17:36
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Dinamo prvú dvojku z trestu Jegina vygumovalo, hostia najskôr vyhodili puk von z pásma, no peknej akcii domácich sa mohli len prizerať, puk po tvrdej strele MAXIMA SOLOVJOVA končí v bránke Kovářa. Asistencie: Janne Jalasvaara a Maxim Pestuško.
     
    18:41
    Avtomobilist sa urputne bráni tlaku Dinama, ktoré po góle ešte pridalo na aktivite a tlačí hostí v pásme.
     
    19:13
    Lewandoswski je ďalším hráčom, ktorý dostal trest, za hákovanie, na chvíľku tak budú hrať domáci presilovú hru piatich proti trom.
     
    19:36
    Avtomobilist so štyrmi hráčmi, Dinamo pokračuje v presilovej hre s výhodou jedného muža.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Skončila nám prvá tretina duelu, hostia sa pomerne rýchlo ujali vedenia v zápase, no potom prišli chvíle domácich, keď najskôr vyrovnali stav stretnutia, aby v závere tretiny využili presilovú hru a rozjasali domácich fans. V druhej tretine bude Dinamo pokračovať v presilovej hre, hostia sa budú musieť ešte brániť. Pomer striel po prvej tretine 6:8.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 18:24.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:06
    Domáci tím pokračuje od úvodu druhej časti hry svojou presilovkou, hostia sa bránia.
     
    21:00
    Domáci tím opäť nevie zakmnúť hráčov hostí v pásme, Avtomobilist svoje oslabenie už ubráni.
     
    21:13
    Hostia v plnom počte a budeme pokračovať v hre s plným počtom hráčov na oboch stranách.
     
    22:19
    Jekaterinburg dal gól!
    Triamkin vystrelil od modrej, Lazušin puk vyrazil na stranu, Lazarev ho posunul na stred a GILBERT BRULE rozvlnil domácu sieť. Asistencie: Anton Lazarev a Nikita Triamkin.
     
    23:37
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Dlho sa Avtomobilist z gólu netešil, Dinamo založilo útok, KASPARS DAUGAVINS sa najlepšie zorientoval v skrumáži pred bránkou a puk poslal do odkrytej časti bránky.
     
    24:12
    Žerdev nakorčuľoval s pukom do pásma, poslal ho medzi kruhy, no nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    25:09
    Jemelejev nebezpečne pohrozil v pásme domácim, vystrelil puk na bránku Lazušina, no minul ju.
     
    25:19
    Lapenkov sa dostal k zakončeniu, keď od kruhu vystrelil spoza obrancu, Lazušin so šťastím puk vyrazil.
     
    25:39
    Domáci nevyhodili puk von z pásma, na modrej ho zachytil Bumagin, tvrdo vystrelil, Lazušin s prehľadom jeho puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    26:11
    Puk z buly išiel rovno na modrú na hokejku Žuravľova, ktorý sa oprel do puku, tvrdo vystrelil, Lazušin dobre čítal hru a opäť puk chytil.
     
    26:28
    Jefimov vystrelil puk na bránku domácich, tentokrát Lazušin zasahovať nemusel, defenzíva Dinama puk zblokovala do rohu klziska.
     
    27:34
    Korjagin na druhej strane pohrozil v pásme hostí, aj defenzíva hostí teraz na výbornú, puk skončil pri mantineli, Kovář zasahovať nemusel.
     
    28:21
    Žerdev nakorčuľoval s pukom do pásma po pravej strane, z ťažkého uhla vystrelil a narobil Kovářovi vrásky na čele, gólman hostí ale radosť domácim pokazil a puk chytil.
     
    29:08
    Gorovikov si chystal puk na strelu, defenzíva hostí mu však poslať puk na bránku nedovolila a od puku ho odstavila, hostia pôjdu vpred.
     
    30:31
    Brule nakorčuľoval s pukom do pásma, dostal sa k zakončeniu, aj tento puk bol zblokovaný a Lazušin zasahovať nemusel.
     
    30:55
    Triamkin chyboval v pásme, k puku sa dostal Alexej Teresčenko, pohotovo vystrelil, cez hokejku obrancu hostí končí puk na ochrannej sieti, Dinamo má pásmo.
     
    31:23
    Žerdev chcel spoza bránky nachytať Kovářa na hruškách, gólman hostí však dobre čítal hru a zmenu skóre nateraz nepripustil.
     
    32:11
    Kokarev sa v rýchlosti zbavil doch hráčov hostí, rútil sa na Kovářa, no ten ho efektne vychytal.
     
    33:45
    Dinamo vyvinulo v pásme hostí enormný tlak, no nie a nie vsietiť, domáci fans ich ženú vpred.
     
    34:21
    Lepistö krásne vystrelil od modrej, jeho puk opečiatkoval brvno Lazušinovej bránky a skončil na ochrannom skle, už mohlo byť vyrované.
     
    35:11
    Hráme vo vysokom tempe a diváci v aréne Lužniki sa rozhodne majú na čo pozerať.
     
    35:52
    Alexej Teresčenko za faul kolenom vyfasoval dve minúty, presilovú hru si zahrá Jekaterinburg.
     
    35:59
    Komarov efektne vystrelil spoza kruhu, Lazušin cez rameno puk poslal do rohu klziska.
     
    36:21
    Petružálek sa dostal k zakončeniu, Lazušin ležal na ľade, Jakub vystrelil a na prekvapenie všetkých puk v bránke neskončil.
     
    37:30
    Gorovikov odchádza na trestnú za seknutie, presilovú hru piatich proti trom si zahrajú hostia, aj keď len krátko.
     
    37:52
    Domáci so štyrmi hráčmi, hostia vyslali na bránku Dinama niekoľko striel, no ani jedna nesmerovala do priestoru bránky.
     
    38:23
    Avtomobilist naďalej tlačí Dinamo v pásme, podarí sa chlapcom využiť presilovú hru gólom do šatne?
     
    39:30
    Domáci v plnom počte, prežili presilovkový tlak hostí a Lazušin zmenu skóre nepripustil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila nám aj druhá časť hry, v ktorej hostia rýchlym gólom vyrovnali stav zápasu, no dlho sa neradovali, domáci zakrátko vsietili tretí gól a aj keď sme videli niekoľko sľubných šancí na oboch stranách, gól sme už nezaznamenali. O všetkom tak rozhodne tretia tretina, Jekaterinburg môže na ľade v Moskve bodovať.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:13.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:48
    Jekaterinburg začal tretiu tretinu aktívnejšie, predsa len musí doháňať jednogólové vedenie Dinama.
     
    41:17
    Útočné snaženie domácich zastavil na modrej čiarový, ofsajd, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    41:39
    Dve strely v podaní hráčov hostí minuli bránku Lazušina, domáci pôjdu vpred.
     
    41:53
    Žerdev nakorčuľoval s pukom do pásma, spoza kruhu pekne vystrelil, Kovář puk ukryl vo svojom výstroji.
     
    42:43
    Jekaterinburg opäť tlačí domácich v pásme, Dinamo zatiaľ pozične veľmi dobre bráni a drží svoje vedenie.
     
    43:07
    Lazarev spoza obrancu vystrelil, no aj tento puk bol nepresný a končí na ochrannom skle za bránkou Lazušina.
     
    44:11
    Triamkin vystrelil od modrej, Lazušin cez hokejku poslal puk do rohu klziska.
     
    44:38
    Avtomobilist nepúšťa Dinamo z pásma, točí to pred Lazušinom, padne to tam? Dinamo odoláva tlaku hostí.
     
    45:18
    Ďalšiu strelu vyslal aktívny Simakov, jeho puk zblokoval obranca a Lazušin bol teraz bez práce.
     
    45:45
    Volkov na druhej strane chcel prekvapiť Kovářa, gólman hostí pozorný a puk ukryl vo svojej lapačke.
     
    46:31
    Jekaterinburg si v pásme Dinama vytvoril strelnicu, jeden puk za druhým smeruje na Lazušina, chce to presnosť.
     
    46:46
    Jefimov oslabil svoj tím, za podrazenie si sadol na trestnú lavicu, presilová hra pre domácich.
     
    46:55
    Dinamo vyhralo buly v pásme hostí a roztočilo to pred Kovářom, kde je poriadne horúco.
     
    47:29
    Hostia vyhodili puk von zo svojho pásma, Dinamo sa isto iste bude ponáhľať späť.
     
    48:13
    Karpov sa oprel do puku, vypálil príklepom, Kovář jeho puk vyrazil späť do hry cez svoje betóny.
     
    48:21
    Jekaterinburg opäť vyhadzuje puk von zo svojho pásma cez všetky čiary.
     
    48:46
    Hostia v plnom počte, prežili úvodný tlak Dinama a potom puky posielali mimo svoje pásmo.
     
    49:14
    Kokarev nahadzoval puk do pásma, Brjukvina však nenašiel a budú to hostia, ktorí pôjdu do útoku.
     
    50:09
    Jekaterinburg spoza svojej bránky zakladá svoj útok, Dinamo úspešne atakuje jeho rozohrávky, čas plynie.
     
    51:11
    Karsums opäť vystrelil spoza obrancu, puk však poslal vysoko až do ochranného skla.
     
    51:32
    Dinamo dohrávalo akciu v pásme, spoza bránkovej čiary Karsums prihrával na kruh Karpovovi, ten ihneď vystrelil, do dráhy puku si ľahol jeden z hráčov hostí a puk prikryl pod svoje telo.
     
    52:21
    Prečíslenie hostí dva na jeden, povedľa bránkoviska dostal puk na hokejku Jefimov, ktorý spálil šancu na vyrovnanie, obrovská šanca hostí tak zostala nevyužitá.
     
    53:01
    Jekaterinburg dohrával akciu v pásme, od modrej vystrelil Viklund, Lazušin puk dobre videl a pohodlne ho ukryl vo svojej lapačke.
     
    54:21
    Daugavins sa odhodlal k strele z ťažkého uhla, jeho puk po teči skončil na ochrannej sieti.
     
    55:32
    Megalinskij poslal krásnu strelu spoza pravého kruhu na Lazušina, ten stiahol betóny k sebe a puk do siete nepustil.
     
    56:45
    Petružálek oslabuje svoj tím, za podrazenie odchádza na lavicu hanby. Presilovú hru bude hrať Dinamo.
     
    56:58
    Dinamo drží puk na svojich hokejkách a jeho hráči majú dve minúty na využitie svojej presilovej hry.
     
    57:43
    Dinamo sa snaží zakončiť, hráči hostí sa obetavo hádžu do striel domácich.
     
    58:11
    Dinamo celý čas hrá s pukom v pásme hostí, Jekaterinburg bráni svoje oslabenie.
     
    58:45
    Hostia v plnom počte, vymyslia hráči niečo? Do konca už čas počítame na sekundy.
     
    59:31
    Lazušin musel prikryť nahodený puk na bránku, skúsia hostia power-play?
     
    59:31
    Oddychový čas hostí, Avtomobilist mobilizuje svoje sily.
     
    59:40
    Kovář na striedačke, Jekaterinburg hrá power-play.
     
    59:47
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Pestuško zachytil rozohrávku hostí, poslal puk do stredného pásma a pre KASPARSA DAUGAVINSA nebol problém poslať puk do opustenej bránky hostí. Asistencia: Maxim Pestuško.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo nám dnešné hokejové predstavenie, Jekaterinburg už nedokázal nájsť v tretej tretine odpoveď na hru Dinama, aj keď mal rad šancí, no v závere hral v oslabení a v tlaku boli domáci. Avtomobilist skúsil aj hru bez brankára, no inkasoval. Bol však vyrovnaným súperom favoritovi zápasu, no i napriek tomu dnes nebodoval. Pekný večer všetkým priaznivcom KHL želá Vladimír Korduliak. (19:52:01)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 10. Jalasvaara (Pestuško, Gorovikov), 18. Solovjov (Jalasvaara, Pestuško), 24. Daugavins, 60. Daugavins (Pestuško) – 3. Golyšev (Krysanov), 23. Brule (Lazarev, Triamkin)


    Dynamo Moskva: Lazušin (Jeriomenko) – Jalasvaara, Solovjov, Novák (A), Višnevskij, Korjagin, Mironov, Derľuk – Daugavins, Gorovikov (A), Pestuško – Karsums, Cvetkov, Karpov – Žerdev, A. Tereščenko, Volkov – Kokarev, Dugin, Babenko (C) – Brjukvin
    Avtomobilist Jekaterinburg: Kovář (Lobanov) – Viklund, Lepistö (A), Megalinskij, Metliuk, Antonov, Triamkin, Jegin, Žuravľov – Petružálek, Brule, Lazarev – Bumagin, Krysanov, Golyšev – Lapenkov, Jemelejev (A), Simakov – Jefimov, Lewandowski (C), Komarov

    Rozhodca: Ravodin, Cyplakov – Goliak, Deďulia

    Diváci: 4.178