Podbrezová – Dunajská Streda 3:0 (kon.) | Trnava – B. Bystrica 5:2 (kon.) | Košice – Senica 0:0 (kon.)
Ružomberok – Myjava 2:2 (kon.)
koniec
MFK Košice
0:0 (0:0)
FK Senica
Utorok 16.09.2014, 15:30 • Štadión Lokomotívy, Košice • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Zápas sa skončil bezgólovou remízou, body si teda oba tímy rozdelia. S týmto konštatovaním sa s vami lúčime a prajeme vám ešte príjemný zvyšok dňa. (17:22:39)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Lukáš Opiela, prichádza Tomáš Komara.
     
    90+2
    Košičania v samom závere nadstavenej dvojminútovky v stopercentnej šanci, no napokon iba v ofsajde. Veľká smola pre Nováka.
     
    90+1
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Tomáš Majtán, prichádza Jakub Kosorin.
     
    90
    Tak toto bude Košičanov ešte poriadne mrzieť! Sekulič mal stopercentnú šancu, ale loptu v nej napálil iba do stredu bránky, kde stál Šulla.
     
    89
    Košickí hráči rohový kop nerozohrali práve ukážkovo, ale aj napriek tomu ostávajú na útočnej polovici a pokúšajú sa niečo vymyslieť.
     
    88
    Domáci Sekulič to vymyslel skutočne bravúrne! Sám prešiel popri ľavej postrannej čiare až ku bránke hostí, kde ale nedokázal z veľkého uhla zakončiť. Aj napriek tomu získal rohový kop.
     
    87
    Na trávniku ostal na moment ležať Anselmo Gava. Vyzeralo to na kŕče v nohách, no napokon veľký bojovník pokračuje v hre.
     
    86
    Košickí futbalisti museli v ostatných minútach čeliť tlaku súpera, no všetko zvládli a podarilo sa im neinkasovať. Hostí môžu nepremenené šance mrzieť, podľa všetkého by ich premenenie rozhodlo o zisku troch bodov.
     
    85
    Senica je veľmi aktívna a ostáva na útočnej polovici. Prekvapiť sa tam pokúšal Anselmo, no loptu si príliš predkopol a zakončovať ani prihrávať napokon nemohol.
     
    84
    Košický gólman úplne zaváhal a Senica by si zaslúžila túto chybu potrestať. Stijakovič ostal nepochopiteľne stáť na čiare, zatiaľ čo z ľavej strany v gólovej pozícii zakončoval zrejme Mazáň. Loptu ale našťastie pre východniarov poslal iba tesne vedľa bránky.
     
    83
    Takmer sme to zakríkli! Defenzíva Košíc úplne zaspala a do útoku sa rútil ajtán. Jeho loptu Stijakovič vo vysokom výbehu vyrazil a na jeho šťastie ju do siete neposlal ani nabiehajúci Piroska. Veľká škoda pre hostí.
     
    82
    Záver zápasu sa blíži, no my stále vidíme iba množstvo nepresností na oboch stranách. Podľa všetkého gól už nepadne.
     
    81
    Do útoku zamierili aj Košičania. Podarilo sa im to po ľavej strane, no ich následný center pred bránku ani len neprešiel.
     
    80
    Na trávniku ostal po nepríjemnom strete s jedným zo súperov ležať Opiela. Vyzerá to na bolesti v nohe, no hosťujúci hráč bude našťastie v poriadku.
     
    79
    Napokon predsa len áno. Senica dostala loptu do útoku a potom prišiel center do vápna, ktorý ale zrejme Mazáň poslal iba do rukavíc Stijakoviča.
     
    78
    Žiadnemu z celkov sa nechce body deliť, ale snaha a chcenie zápasy nerozhodnú. Na trávniku sa nedeje nič zaujímavé.
     
    77
    V Košiciach na úvodný gól tohto zápasu stále iba čakáme. Zatiaľ čo na ostatných štadiónoch o presné zásahy núdza nie je, východ republiky sa zatiaľ nedočkal.
     
    75
    Ďalšia sľubná šanca hostí. Lopta letela až do šestnástky pred Stijakoviča, kde vysoko vyskakoval Piroska, no napokon v zakončení úspešný nebol.
     
    74
    Naopak, rýchlym brejkom na opačnú polovicu trávnika pohrozili aj hostia. Kóňa pred šestnástkou prenechal loptu Hušekovi, no ten ju poslal iba nad brvno Stijakovičovej bránky.
     
    73
    Košičania rýchlo preniesli hru na opačnú polovicu trávnika a vybojovali tam štandardku z väčšej vzdialenosti spoza šestnástky. Tá ale žiadne nebezpečenstvo nepriniesla.
     
    72
    Košice mali teraz v defenzíve väčšie problémy! Natlačilo sa tam hneď niekoľko hráčov hostí, pričom najväčšie problémy robil Mazáň, no napokon si s jeho hlavičkou Stijakovič poradil.
     
    71
    Lopta teraz poskakovala v pokutovom území pred domácim gólmanom, no nik z hostí ju nedokázal skrotiť. pokúšal sa o to najmä Majtán, no proti obrane úspešný nebol.
     
    70
    Senickí futbalisti predsa len vybojovali ďalší rohový kop. Zahrával ho Piroska, no opäť raz nie celkom presne.
     
    69
    Senica sa stále pokúša útočiť. Centrom smerom pred bránku to skúsil Mazáň, ale lopta z jeho kopačky bola iba veľmi nepresná a Stijakovič si ju s prehľadom stiahol.
     
    68
    Hostia po svojej aktivite na útočnej polovici vybojovali rohový kop. Po ňom letela lopta priamo pred bránku, no hlavička Pillára odtiaľ skončila iba nad brvnom.
     
    67
    Na trávniku sa v týchto chvíľach nedeje nič zaujímavé. Lopta lieta zo strany na stranu, no bez akýchkoľvek šancí.
     
    66
    Košičania chceli ísť aj teraz do útoku, ale vôbec im to nevyšlo. Novák bol v prieniku faulovaný, ale našťastie to nebude nič vážne.
     
    65
    Košičania mohli vyhrávať! Domáci hráči sa v trojici nahrnuli do útoku, ktorý vyzeral veľmi sľubne. Napokon sme ale na jeho konci aj vďaka skvele sa vracajúcej defenzíve presnú strelu nevideli.
     
    64
    Domáci tím si na svoje konto pripisuje ďalšiu žltú kartu. Dostáva ju Sekulič po faule na Pirosku.
     
    63
    Pačinda napokon v zápase pokračovať nemôže. Na jeho miesto nastupuje Novák.
     
    62
    Pačindu z trávnika odnášajú na nosidlách a nevyzerá to príjemne. Erik má bolesti nohy, no lekári sa mu ešte pokúsia pomôcť za postrannou čiarou. Pevne veríme, že bude v poriadku.
     
    61
    Na trávniku ostal na moment ležať domáci Pačinda. Ten sa v strede ihriska zrazil s Chvátalom a vôbec to nevyzerá dobre. Už k nemu prichádzajú aj lekári.
     
    60
    Hra je na obrannej polovici Košíc, no na kopačkách ju majú iba domáci futbalisti. Senica sa odhodláva k vysokému napádaniu.
     
    59
    Senica sa po čase dostala aj do šestnástky súpera. Po pravej strane do nej vnikol kapitán Piroska, ktorý ale z voleja nebol dostatočne razantný na to, aby mohol skórovať. Veľká škoda pre hostí, ktorí nevedia potrestať ani takéto zaváhanie domácej obrany.
     
    58
    Senickí futbalisti sa ale na útočnej polovici vôbec nevedia udržať. Hostia sú v tomto polčase úplne bezzubí.
     
    57
    Do útoku sa konečne dostali aj hostia a taktiež z toho bola celkom zaujímavá pozícia. Bol v nej zrejme Majtán, no jeho rana spoza šestnástky skončila iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    56
    Striedanie v tíme FK Senica: z ihriska odchádza Denis Ventúra, prichádza Tomáš Kóňa.
     
    55
    Košičania zahodili ďalšiu skvelú šancu. Aj teraz išlo o takmer totožnú situáciu, kde po Tóthovej prihrávke z voleja pálil Pačinda, no priestor troch žrdí opäť minul.
     
    54
    Hostia síce loptu pred vlastnou bránkou získali, ale z obrannej polovice sa im nedarí oslobodiť sa. Košickí futbalisti sú aktívni a chceli by sa dostať do vedenia.
     
    53
    Košičania opäť pohrozili rýchlym prechodom na opačnú polovicu trávnika. Aj teraz sa po pravej strane aktívne presadil Viazanko, no jeho center do vápna neprešiel.
     
    52
    Senica sa ale rýchlo presunula do útoku a vybojovala tam štandardku z veľkej vzdialenosti. Lopty sa chopil Piroska, no nepochopiteľne ju poslal iba do priestoru, kde nik nebol.
     
    51
    Tak toto je neuveriteľné! Haskič poslal k pravej žrdi Šullovej bránky prudký center priamo na nohu Pačindovi. Ten mal pred sebou iba odkrytú sieť, no nepochopiteľne minul.
     
    50
    Žltú kartu dostává Denis Ventúra (FK Senica).
     
    49
    Obrovská šanca pre Košice! Domáci hráči napokon center do vápna poslali, no Haskič v ňom úplne zlyhal. Košický futbalista v gólovej šanci poslal loptu iba mimo brnáky.
     
    49
    Dopredu si to namierili aj košickí futbalisti. Viazanko potiahol loptu po pravej strane, no napokon odcentrovať nedokázal.
     
    48
    Senickí hráči sú stále aktívni a pokúšajú sa niečo vymyslieť. Smerom dopredu to prihrávkou skúšal Ventúra, pas na Pirosku ale neprešiel.
     
    47
    Po Šullovom odkope chceli ísť do útoku aj hostia. Loptu potiahol k šestnástke Piroska, no jeho prihrávka na Opielu napokon neprešla.
     
    46
    Košickí futbalisti začali okamžite veľmi aktívne, no zatiaľ im to nepomohlo. Haskič vybojoval loptu na útočnej polovici, ale jeho strela bola iba veľmi nepresná.
     
    46
    Druhý polčas sa začal výkopom hostí. Počas prestávky žiaden z trénerov nestriedal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas sa skončil bezgólovou remízou. Počas tejto časti hry sme videli viacero zaujímavých šancí, no ani jedna z nich napokon presným zásahom neskončila. Budeme s napätím očakávať, čo prinesie druhá štyridsaťpäťminútovka.

    Druhý polčas sa začne približne o 16:33.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+3
    Tak toto bolo poriadne nebezpečné! Hostia si pred vlastnou bránkou absolútne nerozumeli a takmer inkasovali. Hneď trojica hráčov sa pokúšala oprieť do lopty, no aj vďaka defenzíve hostí gól nevidíme.
     
    45+2
    Otrasení hráči sa pozviechali a Košičania sa okamžite pustili do útočenia. Po prudkom Kavkovom centri získajú Košice roh.
     
    45+1
    V strede trávnika sa zrazila dvojica hráčov. Na ihrisko vybiehajú aj lekári, no našťastie bude všetko v poriadku.
     
    45
    Prebieha posledná minúta riadnej hracej doby. Môžeme očakávať, že rozhodca bude ešte pár šesťdesiatsekúndoviek nadstavovať.
     
    44
    Hosťom ale táto štandardka absolútne nevyšla. Odkop od rohovej zástavky smeroval iba na kopačky Košičanov, ktorí mohli ísť do brejku, no úspešní neboli.
     
    43
    Senickí futbalisti sa usadili na útočnej polovici a k dispozícii mali štandardnú situáciu. Tú Košičania odvrátili na rohový kop.
     
    42
    Anselmo je ale našťastie v poriadku a Senica smeruje do útoku. Je to jedna z jej posledných šancí v tomto polčase.
     
    41
    Žltú kartu si vyslúžil aj domáci Viazanko. Ten v strede nevyberaným spôsobom poslal k zemi Anselma.
     
    40
    Senickí futbalisti napokon v útoku nič nevymysleli. Loptu síce dostali až ku šestnástke, no tam sa Chvátal dopustil iba útočného faulu.
     
    39
    Senica mohla teraz dokonca aj podniknúť sľubný protiútok, no napokon úspešná nebola. S loptou na kopačke chcel ísť do útoku Opiela, no sám sa zbytočne zbrzdil. Senica ale ostáva aspoň na útočnej polovici.
     
    38
    Senickí futbalisti už loptu konečne odkopli z vlastnej obrannej polovice. Hostia si na moment odpočinú od obranných povinností.
     
    37
    Hostia mali s obranou väčšie problémy, no napokon ju zvládli. Senica dokázala zareagovať v poslednej chvíli na hranici šestnástky a súpera k strele nepustila.
     
    36
    Košickí futbalisti teraz súpera poriadne zatlačili. Východniari sa natlačili až pred šestnástku, no tam nedostali dostatok priestoru a ani len nevystrelili.
     
    35
    Striedanie v tíme MFK Košice: z ihriska odchádza Peter Šinglár, prichádza Erik Pačinda.
     
    34
    Hosťujúci realizačný tím má problémy so štvrtým rozhodcom a striedačka Senice to rieši prudkou diskusiou. Hosťom sa ale nemôžeme čudovať, Šinglára pred niekoľkými desiatkami sekúnd pustil náhradný arbiter do čistej šance, čo nie je nič príjemné.
     
    33
    Po rohovom kope sme pred bránkou Košíc nevideli nič zaujímavé. Naopak, na opačnej strane sa po zlej Mazáňovej hre takmer dostal k lopte Haskič a mohla z toho byť gólová situácia! Nič také sa ale napokon nestalo a obrana hostí v poslednej chvíli zareagovala.
     
    32
    Košičania si ale popri útočení musia dávať pozor aj v obrane! Mazáň rýchlo potiahol loptu po ľavej strane a napokon sa ju rozhodol poslať pred bránku, no Tóth vo výskoku odhlavičkoval na rohový kop pre FK.
     
    31
    Domáci Šinglár musí ísť opäť za čiaru na ošetrenie. S týmto hráčom to dnes nevyzerá dobre a zrejme bude aj vystriedaný.
     
    30
    Šinglár pri odkope vôbec nezaváhal a okamžite strieľal! lopta letela do priestoru troch žrdí, ale Šulla bol aj v tomto prípade pozorný.
     
    29
    Kavka nakopával loptu smerom dopredu, no tam Košičanov zastavil iba nedovolený zákrok ich súpera. Uvidíme priamy kop z približne 20 metrov.
     
    28
    Východniari rozohrali loptu od rohovej zástavky iba nakrátko, no tá sa napokon do vápna predsa len dostala. Centrom ju tam poslal Tóth, no nikoho v dobrej pozícii nenašiel.
     
    27
    Košickí futbalisti sú aj naďalej veľmi aktívni a vybojovali ďalší rohový kop.
     
    26
    Domáci tentokrát bránku netrafili. To bol pravdepodobne Haskič, ktorý pálil na Šullu. no ten napokon loptu vytlačil očami.
     
    25
    Hra teraz mierne stratila na tempe, hrá sa na útočnej polovici Košíc. Tam však žlto-modrí nič poriadne vymyslieť nedokážu.
     
    23
    Ten zahrával Bukata na hlavu pravdepodobne Kavku, ten z veľkej vzdialenosti Šullu neprekvapil.
     
    22
    Na druhej strane sa v zaujímavej situácii ocitol Viazanko, ten však centroval len do obrany hostí. Uvidíme roh v prospech MFK.
     
    21
    Piroska narobil poriadnu šarapatu v šestnástke Košíc! Tam sa pohral s obranou domácich, lopta sa napokon ešte dostala k Mazáňovi, ktorý si ju kryl telom a v šestnástke spadol.
     
    20
    Šinglár sa už zapojil do hry, to je dobrá správa pre Košice.
     
    19
    Domáci zakladali ďalšiu rýchlu útočnú akciu, po ktorej však Haskiča zastavil ofsajdový verdikt.
     
    18
    Po faule na útočnej polovici na Šinglára bol žltou kartou odmenený Majtán. Šinglár bude ošetrený mimo ihriska, do hry ešte pravdepodobne zasiahne.
     
    17
    Tóth posielal zaujímavý center k vzdialenejšej žrdi, tam však jeho spoluhráč hlavičkoval len do rukavíc Šullu.
     
    16
    Tak teraz mala Senica na mále. Košice mali na kopačkách nie len úvodný gól, ale mohli ísť aj do vedenia 2:0. Vďaka Šullovi však stále vidíme remízový stav.
     
    15
    A ďalší skvelý zákrok Šullu! Tentokrát zasahoval proti bombe z hranice šestnástky, loptu vyboxoval do bezpečnej vzdialenosti.
     
    14
    Obrovská príležitosť Košíc ostáva nepremenená! V šestnástke sa do lopty oprel pravdepodobne Haskić, ktorý Šullu v bránke hostí nepreloboval! Lopta končí za bránkou a uvidíme roh.
     
    13
    Domáci zacítili príležitosť a naďalej sa koncentrujú na útočnej polovici, kde v tejto chvíli loptu vo svojej moci nemajú.
     
    12
    A vo vzduchu videl úvodný gól stretnutia! Loptu si Šinglár s Bukatom vymenil nakrátko, Šinglár napokon aj centroval a v šestnástke sa do lopty hlavou jeden z domácich futbalistov, Šulla reflexívnym zákrokom drží Senicu nad vodou!
     
    11
    Lptu ale Bukata napálil len do dobre postaveného múra hostí. Košice v útočnom snažení nepoľavili a vybojovali aj rohový kop.
     
    10
    Po faule na Haskiča budú mať domáci k dispozícii štandardku z dobrej pozície!
     
    9
    Hosťom sa črtala zaujímavá šanca, Gava to však pri postrannej čiare nespravil úplne ideálne a Senica sa s loptou musela opäť stiahnuť na vlastnú polovicu.
     
    8
    Center z štandardky hostia odvrátili, lopta sa však ešte vrátila do šestnástkového priestoru. Strela, ktorá následne prišla ale bola veľmi nepresná.
     
    7
    Domáci budú mať k dispozícii zaujímavú štandardku po tom, čo Haskiča nedovolene zastavil jeden z hostí.
     
    6
    Mazáň ešte našiel hlavu jedného z jeho spoluhráčov, ten však zamieriť nedokázal a na bránku tak neletela.
     
    5
    Senica ostala na útočnej polovici, kde vybojovala rohový kop. Rozohrávať ho bude Mazáň.
     
    4
    Ale pozrime sa na to! Piroska sa z ničoho nič oprel do lopty z poriadnej vzdialenosti a vystrašil Stijakovića v bránke Košíc! Lopta tesne míňa priestor troch žrdí, na štadióne Lokomotívy to len tak zahučalo.
     
    3
    Hostia sa s loptou dostali na útočnú polovicu, tam pomaly kombinujú a presúvajú sa k bránke.
     
    3
    Domáci sú smerom dopredu neporovnateľne aktívnejší. Po tejto akcii ich však zastavil správne odpískaný ofsajd.
     
    2
    Domáci sa tlačili do zakončenia, proti jednému z ich hráčov však Šulla včas vybehol a zakončiť mu nedokázal.
     
    1
    Domáci kombinovali za stredovou čiarou, k lopte sa však napokon dostali hostia a pomáhajú si Šullom.
     
    1
    O úvodný výkop zápasu sa postarali domáci futbalisti. Tí sa s loptou okamžite stiahli na vlastnú polovicu, odkiaľ budú postupne zakladať útočnú akciu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Ja len dodám, že zatiaľ čo domáci dnes nastúpia v tradičnej žlto-modrej kombinácii, hostia zo Senice si priniesli červeno-modrú sadu dresov.
     
    -2
    Hráči oboch celkov už prichádzajú v sprievode rozhodcovskej trojice na hraciu plochu. Počkáme si ešte na úvodné ceremónie, po ktorých už úvodnému hvizdu nebude nič stáť v ceste.
     
    -10
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás zdravím zo slnkom zaliatých Košíc, kde sa už o malú chvíľu začne zápas medzi domácim MFK Košice a hosťami z FK Senica. Štadión košickej Lokomotívy sa pomaly zapĺňa a my vám práve z tohto stánku prinesieme podrobný textový prenos.
     
    -25
    Úvodné zostavy:

    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Korijkov, Tóth – Kavka, Šinglár, Viazanko, Bukata – Škutka, Haskič.
    Náhradníci: Tofiloski – Huk, Pavúk, Skvašík, Pačinda, Diaby, Novák.

    FK Senica: Šulla – Pavlík, Pillár, Mazáň, Gava – Chvátal, Hušek, Opiela, Ventúra – Majtán, Piroska.
    Náhradníci: Junas – Filípek, Kóňa, Komara, Mráz, Královič, Kosorin.

    Rozhodca: Matúš – Chládek, Mikulaj.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní našej najvyššej futbalovej súťaže. Netradične v utorok sa odohrá už jej 10. kolo, v rámci ktorého sa proti sebe predstavia aj tímy Košíc a Senice. Vám z tohto zápasu vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Proti sebe sa predstavia tímy z opačných polovíc tabuľky. Zatiaľ čo domáce Košice sa po deviatich odohraných zápasoch nachádzajú na poslednom mieste so ziskom iba siedmich bodov a skóre 13:19, Senici sa v tomto ročníku darí podstatne lepšie. Mužstvo zo zápasu republiky má na svojom konte bodov 14 a celkové skóre 11:11.


    Posledné 3 ligové zápasy:

    MFK Košice:
    9. kolo Košice – Podbrezová 3:0
    8. kolo Ružomberok – Košice 1:1
    7. kolo Košice – Trnava 2:0

    FK Senica:
    9. kolo Senica – Ružomberok 1:0
    8. kolo Trnava – Senica 2:2
    7. kolo Senica – Trenčín 1:1


    Tento zápas jasného favorita nepozná. Na základe papierových predpokladov vypísali bookmakeri stávkových kancelárií na triumf tímu z metropoly východu kurz približne 2,3, zatiaľ čo na víťazstvo hostí je to cca 2,8. Ak si myslíte, že zápas sa po deväťdesiatich minútach hry skončí nerozhodne, určite využite ponuku pohybujúcu sa okolo čísla 3,1.

    Začiatok zápasu je naplánovaný na 15:30. V metropole východu nás čaká bezpochyby zaujímavý duel, z ktorého vám vďaka nášmu podrobnému textovému prenosu určite neunikne nič podstatné.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Lukáš Pancurák


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Senica. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   41. Viazanko (KOS), 64. Sekulić (KOS) – 18. Majtán (SEN), 50. Ventúra (SEN)


    MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Ostojić, Korijkov, Tóth – Kavka, Šinglár (35. Pačinda, 63. Novák), Viazanko, Bukata – Škutka, Haskič.
    Náhradníci: Tofiloski – Huk, Pavúk, Skvašík, Pačinda, Diaby, Novák.

    FK Senica: Šulla – Pavlík, Pillár, Mazáň, Gava – Chvátal, Hušek, Opiela (90+2. Komara), Ventúra (56. Kóňa) – Majtán (90+1. Kosorin), Piroska.
    Náhradníci: Junas – Filípek, Kóňa, Komara, Mráz, Královič, Kosorin.

    Rozhodca: Matúš – Chládek, Mikulaj