Chabarovsk – Ufa 2:3 (kon.) | Novokuzneck – Omsk 2:1 (po pr.) | Novosibirsk – Barys 4:1 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 2:6 (kon.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Helsinki 1:2 (po pr.) | Togliatti – Riga 3:2 (po pr.)
Jaroslavľ – Kazaň 2:3 (1:2 po s.n.) | Viťaz – Metallurg Magnitogorsk 1:4 (kon.) | Soči – Jekaterinburg 6:3 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
2:6 (0:4, 2:2, 0:0)
SKA Petrohrad
Pondelok 15.09.2014, 15:00 • Yunost Sport Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V dnešnom stretnutí o víťazovi rozhodla prvá tretina, ktorú vyhrali hostia z Petrohradu vysoko 0:4. V druhej časti sa domácim podarilo znížiť na rozdiel troch gólov, ale dvoma zlepenými gólmi sa Petrohrad dostal opäť na kona a hoci domáci ešte dokázali vsietiť jeden presný zásah, dnes prehrali pred vlastnými fanúšikmi vysoko 2:6.

    S konštatovaním, že SKA Petrohrad si pripísal výhru v pomere 2:6 na ľade Traktora Čeljabinsk, sa s Vami lúčim a prajem príjemný zyvšok sviatočného popoludnia. (17:18:02)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Salák má v posledných sekundách zápasu viac práce ako jeho náprotivok, teraz musel čeliť strele Mokina z pravého kruhu, ktorá však skončila v jeho lapačke.
     
    59:01
    Kovalčuk sa rútil do šance, ale k zakončeniu sa nedostal a dopredu mohli ísť domáci, ktorí síce prešli cez stredné pásmo, ale v tom útočnom už o puk prišli.
     
    58:18
    Salák prikrýva puk a prerušuje hru po delovke z hokejky domáceho zadáka Kostromitina.
     
    57:59
    Zápas vstupuje do svojej poslednej dvojminútovky a v útoku sú domáci. Prudkú strelu Rúžičku z ľavej strany dokázal Salák vyraziť pred seba a hosťujúca obrana už ďalšie dorážky domácich hráčov nepripustila.
     
    57:23
    Nepresnosti na oboch stranách, dnešný zápas je už rozhodnutý a na hre oboch celkov je to vidieť.
     
    56:03
    Salák sa vytiahol pekným zákrokom proti strele Andreia Kosticyna, ktorý nebezpečne páli z priestoru medzi kruhmi.
     
    55:24
    Bolo nariadené trestné strieľanie pre domáci tím!
    Kyle Wilson sa dostal do brejku, pri ktorom bol zahákovaný Alexandrovom a tak hlavný arbiter nariadil trestné strieľanie. Domáci kapitán však svojím blafákom pri nájazde Saláka neprekvapil a stav sa nemení.
     
    54:49
    SKA sa nepresadilo v útočnej trteine, ale v tej vlastnej takmer do ničoho nepustilo domácich hráčov a získalo puk, ktorý zaváža do stredného pásma Judin.
     
    54:01
    Zápas sa už len viditeľne dohráva, tempo hry je síce vysoké, ale ani jedno z mužstiev sa netlačí do zakončenia a tak sledujeme časté odovdzávanie puku nahodením do pásma.
     
    53:18
    Martensson pekne hľadal z ľavého krídla Burdasova, ktorý sa dostal k zakončeniu z tesnej blízkosti brány, ale Demčenko bol pozorný a puk si ustrážil.
     
    52:45
    Po nepresnom pase hostí na ľavej strane sa dostali k puku domáci, ktorí zakladali útok spoza vlastnej brány, ale v strednom pásme o puk prišli a dopredu mieril s pukom na hokejke Ćervenka.
     
    51:30
    Ani jednému mužstvu nevyšiel rýchly prechod do útoku. Sme svedkami viacerích nepresností a sledujeme vaic súbojov v rohu klziska, zatiaľ čo ani jeden či druhý gólman zasahovať nemusia.
     
    50:24
    Šipačjov sa už vracia na ľad a SKA tak hrá v plnom počte.
     
    50:13
    Domácim sa až teraz podarilo dostať sa do útočného pásma, kde kombinovali pekne, ale neefektívne, pretože na Saláka nevyslali ani jednu jedinú strelu.
     
    49:34
    Traktor má vo vlastnej presilovej hre problémy s rozohrávkou a nevie sa dostať ďalej ako do stredného pásma.
     
    48:23
    Vylučovať sa bude na strane hostí, pretože za hákovanie dostáva dvojminútový trest Vadim Šipačjov.
     
    48:00
    Kombinácia Petrohradu sa skončila nepresnosťou na ľavej strane klziska a do brejku sa utrhol jeden z domácich hráčov, ale proti trom protihráčom sa nepresadil.
     
    47:10
    Kovalčuk si pekne nakorčuľoval pred domácu bránu, ale puk k nemu po prihrávke oid spoluhráča napokon neprešiel. Hra sa prerušovala a nasleduje reklamná pauza.
     
    45:35
    Hostia pekne kombinovali v útočnom pásme, ale o to prišli po nepresnej Thoresenovej strele. Dopredu išli domáci a prudkou strelou z ľavého krídla sa prezentoval skúsený český útočník Jan Bulius.
     
    44:50
    Dadonov zakončil akciu, ktorá sa skončila strelou na Demčenka, ale ten pok dokázal prikryť a prerušil hru.
     
    44:22
    Ospravedlňujem sa za menší technický výpadok. Početná výhoda domácich sa skončila, aj Červenkov a aj Čudinovov trest sa už skončil. Hra sa prerušovala v obrannej tretine SKA, kde ostal po zrážke so súperom i spoluhráčom otrasene ležať Chafizullin.
     
    42:09
    Vo vlastnom oslabení sa dostal k strele na bránu Ketov, ale Petrohrad sa bude musieť brániť v dvojnásobnoim oislabení, pretože krátko po jeho strele fauloval Maxim Čudinov, ktorý dostáva trest za sekanie.
     
    41:23
    Traktor si zahrá presilovú hru, pretože na trestnú lavicu smeruje hosťujúci Roman Červenka za hákovanie.
     
    40:15
    Úvodné buly tretej časti vyhral Petrohrad.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina nám opäť priniesla štvorgólovú nádielku, ale tentokrát sa o presné zásahy mužstvá podelili a prostredná tretina skončila výsledkom 2:2. Do tej tretej však vstúpi hosťujúci Petrohrad s pohodlným náskokom 2:6.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:48
    V závere druhej tretiny nebezpečne kombinujú v útočnom pásme hostia, ale Salák vyráža strieľanú prihrávku do stredného pásma.
     
    38:59
    Makarov sa dostal k strele z tesnej blízkosti brány, ale domáci gólman bol pozorný. Krátko potom dokázali domáci obrancovia zastaviť krížny pas smerujúci z ľavého krídla na voľného hráča hostí.
     
    38:31
    Domáci sa dopustili zakázaného uvoľnenia, bude sa vhadzovať po Demčenkovej ľavici.
     
    38:15
    Traktor stratil puk v strednom pásme, ale vo vlastnej tretine ho znovu získal. Vstúpili smke do poslednej dvojminútovky prostrednej časti.
     
    37:37
    Vidíme nepresnosti na jednej či druhej strane, pričom ani jedno z mužstiev sa nevie na dlhšiu dobu udržať v útočnom pásme.
     
    36:30
    Hostia sa pokúšali o rýchlu kontru, ale krížny pas prečítal jeden z domácich bvekov a celú situáciu výborne vyriešil.
     
    35:10
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Po akcii spoza brány sa dostal k strele z medzikružia VJAČESLAV OSNOVIN, ktorý znižuje stav stretnutia pohotovou strelou na 2:6 z pohľadu domáceho tímu. Asistencie: Michail Mokin, Deron Quint
     
    33:58
    Sympatická snaha domáceho celku z úvodu tretiny prineisla znižujúci gól, ale Petrohrad sa dostal znovu do hernej pohody dvoma zlepenými gólmi ana hre je vidieť, že o osude dnešného duelu je už prakticky rozhodnuté.
     
    32:31
    Petrohrad dal gól!
    Ideálny pas poslal z pravého krídla Makarov, ktorý našiel pred bránou voľného ALEXANDRA KUČERJAVENKA, ktorý jeho prihrávku dokázal spracovať a poslal puk do odkrytej brány. Čeljabinsk: Petrohrad 1:6! Asistencie: Igor Makarov, Dinar Chafizullin.
     
    31:29
    Petrohrad dal gól!
    Hra v početnej výhode pre hostí netrvala dlho, pretože z pravého kruhu nechytateľne vypálil kapitán hostí ILJA KOVALČUK, ktorý zvyšuje náskok SKA na 1:5. Asistencia: Andrei Kutejkin.
     
    31:15
    Po vzájomnom strete dostávajú vzájomný trest hosťujúci Roman Červenka a domáci Evgenij Katičev.
     
    31:00
    Petrohradu sa zatiaľ v tejto presilovke nedarí tak ako v tých predchádzajúcich, o jedinú strelu na bránu sa pokúsil Červenka, ale aj jeho pokus bol zablokovaný.
     
    29:57
    Bude sa znovu vylučovať, tentokrát na domácej strane, pretože sme boli svedkami hákovania v strednom pásme, ktoré mal na svedomí Nikita Chlystov.
     
    29:29
    V druhej polovic početnej výhody sa už Traktor ďalej ako do stredného pásma nedostal a Kalinin sa už vracia na ľadovú plochu, čo znamená, že Petrohrad už hrá v plnom počte.
     
    28:28
    Traktor sa už dokázal dostať do útočnej tretiny, ale húževnatá defenzíva hostí ich drží v bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    27:40
    Traktor si svojou ofenzívnou aktivitou vypýtal faul, ktorého sa dopustil Dmitry Kalinin (sekanie) a tak uvidíme presilovú hru domácich.
     
    27:16
    Sledujeme úplne odlišný obraz hry ako v prvom dejstve, pretože takmer neustále kombinujú v obrannej tretine hsotí domáci, ktorí sú pri chuti aj napriek tomu, že prehrávajú o tri góly.
     
    26:21
    SKA v plnom počte.
     
    26:18
    Salák musel zasahovať proti rýchlemu protiútoku domácich hráčov, ale napokon sa aj s pomocou jedného z obrancov dokázal zmocniť puku a udržať ho vo svojej moci.
     
    26:05
    Judinov trest sa zachvíľu končí, Čeljanibinsk rozohráva spoza vlastnej brány.
     
    25:30
    Dlho dlho trvalo kým sa domáci odhodlali v počtnej výhode k strele, ale napokon to pekne skúsil z vrcholu ľavého kruhu Rúžička. Tentokrát však autor jediného domáceho gólu hosťujúceho gólmana neprekvapil.
     
    24:50
    Po úvodnom buly v oslabení sa Pterohradu podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary, ale teraz je už pri puku domáci celok, ktorý sa dokázal dostať do presilovkového rozostavenia a nebezpečne kombinuje.
     
    24:26
    Na ľavoim krídle sa o prienik pokúšal Glinkin, ktorý bol faulovaný a domáci si zahrajú presilovú hru. Na lavicu hanby odchádza Dmitry Judin za hákovanie.
     
    23:30
    SKA má problémy s rozohrávkou, pretože Traktor hrá oveľa lepošioe ako v prvej tretine a vysokým napádaním sa mu darí kaziť prihrávky hostí.
     
    22:25
    Nahodenie puku do pásma v podaní hostí skončilo len v Demčenkovej lapačke, ktorý prerušil hru.
     
    22:18
    Kyle Wilson sa najskôr pekne preštrikoval cez útočné pásmo a vystrelil, krátko potom dostával puk k pravej tyčke, kde však rped odkrytou bránou bránou nedokázal puk spracovať a domáci o útočné pásmo prišli.
     
    21:38
    Traktor Čeljabinsk dal gól!
    Potom, čo domáca defenzíva zablokovala Judinovu strelu od modrej čiary, sa Traktor dostal dopredu, kde MARTIN RÚŽIČKA mieril presne a zakončil domácu akciu znižujúcim gólom na 1:4. Asistencie: Jan Bulis, Konstantin Panov.
     
    20:48
    Domáci začali aktívne a po strele jedného z nich Salák prikrýval ouk a bude sa vhadzovať po jeho pravici.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine sme vidlei nevídanú gólovú nádielku, ale len v podaní jedného z tímov. Petrohrad vyhráva nad Traktorom vysoko 0:4 a domáci to budú mať veľmi ťažké, ak chcú pomýšlať nad zdramatizovaním dnešného duelu. Druhá tretina sa začne približne 15:51.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:43
    Vladislava Fokina strieda v domácej bráne Vitaly Demčenko.
     
    19:43
    Petrohrad dal gól!
    Z pravého krídla pekne vystrelil Roman Červenka a jeho pokus dorazil za chrbát domáceho gólmana TONY MARTENSSON, ktorý zvyšuje náskok hostí už na exhibičných 0:4. Asistencia: Roman Červenka.
     
    19:20
    Petrohrad dal gól!
    V závere prvej časti sa hostia dostávajú do pohodlného vedenia 0:3, keď z medzikružia pálil Dadonov a jeho strelu usmernil do siete DMITRY KALININ. Asistencia: Evgenij Dadonov.
     
    19:04
    Salák prikrýva puk a prerušuje hru po ďalekonosnej strele domáceho Wilsona.
     
    18:26
    SKA sa nepresnosťou samo vytlačilo z pásma, z čoho pramenila šanca pre Rúžičku, ktorý pekne strieľal švihom z ľavého krídla.
     
    17:43
    Osnovin veľmi pekne operuje s pukom na pravom krídle v obrannej tretine hostí a domáci pokračujú v nebezpečnej kombinácii aj po jeho pase za bránu.
     
    16:50
    Strieľanú prihrávku od jedného z hostí zastavuje Fokin prikrytím puku a vhadzovať sa bude po jeho ľavici.
     
    16:29
    Veľmi peknou strelou na Saláka sa prezentoval domáci kapitán Kyle Wilson, ale hosťujúceho brankára neprekvapil.
     
    15:55
    Petrohrad s piatimi hráčmi.
     
    15:00
    Ani do tretice sa Traktor nedokázal poočas početnej výhody naplno usadiť v útočnom pásme súpera. SKA hrá veľmi dôrazne a domácim nedovoľuje prienik pred Saláka.
     
    13:55
    Po strele z hokejky jedného z domácich sa hra prerušovala a nasleduje ďalšia reklamná pauza. Po nej však uvidíme znovu presilovku domáceho celku, pretože dve minúty dostáva Alexander Kučerjavenko za hákovanie.
     
    13:37
    Z ahosťujúcou svätyňou sme videli tvrdý súboj, pri ktorom bol jeden z domácich tvrsdo priklincovaný na mantinel, ale všetko sa zaobišlo bez trestov.Krátko potom veľmi tvrdo a nebezpečne pálil z vrcholu ľavého kruhu Glinkin.
     
    13:06
    Petrohrad s piatimi hráčmi.
     
    12:32
    Traktor sa dostal k strele na bránu i k dorážke, ale vzápätí už znova obrana Petrohradu vyhadzovala puk cez všetky čiary.
     
    11:55
    Petrohrad sa aj v tomto oslabení bráni výborne a dokázal znovu vyhodiť puk a domáci nsú nútení začínať akciu spoza vlastnej brány.
     
    11:12
    Vyrovnaný počet hráčov dlho netrval a znova si v početnej výhode zahrá Čeljabinsk, pretože Maxim Ćudinov fauloval Penkovskeho a dostáva dvojminútový trest za sekanie.
     
    10:11
    Alexandrov už naskakuje na ľad. domáca presilovka sa skončila bez výraznejšieho streleckého pokusu na Salákovu bránu.
     
    09:40
    Petrohrad sa bráni v početnej nevýhode veľmi dobre a domácim nedovolil sa na dlhšie usadiť v útočnom pásme.
     
    08:11
    Tentokrát si zahrá presilovú hru Traktor, pretože za podrazenie dostáva dve minúty hosťujúci bek Jury Alexandrov.
     
    07:44
    Oddychový čas domácich.
     
    07:44
    Petrohrad dal gól!
    Len jedenásť sekúnd potreboval Petrohrad na to, aby využil aj svoju druhú presilovku v zápase. ROMAN ČERVENKA sa v ľavom kruhu pohral s pukom a následnou presnou strelou švihom si vychutnal domáceho gólmana, ktorý puk nedokázal zastaviť a hostia vedú už 0:2. Asistencie: Tony Martensson, Maxim Čudinov.
     
    07:33
    Martin Rúžičkla dostáva trest za sekanie a Traktor bude hrať znova v oslabení.
     
    07:04
    Hostia nahadzovali puk do pásma a pred Salákom následne vznikla menšia mela tiel, po tkorej rozhodcovia prerušujú hru a nasleduje reklamná pauza.
     
    06:30
    Po prvom góle hostí hra nijako nestratila na tempe, ale k priamemu ohrozeniu brány sa ani jeden z tímov nedostal.
     
    04:40
    Petrohrad dal gól!
    Rýchly prechod hostí do útoku zakončil presnou strelou z ľavého krídla PATRICK THORESEN, ktorý využíva presilovú hru a posiela Petrohrad do vedenia 0:1. Asistencia: Roman Červenka.
     
    04:20
    SKA nezačalo presilovku najlkepšie a po druhýkrát v krátkom časovom slede musí rozohrávať spoza vlastnej brány.
     
    03:38
    Presilovú hru si zahrá Petrohrad, pretože dve minúty dostáva Stanislav Čistov za podrazenie.
     
    03:30
    Veľmi nebezpečnú strelu vyslal na domáceho Fokina Tichonov, ale z tesnej blízkosti brány neprepasíroval puk za chrbát strážcu domácej svätyne.
     
    02:47
    Sledujeme veľmi pekný hokej z jednej strany na druhú, pričom sa oba celky nevedia udržať v pásme dlho, ale vďaka rýchlemu prechodu do útoku na jednej či druhej strane zápas začal veľmi atraktívne.
     
    01:11
    Domácu akciu potiahol po pravej strane Penkovskij, po ktorého pase pred bránu vznikla mela tiel pred Salákom a videli sme niekoľko dorážok, ale všetky dokázal hosťujúci gólman zneškodniť.
     
    00:46
    Hostia začali aktívne, keď nebezpečne strieľal obranca Alexandrov, krátko potom sa domáci dopustili zakázaného uvoľnenia.
     
    00:10
    O prvú strelu v zápase sa postarali hostia, ktorí po vyhratom úvodnom buly stretnutia ohrozili Fokina z pravého krídla, ten sa ale prekvapiť nenechal a prikrytím puku prerušil hru.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:-2
    V Čeljabinsku práve znie ruská hymna, zápas sa onedlho začne.
     
    00:-5
    Úvodné zostavy:

    Traktor Čeljabinsk: Fokin (Demčenko)- Quint, Borodkin, Kostromitin, Katičev, Aťušov, Chlystov, Kondratjev, Piganovič – Popov, Glinkin, Osnovin – Wilson, Čistov, Růžička – Bulis, Panov, Kokujov – Kosticyn, Penkovskij, Mokin

    SKA Petrohrad: Salák (Ivannikov) – Alexandrov, Chafizzulin, Kalinin, Kuteikin, Judin, Čudinov, Belov – Martensson, Tichonov, Kučerjavenko – Kovalčuk, Ericsson, Makarov – Ketov, Thoresen, Dadonov – Červenka, Burasov, Šipačjov

    Rozhodca: Beljajev, Soin – Gordenko, Tomilov.
     
    Všetkým hokejovým fanúšikom prajem príjemné sviatočné popoludnie, ktoré si môžete spríjemniť sledovaním prenosu to zápasu KHL medzi Traktorom Čeľjabinsk a SKA Petrohradom.

    Domácemu Traktoru zatiaľ patrí po piatich odohratých zápasoch desiate miesto Západnej konferencie so ziskom piatich bodov. V doterajších piatich predstaveniach dokázal Traktor dva krát zvíťaziť, z toho raz za dva body.

    SKA Petrohrad v úvode nového ročníka potvrdil extrémnu silu svojej zostavy, po štyroch dueloch má na konte dvanásť bodov a je jasným lídrom Západnej konferencie.

    V roli favorita prichádza Petrohrad aj na ľad Traktoru, pre ktorý je duel s SKA veľkou výzvou a zo strany domácich sa môžeme určite tešiť na bojovný a oduševnený výkon. Petrohrad sa bude aj na úvodnom tripe v novom ročníku snažiť potvrdiť pozíciu jedného z hlavných kandidátov na zisk Gagarinovho pohára.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 22. Rúžička (Bulis, Panov), 36. Osnovin (Mokin, Quint) – 5. Patrick (Červenka), 8. Červenka (Martensson, Čudinov), 20. Kalinin (Dadonov), 20. Martensson (Červenka), 32. Kovalčuk (Kutejkin), 33. Kučerjavenko (Makarov, Chafizullin)


    Traktor Čeljabinsk: Fokin (Demčenko)- Quint, Borodkin, Kostromitin, Katičev, Aťušov, Chlystov, Kondratjev, Piganovič – Popov, Glinkin, Osnovin – Wilson, Čistov, Růžička – Bulis, Panov, Kokujov – Kosticyn, Penkovskij, Mokin
    SKA Petrohrad: Salák (Ivannikov) – Alexandrov, Chafizzulin, Kalinin, Kuteikin, Judin, Čudinov, Belov – Martensson, Tichonov, Kučerjavenko – Kovalčuk, Ericsson, Makarov – Ketov, Thoresen, Dadonov – Červenka, Burasov, Šipačjov

    Rozhodca: Beljajev, Soin – Gordenko, Tomilov