Utrecht – Den Haag 0:0 (kon.) | Cambuur – Groningen 3:0 (kon.) | Arnhem – Excelsior 3:1 (kon.)
Dordrecht – Breda 0:1 (kon.)
koniec
SBV Vitesse Arnhem
3:1 (1:0)
SBV Excelsior
cz Nedeľa 14.09.2014, 14:30 • GelreDome, Arnhem • Holandská Eredivisie
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Arnhem měl po celou dobu utkání jasně navrch, což deklaroval třemi přesnými zásahy. O všechny se postaral Abiola Dauda. V závěru zápasu korigoval konečný stav z penalty Stans. Vitesse Arnhem tak zdolal Excelsior 3:1. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 10:4 (16:21:55)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Oliynyk se málem probil do další šance, ovšem na poslední chvíli odkopl balon do bezpečí hostující obránce. Rozehrávat bude Excelsior.
     
    90
    K základní hrací době duelu budou nastaveny rovné tři minuty.
     
    89
    Další útok Excelsioru zastavuje hvizd pomezního arbitra, který viděl postavení mimo hru. O uvedení balonu do hry se postará Velthuizen.
     
    88
    Zatím se nezdá, že by se hosté nadechovali k závěrečnému náporu. Arnhem pohodlně kombinuje a nepřipouští žádné komplikace.
    Jeff STANS - 3:1
     
    86
    Excelsior právě vstřelil branku!
    JEFF STANS si postavil balon na značku a nekompromisní ranou k pravé tyči vístil první branku Excelsioru. Źe by hostující družině svitla naděje?
     
    85
    Domácí se provinili proti pravidlům, po nedovoleném zákroku na Gouriyeho se bude kopat penalta!
     
    84
    Rohový kop Arnhemu pouze prolétl územím velkého vápna. Přesto ale zůstávají žlutočerní fotbalisté na útočné polovině. Uvidíme, zda si vytvoří brankovou příležitost.
     
    83
    Domácí nemají dost, stále se snaží útočit. Excelsior ale nechce další branku ve své síti dopustit, a tak dbá na dobře zkonsolidovanou defenzivu.
     
    81
    A potřetí střídá také Excelsior. Odpočinout si odchází Daryl van Mieghem, místo něhož okusí atmosféru duelu Marko Maletić.
     
    80
    Arnhem využívá i poslední možnost střídání. Místo Pröppera zaujme McEachran.
     
    79
    Ošetřován je domácí kapitán Kashia, který má problémy s chodidlem. I on ale odchází po svých, o nic vážnějšího zřejmě nejde.
     
    78
    Táhlý centr od levé postranní lajny si Damen s velkými obtížemi stáhl. Brankář Excelsioru sice utržil tři branky, přesto je však svému týmu velkou oporou. Nebýt jeho, svítilo by na světelné tabuli skóre mnohem hrozivější.
     
    77
    Arnhem je stále na útočné polovině. V dnešním utkání je zatím naprosto dominantní, Excelsior si prakticky nesáhl na míč.
     
    75
    Arnhem posílá na trávník čerstvé síly. Místo třígólového střele Daudy nastupuje na hrací plochu Kazaishvili.
     
    74
    Zatím to tak nevypadá, útočí totiž znovu Arnhem. Dauda ale letící balon netrefil. Po střetu s obráncem Excelsioru má zřejmě svalové zranění v oblasti lýtka. Zdá se však, že bude moc pokračovat ve hře.
     
    73
    Kruiswijk si počínal nedovoleně, Excelsior tak bude mít k dispozici rozehrávku o pravé postranní lajny. Podaří se hostující družině vsítit alespoň čestný zásah.?
     
    71
    Střídá ale také domácí Arnhem. Ze hřiště se trousí Labyad, jehož místo zaujme Ibarra.
     
    71
    Střídání na straně Excelsioru. Místo Brita přichází do hry Kuipers.
     
    70
    Dlouhý centr z levé strany se snesl pouze do rukavic připraveného Damena. Ten poté příliš neotálel a poslal míč mezi své spoluhráče.
     
    68
    Arnhem je nyní zcela v klidu, rozvážně kombinuje v okolí středového kruhu a nikam se zběsile nežene.
     
    67
    Domácí měli další solidní možnost, ovšem rána z velké vzdálenosti byla sražena na rohový kop. Ani ten však žádné větší nebezpečí do zadních řad Excelsioru nevnesl.
    Abiola DAUDA - 3:0
     
    65
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Zdá se, že je o vítězi rozhodnuto. Na rohový kop z levé strany byl dobře připraven ABIOLA DAUDA. Domácí útočník poté jen nastavil nohu a dopravil balon za Damenova záda, čímž zkompletoval hattrick.
     
    63
    Volný kop z velké vzdálenosti nakonec musel Damen vytěsnit na rohový kop. Míč šel však zhruba metr vedle pravé tyče, přesto si chtěl být hostující brankář naprosto jistý.
     
    62
    Gouriye se zkoušel ihned úspěšně uvést, ovšem jeho hlavička skončila mimo. Velthuizen se postará o výkop.
    Abiola DAUDA - 2:0
     
    60
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Domácí navyšují své vedení. Přihrávka z pravé strany byla sražena pouze k ABIOLU DAUDOVI, který se štěstím překonal Damena. Forvard Arnhemu tak zaznamenal již druhou branku v utkání.
     
    58
    Hrací plochu opouští Tom van Weert, kterého nahradí Ninos Gouriye.
     
    57
    Dlouhý centr do pokutového území domácí defenziva odvrátil. V táboře Excelsioru se chystá první výměna sil.
     
    56
    Kupředu se vydal také Arnhem, ovšem Daudova rána byla včas zblokována defenzivou Excelsioru. Hosté jsou stále na dostřel.
    Daryl VAN MIEGHEM
     
    54
    První větší příležitost Excelsioru! Daryl van Mieghem si narovnal balon kousek od hranice pokutového území a vypálil. Velthuizen musel vytáhnout briskní zákrok.
     
    52
    Leerdam uháněl za volným balonem. Byl u něj sice o něco dříve než Damen, ovšem poté přišla srážka, po níž se domácí středopolař zvedá jen velmi obtížně.
     
    51
    Hra se oproti první půli výrazně uklidnila, ani jeden z celků se teď nikam nežene. Tento stav nahrává pochopitelně Arnhemu.
     
    49
    Abiola Dauda je dnes velice aktivní, nyní se hnal za nakopnutým balonem. Damen ale celou situaci včas přečetl, vyběhl a "kulatý nesmysl! včas odkopl.
     
    48
    Hosté dokonce vybojovali rohový kop, teprve první v celém zápase. Źádné velké nebezpečí ale domácím nepřipravili.
     
    47
    Nyní to však žlutočerní fotbalistí s aktivitou ve středu pole přehnali, hlavnímu arbitrovi neunikl nedovolený zákrok. Rozehrávat tak bude Excelsior.
     
    46
    Druhou půli zahajuje s balonem na kopačkách celek Arnhemu. domácí evidentně nechtějí připustit žádné komplikace, proto kontrolují hru.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi úvodní půle, která přinesla jasnou převahu Arnhemu. Excelsior držel dlouho nad vodou výtečně chytající Damen, avšak ani on nezabránil Daudově úspěšné hlavičce. Naváže Arnhem na svůj výkon i ve druhé půli? Sledujte i nadále náš on-line přenos!

    Střely na branku: 6:1
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    První půle se již spíše dohrává, ani jedna z družin se nikam nežene. V ochozech panuje výborná atmosféra, přesně tak, jak se sluší a patří.
     
    43
    Arnhem nyní v poklidu kombinuje, vstřelená branka domácí celek patřičně uklidnila.
    Abiola DAUDA - 1:0
     
    41
    Arnhem právě vstřelil branku!
    Domácím se to nakonec přece jenom povedlo. Centr od rohového praporku umístil hlavou za brankovou čáru ABIOLA DAUDA. Vitesse zaslouženě vede.
     
    39
    Arnhem má místy až drtivou převahu, následuje opět rohový kop, tentokráte ze strany levé. Všem nadějím domácím ale učinil přítrž Damen, který si vysokčil pro balon a lapil jej.
     
    38
    Dauda si naskočil na rohový kop z pravé strany, svou hlavičku však poslal vysoko nad. Další odkop družiny v červeném.
     
    37
    Ani následná dorážka si cestu mezi tři tyče branky Excelsioru nenašla, Damen se postará o výkop. Hostující brankář je dnes pro svůj tým jistotou.
     
    36
    Dlouhý centr z pravé strany Damen vyboxoval do bezpečí, hraje se tak stále bez branek.
     
    34
    Útok Arnhemu nyní zastavil včasný zásah hostující defenzivy. Žlutočení mají alespoň možnost autového vhazování, a to na útočné polovině.
     
    32
    Botaka potáhl balon podél pravé lajny, načež se pokusil nacentrovat do prostoru velkého vápna. Tam ale žádného adresáta nenalezl, přihrávka tak pouze prolétla inkriminovaným územím.
     
    31
    Arnhem to zkouší v poklidu, pomocí postupné kombinace. Zatím se mu ale nedaří najít trhlinu v defenzivě Excelsioru, která se jak vidno poněkud zmátořila.
     
    29
    Excelsior se snaží změnit obraz hry. Má ale velký problém s napadáním Arnhemu. Domácí jsou při chuti!
     
    28
    Na první branku utkání stále čekáme. Přesto se ale příchozí fanoušci nenudí. A to především domácí, neboť má Arnhem místy až drtivou převahu.
     
    26
    Znovu v akci Dauda. Nyní se snažil obhodit si brankáře a zakončit do prázdné brány. Damen ale celou situaci ideálně přečetl a nedal domácímu forvardovi sebemenší příležitost.
    Denys OLIYNYK
     
    25
    Nádherná kombinace nekončí brankou! Oliynyk dostal perfektní pas za obranu, ovšem zradila jej koncovka. Míč prolétl těsně vedle pravé tyče.
     
    23
    Dauda se hnal opět kupředu, nyní jej však zastavil hvizd pomezního arbitra, který viděl ofsajd. O rozehrávaku se postará Damen.
     
    22
    Po delší době je hra klidnější, veškeré dění se odehrává především v okolí středového kruhu. Hosté mohou být rádi, že se hraje stále bez branek.
     
    20
    Z větší dálky vyprášil Damenovy rukavce Labyad. Hostující brankář má v posledních minutách velké penzum práce. Defenziva Excelsioru hoří jako novinový papír.
    Abiola DAUDA
     
    19
    Další solidní možnost Arnhemu, tentokráte se k zakončení proháčkoval Dauda. Damen ale dalším včasným zákrokem udržel akcie svého celku nad vodou.
     
    18
    Velthuizen nyní málem daroval soupeři příležitost. Kruys ale špatně odkopnutý balon nedokázal umístit za vyběhnutého gólmana Vitesse.
    WALLACE
     
    16
    Velká příležitost Arnhemu! Wallace se chopil balonu a z pokutového území otestoval Damena. Hostující muž s rukavicemi je ale zatím bezchybný.
     
    15
    Pokud se hosté dostanou kupředu, jedná se spíše o záchvěvy. Źádnou větší brankovou příležitost si zatím nedokázali vytvořit. Uvidíme, kterak se bude klání nadále vyvíjet.
     
    14
    Leerdam se chtěl protáhnout podél levé postranní lajny, ovšem na poslední chvíli zasáhl pozorný Kruys. Arnhem má k dispozici alespoň autové vhazování.
     
    13
    Arnhem má převahu, evidentně se snaží zlepšit pošramocenou reputaci z duelů předchozích. Pokud se bude takto prezentovat dále, jistě se mu to podaří.
     
    12
    Rohový kop s číslem čtyři. Tentokráte po zákroku Damena, který vytěsnil přízemní pokus Labyada. Na roh si naskočil opět kapitán Kashia, leč nyní nezahrozil.
     
    11
    Oliynykova rána z uctivé vzdálenosti byla zblokovaná již na třetí roh. Hosté by si měli dávat na tyto stadndardní situace velký pozor.
     
    10
    V úvodních minutách se zdálo, že bude mít převahu Excelsior. Opak je však pravdou, žlutočerní pohodlně kombinují na útočné polovině a snaží se cosi vymyslet.
     
    8
    Dauda se hnal do další slibné příležitosti, avšak tenotkráte Excelsior žádný závar nedopustil. Po nsáledném rohovém kopu následuje výkop hostujícího celku.
    Guram KASHIA
     
    7
    Centr z levé strany hrací plochy hosté odvrátili na rohový kop. Domácí zadák Kashia si poté vyskočil a hlavičkou poslal letící projektil do břevna. Moc nechybělo a Arnhem se ujal vedení.
     
    5
    O jeho exekuci se postaral Auassar. Takroucený balon ale zamířil zhruba metr nad břevno. Arnhem bude vykopávat.
     
    4
    Karami postupoval středem hrací plochy kupředu, domácí jej ale zastavili nedovoleně. Exclsior bude rozehrávat volný kop ze zhruba třiceti metrů.
     
    3
    Dlouhý centr Kruyse se snesl do velkého vápna, kde ale příliš nebezpečí nezpůsobil.
     
    2
    Hosté v úvodu duelu poměrně aktivně napadají, zatím se jim ale nedaří dostat do výraznější brankové příležitosti.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    SBV Vitesse Arnhem: Velthuizen – Achenteh, Kruiswijk, Kashia, Wallace – Leerdam, Vejinovic, Pröpper – Oliynyk, Dauda, Labyad
    Náhradníci: Room, McEachran, Kazaishvili, Nakamba, van der Heijden, Ibarram Diks

    SBV Excelsior: Damen – Karami, Fischer, Mattheij, Brito – Auassar, Stans, Kruys – Botaka , van Weert, van Mieghem
    Náhradníci: Toni Varela, Kuipers, Deckers, Gouriye, Blij, Bovenberg, Maletić

    Rozhodčí: Sanders – Hoekstra, Kleinjan.
     
    Pohled do statistik

    V lepším rozpoložení půjde do utkání zcela jistě Excelsior, který se se ziskem sedmi bodů nachází na sedmé příčce tabulky. Arnhem má zatím bod pouze jeden, což mu přisuzuje sedmnáctou pozici.

    Bod za remízu získali domácí v utkání s Leeuwardenem, které skončilo 2:2. Zbylé tři duely s Ajaxem, Zwolle a PSV Eindovenem Arnhem prohrál.

    Excelsior zvítězil hned dvakrát, a to proti G. A. Eagles (3:2) a Heraclesu (3:1). Remíza 1:1 pak přišla s Bredou, porážka 0:2 od Heerenveenu.
     
    Vítejte u našeho on-line přenosu! V rámci pátého kola nizozemské Eredivisie na sebe narazí celky SBV Vitesse Arnhem a SBV Excelsior. Úvodní výkop je na domácí půdě Arnhemu naplánován na 14:30. Přeji příjemný sportovní zážitek!

    Libor Kucza

    Góly: 41. Dauda, 60. Dauda, 65. Dauda – 86. Stans (pen.)


    SBV Vitesse Arnhem: Velthuizen – Achenteh, Kruiswijk, Kashia (C), Wallace – Leerdam, Vejinovic, Pröpper (80. McEachran) – Oliynyk, Dauda (75. Kazaishvili), Labyad (71. Ibarra)
    Náhradníci: Room, McEachran, Kazaishvili, Nakamba, van der Heijden, Ibarram Diks

    SBV Excelsior: Damen – Karami, Fischer, Mattheij, Brito (71. Kuipers) – Auassar, Stans, Kruys – Botaka , van Weert (58. Gouriye), van Mieghem (81. Maletić)
    Náhradníci: Toni Varela, Kuipers, Deckers, Gouriye, Blij, Bovenberg, Maletić

    Rozhodca: Sanders – Hoekstra, Kleinjan