Rusko – Azerbajdžan 4:0 (kon.) | Ukrajina – Moldavsko 1:0 (kon.) | Lotyšsko – Arménsko 2:0 (kon.)
Dánsko – Turecko 1:2 (kon.) | Česko – USA 0:1 (kon.) | Nemecko – Argentína 2:4 (kon.)
Írsko – Omán 2:0 (kon.) | Anglicko – Nórsko 1:0 (kon.)
koniec
Česko
0:1 (0:1)
USA
cz Streda 03.09.2014, 20:15 • Generali Arena, Praha • Medzinárodné zápasy
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že čeští fotbalisté podlehli USA 0:1, se loučím a těším se na přečtenou při prvním kvalifikačním zápase o postup na ME, ve kterém Češi v úterý přivítají zde na Letné bronzové medailisty ze světového šampionátu Nizozemce. (22:16:41)
     
    STATISTIKY ZÁPASU:

    Střely celkem: 9 – 8
    Střely na bránu: 5 – 6
    Držení míče: 47% – 53%
    Rohové kopy: 6 – 4
    Ofsajdy: 5 – 1
    Fauly: 17 – 15
    Žluté karty: 0 – 1
     
    Američany nasměroval k vítězství v 39. minutě Alejandro Bedoya, jenž využil hrubého zaváhání Daridy při rozehrávce v blízkosti vlastního pokutového území a ačkoliv Čech zvládl vytáhnout proti Diskerudovi parádní zákrok, tak na dorážku Bedoyi neměl sebemenší nárok.

    Hlavním strůjcem amerického vítězství se ale stal již pětatřicetiletý Nick Rimando, brankář Salt Lake City a jeden z minima fotbalistů z domácí ligy v kádru Američanů, si v závěrečné půlhodině připsal hned několik skutečně skvělých zákroků a udržel pro Američany cenné vítězství.
     
    Na Letné je dobojováno a k velkému aplausu amerických fanoušků hosté vítězí nad českým výběrem 1:0! Pod trenérem Pavlem Vrbou tak čeští fotbalisté nedokázali zvítězit ani na čtvrtý pokus, když matný výkon během úvodní hodiny zápasu již nedokázali v závěru zápasu napravit a Američané míří poděkovat svým fanoušků s vítězným pocitem.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Američané v poslední nastavené minutě vybojovali přímý volný kop ve středovém kruhu a již jen těžko pustí český tým k nějakému dalšímu ohrožení hostující branky.
     
    90+2
    Po Petrželově centru se do zakončení dral Procházka, v záklonu ale hlavičkoval daleko vedle americké branky.
     
    90+1
    V úvodu té první je István Vád donucen premiérově dnes udělit žlutou kartu, Moralesovi ale zřejmě toto potrestání nebude nijak vadit, neboť především stačil již v zárodku zastavit hrozící český brejk.
     
    90
    Rozhodčí Vád prodlužuje druhý poločas o tři nastavené minuty.
    Další Pudilova šance a... opět Rimando
     
    89
    Nick Rimando dnes zamkl svoji bránu na několik západů! V suverénně největší příležitosti českého týmu se bezprostředně před ním ocitl Pudil, ovšem americký brankář i s trochou štěstí dalším famózním zákrokem jeho střelu vyrazil těsně vedle své svatyně!

    Ačkoliv Rimando nahradil Guzana až o poločasové přestávce, bez jakékoliv diskuze by si zasloužil titul hráče zápasu.
     
    88
    Rosický připravil dostatek prostoru k centru Pudilovi, jeho pas před branku ale doletěl k široko daleko osamocenému Garzovi.
     
    87
    Petržela se snažil vtrhnout do pokutového území z pravé strany hřiště, naběhl si ale do trojice připravených soupeřů a jeho naivní snahu "ocenilo" publikum pískotem.
    Řezník ani nadvakrát skvělého Rimanda nepřekonal
     
    86
    Do Dočkalova přízemního centru se opřel novic v národním týmu Radim Řezník, jehož první ránu ale dalším vynikajícím zákrokem vyrazil brankář Rimando a druhá střela plzeňského beka letí nad americkou branku!
     
    85
    Souboj Limberského s Moralesem sudí Vád posoudil jako nedovolený od hostujícího obránce, jenž ze země vstává s nechápavým výrazem.
     
    84
    Rozeběhla se čtyřiaosmdesátá minuta a český tým na odvrácení dalšího neúspěchu má již jen sedm minut a nastavený čas. Připomínám, že pod trenérem Vrbou se Čechům ještě vyhrát nepodařilo.
     
    82
    Další útočná snaha českého týmu končí ofsajdem, ve kterém byl čárovým rozhodčím Tóthem přistižen Petržela.
     
    80
    Petržela s Pudilem si vyměnili role, první jmenovaný centroval z levé strany a u vzdálenější tyče zakončoval levák Pudil, po jeho ráně vysoko nad americkou branku to ale stadiónem jen zklamaně zahučelo.

    Tomáš Kohlmann

    Góly: 39. Bedoya

    Karty:   90+1. Morales (USA)


    Česko: Čech – Kadeřábek (46. Řezník), Procházka, Kadlec, Limberský – Darida (79. Dočkal), Jiráček (46. Vácha) – Pilař (46. Petržela), Rosický, Krejčí (69. Pudil) – Vydra (46. Kolář)
    Náhradníci: Vaclík, Bičík – Suchý, Dočkal, Pudil, Petržela, Vácha, Kolář, Mazuch, Řezník, Hořava, Šural

    USA: Guzan (46. Rimando) – Johnson, Orozco (46. Ream), Brooks, Chandler (63. Morales) – Bedoya (67. Hyndman), Corona (63. Garza), Diskerud (63. Shea) – Gyau, Altidore, Green
    Náhradníci: Rimando – Morales, Garza, Ream, Hyndman, Morris, Shea, Rubin, Wood

    Rozhodca: Vad – Kispál, Tóth (vš. Maďarsko)

    Diváci: 12 624