Skalica – Senec 4:0 (kon.) | Rovinka – Šaľa 1:3 (kon.) | Poprad – Prešov 3:2 (4:2 po pen.)
Moldava – Bardejov 0:2 (kon.)
koniec po penal. (4:2)
FK Poprad
3:2 (2:0)
FC Tatran Prešov
Utorok 02.09.2014, 18:30 • Národné tréningové centrum, Poprad • Slovenský pohár - Slovnaft cup
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Vitajte pri sledovaní on-line prenosu! Dnes sa začínajú zápasy 3. kola Slovnaft Cupu, medzi ktoré patrí aj duel medzi domácim FK Poprad a 1. FC Tatranom Prešov. Zápas sa začína o 18:30 a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

    Popradskí futbalisti hrali 2. kolo slovenského pohára na ihrisku tímu FK Pokrok SEZ Krompachy. Popradčania mali namále, keďže prehrávali po prvom polčase 1:0, no následne stihli zápas vyrovnať a rozhodnúť až v penaltovom rozstrele.
    Tatran sa do tretieho kola dostal cez FK TJ Lokomotívu ŠM Michaľany, ktorú vonku prestrieľal výsledkom 2:10, čiže preukázal jednoznačný postup.

    Poprad a Prešov sa už túto sezónu raz stretli, keď Tatran v prvom kole DoXXbet ligy deklasoval na svojom trávniku "podtatrancov" výsledkom 5:1.
    Popradčania sa poučili a odvtedy v našej druhej najvyššej futbalovej súťaži neprehrali. Naposledy (v sobotu) zdolali Lokomotívu Košice na domácom štadióne 3:1. Prešovčania naopak v poslednom kole remízovali na ihrisku "béčka" MFK Košice 1:1.

    Kto z tejto dvojice postúpi do štvrtého kola Slovnaft Cupu? Sledujte náš on-line prenos a odpoveď na túto otázku sa ľahko dozviete. Príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    FK Poprad: Rušin – Ondruš, Bendík ("C"), J. Tropp, Marián Ferenc, Rams, Janigloš, Palutka, Orenič, Kubus, Michlík
    Náhradníci: Maliňák, Tomáš Ferenc, A. Tropp, Pilát, Korenko, Ujčík, Ilavský
    Tréner: Vladimír Lajčák

    1. FC Tatran Prešov: Jakubech – Kačala, Jacko, Krajník ("C"), Leško, Dzurík, Katona, Benes, Micherda, Eliaš, Hirka
    Náhradníci: Maroš Ferenc, Šafranko, Poliaček, Voda, Kraľovič, Luberda, Ivanko Macej
    Tréner: Stanislav Varga

    Rozhodca: Roland Weiss – Radoslav Bobko, Anton Perát.
     
    Oba celky už vychádzajú z útrob štadióna na ihrisko. Popradskí futbalisti odohrajú tento zápas tretieho kola Slovnaft Cupu v modrých dresoch, Prešovčania sa budú snažiť postúpiť za pomoci dresov bielej farby.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O úvodný výkop tohto zápasu sa postarali hráči Tatranu Prešov, ktorí útočia z ľavej strany do pravej. Začínajú postupným útokom.
     
    2
    Popradskí hráči rozohrali rýchly out na pravej strane ihriska, ktorý však prešovskí futbalisti dokázali s ľahkosťou odvrátiť. Poprad sa následne previnil faulom, rozhodca spravodlivo prisúdil loptu hosťom.
     
    3
    Lukáš Kubus potiahol útočnú akciu po ľavej strane a spred ľavej hranice šestnástky, poslal pred malé vápno nízky center, na ktorý už siahal Radomír Michlík, no lopta mu preletela len tesne pred kopačkou.
     
    5
    Matúš Bendík zo stredu ihriska len jemne nakopol dopredu, keď sa snažil vyslať do zakončenia Kubusa, ale ten so svojím spoluhráčom nespolupracoval a loptu ponechal súperovi.
     
    6
    Prešovčania preniesli hru na pravú stranu, Dzurík sa snažil prihrať ku kraju ihriska Michendovi, ktorému však elegantným sklzom loptu vyrazil Marián Ferenc.
     
    7
    Brankár Jakubech si nie príliš vhodne spracoval loptu, takmer sa mu zamotala medzi nohami, vtom pribehol k nemu Michlík, no k zakončeniu sa už nedostal, keďže brankár Prešova stihol loptu odkopnúť.
     
    8
    Benes našiel z pravej strany dlhým centrom v šestnástke nepokrytého Kristiána Hirku, ktorý si loptu spracoval a vypálil, no Rušin predviedol pekný pohyb, keď vybehol proti lopte a loptu vyrazil, no síce len za seba, avšak tam mu už kryli chrbát jeho spoluhráči, ktorí loptu odkopli.
     
    9
    Orenič sa snažil vymyslieť prihrávku spred šestnástky na Kubusa, ale obranca Jacko bol chytrejší a pohyb lopty vystihol.
     
    10
    Dzurík znovu zneistil Popradčanov pred šestnástkou, keď poslal jemný center pred Rušina, na ktorý siahal Artúr Benes, ale skôr bol na mieste muž v popradskej bráne.
     
    12
    Ferenc prešiel poľahky cez Benesa, následne sa snažil prihrávať nakrátko Palutkovi, ten bol pri lopte neskôr, ale následne získal Poprad štandardku.
     
    13
    Ferenc nakopával pred malé vápno, kde však bol pri lopte prvý brankár Adam Jakubech, ktorý bezpečne zachytil loptu do rúk.
     
    14
    Kubus sa snažil z priestoru pri rohovej zástavke dostať cez Micherdu, no ten mu v tomto prieniku zabránil aj za cenu rohového kopu pre domácich.
     
    15
    Prešovčania však bezpečne loptu odhlavičkovali.
     
    16
    Rams nakopával z pravej strany priamo do šestnástky, kde najprv hľadal Kubusa, no ten sa k zakončeniu nedostal, následne sa lopta odrazila zaňho, kde dobehol Marián Ferenc, ktorý sa snažil ešte vrátiť Kubusovi, ale brankár Jakubech už tento pokus s prehľadom pokryl.
     
    17
    Janigloš agresívne zložil v strede ihriska Katonu, Prešovčania majú loptu.
     
    18
    Benes centroval z priestorov pri rohovej zástavke do malého vápna, kde si cestu k zakončeniu vytvoril Lukáš Eliaš, no ten hlavičkoval len mimo brány.
     
    19
    Dzurík pretiahol loptu na hranicu šestnástky, kde stál voľný Peter Katona, ten si loptu hruďou spracoval a strieľal, no rozhodca si všimol ofsajd a loptu prisúdil domácim.
     
    21
    Jacko neočakával, že lopta v strede ihriska preskočí cez neho, k nej sa dostal Michlík, no už sa následne nedostal cez Krajníka.
     
    23
    Micherda prenášal spred šestnástky do vápna na Katonu, no pred ním sa dobre postavil popradský kapitán Bendík, ktorý loptu odrazil preč.
     
    24
    Dávid Leško sa poľahky dostal cez dvoch či troch popradských hráčov, spred vápna sa snažil loptu predĺžiť bližšie k bráne na Eliaša, no pred ním stál už Bendík, ktorý patrične zasiahol.
     
    26
    Leško zahral z pravej strany od kraja ihriska štandardku priamo do šestnástky, kde sa lopty dotklo viacero hráčov Tatranu, no následne Krajník nakopol len do Jozefa Troppa, ktorý loptu odkopol.
     
    28
    Kubus elegantne pätičkou prihral pred šestnástkou Ferencovi, ten si loptu posunul a centroval, no len do protihráča. Roh pre domáce mužstvo.
     
    28
    Poprad dal gól! Nádherne zahraný rohový kop, ktorým sa Popradčania dostávajú do vedenia! Loptu si pri rohovej vlajke pripravil Marián Ferenc, ktorý v malom vápne našiel JOZEFA TROPPA, ktorý bol nad hlavami všetkých hráčov Prešova a bezkompromisne rozvlnil sieť!
     
    30
    Filip Palutka nedovolene zasiahol protihráča, za čo mu hlavný rozhodca udelil žltú kartu.
     
    31
    Michlík pomerne jednoducho získal loptu po zlej prihrávke od Jacka, trochu sa s loptou pohral, no následne už nedokázal nájsť spoluhráčov, keďže mu loptu odobral Dzurík.
     
    32
    Dzurík pred šestnástkou prihral na kopačku Eliaš, ten predĺžil na Katonu, ktorý sa rútil sám na Rušina, obhodil si ho, no ešte sa snažil nájsť pred bránou spoluhráčov, ale vtedy loptu už odkopli domáci. V tejto situácii by už asi každý volil strelu. Prešovčania boli blízko ku vyrovnaniu.
     
    34
    Palutka sa snažil mäkkučkým centrom do šestnástky hľadať pri ľavej žrdi Oreniča, no popradský hráč už nedoskočil na túto pre neho ďalekú loptu.
     
    35
    Micherda najprv zle prihrával cez Ferenca, ktorý sa spoločne s ním vrhol po lopte, no prešovský hráč zasiahol domáceho futbalistu, za čo ešte nedostal žltú kartu, ale za následné protesty už áno.
     
    37
    Hirka mierne zamotal hlavu Troppovi, následne pálil spoza pokutového územia, ale len do nôh Bendíka.
     
    38
    Ferenc zahrával štandardku na hranicu vápna, tam sa lopta odrazila na kopačku Dominika Oreniča, ktorý spoza šestnástky vyslal prízemnú strelu ku žrdi, no tú stihol svojimi rukami brankár Jakubech.
     
    39
    Michlík si v šestnástke spracoval prihrávku od Oreniča, nevedel asi čo v tej chvíli vymyslieť na Jacka, a tak loptu následne stratil, keďže k nemu pribehol už aj ďalší hráč hostí.
     
    41
    Jacko hľadal krížnym centrom na ľavej strane Benesa, ale ten si loptu spracovával v ofsajdovej pozícii.
     
    42
    Prešovčan Lukáš Eliaš ostáva ležať na trávniku, na pomoc mu prišiel lekár. Hra je pozastavená.
     
    43
    Eliaš sa podrobí ešte krátkym ošetreniam mimo ihriska. Loptu majú hostia.
     
    44
    Poprad dal gól! Poprad zvyšuje svoje vedenie v závere prvého polčasu! Michlík našiel spred šestnástky pri pravom hornom rohu po čiare LUKÁŠA KUBUSA, ktorý si loptu spracoval, jemne nakopol dopredu a tvrdou strelou ku pravej žrdi rozvlnil sieť!
     
    45
    Už beží nadstavený čas, ktorý potrvá jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Skončilo sa nám prvé dejstvo stretnutia tretieho kola slovenského pohára, v ktorom si Popradčania vytvorili dvojgólový náskok zásluhou Troppa, ktorý skóroval v 28. minúte a Kubusa, ktorému sa podarilo skórovať v 44. minúte.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Orenič, prichádza Erik Maliňák.
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Eliaš, prichádza Pavol Šafranko.
     
    46
    Hneď z úvodu druhého polčasu to malo grády. Čerstvý Maliňák hľadal v šestnástke Michlíka, no pred ním stihol zasiahnuť loptu jeden z hráčov Tatrana.
     
    47
    Ferenc poslal center z rohu na vzdialenejšiu žrď, kde zbadal Lukáša Janigloša, no ten zakončoval iba mimo brány.
     
    48
    Maliňák si pýtal v priestore pri rohovej zástavke štandardku, no v súboji s Micherdom predviedol hráč Prešova čistý zákrok.
     
    49
    Michlík šikovne získal loptu na pravej hranici šestnástky, otočil sa a okamžite centroval pred malé vápno, kde bol Lukáš Kubus, no ten hlavičkoval mimo troch žrdí!
     
    50
    Kubus vyskúšal teraz pozornosť brankára Jakubecha prízemnou strelou spoza šestnástky, no ten sa po lopte bez problémov hodil a zachytil ju.
     
    51
    Micherda sa pretláčal cez trojicu hráčov Popradu, no následne ho už odstavil Rams, ktorý to spravil nedovolene. Štandardka pre hostí spoza ľavej hranice šestnástky.
     
    53
    Prešov dal gól!
    Prešovčania znižujú stav stretnutia na 2:1! Z rohovej zástavky vyslal center do šestnástky Leško, ktorý v šestnástke našiel MICHALA KRAJNÍKA, ktorý loptu aj so šťastím dostal nohou do brány!
     
    54
    Tatran už bol blízko ďalšieho gólu! Peter Katona si to namieril po pravej hranici pokutového územia a vypálil, no Rušin stihol zmenšiť strelecký uhol a lopta ho zasiahla priamo do tela.
     
    55
    Opäť obrovská možnosť pre hostí! Dávid Leško si loptu pripravil za šestnástkou a tvrdo strieľal, no jeho zakončenie umiestnené bližšie k pravej žrdi stihol brankár Patrik Rušin ideálne vyraziť!
     
    57
    Benes vysunul po pravej strane ku šestnástke Micherdu, no márne, keďže táto prihrávka bola ofsajdová.
     
    58
    Palutka si spracovával loptu na útočnej polovici, ale fauloval ho Dzurík, rozhodca ponechal výhodu.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1700 divákov.
     
    60
    Poliaček nahrával na ľavú stranu ku šestnástke Micherdovi, no toho dokázal odzbrojiť Pavol Rams.
     
    61
    Miroslav Poliaček vypálil spoza šestnástky, no jeho zakončenie bolo nepresné.
     
    63
    Popradské publikum v týchto chvíľach zaujal malý kŕdeľ holubov, ktorý preletel ponad trávnikom. Hra bola celkom ustálená v strede ihriska, preto sa naskytla možnosť pozrieť si aj takýto úkaz.
     
    63
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza ?, prichádza Ľubomír Ivanko-Macej.
     
    64
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza J. Tropp, prichádza Róbert Ujčík.
     
    66
    Kubus prihral na pravú stranu Maliňákovi, ktorého však poľahky odzbrojil Micherda a ten založil útok Tatrana.
     
    68
    Michlík skúšal zo stredu ihriska trafiť letiacu loptu priamo z voleja, keďže zbadal na hranici šestnástky Ujčíka, no napokon sa mu tento pokus nepodaril, keďže Ujčík už loptu nedostihol.
     
    70
    Ujčík sa prebíjal cez Krajníka, videli sme dopomoc rukami na jednej či druhej strane, ale hlavný rozhodca faul nezbadal.
     
    71
    Kubus poslal na zem Micherdu v priestore pri rohovej zástavke, no loptu len dovolene odrazil za bránkovu čiaru, Tatran má rohový kop.
     
    72
    Domáci futbalisti dokázali bezpečne loptu upratať do bezpečia.
     
    73
    Ivanko Macej bol chvíľu ošetrovaný mimo ihriska, následne sa vrátil do hry, no po chvíli ho hlavný rozhodca poslal späť, pravdepodobne kvôli neupravenému dresu.
     
    73
    Peter Katona vypálil spoza pokutového územia, no jeho strela bola zblokovaná, hostia majú rohový kop.
     
    73
    Ten smeroval až za vzdialenejšiu žrď, čiže žiadne nebezpečenstvo pre Poprad.
     
    74
    Janigloš spadol vo vlastnej šestnástke, keď na neho mierila lopta, a tak musel namiesto neho hasiť oheň v pokutovom území Milan Ondruš.
     
    75
    Veľká šanca pre domácich! Ujčík sa ocitol s loptou pred hranicou vápna, vymenil si loptu s Maliňákom a následne poslal krátku prihrávku ku pravej žrdi na kopačku Filipa Palutku, no ten trafil len brankára Jakubecha!
     
    76
    Micherda zložil pred šestnástkou Kubusa, ktorý padol na zem, no hlavný rozhodca hru nepozastavil.
     
    78
    Bendík teraz odstrčil od seba Šafranka, no hlavný rozhodca si nevšimol ani tento zákrok.
     
    78
    Prešov dal gól!
    Hosťom sa podarilo ešte zdramatizovať tento zápas! DÁVID LEŠKO si loptu pripravil za šestnástkou a krásnym oblúkom do ľavého horného rohu vyrovnáva tento zápas!
     
    80
    Palutka vysunul Maliňáka po ľavej strane, no toho stihol predbehnúť Jacko, ktorý vďaka svojej rýchlosti poľahky získal loptu.
     
    81
    Ujčíkovi sa pekne rozbehol Maliňák na ľavej strane, no prihrávka, ktorému adresoval, skončila len na kopačke hosťujúceho Poliačeka.
     
    82
    Striedanie v tíme FK Poprad: z ihriska odchádza Rams, prichádza Maroš Pilát.
     
    83
    Popradčanom sa zo štandardky nepodarilo zakončovať. Budú však zahrávať rohový kop.
     
    84
    Marián Ferenc vyslal spoza pravej hranice šestnástky pekný center do malého vápna, kde bol Radomír Michlík, no ten hlavičkoval len tesne mimo brány!
     
    86
    Kubus už bol blízko zisku lopty od Dzuríka, no napokon len akosi preletel okolo neho a loptu zabudol.
     
    88
    Ujčík prehodil spoza šestnástky do vnútra smerom k Pilátovi, no pred ním odkopol loptu Krajník a Poprad si zahrá rohový kop.
     
    89
    Hráči sa natlačili až ku brankárovi Jakubechovi, no k zakončeniu neprišlo, keďže nastalo ofsajdové postavenie a vyzerá to tak, že aj brankárovi Jakubechovi bolo siahnuté na zdravie, no ten už je po chvíli strávenej na trávniku späť v hre.
     
    90
    Nadstavuje sa jedna minúta.
     
    90+1
    Bendík sa snažil loptu z priestoru pri rohovej vlajke odkopnúť, no napálil iba do Pavla Šafranka.
     
    90+1
    Koniec riadneho hracieho času.
     
    Skončil sa nám aj druhý polčas, v ktorom prešovskí futbalisti dokázali vyrovnať nepriaznivý stav z prvého dejstva. Najprv sa v 53. minúte presadil Krajník a po ňom v 78. minúte Leško. Keďže sa v riadnej hracej dobe nerozhodlo, nasledujú penalty.
     
    Začína sa penaltový rozstrel!
     
    Ako prvý začínajú domáci, ku bielemu bodu si loptu postaví Matúš Bendík.
     
    Bendík strelou do šibenice posiela Poprad do vedenia 1:0.
     
    Za Tatran pôjde kopať Dávid Leško.
     
    Leško prekopol bránu! Stav: 1:0.
     
    Za domácich prichádza Radomír Michlík.
     
    Jakubech vychytal Michlíkov pokus ku pravej žrdi! Stav: 1:0.
     
    Za hostí si loptu pripravuje Patrik Jacko.
     
    Rušin sa už prstami dotkol lopty, no napokon ju nevyrazil. 1:1.
     
    Popradčan Lukáš Kubus ide na ďalšiu penaltu.
     
    Kubus prízemnou strelou ku ľavej žrdi posiela svoj tím do vedenia 2:1.
     
    Za Tatran kope Peter Katona.
     
    Katona skóroval strelou ku pravej žrdi, 2:2.
     
    Ku bielemu bodu už smeruje Lukáš Janigloš.
     
    Janigloš rozvlnil sieť strelou do stredu brány. Je to 3:2.
     
    Za hostí pôjde kapitán Michal Krajník.
     
    Rušin nádherne chytil jeho strelu smerujúcu ku ľavej žrdi. Stále je to 3:2. Róbert Ujčík môže rozhodnúť.
     
    Ujčík strieľa gól ku pravej žrdi!
     
    Koniec zápasu.
     
    Popradským futbalistom sa napokon podarilo postúpiť aj do štvrtého kola Slovnaft Cupu, keď v penaltovom rozstrele zdolali Prešov 3:2. O postupe rozhodol Róbert Ujčík.

    Ja sa už z popradského futbalového štadióna lúčim, ďakujem za pozornosť. Príjemný zvyšok večera želá Lukáš R. Ovšonka. (20:28:33)

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 28. J. Tropp, 44. Kubus, rozh. pen. Róbert Ujčík (pen.) – 53. Krajník, 78. Leško

    Karty:   30. Palutka (PPD) – 35. Micherda (PRE)


    FK Poprad: Rušin – Ondruš, Bendík ("C"), J. Tropp, Marián Ferenc, Rams, Janigloš, Palutka, Orenič, Kubus, Michlík
    Náhradníci: Maliňák, Tomáš Ferenc, A. Tropp, Pilát, Korenko, Ujčík, Ilavský
    Tréner: Vladimír Lajčák

    FC Tatran Prešov: Jakubech – Kačala, Jacko, Krajník ("C"), Leško, Dzurík, Katona, Benes, Micherda, Eliaš, Hirka
    Náhradníci: Maroš Ferenc, Šafranko, Poliaček, Voda, Kraľovič, Luberda, Ivanko Macej
    Tréner: Stanislav Varga

    Rozhodca: Roland Weiss – Radoslav Bobko, Anton Perát

    Diváci: 1700