4. etapa Mairena del Alcor - Córdoba 1. John Degenkolb (Giant-Shimano) (kon.)
koniec udalosti
4. etapa Mairena del Alcor - Córdoba

1. John Degenkolb (Giant-Shimano)

Utorok 26.08.2014, 13:40Vuelta a Espaňa
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 13:20.
     
    Prajem príjemné popoludnie všetkým fanúšikom kvalitnej cestnej cyklistiky. 69.ročník La Vuelta de Espaňa pokračuje už 4.etapou a my budem opäť pri tom! Po kopcovitej etape čaká na pelotón zvlnený profil. Štart 165 kilometrov trate je naplánovaný v meste Mairena Alcor, ktoré sa nachádza v provincii Sevilla, blízko mesta Sevilla a cieľ bude v centre mesta Córdoba okolo 17:40. Od klávesnice vás bude touto andalúzskou kapitolou Vuelty sprevádzať Martin Platko. Prajem príjemný športový zážitok.
     
    Matthews potvrdil prognózy a po etape si obliekol červený dres, Sagan opäť nešpurtoval.

    Včera čakala na pretekárov takmer 200 km dlhá etapa a poriadna horúčava. Už po niekoľkých kilometroch od štartu v Cádize sa na čele sformoval únik dňa. Boli tam: Jerémy Cousin (Europcar), Guillermo Mas (Caja Rural), Jonathan Fumeaux (IAM), Danilo Wyss (BMC) a Jacques Van Rensburg (MTN Qhubeka). Títo borci si postupne vypracovali náskok až 8 minút. Potom však už niektoré tímy neboli v hlavnom balíku spokojné s odstupom. Najmä Orica s Matthewsom nebola spokojná a tak začala sťahovať náskok utečencov. Na rad prišlo prvé stúpanie na horskú prémiu 3.kategórie – Puerto de Gális, kde už bola strata balíka len 4 a pol minúty. Túto prémiu napokon vyhral Cousin. Ten istý pretekár uspel aj na druhej prémii 3.kategórie Alto Alcornocales a virtuálne sa obliekol do dresu pre najlepšieho vrchára. Peter Sagan sa časom objavoval na samom konci pelotónu. Pred treťou horskou prémiou odpadol Fumeaux a v tom istom čase už Mas zaútočil a prémiu 3.kategórie na Alto del Camino vyhral. Pri poslednom stúpaní na Puerto del Boyar už Mas strácal svoj náskok. Cousin zabojoval a druhým miesto na prémii sa udržal vo vrchárskom drese. Mas vyhral primát najbojovnejšieho jazdca etapy. Zhruba 25 kilometrov pred cieľom sa už aj Španiel z Caja Rural zaradil do pelotónu. Ten sa už pripravoval na stúpanie 1,4 km pred cieľom, ktoré malo rozhodnúť. O únik sa pokúsil Adam Hansen, ale dlho mu veru nevydržal. Peter Sagan sa stále držal na posledných priečkach balíka a potvrdzoval, že Vuelta je pre neho len prípravou na Majstrovstvá sveta. Ruská Kaťuša sa v samom závere vyhecovala, vytvorila tempo, ale pre Carusa triumf nepripravila, keďže Michael Matthews v správny čas začal špurtovať a okrem etapového víťazstva sa tešil aj z červeného dresu. Sagan napokon prišiel do cieľa s viac ako trojminútovou stratou na 104. mieste, Martin Velits na 109.mieste.
     
    4.etapa s cieľom v malebnej Córdobe môže priniesť špurt malej skupiny alebo atak jednotlivca.

    Máme tu utorok a teda štvrtý deň tohtoročnej Vuelta a Espaňa. Pelotón sa presunie do provincie Sevilla, konkrétne do mesta Mairena del Alcor, kde o 13:20 začne 165 kilometrov dlhá etapa so zvlneným profilom. Prvých sto kilometrov trate bude prevažne rovinatých. Na 80.kilometri čaká závodníkov prvá šprintérska prémia v Pasadas a o 8 kilometrov neskôr bufet. Hneď na to sa už budú stúpať na Alto de San Jerónimo, prémiu 3.kategórie, ktorej vrchol je 54 kilometrov pred cieľom. Po zjazde príde na 128.kilometri na rad druhá šprintérska prémia už v meste Córdoba. Rozhodnutie môže priniesť druhé stúpanie na horskú prémiu 2.kategórie Alto del Catorce por Ciento. V zjazde môže prísť k pokusom jednotlivcom o únik. Cieľ je naplánovaný v Córdobe na 17:40.
     
    Priebežné poradie po 3.etape:

    1. Michael Matthews (Orica) 9:27:53
    2. Nairo Quintana (Movistar) +4
    3. Alejandro Valverde (Movistar) +11
    4. Rigoberto Urán (OPQS) +15
    5. Damiano Caruso (Cannondale) +17
    6. Esteban Chávez (Orica) +17
    ------------
    104. Peter Sagan (Cannondale) +3:47
    109. Martin Velits (OPQS) +3:54


    Červený dres: Michael Matthews (Orica)
    Zelený dres: Nacer Bouhanni (FDJ)
    Bielo-modrý dres: Lluis Mas (Caja Rural)
    Biely dres: Lluis Mas (Caja Rural)
    Súťaž kombativity: Lluis Mas (Caja Rural)
    Najlepší tím: Belkin
     
    Pretekári už prechádzajú neutrálnou zónou, teplota sa šplhá až k 40 stupňom Celzia a tak závodníci až do poslednej možnej chvíle pred neoficiálnym štartom boli v plne klimatizovaných tímových autobusoch.
    Grafický znázornený profil dnešnej etapy.
     
    Ešte pripomeniem, že neutrálna zóna je dlhá 10,5 kilometra a začína tesne za mestom Sevilla.
     
    4.etapa Vuelta a Espaňa 2014 práve odštartovala!
     
    160,0
    Veľmi rýchlo po oficiálnom štarte sa na čele vytvoril štvorčlenný únik v zložení Francisco Javier Aramendia (Caja-Rural), Gert Joeaar (Cofidis), Sebastien Turgot (AG2R-La Mondiale) a Jimmy Engoulvent (Europcar).
     
    158,0
    Náskok utečencov už momentálne činí takmer tri minúty!
     
    156,0
    Prvé dni Vuelty a Espaňa boli horúce, ale tento dnešný preverí jazdcov ešte viac. Pretekári sa presúvajú z provincie Sevilla a páli na nich silné andalúzske slnko. Na cieľovej čiare v Córdoba je momentálne pekelných 41 stupňov Celzia. Ruku na srdce, asi nikto z vás teraz cyklistom nezávidí.
     
    152,0
    Pelotón sa vedúcou štvoricou príliš netrápi a tak ich náskok stúpol nad 4 minúty.
     
    147,0
    Austrálsky tím Orica GreenEdge pred touto etapou prisľúbila, že bude svojho lídra Michaela Matthewsa po celý čas chrániť a zatiaľ to plní, zároveň udržujú konštantný rozdiel medzi pelotónom a únikom.
     
    144,5
    Je čas predstaviť si postupne pretekárov, ktorí tvoria dnešný únik dňa. Začať môžme Sébastienom Turgotom, pre ktorého je tento ročník Vuelty prvou Grand Tour od roku 2011. Svoju profesionálnu kariéru začal v roku 2008 v tíme Bouygues Télécom a do AG2R prestúpil v roku 2014. Francúz sa preslávil druhým miestom na klasike Paris-Roubaix v roku 2012, kedy prešprintoval Alessandra Ballana.
     
    142,0
    Priemerná rýchlosť po viac ako polhodine etapy sa drží na čísle 39 km/h. Únik stratil niekoľko sekúnd zo svojho náskoku, ale stále má k dobru 3:47.
     
    139,5
    Najväčšími súpermi Michaela Matthewsa by dnes malo byť Nacer Bouhanni a John Degenkolb. Francúzsky šprintér vyhral druhú etapu s cieľom v San Fernando a včera v silnej konkurencii získal 8.miesto.Dnes by mohol opäť zažiariť, keďže podľa jeho slov mu cieľový dojazd môže vyhovovať.
     
    136,0
    Pelotón si udržuje stabilné tempo a tak si predstavme druhého pretekára z úniku. Je ním Francúz Jimmy Engoulvent. 34-ročný skúsený cyklista háji farby tímu Europcar, ale kariéru začína v roku 2011 v tíme Bonjour. Ten rok vyhral 5.etapu na Four Days of Dunkirk.
     
    133,0
    Orica skutočne poctivo pracuje na čele hlavného balíka a tak klesla strata na únik už pod hranicu 3 minút.
     
    130,0
    Naším tretím cyklistom v úniku je Gert Joeaar, ktorý háji farby tímu Cofidis. Tento estónsky šampión v časovke dosiahol zatiaľ najväčší úspech na Driedaagse van West- Vlaanderen, kde vyhral celkovú klasifikáciu.
     
    128,5
    Posledným pretekárom v úniku je Javier Aramendia, pre ktorého je to tento roku tretia účasť na Vuelte. V roku 2012 sa tento Španiel pripojil ku kontinentálnemu tímu Caja Rural, po tom čo skončilo pôsobenie Euskeltelu-Euskadi v profi cyklistike. Už v druhej etape sme ho mohli sledovať v úniku. Podarí sa mu dnes byť úspešnejším?
     
    125,0
    Za nami je prvá hodina dnešnej etapy, ktorú utečenci šli priemernou rýchlosťou 41,6 km/h. Teplota vzduchu to cyklistom stále robí ešte náročnejšie. Posledný meraný údaj hovorí až o 36 stupňoch Celzia a predpoveď pre najbližšie 2 hodiny nie iná. Bude ešte viac horúco.
     
    122,0
    Hlavný balík, ktorý vedie Orica s Matthewsom drží únik už dlhší čas na hodnotách 2:40-2:50.
     
    118,5
    Austrálčania nedajú vedúcej štvorici pokojne dýchať, strata klesla na 2 a pol minúty. To nie je veľmi veľa.
     
    116,0
    Alberto Contador sa stále na Vuelte drží, napriek šumom, že o jeho prípadnom odstúpení. Španiel stále cíti následky jeho pádu z Tour de France, ale zatiaľ na domácej Grand Tour stratil len minimum.
     
    112,5
    Po snehu na Giro d´Italia, daždivej Tour de France, tohtoročná Vuelta bude veľmi horúca. Ako som už skôr spomínal, v cieli ukazuje teplomer až 40 stupňov, všeobecne Córdoba je považovaná za najteplejšie mesto Andalúzie. Nejeden jazdec teraz určite sníva o splnení Ice Bucket Challenge.
     
    110,0
    Dôsledky z pádu v 2.etape stále pociťuje Fabio Felline, ktorý si pred chvíľou zašiel k lekárskemu vozidlu na ošetrenie.
     
    105,0
    Vedúca skupina si stále drží náskok 2 minút a 20 sekúnd. Čoskoro príde na rad prvá šprintérska prémia.
     
    100,0
    Do cieľa zostáva 100 kilometrov a Orica nenecháva nič na náhodu. Vedúcej štvorici necháva stále len niečo viac ako 2 minúty.
     
    97,5
    Jeden z favoritov na víťazstvo v tejto etape Michael Matthews ráno povedal: "Posledné dva kopce vyzerajú byť zložité, ale môj tím včera ukázal, že je dostatočne silný. Môžme to opäť zopakovať. Bude to náročný šprint, ale mal by mi sedieť."
     
    95,0
    Omega Pharma – Quick Step bude dnes svoje nádeje vkladať do experta na klasiky Toma Boonena, aspoň tak to deklaroval športový riaditeľ Davide Bramati." Dnes to pôjde všetko na Toma, ktorý v Córdobe vyhral dvakrát. Najprv na Ruta del Sol v roku 2007 a potom na Vuelte 2008."
     
    93,0
    Rozdiel medzi pelotónom a únikom opäť o čosi narástol. Teraz majú štyria borci k dobru 2:45.
     
    90,0
    "Táto etapa nám pripomína jeden z heroických momentov pre náš tím", povedal tímový manažér Roberto Amadio, teraz hlava Cannondale, ktorý je pokračovaním Liquigas tímu. "Veľmi dobre si spomínam na tento deň. Náš tím to vtedy veľmi dobre zmenežoval. Na Vuelte sa nám vždy veľmi darilo. Dnes chceme uspieť s Oscarom Gattom a Damianom Carusom. Predpokladáme, že o víťazstvo bude špurtovať skupina 50 až 60 jazdcov. Bude to odlišné ako v roku 2011, Peter Sagan nevyzerá byť v dobrom rozpoložení a forme ako vtedy."
     
    87,0
    V závere by nám niečo mohol ukázať aj Adam Hansen, ktorý útočil aj včera. Pre neho sa jedná už o desiatu Grand Tour v kariére.
     
    85,0
    Utečenci sa už blížia k Posadas, kde je naplánovaný prvý hodnotený šprint dňa.
     
    84,0
    Nakoniec prvú šprintérsku prémiu získava Sébastien Turgot a pripisuje si do bodovacej súťaže 4 body.
     
    82,5
    1.šprintérska prémia – Posadas:

    1. Sébastien TURGOT (AG2R) – 4 body
    2. Gert JOEAAR (Cofidis)
    3. Jimmy ENGOULVENT (Europcar)
     
    80,5
    Druhá hodina skutočne horúcej 4.etapy je už za pretekármi. Priemerná rýchlosť za prvé dve hodiny je 40,4 km/h. Momentálne čaká na hlavný balík občerstvovacia zóna.
     
    77,5
    Balík prechádza cez Almadovar del Rio. Prvý kopec Alto de San Jeronimo je na pláne o 20 kilometrov.
     
    74,5
    Stále sme ešte v občerstvovacej zóne, ale poďme sa už pozrieť na dva nasledujúce stúpania. Dnes čaká na vrchárov 8 bodov. Na čele tejto klasifikácie je po včerajšku Lluis Mas Bonet a dnes ho nikto neohrozí.

    1 Luis Mas Bonet (Spa) Caja Rural – Seguros RGA 9 bodov
    2 Jerome Cousin (Fra) Team Europcar 9
    3 Danilo Wyss (Swi) BMC Racing Team 6
    4 Nathan Haas (Aus) Garmin Sharp 3
    5 Kristian Sbaragli (Ita) MTN – Qhubeka 2
    6 Valerio Conti (Ita) Lampre-Merida 1
     
    71,5
    Čo sa týka bodovacej súťaže, tam sa toho dnes môže veľa zmeniť.Bouhanni si včera udržal zelený dres, ale dnes to bude mať náročné.

    1 Nacer Bouhanni (Fra) FDJ.fr 33 bodov
    2 Michael Matthews (Aus) Orica Greenedge 29
    3 Daniel Martin (Irl) Garmin Sharp 20
    4 John Degenkolb (Ger) Team Giant-Shimano 20
    5 Joaquin Rodriguez Oliver (Spa) Team Katusha 16
    6 Roberto Ferrari (Ita) Lampre-Merida 16
    7 Wilco Kelderman (Ned) Belkin Pro Cycling Team 14
    8 Jasper Stuyven (Bel) Trek Factory Racing 14
    9 Lloyd Mondory (Fra) AG2R La Mondiale 12
    10 Paul Martens (Ger) Belkin Pro Cycling Team 12
     
    68,0
    Chris Froome po včerajšku povedal: "Mám celkom dobré pocity po včerajšku lebo tam nebol kopec, kde by sa dalo veľa získať. Skutočné preteky začnú v horách a až tam uvidíme, či som schopný ísť na čele. Dnes urobím všetko preto, aby som etapu prešiel bez straty a ujmy."
     
    65,0
    Fúka zadný vietor a pelotón je v úplnom pokoji. Náskok úniku medzičasom klesol už pod dva minúty a pre Aramendiu a spol. to nevyzerá dobre.
     
    60,0
    Vyzerá to tak, že utečenci to vydržia len na vrchol prvého stúpania, ktorý príde o tri kilometre. Stúpanie na Alto de San Jerónimo bude dlhé 4,3 km s priemerným prevýšením 6,9%. Jedná sa o prémiu tretej kategórie.
     
    58,0
    Cesta sa postupne zužuje a predstavte si, že hlavný balík už stráca na čelo len jednú minútu.
     
    56,5
    Na chvoste pelotónu aj dnes vidíme Carlosa Betancura, ktorý včera stratil až 20 minút. V stúpaní už pelotón stiahol stratu na 38 sekúnd.
     
    55,0
    Máme chvíľku času a tak si niečo povedzme o cieľovom meste Córdoba. Toto mesto je známe vďaka viacerým historickým pamiatkám a turistickým centrom, ktoré zahŕňa aj Mosque-Cathedral. Cyklisti pri vstupe do mesta prejdu mostom cez rieku Guadalquivir, kde budú dotvárať atmosféru pomaračovníky a mandarinkovníky.
     
    54,5
    Na čele pelotónu sa držia cyklisti ako Valverde či Contador, strata na únik stále klesá.
     
    54,3
    Zo štvorčlennej skupiny bol ako prvý pelotónom pohltený Turgot.
     
    53,5
    Už len 10 sekúnd chýba pelotónu na zvyšnú trojicu a Amets Txurruka skúša atakovať, nikto ho nenasleduje.
     
    52,5
    Španiel už predstihol zvyšok úniku a ide si po tri body na horskej prémii Alto de San Jeronimo.
     
    52,0
    Niektorí šprintéri už nedokážu nasledovať pelotón. Problémy majú ale aj Hutarovič či Pinot.
     
    51,0
    Celý únik dňa už je v pelotóne, na čele sa drží už len Txurruka, ale jeho náskok nie je najvyšší.
     
    50,0
    Txurruka si v zjazde do Córdoby drží približne 20 sekundový náskok. Teplota momentálne je už nad hranicou 42 stupňov.
     
    48,5
    1.horská prémia 3.kategórie Alto de San Jeronimo:

    1. Amets TXURRUKA – 4 body
    2. Jimmy ENGOULVENT – 2
    3. Francisco Javier ARAMENDIA – 1
     
    47,0
    Bočný vietor mierne potrhal pelotón, ale už sa všetko vracia do starých koľají. Vo najväčšej skupine je okolo 60 pretekárov. Je otázne, či sa tam nachádzajú aj slovenskí borci.
     
    46,0
    Už sa pomaly a isto bude vstupovať do spomínanej Cordoby. Vyzerá to tak, že Sagan a Bouhanni sa ocitli v druhej skupine.
     
    45,0
    Na čele sa spojili dvaja pretekári. Txurruka a Engoulvent majú k dobru len 20 sekúnd.
     
    44,0
    Spomínaní odpadlíci sa už podľa všetkého dotiahli do balíka, ale muselo ich to stáť veľa síl, ktoré môžu chýbať pri stúpanie na prémiu 2.kategórie.
     
    42,5
    Závodníci práve prechádzajú mostom Puente de Andalucia, ktorý prechádza cez už skôr spomínanú rieku Guadalquivir.
     
    41,5
    Medzičasom narástol náskok dvojice na čele už na 40 sekúnd. Priemerná rýchlosť po tretej hodine dnešnej etapy je 39,3 km/h.
     
    39,5
    Španielská réžia už ukazuje nádherné letecké zábery multikultúrnej Córdoby. V tomto meste študovali viaceré známe osobnosti filozofie, ale aj Bin Ládin.
     
    37,0
    Pelotón po prvý krát prešiel cieľovou čiarou so stratou 33 sekúnd na dvoch borcov v úniku.
     
    35,0
    Iniciatívu na čele pelotónu prebrali tímy Tinkoff-Saxo a Movistar, ktorí stiahli náskok vedúcej dvojice pod pol minútu.
     
    34,0
    Teraz už začína stúpanie na Alto del Catorce por Ciento, ktoré bude dlhé 8 kilometrov s priemerným prevýšením 4,8%. Peter Sagan sa už objavuje za hlavným balíkom.
     
    33,0
    Martin Velits bol ošetrovaný pri lekárskom vozidlo. Verme, že to nebude nič vážne.
     
    32,0
    Txurruka a Engoulvent boli chytení a teraz je už pelotón pohromade.
     
    30,5
    2.šprintérska prémia – Córdoba:

    1. Amets TXURRUKA – 4 body
    2. Jimmy ENGOULVENT
    3. Lluis MÁS BONET
     
    29,5
    Viacerí špurtéri už majú problémy. Tie má aj Cancellara, ktorý po včerajšej etape povedal, že sa cítil ako by stratil 5 kíl.
     
    29,0
    Tím Sky je na čele v šestici a nasadil skutočne vysoké tempo, ktorá robí problémy nielen Saganovi.
     
    28,0
    Nacer Bouhanni je stále v čelnej skupine, ale už mu to nejde ľahko a vyzerá to tak, že má dosť.
     
    27,0
    Už ide to tuhého čo sa stúpania týka. Jonathan Castroviejo, za ním je Valverde a potom už Lluis Mas, ktorý si zatiaľ drží bodkovaný dres.
     
    26,5
    Bouhanni už skutočne začína odpadať, Matthews sa komfortne drží v skupine a vyzerá to pre neho nádejne.
     
    26,0
    Contador vyzeral na kopci celkom v pohode. Jeho koleno je na tom každým dňom lepšie a lepšie.
     
    25,5
    Zhruba kilometer pred vrcholom poslednej horskej prémie atakovala dvojica Adam Yates a Winner Anacona, ktorí si rozdelili prvé body do vrchárskej súťaže. Michael Matthews v červenom dres je momentálne na konci pelotónu.
     
    24,5
    Pozor! Atakuje Alejandro Valverde a tak musia jeho konkurenti na celkové poradie rýchlo reagovať. Tento Španiel vie v zjazde utiecť.
     
    23,5
    Na čele sa už vytvorila skupina Yates, Anacona, Sicard a Valverde.
     
    22,0
    2.horská prémia 2.kategórie Puerto del Catorce por ciento:

    1. Winner ANACONA
    2. Adam YATES
    3. Romain SICARD
     
    20,5
    Cadel Evans mal defekt a teraz sa musí vracať do pelotónu, kde už v popredí vidíme pretekárov Cannondale bez Petra Sagana.
     
    20,0
    Damiano Caruso z Cannondale a vydal stíhať vedúcu skupinku, čelo okresaného hlavného balíka okupuje Kaťuša a Tinkoff-Saxo. Valverde a spol. majú k dobru len 20 sekúnd.
     
    18,5
    Závodníci sú stále v zjazde, Caruso sa snaží dostať k čelnej skupine. Proti bude Giant a ďalšie tímy v pelotóne.
     
    17,5
    Evans je už späť v pelotóne, po tom, čo mal v defekt pri stúpaní na poslednú prémiu.
     
    15,5
    Caruso bol chytený balíkom, vedúca štvorica už vstúpila do prudšieho klesania, ktoré bude dlhé 8 kilometrov.
     
    14,0
    John Degenkolb, ktorý včera odpadol je teraz v hlavnom balíku, blízko Michaela Matthewsa. Bude to ešte zaujímavé.
     
    13,0
    Sicard sa v technickom klesaní osamostatnil na čele, ostatní už nestačia. Náskok si drží na hranici 15 sekúnd.
     
    11,5
    Amets Txurruja bude po etape ocenený ako najbojovnejší jazdec etapy!
     
    10,0
    Do cieľa zostáva 10 kilometrov a vedúca partia má náskok už menej ako desať sekúnd. Nespolupracujú a na rovine pred cieľom to nemajú šancu udržať.
     
    9,7
    Navyše Sicard dostal defekt. Závodníci sú na predmestí cieľovej Córdoby, ktorú už raz prešli.
     
    9,0
    Valverdeho trojica už bola pohltená a tak sa čaká na hromadný dojazd. Matthews a Degenkolb sú najväčšími favoritmi v tomto momente.
     
    5,0
    Pelotón tvorí približne 60 jazdcov a Orica určuje veľmi tvrdé tempo.
     
    4,0
    Tempo poľavilo, ešte nás čaká niekoľko zákrut a záverečný spurt.
     
    3,0
    Adam Hansen z Lotta sa rozhodol zaútočiť tri kilometre pred cieľom!
     
    1,0
    Hansen bol chytený balíkom a už Giant pripravuje špurt pre Degenkolba.
     
    Cieľ
    Nikto nemal v Córdobe šancu súperiť s Johnom Degenkolbom. Ten s prehľadom zvíťazil pred druhým Reynesom a až tretí bol Michael Matthews z Oricy, ktorý bol považovaný za veľkého favorita.
     
    Výborný špurt predviedol aj Damiano Caruso z Cannondale, ktorý obsadil 4.miesto a udržal sa v celkovom poradí pre ktoré jazdí veľmi vysoko. Stále však nemáme v cieli Petra Sagana a Martina Velitsa.
     
    Konečné poradie 4.etapy s cieľom v Córdobe:

    1. John Degenkolb (Giant-Shimano) 4:02:55
    2. Vicento Reynes (IAM Cycling) +0
    3. Michael Matthews (Orica)
    4. Damiano Caruso (Cannondale)
    5. Dan Martin (Garmin-Sharp)
    6. Alexandr Kolobnev (Kaťuša)
    7. Lloyd Mondory (AG2R)
    8. Valerio Conti (Lampre-Merida)
    9. Bob Jungels (Trek)
    10. Fabio Aru (Astana)
    -------------
    138. Peter Sagan (Cannondale) +13:44
    170. Martin Velits (OPQS) +16:55
     
    John Degenkolb po víťazstve pre španielsku televíziu povedal:"Milujem Vueltu a taktiež Španielsko ako krajinu. Páči sa mi tunajší životný štýl a taktiež mi chutia miestne špeciality. Včera som odpadol z pelotónu a bol sklamaný. Dnes to bolo oveľa lepšie, udržal som sa a som rád, že som vyhral etapu na Vuelte."
     
    Priebežné poradie po 4.etape:

    1. Michael Matthews (Orica) 13:30:44
    2. Alejandro Valverde (Movistar) +15
    3. Rigoberto Uran Uran (OPQS) +19
    4. Damiano Caruso (Cannondale) +21
    5. Jhoan Esteban (Orica)
    6. George Bennett (Cannondale) +24
    7. Haimar Zubeldia (Trek)
    8. Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) +:27
    9. Wilco Kelderman (Belkin)
    10. Robert Gesink (Belkin)
    --------
    128. Peter Sagan (Cannondale) +17:35
    158. Martin Velits (OPQS) +20:53



    Červený dres: Michael Matthews (Orica)
    Zelený dres: Michael Matthews (Orica)
    Bodkovaný dres: Luis Mas Bonet (Caja Rural)
    Biely dres: Valerio Conti (Lampre-Merida)
    Najlepší tím: Belkin
    Najbojovnejší jazdec etapy: Amets Txurruka (Caja Rural)
     
    O umiestnení Petra Sagana a Martina Velitsa vás ešte budeme informovať. Naši cyklisti podľa všetkého ešte neprišli do cieľa.
     
    To je už odo mňa pre túto chvíľu všetko. Dnes to najlepšie zmenežoval tím Giant-Shimano a John Degenkolb s prehľadom zvíťazil. Nestačil na neho ani Matthews, ktorý bol dnes pasovaný na favorita. Tretie miesto mu však udržalo červený dres. Peter Sagan a Martin Velits aj dnes výrazne zaostali. Od klávesnice sa s vami lúči Martin Platko. Ďakujem za pozornosť a teším sa pri ďalších etapách z Vuelty. (18:34:07)

    Martin Platko