Hokejová Liga mistrů – 3. hrací den (kon.)
koniec udalosti
Hokejová Liga mistrů – 3. hrací den

cz Sobota 23.08.2014, 12:00Hokejová Liga Majstrov
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.
     
    Vítejte u sledování již 3. hracího dne hokejové Ligy mistrů. Dnes nás čeká celkem 13 atraktivních utkání a do bojů o další body v pohárové Evropě vstoupí tři české týmy. Od 17:00 rozehrají Vítkovice domácí duel se švýcarským Zugem. V 17:45 rozehraje svůj Liberec na ledě Kolína nad Rýnem. Ve 20:00 se střetne Třinec s norským týmem Stavanger Oilers.
    Souhrn výsledků z 1. kola CHL:

     
    Vítkovice odehráli ve čtvrtek historicky první utkání Champions hockey league. V ČEZ aréně porazili německý Ingostadt 5:1, k čemuž přispěl zejména mladíček Patrik Zdráhal, který v prvním ostrém utkání mezi seniory vstřelil branku a na další dvě přihrál.
     
    Úspěšný vstup do soutěže mají i Třinečtí, kteří na svém ledě přivítali švýcarský tým SC Bern. Oceláři se do soupeře pustili se vší vervou a nasázeli celkem 7 branek. Třinec tak dokázal, že by měl být jedním z favoritů celé Ligy mistrů.
     
    Liberec se na úvod soutěže utkal s finským mistrem – Kärpatem Oulu. Hosté si ještě ve druhé třetině vypracovali čtyřbrankový náskok. Bílí Tygři nesložili zbraně a začli mocně dotahovat. Jejich finiš přišel však příliš pozdě a Liberečtí podlehli těsně 4:3.
    Rozpis utkání 2. kola CHL:

     
    Do druhého hracího dne včera zasáhli dva české celky. Mistři extraligy vstoupili do soutěže utkáním na ledě Eisbärenu Berlín a nevedli si vůbec špatně. Tým se musel obejít bez svého kapitána Petra Čajánka, ale i tak dokázal vybojovat body za vítězství 4:3 po samostatných nájezdech.
     
    Jako poslední z českých celků do Ligy mistrů vstoupili Pardubice, které však přijeli do Linköpingu se zpožděním a do utkání naskočili bez rozbruslení. Švédský tým se ujal vedení, které mohl i několikrát navýšit, ale proti byl vynikající Halász v pardubické brance. Linköping nakonec dokázal zvítězit těsně 2:1.
    Norský fanoušek nemůže uvěřit debaklu, který Třinec uštědřil Bernu a přál by si, aby podobně nedopadli i Stavanger Oilers.

    Vítkovice po prvním kole vedou svou skupinu. Podaří se jim uhájit vedení i po dnešním s Zugem?

     
    3. hrací den začíná již v 15:00. Tappara Tampere na svém ledě vyzve švýcarský Bern, který inkasoval sedmibrankový příděl od třinecký Ocelářů. Tappara naopak předvedla skvělý obrat, když prohrávala v 1. třetině se Stavangerem 0:3, ale nakonec dokázala zvítězit 7:3. Hned první zápas dnešního programu slibuje kvalitní podívanou.
     
    Tappara Tampere již zveřejnila sestavu pro dnešní utkání: Metsola (Peltonen) – Mäntylä, Aalto, Saravo, Kolomatis, Kankaanperä, Mäkinen, Puistola – Erkinjuntti, Malinen, Kuusela – Jormakka, Järvinen, Palola – Kaksola, Karjalainen, Haapala – Kallela, Tuominen, da Costa – Rauhala.
    Druhým utkáním dne je duel SønderjyskE Isjockey – Skellefteå AIK. V hale je zatím ticho, ale v 17:00 to vypukne.

     
    SønderjyskE v úvodním duelu s IFK Helsinky vedlo dvakrát o tři branky, ale ani to k senzaci nestačilo. Finové v poslední minutě utkání dokázali srovnat na 4:4 a v samostatných nájezdech se jim podařilo strhnout vítězství na jejich stranu.
    Eisbären Berlín včera dohrál své utkání s PSG Zlín pozdě večer. Dnes ráno se ale německý tým rychle přesunul do Švýcarska, kde od 19:45 rozehraje utkání s Fribourgem-Gottéron.

    Do německého Ingostadtu přijela podpořit svůj tým hrstka fanoušků SaiPy Lappeenranta.

     
    V 15:00 odstartuje první utkání. Tappara Tampere na domácím ledě vyzve SC Bern.
    Vítkovice v 17:00 rozehrají duel s EV Zug. V hale je již vše přichystáno ke startu druhého dnešního utkání.

     
    Tappara v 8. minutě využívá přesilovou hru. První branku, kterou vstřelil Kristian Kuusela musel ověřit sudí, ale i tak Tampere vede.

     
    Druhá třetina v Tampere začla se zpožděním, ale naopak ve vyšším tempu. Nejprve přidali domácí druhou branku, když se prosadil Dave Kolomatis. Poté přišla i první branka Bernu, na kterou švýcarský tým čekal téměř 85 minut. Na 2:1 snížil Bud Holloway.
     
    SC Bern srovnává stav. V přesilovce 5 na 3 se prosadil Ryan Gardner.
    Genéve-Servette se chystá na utkání proti Villachu.

     
    V sestavě třineckých Ocelářů dnes bude chybět polský útočník Aron Chmielewski. Za zásah do oblasti hlavy a krku v utkání s SC Bern byl potrestán zákazem startu na dvě utkání.

    Druhým potrestaným hráčem je Niklas Arell z Färjestadu, který byl vyloučen do konce utkání ve Vídni, kde jeho tým prohrál 4:1.

    I Sparta Praha postrádá jednoho hráče. Americký útočník Zack Torquato si nezahraje zítra na ledě Växjö, když se stejně jako Chmielewski a Arell provinil zásahem do oblasti hlavy a krku.
    Ve Ostravě začne v 17:00 druhé utkání dnešního dne. Vítkovice se v domácí ČEZ aréně utkají s EV Zug.

     
    Bernu se ve druhé třetině podařilo otočit stav a v Tampere vede již 4:2. Švýcarský tým znovu zužitkoval dvojnásobnou početní výhodu zásluhou Ryana Gardnera a ihned poté přidal další branku zkušený reprezentant Martin Plüss.
     
    Za pár minut odstartují další dvě utkání:
    17:00 – Vítkovice vs. Zug
    17:05 – SønderjyskE Isjockey vs. Skellefteå AIK
     
    Rychlé změny stavů k nám míří z Dánska. Skellefteå v první minutě využila přesilovou hru, když se trefil Mikko Lehtonen. Poté mohl srovnat Cory Quirk, ale byli to znovu Švédové, kdo skóroval. Ve čtvrté minutě přidal druhou branku Erik Forssell.
    V 17:45 začne utkání Kölner Haie – Bílí Tygři Liberec. Oba týmy jsou již na rozbruslení.

    V 17:45 odstartuje taky utkání ERC Ingolstadt – SaiPa Lappeenranta.

    První konečný výsledek dnešního dne. Tappara Tampere podlehle Bernu 5:3.

     
    Po první třetině je zápas Vítkovice Steel – EV Zug bez branek.
     
    Kärpat Oulu vede po první třetině v Košicích 2:1. Krefeld se dostal do vedení proti IFK Helsinky.
     
    Po brankách Earla a Ramholta vede Zug v ostravské ČEZ aréně 2:0. Vítkovice mají před sebou ještě jednu třetinu.
     
    SønderjyskE se dnes nedaří napodobit výkon, kterým se prezentovalo proti HIFK. Skellefteå vede v Dánsku již 3:0.
     
    Vítkovice prohrávali již 3:0 s Zugem, ale rychlou odpovědí je vrátil do hry slovenský útočník Peter Húževka, který snižuje na 1:3.

    Hráči Eisbärenu se již rozcvičují na ledové ploše ve Fribourgu.

     
    Krefeld vede po druhé třetině nad IFK Helsinky 2:1, když oba týmy vstřelily po jedné brance ve druhé části. Konec zápasu je již ve Vítkovicích, kde domácí nestačili na Zug a podlehli 5:2.
    V Kolíně nad Rýnem přišla na zápas s Libercem slušná kulisa.

     
    Košice nestačily na finský Kärpat Oulu a podlehli 2:1. Nedařilo se ani dánskému SønderjyskE, které podlehlo SønderjyskE 4:1.
    Servette Genéve již zveřejnilo i sestavu pro dnešní duel s rakouským Villachem.

     
    Liberec dokázal napravit domácí výkon s Kärpatem Oulu, kde prohrál těsně 4:3. Tentokrát to Bílým Tygrům vyšlo v Kolíně nad Rýnem, kde zvítězili 4:1.
     
    Krefeld nedokázal udržet vedení a v utkání IFK Helsinky je bez bodů. Zvítězit se znovu povedlo Vídni proti Oslu.
    Petr Vampola měl jasno již před utkáním. Pod výhrou Liberce se podepsal dvěma brankami.

     
    Průběžné výsledky po 1. třetině:
    Genève-Servette – Villach SV 0:2, 1. Sartorelli (Jarrett), 20. Bacher (Petrik).
    Fribourg-Gottéron – Eisbären Berlin 0:0
    SC Lions Zurich – Färjestad Karlstad 0:1, 6. Hilding (Lalonde, Klepis).
    Briançon Diables Rouges – Frölunda Gothenburg 0:0
    Oceláři Třinec – Stavanger Oilers 1:1, 15. Polansky (Linhart) – 6. Plastino (Dahl-Andersen).
     
    Konečný výsledek:
    ERC Ingolstadt – SaiPa Lappeenranta 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
    Branky: 11. Brockl, 24. Szwez (Buck, Macmurchy), 33. Macmurchy (Brocklehurst, Kohl), 45. Koppchen (Szwez, Buck) – 34. Salcido (Koho, Flinck).
    V Zurichu se bojuje o body na 110%.

     
    V Brianconu se roztrhl pytel s brankami. Po bezgólové první části padly ve druhé třetině tři branky během šesti minut! Frölunda vede 2:1.
     
    Velké překvapení se rodí v Třinci. Oceláři v první části ještě dokázali srovnat stav, ale ve druhé třetině dvakrát inkasovali a se Stavanger Oilers nyní prohrávají 3:1.
     
    Rakouský Villach vedl po první třetině v Ženevě 2:0, ale vedení je již minulostí. Domácí ve druhé části dokázali srovnat.
     
    Dvě slepené branky ve druhé třetině pomohly k vedení Fribourgu proti Eisbärenu Berlín, který stejně jako včera bude muset dotahovat.
     
    Průběžné výsledky po 2. třetině:
    Briançon Diables Rouges – Frölunda Gothenburg 1:4
    26. Raux (Szelig) – 24. Falth (Olimb, Gustafsson), 28. Olimb (Johnsson, Falth), 40. Widestrom (Johnsson, Andreas), 40. Gortz.
    Genève-Servette – Villach SV 2:2
    22. D'Agostini, 38. Antonietti (Marti) – 1. Santorelli (Jarrett), 20. Bacher (Petrik).
    Fribourg-Gottéron – Eisbären Berlin 3:0
    31. Dube (Schilt), 34. Mauldin (Pouliot, Monnet), 40. Mauldin.
    ZSC Lions Zurich – Färjestad Karlstad 1:1
    35. Baltisberger (Bergeron, Shannon) – 6. Hilding (Lalonde, Klepis).
     
    Oceláři mocně dotahují náskok norského týmu Stavanger Oilers. Hosté ve druhé třetině dvakrát vedli o dvě branky, ale Třinci se vždy povedlo snížit na rozdíl jediné branky.

    Oceláři Třinec – Stavanger Oilers 3:4 po 2. třetině
    15. Polanský (Linhart), 31. Matuš (Roth), 34. Zíb (Polanský, Trončinský) – 6. Plastino (Dahl-Andersen, Soares), 25. Kissel (Daoust, Dahl-Andersen), 28. Soares (Veideman), 32. Dahl-Andersen
    3. třetina právě odstartovala v Ženevě.

     
    Fribourg nezaváhal a proti Eisbärenu vytěžil plný bodový zisk. Rozhodla zejména druhá třetina, kdy si domácí vypracovali tříbrankový náskok.

    Fribourg-Gottéron – Eisbären Berlin 6:3
    31. Dube (Schilt), 34. Mauldin (Pouliot, Monnet), 40. Mauldin, 43. Monnet, 52. Ness (Montandon, Vauclair), 59. Mauldin – 43. Rankel (Braun, Mulock), 48. Olver (Tallackson, Baxmann), 52. Foy (Busch).
     
    Napínavý zápas v Zurichu došel až do prodloužení, kde rozhodl český útočník Milan Gulaš. Jednou asistencí na sebe upozornil i Jakub Klepiš.

    ZSC Lions Zurich – Färjestad Karlstad 2:3 po prodl.
    35. Baltisberger (Bergeron, Shannon), 50. Baltisberger (Wick) – 6. Hilding (Lalonde, Klepiš), 42. Rohdin (Aqino, Klepis), 61. Gulaš.
     
    Francouzský Briancon nevyužil domácí prostředí ani ve druhém utkání. Po těsné prohře s Villachem přišel debakl s Frölundou.

    Briançon Diables Rouges – Frölunda Gothenburg 1:7
    26. Raux (Szelig) – 24. Falth (Olimb, Gustafsson), 28. Olimb (Johnsson, Falth), 40. Widestrom (Johnsson), 40. Gortz, 45. Johnsson (Gustafsson, Fernstorm), 49. Johnsson (Backman, Gortz), 58. Wikstrand (Johnsson, Falth).
     
    Ženeva využila domácí prostředí a proti Villachu si připsala plný bodový zisk.

    Genève-Servette – Villach SV 4:2
    22. D'Agostini, 38. Antonietti (Marti), 47. Pyatt (Picard, D'Agostini), 47. Simek (Romy, Bezina) – 1. Santorelli (Jarrett), 20. Bacher (Petrik).
     
    Třinec překvapivě podlehl Stavanger Oilers. Oceláři od první třetiny pouze dotahovali, a nenavázali tak na drtivé vítězství 7:0 s Bernem. Třineckým nevycházely zejména přesilovky, kde dokonce čtyřikrát inkasovali.

    Oceláři Třinec – Stavanger Oilers 4:5
    15. Polanský (Linhart), 31. Matuš (Roth), 34. Zíb (Polanský, Trončinský), 43. Matuš (Trončinský) – 6. Plastino (Dahl-Andersen, Soares), 25. Kissel (Daoust, Dahl-Andersen), 28. Soares (Veideman), 32. Dahl-Andersen, 56. Plastino (Kissel, Hallem)
    V Třinci se zrodilo velké překvapení.

    Souhrn výsledků první poloviny 2. hracího kola:

     
    Zítra se odehraje dalších devět utkání, které zakončí první čtyři hrací dny. Z českých zástupců do hry zásahnou Pardubice, které budou bojovat na ledě finského TPS Turku. Sparta bude hrát ve švédském Växjö a Zlín doma přivítá Djurgärden Stockholm.
     
    Z denního souhrnu 3. hracího dne hokejové Ligy mistrů je to již vše. Děkuji za pozornost. Zítra můžete sledovat další díl našich přenosů. Na shledanou. (23:05:30)

    David Šimon