Hoffenheim – Augsburg 2:0 (kon.) | Hannover – Schalke 2:1 (kon.) | Hertha – Brémy 2:2 (kon.)
Frankfurt – Freiburg 1:0 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Hamburger 0:0 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 0:2 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
0:2 (0:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 23.08.2014, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas moc za tým prvým ani nezastával, videli sme zaujímavé stretnutie, ale aktívnejší bol domáci tím. Ten však dnes nevedel poslať presnú prihrávku, streli či center. V závere nadstaveného času po chybe inkasovali druhý gól a o víťazovi bolo rozhodnuté.

    O prvý gól sa postaral prakticky hneď po rozohrávke Bellarabi, podľa posledných informácii sa jedná o najrýchlejší gól v histórii nemeckej Bundesligy! Dovolím si tvrdiť, že to rozhodlo zápas. Potom sme gól videli až v samotnom konci zápasu, keď domáci museli útočiť do plných. Domáci však dnes ku víťazstvu chýbala zrejme presnosť. Hostia podali výborný tímový výkon a vstúpili do novej sezóny tou správnou nohou.

    Takže prvý gól padol hneď na úvod zápasu a na koniec zápasu. Postarali sa oň 1. Bellarabi, 90+5. Kießling.

    To je už z tohto prenosu všetko. Prajem pekný zvyšok sobotného večera. Pri Ďalších športových prenosoch dovidenia a dočítania. (20:32:49)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Toto je už definitíva zápasu, o ktorú sa postaral dnes veľmi aktívny hráč hostí STEFAN KIESSLING a hostia tak vyhrávajú 2:0! Domáci už sústredili všetko do útoku, nechali otvorené zadné vrátka, to hostia ešte využili na druhý gól, keď Bellarabi vypichol domáceho hráčovi Durmovi lopty, podišiel s ňou dopredu, následne ju poslal na úplne nepokrytého Kießlinga a ten obstrelil vybiehajúceho domáceho brankára a raduje sa z gólu.
    KIEßLING - 0:2
     
    90+2
    Ten avizovaný záverečný tlak domáceho tímu aj prichádza! Množstvo centrov a striel na bránu hostí prichádza, takto to malo byť po celý zápas zo strany hostí a nie až teraz. Hostia sa však dobre bránia.
     
    90+1
    Až 5 minút nadstavil hlavný rozhodca! Teraz musia prísť chvíle domácich hráčov. Všetko alebo nič!
     
    90
    Zahrával ho Hofmann, lopta prepadla až za obranu hostí, brankár Leno však včas vybehol zo svojej brány a loptu vyboxoval preč. Bol tiesnení protihráčmi, takže to mal dosť ťažké.
     
    89
    Po faule na domáceho hráča získava domáci tím zaujímavý priamy kop.
     
    88
    Pri lopte sú v týchto chvíľach aj naďalej domáci futbalisti, dostať sa do šance, strele, centru sa nedokážu. Hostia sa bránia čo im sily stačia. Domáci už nemajú čo stratiť a útočia do plných.
     
    87
    Dopredu sa dostali hostia a Bellarabi sa dostal aj no dostrel brány domácich. Loptu má však domáci brankár a už rýchlo rozohráva akciu svojho tímu.
     
    86
    Ďalšiu útočnú akciu domácich, ktorá sa už kopí jedna za druhou zakladal teraz Aubameyang, ale neúspešne. Lopta sa ku žiadnemu jeho spoluhráčovi nedostala, pri lopte sú tak hostia.
     
    85
    Brankár hostí Leno teraz zachránil hostí od gólu! Po rohovom kope sa domáci hráč dostal ku nebezpečnej hlavičke, ktorá už volala po góle, lopta sa odrazila po hlavičke od zeme a smerovala na bránu, Leno ju vyškrabal mimo nebezpečenstvo domácej brány.
     
    84
    A dokázali svojou aktivitou vybojovať rohový kop. Hostia sa musia tak mať na pozore.
     
    83
    Hostia sa dopustili faulu a tak loptu strácajú. Domáci na nič nečakajú a rýchlo idú do útoku. už nemajú čo stratiť.
     
    82
    Ani teraz sa domáci tím nedokázal predrať cez obranu hostí. Hostia získali loptu a pomaly sa dostávajú na dostrel domácej brány.
     
    81
    Tieto posledné minúty zápasu musia jednoznačne patriť domácemu tímu. Avšak, moc sa im to smerom dopredu nedarí, hostia pohodlnou hrou bránia svoj tesný náskok.
     
    80
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Çalhanoğlu, prichádza Papadopoulos.
     
    78
    Domáci vinou faulu stratili loptu a ešte tu bol aj zaujímavý priamy kop pre hostí. Vysoká lopta do 16-tky napokon končí len v rukaviciach domáceho brankára.
     
    77
    Vystriedali aj hostia, dnes dosť nevýrazného Son Heung-min, ktorému zápas nevyšiel vystriedal Brandt. Hostia sa už zrejme do nejakých bezhlavých útokov vrhať nebudú, zrejme sa čo chvíľa ku tomu odhodlajú domáci.
     
    76
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Son Heung-min, prichádza Brandt.
     
    75
    Domáci tréner chce priniesť oživenie do hry a tak vystriedal hneď dvakrát. Prišli hráči, ktorí by mali hru oživiť. Domáci dnes chýba nejaká tá priamočiarosť a plán, čo s týmto útok spraviť a podobne.
     
    74
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Reus, prichádza Hofmann.
     
    73
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jojić, prichádza Großkreutz.
     
    72
    Domáci loptu získali rýchlo späť, ale ju aj rýchlo po zbytočnom faule opäť strácajú. Hostia si loptu zatiaľ prihrávajú vzadu medzi sebou.
     
    71
    Ani tento útok domáceho tímu nič nepriniesol, opäť chýbala presnosť a tak sa domáci tím o loptu pripravil. Hostia pri lopte a opäť hrajú to, čo im v týchto chvíľach vyhovuje.
     
    70
    Kießling teraz poriadne zamestnal domáceho brankára, ktorý musel pred ním vybehnúť a loptu odhalvičkovať. Langerak to však zvládol na výbornú.
     
    69
    Z rohového kopu opäť nič nevyťažili a tak ide lopta na stranu hostí. Opäť sledujeme pomalý a postupný útok tohto tímu.
     
    68
    V strede poľa sa lopty zmocnili domáci, dostali sa až na dostrel brány hostí a vybojovali aspoň rohový kop. Stále tá väčšia šanca, alebo nejaké zakončenie zo strany domácich neprichádza.
     
    67
    Lenže domáci tím nedokáže nič smerom dopredu vymyslieť nejakú zaujímavú akciu, alebo z málo vyťažiť maximum. Zrejme je strata Roberta Lewandowskeho dosť citeľná.
     
    66
    Ich útočnú akciu však zastavil ofsajd a tak ide lopta na domácu stranu. Hostia sa už zoskupujú v zadných radoch.
     
    65
    Momentálne sú pri lopte hostia, ktorí sa nemajú kam ponáhľať a je to vidno. Nie je to však žiadny betón, alebo len kombinácia lopty vzadu, ale je to pomalší a postupný útok.
     
    64
    Domáci Jojić vidí žltú kartu za faul odzadu. Následne sa do seba ešte pustili Immobile s Toprakom, rozhodca ich ihneď rozohnal.
     
    63
    A nezmenil na tom teraz nič ani center Immobileho, tento pokus bol nepresný a pre hostí to žiadne nebezpečenstvo neznamenalo.
     
    62
    Tréner hostí stiahol z hry kapitána tímu, tejto úlohy sa napokon zhostí Toprak. Domáci sú v druhom polčase aktívnejší, avšak do tutoviek sa dostať nemôžu. Domácim chýba aj kusisko šťastia ku gólu.
     
    61
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Rolfes, prichádza Reinartz.
     
    60
    Domáci opäť útočili, ale nič z toho nevyťažili a po faule loptu strácajú. Pri postrannej čiare sa už pripravuje striedanie.
     
    59
    Gól z neho napokon nevyťažili, ale pred bránou vznikom dosť veľký zmätok. Lopta sa napokon dostala ku Toprakovi, ktorý neváhal a ihneď ju odkopol čo najďalej od brány svojho tímu.
     
    58
    Domáci sa po chvíli však opäť dostali ku lopte a svojou aktivitou získali rohový kop.
     
    57
    Hlavne cez Reusa ťahá domáci všetky svoje akcie, teraz sa práve on pokúšal o center do 16-tky hostí, to mu aj vyšlo, ale lopta napokon končí len u brankára hostí. Ten už dlhým výkopom hľadá svojich spoluhráčov.
     
    56
    Treba však na adresu domáceho tímu povedať, že do druhého polčasu vybehol úplne iný tím. Hrajú svižnejšie a hlavne presnejšie. Hostia sa budú musieť mať na pozore.
     
    55
    Teraz tu bola veľká šanca pre domácich! Celú akciu si zobral do réžie Aubameyang, poslal prízemný center do 16-tky hostí, Immobile sa v páde snažil loptu poslať do brány, avšak včas pred ním odkopol Toprak. Aj šťastie teraz chýbalo domácim, aby sa radovali z gólu.
     
    54
    Ten domáci tím bez problémov odvrátil do bezpečia. Takže, už aj hostia sa začínajú v druhom polčase aktívne prezentovať.
     
    53
    Po dlhšom čase sa o slovo prihlásili aj hostia, na konci celej akcii stál po dobrej prihrávke Son Heung-min a po jeho strele je tu pre hostí rohový kop.
     
    52
    Hostia sa teraz často ku lopte nedostávajú, domáci skúšajú vytvoriť tlak. Zatiaľ sa však do výraznej šance po celý čas čo sa už zápas hrá nedostal.
     
    51
    Navyše získali domáci aj zaujímavý priamy kop, zahrával ho Reus, lopta smerovala na zadnú tyč, odtiaľ ju do bezpečia poslala obrana hostí.
     
    50
    Toprak vidí za tvrdý faul na Reusa žltú kartu.
     
    49
    Domáci tím je od úvodu druhého polčasu veľmi aktívny a skúša strieľať, centrovať čo sa len dá. Potrebujú rýchlo vyrovnať a idú proste za tým. Ku strele z diaľky sa napriahol Reus, lopta však končí len mimo bránu hostí.
     
    48
    Na druhej strane tu bol potom protiútok hostí, po sérii prihrávok sa lopta dostala ku Bellarabimu, ktorý poslal len malý pozdrav do rúk domáceho brankára Langeraka, ktorý dnes dostal prednosť pred Weidenfellerom.
     
    47
    Predsa len domáci ešte zabojovali a dostali sa aj do šance. Jojić sa dostal ku strele, ale napokon sa bude len odkopávať od brány hostí.
     
    47
    A to aj domácim narobilo problémy a rýchlo loptu stratili. Hostia po zisku sú aktívny, skúšajú sa dostať smerom dopredu.
     
    46
    Na internete a aj po rôznych športových portáloch koluje informácia, že gól ktorý sme videli hneď v úvode zápasu je vraj najrýchlejší gól v Bundeslige! Po zápase sa to bude ešte zrejme bližšie rozoberať.
     
    46
    Druhý polčas zápasu sa nám začal. Výkop mali domáci, situácia z prvej minúty zápasu sa neopakuje. Hostia ihneď vysoko napádajú.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Sledovali sme zaujímavý prvý polčas, ktorý bol dosť aktívny, vyrovnaný a určite sme sa nenudili. Signal Iduna Park v Dortmund zažil poriadny šok už po pár sekundách hry, keď hneď po rozohrávke hostí padol gól do domácej brány, keď sa dokázal po chybe domácej obrany presadiť Bellarabi. Tento gól ešte viac vyhecoval obe mužstvá a tak sa určite máme na čo tešiť aj v druhom polčase. Uvidíme, čo nám prinesie. Mal by sa začať približne v 19:33.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Tak, ešte sme sa jednej akcie napokon dočkali. Po útoku hostí sa do brejku dostali domáci, Aubameyang vyslal presný center do 16-tky hostí, tam obrana hostí loptu odpratala do bezpečia a to už je zrejme z prvého polčasu všetko.
     
    45
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte jednu minútu!
     
    44
    Žltú kartu dostává Jedvaj (Bayer Leverkusen).
     
    43
    Čaká nás už zrejme len nudné dohranie prvého polčasu, ani jeden z tímov už aktivitu nejaví. Prvý polčas bol zaujímavý, uvidíme, možno ešte ku koncu niečo prinesie.
     
    41
    Loptu však hostia rýchlo stratili a získali ju domáci. Z brejku zakončoval Jojić, ale nepresne a bránu hostí tak neohrozil.
     
    40
    Tlak domácich je už zrejme definitívne zažehnaný, loptu majú na kopačke hostia a budú skúšať ešte niečo do konca prvého polčasu vymyslieť.
     
    39
    Hostia sa zmocnili lopty, ale pod tlakom ju radšej odkopli preč. Domáci si po ňu do stredu ihriska pôjdu a opäť začnú vyvíjať menší tlak na hostí.
     
    38
    V hre sa už dlhšie pokračuje, ale nič zaujímavé sme nevideli. Domáci sú teraz pri lopte a obliehajú 16-tku hostí. Hostia si však svoje defenzívne povinnosti plnia zatiaľ na výbornú.
     
    36
    Ale napokon sa hra predsa prerušila a Bellarabimu prišiel na pomoc lekár jeho tímu, ktorý ho doviedol za postrannú čiaru. Hráči sa tak môžu zatiaľ občerstviť.
     
    35
    Bellarabi sa teraz dostal do osobného súboja, po ktorom ostal ležať na trávniku. O chvíľu sa však sám postavil a v hre bude pokračovať.
     
    34
    Po brejku domáceho tímu sa ku strele dostal Reus, jeho pokus bol však nepresný a skončil len za bránou hostí. Zahrá si tak aj brankár Bayeru Leno.
     
    33
    Na druhej strane to bola aj celkom pekná akcia hostí, ktorej hlavným hrdinom bol Jedvaj, ten svojou aktivitou získal pre hostí rohový kop. Ten však už hosťom nepriniesol nič a po nedovolenom faule loptu strácajú.
     
    32
    Napokon sa aj tak stalo, ale bez nejakého zaujímavého efektu. Po rýchlom brejku získali autové vhadzovanie, loptu dostal Reus, odcentroval do 16-tky hostí, lopta však len tak preletela cez ňu.
     
    31
    Hostia sa ešte skúšali dostať do nejakej šance, ale napokon to skončilo len nedovoleným zákrokom na domáceho hráča. Takže, udrieť budú skúšať teraz domáci futbalisti.
     
    30
    Aj tejto štandardky sa chopil Çalhanoğlu, odcentroval dobre, loptu však napokon domáci odvrátili do autu. Hostia tak loptu ešte budú mať k dispozícii.
     
    29
    To už brejk hostí sa skončil o čosi zaujímavejšie. Na pravú stranu dostal loptu Bellarabi, toho nedovolene fauloval Poliak Piszczek a tak mali hostia výhodu priameho kopu. Çalhanoğlu bol jeho exekútorom a po teči niekoho z domácich sa lopta presunie na rohový kop.
     
    28
    Hostia držali teraz loptu dlhšie, ale do šance sa nedostali. Z brejku skúšali udrieť domáci, ale zastavil ich na poslednú chvíľu skvelý obranný zákrok Spahića.
     
    26
    A domáci tím nepochodil ani teraz. Akonáhle sa snažia sa prebiť cez hostí, proste to nejde a o loptu hneď prídu. Skúšali to už po každej strane, po zemi a aj vzduchom, no center či prihrávka do 16-tky hostí neprišla.
     
    25
    Ale opäť sme videli typický obraz hry v posledných minutách, domáci loptu stratili, do brejku chceli ísť hostia, ale aj tým lopta ušla. Aubameyang sa snažil založiť akciu domácich, to sa mu však nepodarilo.
     
    24
    Loptu však hneď stratili a udrieť skúšali hostia. Kießling si však v osobnom súboji nevedel rady a pomohol si faulom. Lopta sa tak vráti na domácich, je to teraz ako na hojdačke.
     
    23
    Hostia dlhšie držali loptu, ale do šance či ku strelu sa nedostali. Domáci podnikli rýchly brejk, ten včas stroskotal na obrane hostí. Lopta skončila v aute, domáci ešte pri lopte tak ostanú.
     
    21
    V domácom tábore viazne asi aj trochu komunikácia, domáci boli blízko na dostrel brány hostí, lenže po nedorozumení lopty zbytočne stratili a rýchlo musia teraz upaľovať dozadu, hostia podnikajú nebezpečný útok.
     
    20
    Teraz nutno povedať, že loptu majú viac na kopačkách domáci, recept na prekonanie obrany hostí však stále nenašli. Hostia si počkajú na svoju chvíľu, získajú loptu a hneď sa snažia zaútočiť.
     
    19
    Domáci sa po rozohrávke ich brankára snažili dostať sa na dostrel brány hostí, po faule však v strede poľa o loptu prišli.
     
    18
    Veľmi zaujímavo zahratý priamy kop hostí, ktorý musel prekvapiť divákov na štadióne. Dvaja hráči hostí sa postavili zadkom od lotpy ku bráne, Çalhanoğlu sa rozbehol, uhli sa, ale táto exekúcia skončila len tesne vedľa domácej brány.
     
    17
    Aktivita nám teraz v zápase trocha upadla, na dlho to však nevyzerá. Domáci sa zatiaľ presadiť nemôžu, snažia sa ako len môžu, hosťom zase ten expresne rýchly gól dosť pomohol.
     
    15
    Hostia sú aj naďalej pri lopte, ale smerom dopredu teraz nejdú. V zadu si loptu prihrávajú medzi sebou a zbierajú tak nejaký čas a naberajú aj nové sily. Predsa len, stále behať hore dole nejde.
     
    14
    Hostia ihneď po zisku lopty sa vrhajú smerom dopredu, domáci sa tak musia rýchlo vracať pomôcť dozadu obrane. Túto akciu hostí však zastavil asistent rozhodcu, ktorý odmával ofsajd.
     
    13
    Domáci sa teraz vôbec nemôžu prebiť cez obranu hostí. Hostia však len nebránia, ale aj útočia. V blízkosti brány hostí sa ku lopte dostal Reus, jeho nepresný center však žiadne nebezpečenstvo pre hostí neznamenal.
     
    12
    Šancu na protiútok mali teraz domáci, keď po autovom vhadzovaní sa postupne dostala lopta ku Aubameyanga, ten sa snažil loptu ešte posunúť do 16-tky na Jojić, ten si však pomohol faulom a tak obral domáci tím o črtajúcu sa šancu.
     
    11
    To do šance sa na druhej strane dostali hostia, keď po priamom kope sa v 16-tke prezentoval dobrou hlavičkou Kießling, predsa len tomu niečo chýbalo a lopta napokon skončila mimo domácej brány.
     
    10
    Domáci celok po zisku lopty nemôže moc kombinovať, hostia sú okamžite pri nich a napádajú ich. Toho dôsledkom sú aj fauly, po jednom z nich v strede poľa získali domáci loptu, ale rýchlo ju stratili.
     
    9
    Hostia to opäť skúsili po pravej strane, tam si však domáci dali pozor a loptu odpratali do bezpečia. Domáci sa tak budú musieť chvíľu brániť.
     
    8
    Hostia sa po zisku lopty snažili okamžite sa dostať do nejakej šance, v strede poľa im však túto snahu prerušil domáci tím. Diváci na štadióne sa proste bavia futbalom, pre toto tu dnes prišli.
     
    7
    Hra hore dole, lopta ide od jedného tímu ku druhému. V strede poľa ju teraz získali domáci, okamžite podnikli útočný výpad do 16-tky hostí, loptu dostal Piszczek, ale trafil len pred neho stojaceho obrancu.
     
    6
    Avšak, domáci si dlho loptu neužili a už ju majú na kopačkách hostia. Od úvodu zápasu môžme usúdiť, že dnes nás čaká zaujímavé a veľmi aktívne stretnutie.
     
    5
    Ale ani hostia tu nejdú teraz len brániť a hrajú tiež veľmi aktívne. Po zisku lopty sa nesnažia hrať betón, alebo brániť a skúšajú ohrozovať domácu bránu. Ich nádejne vyzerajúcu akciu po pravej strane zastavil domáci obranca.
     
    4
    Tak to čo som pred chvíľou spomínal je práve tu! Domáci pri lopte, tlačia sa do útoku, potrebujú rýchlo vyrovnať. Takýto rýchly gól hneď po pár sekundách od začatia zápasu na psychiku dobre nerobí.
     
    3
    A hneď si svojou aktivitou vybojovali aj prvý rohový kop v zápase. Od rohovej zástavky centroval Ginter, Reus v páde loptu poslal len mimo bránu hostí.
     
    2
    Na druhú stranu to je dobré pre divákov, hra sa viac oživí, domáci musia začať viac útočiť a to sa futbalovej verejnosti páč. Domáci sú po góle hneď aktívny, toto si na svojom štadióne nenechajú len tak robiť, rýchlo chcú vyrovnať.
     
    2
    Tak takýto úvod nečakal zrejme nik. Domáci tréner len neuveriteľne a sklamane krúti hlavou čo sa to stalo. Domáci tím poriadne zaspal, zrejme bol myšlienkami ešte v šatni.
    BELLARABI - 0:1
     
    1
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Niečo neuveriteľné sa práve stal na štadióne v Dortmunde, po 10 sekundách hry je tu prvý gól, ktorý však dávajú hostia a tak je stav 0:1! Hostia mali rozohrávku, lopta smerovala na ľavú stranu, po nej prišila prihrávka na Bellarabiho, ktorý sa preštrikoval do 16-tky domáceho tímu a KARIM BELLARABI pohodlne prízemnou strelou prekonal domáceho brankára. Obrovská radosť v tábore hostí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Los určil že úvodný výkop v zápase budú mať hostia.
    Domáci dnes nastupujú v klasickej žlto-čiernej sade dresov, hostia zvolili červené.
     
    Signal Iduna Park v Dormunde už buráca! Obe mužstvá spolu s rozhodcami nastupujú na ihrisko! Zápas sa čo chvíľa začne.

    Pohodlne sa usaďme a sledujem online prenos. Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Ešte raz Vás všetkých vítam pri tomto online prenose. Začiatok zápasu sa už blíži a jeho čakanie si môžte prezrieť prezrením zostáv oboch mužstiev tak ako ich postavili obaja tréneri.

    Hlavným arbitrom zápasu je pán Aytekin, na čiarach mu budú asistovať páni Brand a Achmüller.
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Ginter, Papastathopulos, Durm – Jojić, Kehl(K), Mchitarjan – Aubameyang, Immobile, Reus.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, S. Bender, Hofmann, Großkreutz, Narey, Maruoka.

    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Toprak, Spahić, Boenisch – Rolfes(K), Castro – Bellarabi, Çalhanoğlu, Son Heung-min – Kießling.
    Náhradníci: Krešić – Papadopoulos, Wendell, Reinartz, Öztunali, Brandt, Drmić.

    Rozhodca: D. Aytekin – B. Brand, M. Achmüller.
     

    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí sa rozhodli kliknúť na tento online prenos. V ňom sa dozviete priebeh zápasu prvého kola nemeckej futbalovej Bundesligy, v ktorom na seba narazia Borussia Dortmund a Bayer Leverkusen s výkopom o 18:30. Všetci ste na sledovanie prenosu pozvaní.



    Týmto víkendom sme sa už dostali do toho pravého futbalového kolotoča, pretože sa rozbehli už všetky prestížne futbalové súťaže, takže fanúšikovia futbalu si prídu na svoje.


    V krátkosti sa pozrime na uplynulý ročník tejto súťaže:


    Majstrom sa stal suverénne Bayern, ktorý mal náskok pred Dortmundom až 19 bodov. Bronzovú priečku obsadilo Schalke. Celkovo sme okrem týcho pozícii videli vyrovnanú súťaž.


    K dnešným aktérom:


    Domáci celok obsadil už spomínané druhé miesto a v tejto sezóne má určite len tie najvyššie ciele. Konkurovať však Bayernu bude dosť ťažké, ku veľkému konkurentovi prešla veľká ikona BVB Robert Lewandowski. Domáci už jednu trofej v tejto sezóne získali, vyhrali superpohár, keď vyhrali 2:0 práve nad Bayernom. Hostia obsadili v uplynulom ročníku 4.miesto, na tretie stratili napokon len 3 body. Aj tento klub má určite v tejto sezóne najvyššie ambície.

    V prvom kole súťaže sa favorit určuje len ťažko, obzvlášť, keď sa stretávajú takéto vyrovnané kluby. Určite nás tak čaká zaujímavé stretnutie, v ktorom sa nudiť nebudeme.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 1. Bellarabi, 90+5. Kießling

    Karty:   64. Jojić (DOR) – 44. Jedvaj (LVR), 50. Toprak (LVR)


    Borussia Dortmund: Langerak – Piszczek, Ginter, Papastathopulos, Durm – Jojić, Kehl(K), Mchitarjan – Aubameyang, Immobile, Reus.
    Náhradníci: Weidenfeller – Subotić, S. Bender, Hofmann, Großkreutz, Narey, Maruoka.

    Bayer Leverkusen: Leno – Jedvaj, Toprak, Spahić, Boenisch – Rolfes(K), Castro – Bellarabi, Çalhanoğlu, Son Heung-min – Kießling.
    Náhradníci: Krešić – Papadopoulos, Wendell, Reinartz, Öztunali, Brandt, Drmić.

    Rozhodca: D. Aytekin – B. Brand, M. Achmüller