Eisbären – Zlín 3:4 (3:4 po s.n.) | Tappara – Bern 3:5 (kon.) | Vítkovice – Zug 2:5 (kon.)
SønderjyskE – Skellefteå 1:4 (kon.) | Košice – Kärpät 1:2 (kon.) | Kölner Haie – Liberec 1:4 (kon.)
Vienna – Vålerenga 2:1 (kon.) | Ingolstadt – SaiPa 4:1 (kon.) | Krefeld – IFK Helsinky 3:5 (kon.)
Zürich – Färjestad 2:3 (po pr.) | Ženeva – Villach 4:2 (kon.) | Briançon – Frölunda 1:7 (kon.)
Fribourg – Eisbären 6:3 (kon.) | Třinec – Stavanger 4:5 (kon.)
koniec
Genève-Servette HC
4:2 (0:2, 2:0, 2:0)
EC Villach SV
cz Sobota 23.08.2014, 19:45Liga majstrov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:31
    Bezina teď místo sítě trefil jen obránce.
     
    58:02
    Po oddechovém času se do brány nevrací Lamoureux, hosté to zkouší v šesti!
     
    53:19
    Trutmann se řítil společně se svým spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho, zodpovědnost vzal na sebe právě ženevský obránce, jeho pokus vyrazil nad bránu Lamoureux, který tak udržel naději svého týmu na zdramatizování utkání.
     
    50:04
    Domácí si vykoledovali faul a zahrají si přesilovou hru. Dvě minuty si půjde odpykat hostující Cole Jarrett za nedovolené bránění.
     
    46:52
    Servette právě vstřelil branku!
    Teď si na své přišli i ti nejnáročnější hokejoví fanoušci. Nádhernou akci po ose Goran Bezina- Kevin Romy, JURAJ ŠIMEK zakončoval poslední jmenovaný, který už měl jednoduchou práci, doklepnout kotouč do odkryté klece. Moment večera, ne-li celého hracího dne! Asistence: Goran Bezina, Kevin Romy.
     
    46:17
    Servette právě vstřelil branku!
    Domácí se poprvé v zápase dostávají do vedení. Ve skrumáži před bránou se nejlépe zorientoval TOM PYATT, který prostřelil dezorientovaného Lammoureuxe. Asistence: Alexandre Picard, Matt D´Agostini.
     
    42:35
    Více ze hry sice mají domácí, nevyvarují se však faulů. Dvě minuty za nedovolené bránění obdržel Chris Rivera.
     
    37:05
    Velká šance Šimka, který se řítil zprava na hostující bránu, nakonec zkusil střelu švihem, která zamířila mimo tři tyče.
     
    36:34
    Servette právě vstřelil branku!
    Další střela ELIOTA ANTONIETIIHO končí vyrovnávacím gólem. Jednadvacetiletý obránce vypálil od modré a jeho kotouč skončil v bráně, před brankářem Bayesem odvedl kus práce clonící Taylor Pyatt. Asistence. Christian Marti.
     
    35:05
    Servette je opět na koni, hostující celek nestíhá a za záchranou brzdu zatáhl rakouský reprezentační obránce Mario Altmann, který si půjde odpykat dvouminutový trest.
     
    30:11
    Rozhodčí dnešního zápasu se rozhodli teprve potřetí vylučovat aktéry dnešního utkání, podruhé to bue domácí hráč, dvě minuty za krosček si odpyká Chris Rivera.
     
    27:46
    Dvě velké šance Ženevy v rozmezí několika vteřin, Lamouereux s pomocí obrany drží vedení.
     
    23:32
    Domácí jsou v posledních chvílích jasně aktivnější, hostující tým teď zachránil dobrým zákrokem ramenem Lamoureux.
     
    21:02
    Servette právě vstřelil branku!
    Na rozdíl od první dvacetiminutovky se ve druhé části radují z rychlého gólu domácí. MATT D´AGOSTINI se prokličkoval k Lamoureuxovi, položil si jej na zem a poté neomylně amerického brankáře překonal. Bez asistence.
     
    19:39
    Villach právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš. Toto otřepané pravidlo opět platí. Rakouskému celku se povedlo vsítit druhou branku v utkání a dokonale orámovat úvodní dvacetiminutovku. Fortierův průnik do útočného pásma ještě domácí obrana odrazila, poté se však kotouče chopil STEFAN BACHER, který dělovou ránou prostřelil Bayse. Asistence: Benjamin Petrik.
     
    19:09
    Velká šance domácího celku. Picard se dostal ke střele v blízkosti Lamoureuxe, ten nevěděl, kde má kotouč, nakonec však puk zapadl mimo bránu.
     
    17:03
    Velká šance hostů! Eric Hunter zpoza brány obdržel přihrávku na mezikruží, jeho střelu švihem dokázal Bays vyrazit do rohu.
     
    14:08
    Ránu jako z praku vyslal Loeffel, Lamoureux se za ní jen ohlídl. K jeho radosti puk zamířil těsně mimo tři tyče.
     
    12:48
    Tlak domácího celku logicky vyústil v nedovolený zákrok hostujícího týmu. Brock McBride si pomohl při bránění obranného pásma nedovoleně, nyní si půjde odpykat dvě minuty za držení.
     
    05:41
    Domácí budou hrát první oslabení v zápasu. Roland Gerber dostal dvě minuty za hákování.
     
    02:02
    Do velké šance se dostal Alexandre Pickard, minul však bránu.
     
    00:14
    Villach právě vstřelil branku!
    Hosté vstupují do utkání naprosto bez respektu. MARK SANTORELLI využil zaváhání obránců Ženevy, kotouč nekompromisně napálil pod víko a po pouhých čtrnácti vteřinách otevírá skóre utkání. Asistence: Cole Jarrrett

    Václav Petrů

    Góly a asistencie: 22. D´Agostini, 37. Antonietti (Marti), 47. Pyatt (Picard, D´Agostini), 47. Šimek (Romy, Bezina) – 1. Santorelli (Jarrett), 20. Bacher (Petrik)


    Genève-Servette HC: Bays (Descloux) – Vukovic, Ranger, Antonietti, Marti, Mercier, Loeffel, Trutmann – D'Agostini, Bezina, Romy-Šimek, Pyatt To, Pyatt Ta- Rubin, Picard, Rod- Gerber, Jacquemet, Traber, Rivera
    EC Villach SV: Lamoureux (Honeckl) – Jarrett, Unterluggauer, Pretnar, Altmann, Bacher, Waugh, Siutz, Brunner – McBride, Santorelli, Fortier- Lammers, Petrik, Hunter-Nageler,Ringrose, Platzer- Gelfanov, Leiler, Alagic

    Rozhodca: Öhlund (SWE), Stricker (SUI) – Kaderli (SUI), Rohrer (SUI)

    Diváci: 4246