Kapfenberg – Csíkszereda 4:3 (kon.) | Poprad – Slovensko U20 3:2 (po pr.)
koniec
HC Steelers Kapfenberg
4:3 (2:0, 2:1, 0:2)
HSC Csíkszereda
Sobota 23.08.2014, 15:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    TATRANSKÝ POHÁR

    Na Slovensku má tradíciu už niekoľko turnajov. Či hovoríme o RONA CUP-e, Spišskom pohári alebo Memoriáli Pavla Zábojníka. Žiadny z nich však nemá takú hlbokú históriu ako Tatranský pohár. Ten je totižto tento rok už 67. v poradí...

    Všetko mohlo byť inak a dnešný hokejový turnaj o Tatranský pohár mohol byť starší, keby boli Košičania vytrvalí v organizovaní svojich týždňov a viac spolupracovali s organizátormi z Tatier. V histórii však "keby" neplatí. Košické týždne postupne stratili na rovnovážnosti, prevalcovali ich podujatia organizované domácimi klubmi, či už to bol na lyžovanie orientovaný Karpatenverein alebo ŠKVT.
    Rok 1929 bol rokom, ktorý potvrdil vo Vysokých Tatrách definitívu kanadskému hokeju. Najprv sa uskutočnil hokejový turnaj o Pohár Palace sanatória Dr. Szontagha v dňoch 29. decembra 1929 až 1. januára 1930. Všeobecne sa tento turnaj považuje za 1. ročník dnešného Tatranského pohára. Podnet k usporiadaniu turnaja je jasný už z názvu, hľadajme teda za ním predovšetkým osobu novinára Ferdinanda Mareka z Bratislavy, Dr. Jána Kubíka, riaditeľa Palace sanatoria dr. Szontagha a predsedu Športového klubu Vysoké Tatry (ŠKVT), ale napr. aj funkcionárov Skiklubu Bratislava. Turnaj bol pre slovenský hokej mimoriadne významný. Po prvý raz sa na súťažnom podujatí stretli tri slovenské mužstvá, pričom pôvodne mali byť štyri, ale Košičania sa na poslednú chvíľu odhlásili. Víťazom turnaja sa stala ŠK Slavia Praha.

    Posledných päť víťazov
    62. ročník, 2009, medzinárodný, HC Vítkovice Steel (Česko)
    63. ročník, 2010, medzinárodný, HC Oceláři Třinec (Česko)
    64. ročník, 2011, medzinárodný, Kölner Haie (Nemecko)
    65. ročník, 2012, národný, HK Poprad (Slovensko)
    66. ročník, 2013, medzinárodný, Moser Medical Graz 99ers (Rakúsko)

    Pohár pre víťaza Tatranského pohára
    Pohár pre víťaza Tatranského pohára

    Kto sa môže stať držiteľom trofeje tento rok?
    Jeden zo štvorice:
    HK ŠKP Poprad (Slovensko)
    HC Kapfenberg Steelers (Rakúsko)
    HSC Csíkszereda (Rumunsko)
    Slovensko U20

    Systém hrania
    Hrá sa klasicky 60 minút podľa pravidiel IIHF. Ak bude nerozhodný stav po troch tretinách, nasleduje päťminútové predĺženie po štyroch hráčoch na oboch stranách. Ak by sa ani v tomto prípade nerozhodlo, nasledujú samostatné nájazdy. Najprv po troch hráčoch na každej strane, ak sa nerozhodne, tak pokračuje sa ďalej po jenom na oboch stranách.
    Ak sa zápas končí rozhodným výsledkom po 60 minútach, čiže víťazom v riadnom hracom čase, trestné strieľania nasledujú aj tak. Kto na nich zvíťazí, získa jeden pomocný bod do tabuľky. Nájazdy sa uskutočňujú rovnakým spôsobom ako pri nerozhodnom stave.

    Tatranský pohár začína tohto roku 21.8. a finišuje 23.8. Každý deň sa hrajú dva zápasy. Jeden o 15:00 a druhý o 18:00, ktorý je vyhradený pre domácich hokejistov. Pohár začína 21. augusta zápasom slovenskej "dvadsiatky" s HC Steelers Kapfenberg a finišuje duelom medzi domácim HK ŠKP Poprad a slovenským výberom do 20 rokov.

    Kompletný rozpis
    21. august
    15:00, Slovensko U20 – HC Steelers Kapfenberg 4:3
    18:00, HK ŠKP Poprad – HSC Csíkszereda 8:0
    22. august
    15:00, HSC Csíkszereda – Slovensko U20 0:2
    18:00, HK ŠKP Poprad – HC Steelers Kapfenberg 8:2
    23. august
    15:00, HC Steelers Kapfenberg – HSC Csíkszereda
    18:00, HK ŠKP Poprad – Slovensko U20

    K sledovaniu prenosov zápasov z Tatranského pohára 2014 ste srdečne pozvaní. Vychutnajte si s nami tento druhý najstarší turnaj v Európe a taktiež najstarší turnaj na Slovensku vôbec. Príjemné sledovanie on-line prenosov želá Lukáš R. Ovšonka, ktorý tu bude pre vás počas každého zápasu. Pekný športový zážitok!
     
    Vitajte pri on-line prenose z predposledného zápasu tohto ročníka Tatranského pohára! Ako prvý si dnes skrížia hokejky hráči rakúskeho celku HC Steelers Kapfenberg s hokejistami rumunského tímu HSC Csíkszereda. Zápas má tradičný začiatok pre tento ročník, 15:00.

    Ako vyzerá tabuľka pred poslednými zápasmi?
    1. HK Poprad, 16:2, 6 bodov (2 pomocné)
    2. Slovensko U20, 6:3, 6 bodov (1 pomocný)
    3. HSC Csíkszereda, 0:10, 0 bodov (1 pomocný)
    4. HC Steelers Kapfenberg, 5:12, 0 bodov (0 pomocných)


    Ako hral Kapfenberg včera?
    Steelers si vo včerajšom večernom zápase zmerali sily s hokejistami domáceho a favorizovaného Popradu, ktorý ich po 60 minútach vyprevadil výsledkom 8:2. Úvod stretnutia nebol pre rakúsky tím veľmi zlý. Prvé akcie domácich hráčov sa podarilo hokejistom tohto čerstvého klubu mariť úspešne. Prvý gól do siete Richarda Sabola prišiel až v polovici 9. minúty, keď skóre otvoril Takáč. Steelers si však o malú chvíľu nedali pozor na čistotu hry a previnili sa dvomi vylúčeniami za sebou, na čo aj doplatili. V 11. minúte skóroval Paločko, druhé oslabenie už zverenci trénera Štefana Mikeša prežili. O tri minúty však boli vylúčení opäť a "kamzíci" trestali. V 15. minúte sa radoval po druhýkrát Paločko. Vyzeralo, že tretina sa už skončí výsledkom 3:0, no v závere vylepšil divákom chuť na pivo Marek Nagy. V druhej tretine sme videli tri góly, ktoré prišli z troch striel hneď po sebe. Kapfenberg sa radoval zo štvrtého gólu na tomto turnaji v 27. minúte, čo si Popradčania nenechali a odpovedali hneď dvoma presnými zásahmi. Presadil sa Gápa a Sýkora. "Kamzíci" sa už akoby uspokojili a na tretiu tretinu naviazali rovnako ako na tú druhú, čo sa týka počtu gólov. To isté presadil aj Steelers. V 51. minúte rozvlnil sieť Sýkora, o tri minúty ruky dvíhal Gápa a v závere stretnutia, dvanásť sekúnd pred koncom zápasu, pridal do Sedlačkovej svätyne puk Matyaš Hložek. Najlepším hráčom Kapfenbergu sa stal Markus Pirmann.

    Ako sa ukázala rumunská HSC?
    Csíkszereda sa snažila o nápravu zbabraného zápasu s domácim Popradom, no proti svojmu poslednému súperovi nemá čo skrývať. Dopadla podobne. So slovenskou dvadsiatkou to bol však "nový tím". V prvej tretine sme videli len malé náznaky šancí na oboch stranách, vyrovnaný a kvalitný hokej. Prvý gól stretnutia prišiel v 34. minúte zápasu, keď sa do streleckej listiny zapísal Hrušík. Rumuni to skúšali kadejako, presilovkami, rýchlymi protiútoku, no brankár Godla za svoj chrbát v druhej tretine nepustil ani jeden puk. Nakoniec mu to vydržalo až do konca zápasu. Jeho spoluhráčom sa totižto v 59. minúte stretnutia podarilo potvrdiť dobrý výkon, ktorý len spečatil Pavol Skalický. Mladíci sa však s hráčmi rumunského celku pustili aj do väčšej roztržky, no tá si nevyžiadala vážnu lekársku pomoc. Najlepším hráčom Csíkszeredy sa stal Tamás Biró.

    Oba tímy prehrali oba zápasy, v ktorých sa predstavili. Csíkszereda a aj Kapfenberg odohrali so slovenskou reprezentáciou solídny zápas. Rakúsky celok však skóroval, a to trikrát. Bude to malý náznak alebo len chabá úvaha?

    Ako teda dopadne pomyselný zápas o bronz? Upevní si rumunská Csíkszereda aktuálne tretie miesto?

    Sleduje náš on-line prenos a dozviete sa viac.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Steelers Kapfenberg: Sabol (Bauer) – Jáchym, Stühlinger – Orsagh, Polata ("A") – Loibnegger, Schaurhofer – Natter, D. Winzig ("C"), Hložek – Laritz, Pirmann ("A"), Schiechl – Schonklener, Titze, Trost – Pastl, Ober
    Tréner: Štefan Mikeš

    HSC Csíkszereda: Kožuch (Ruczuj) – Papp ("C"), Komárek – Bors, Jabornik – Salló, I. Nagy – Pál, Geréb – Farkas, G. Biró, Mihály – Sjölund, Zsombor Molnár ("A"), Tranca – M. Biró, T. Biró ("A"), A. Biró – Zoltán Molnár, Hildebrand
    Tréner: Christer Dreberg.
     
    Príjemné popoludnie, vážení hokejoví priaznivci! Pred nami je predposledný zápas tohto ročníka Tatranského pohára, v ktorom nastúpia hráči Kapfenbergu odetí v červených dresoch proti hokejistom rumunskej Csíkszeredy, ktorí majú na sebe modré dresy. Zápas sa začne približne o šesť minút. Príjemné sledovanie prenosu!
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:08
    Úvodné vhadzovanie piateho zápasu Tatranského pohára získali na svoje hokejky hráči Csíkszeredy, ktorí sa rýchlym tempom dostali do útočného pásma.
     
    00:38
    Ede Mihály zrýchlil po strede ihriska, no pred modrou čiarou vykonal kľučku, ktorá znamenala postavenie mimo hry.
     
    00:53
    Brankár Richard Sabol pre istotu prikryl nahodený puk od Daniela Trancu a prerušil hru.
     
    01:29
    HC Steelers Kapfenberg dáva gól! Kapfenberg sa dostáva do vedenia! Schonklener s pukom na hokejke strieľal od pravého kruhu, puk skončil za bránou a prišiel si poň DANIEL NATTER, ktorý sa rýchlo otočil a šikovne zakončil spred bránkoviska.
    Asistenciu si pripísal Patrick Schonklener.
     
    02:15
    Patrick Schonklener zrýchlil po ľavom krídle a vypálil z vrcholu pravého kruhu, no jeho zakončenie dokázal brankár Kožuch eliminovať svojou vyrážačkou.
     
    02:55
    Sjölund si chcel spracovať puk od Ferenca Borsa, no nepodarilo sa mu to. Napokon z toho nie je zakázané uvoľnenie.
     
    03:52
    Tamás Biró poslal z pravého kruhu od mantinelu prihrávku pred bránu, kde zbadal Mátyasa Birá, no preňho to bola pridlhá prihrávka a nespracoval ju.
     
    04:39
    Hráči Csíkszeredy boli v útočnom pásme, no nerozumeli si, čo sa týka kombinácie, a tak mohol ich súper puk bezpečne vyhodiť von z obranného pásma.
     
    05:00
    Zsombor Molnár strieľal z medzikružia na bránu, ale jeho projektil nemal dostatočnú razanciu, a tak veľmi neohrozil brankára Sabola.
     
    05:15
    Daniel Natter sa s pukom uvoľnil od mantinelu do medzikružia, odkiaľ vyslal strelu švihom, no Kožuch ju dokázal s prehľadom zachytiť do svojej lapačky.
     
    06:04
    Hráči Csíkzeredy sa snažili postupne a dobre zakombinovať svoj nový útok, ale defenzíva Kapfenbergu zastavila ich úmysly už v strednom pásme.
     
    06:40
    Ede Mihály vystrelil z medzikružia, no svojím zakončením len nastrelil výstroj protihráča.
     
    06:54
    Diethard Winzig nebezpečne a štipľavo vystrelil od pravého kruhu, ale Kožuch jeho strelu dokázal hokejkou odraziť do rohu klziska.
     
    07:42
    Attila Biró vyslal od pravého kruhu strelu na bránu, ktorú však gólman Richard Sabol dokázal svojím betónom vyraziť pred seba a následne už jeho spoluhráč rozohral útok.
     
    09:11
    Laurens Ober strieľal od medzikružia, no jeho strela bola zblokovaná len do priestoru rohu klziska.
     
    09:56
    Ivan Schaurhofer sa dostal s pukom ku spodnej časti ľavého kruhu odkiaľ vyslal pomerne nemotornú strelu, s ktorou Kožuch nemal problémy a vyrazil ju od seba preč.
     
    10:46
    Lucas Titze zrýchlil po pravom krídle, videl pred bránkoviskom Matyaša Hložeka, ktorý si puk pýtal, no napokon sa mu ho nepodarilo trafiť.
     
    11:34
    Hokejisti Csíkszeredy museli počkať, kým ich tím prestrieda a tak sa pustili do novej akcie.
     
    11:53
    Manuel Laritz šikovne spoza hráča v medzikruží vystrelil, ale Kožuch jeho strelu napriek tomu videl a dokázal ju zachytiť.
     
    12:24
    Ede Mihály sa od mantinelu prepracoval až pred bránkovisko, odkiaľ dokázal vystreliť, no jeho zakončenie bolo zblokované a spomalené, a tak Sabol mohol puk bezpečne odpratať mimo nebezpečenstva.
     
    12:52
    Prvú presilovú hru v tomto zápase si zahrá rumunský celok. Thomas Schiechl sa previnil podrazením.
     
    13:26
    Zsombor Molnár strieľal z pravého kruhu, no podarilo sa mu nastreliť len protihráča do jeho nohavíc.
     
    14:05
    Richard Sabol teraz predviedol pekný zákrok po nebezpečnej strele od Heinricha Jabornika spomedzi kruhov, keď prízemnú strelu vyrazil betónom a potom puk prikryl.
     
    14:48
    HC Steelers Kapfenberg dáva gól! Rakúsky celok sa vzdaľuje na rozdiel dvoch gólov! Pirmann si spracoval prihrávku od Dietharda Winziga na ľavom krídle a následne ju venoval pred bránkovisko, kde bol spomínaný DIETHARD WINZIG, ten si puk stiahol na bekhend a "vyvesil" pod hornú žŕdku!
    Asistenciu si pripísal Markus Pirmann.
     
    15:39
    Steelers sa dostali do prečíslenia, najprv nevedeli pred bránou zakombinovať, ale v medzikruží sa následne ocitol pri puku Daniel Pastl, ktorý vystrelil, no Kožuch chytil puk s istotou.
     
    15:46
    Lukáš Komárek odchádza na dve minúty za podrazenie.
     
    16:05
    Diethard Winzig pekne načasoval prihrávku pred bránu, kde hľadal Miloslava Jáchyma, no tomu puk tesne ušiel z hokejky.
     
    16:56
    Honza Polata sa šikovne dostal zo stredného pásma pred bránkovisko cez dvoch či troch hráčov súpera, no v poslednej chvílu mu puk skĺzol z čepele hokejky.
     
    17:32
    Csíkszereda sa oslobodila vyhodením puku.
     
    17:46
    Končí sa trest pre hráča Komáreka.
     
    18:13
    Lukáš Komárek strieľal od vrcholu pravého kruhu v útočnom pásme, no podarilo sa mu nastreliť len protihráča.
     
    18:29
    Tibor Papp vypálil z medzikružia tvrdú ranu, ktorú však Richard Sabol nádherne semafórom zachytil do svojej lapačky!
     
    19:20
    Manuel Laritz sa snažil na ľavej strane pri ľavom kruhu stiahnuť si protihráča, no obranca Csíkszeredy mu puk s istotou vypichol.
     
    19:48
    Mátyas Biró sa snažil prejsť cez obrancu Kapfenbergu v útočnom pásme, ale nepodarilo sa mu to.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V úvodnej tretine sme videli dva presné zásahy, to z hokejok hráčov Kapfenbergu, keď skóre otvoril Natter v 2. minúte a počas 15. minúty sa presadil Winzig.
    Druhá tretina sa začína približne o 15:43.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:10
    Vhadzovanie vyhrali hokejisti Csíkszeredy, no ich prvý útok sa im nepodarilo uskutočniť.
     
    21:08
    Niklas Sjölund sa pretláčal do zakončenia po ľavej strane, no nakoniec mu puk ušiel z hokejky.
     
    21:29
    Jabornik vypálil od modrej čiary, strelu vyrazil Sabol pred seba, kde už bol pripravený Zsombor Molnár, no tomu sa nepodarilo doraziť puk do odkrytého miesta Sabolovej brány.
     
    21:49
    Brankár Sabol teraz čelil asi štyrom strelám od hráčov Csíkszeredy, no všetky sa mu podarilo vychytať s absolútnou istotou.
     
    22:15
    Laritz z ľavého kruhu len jemne nahadzoval pred bránu, kde videl Laurensa Obera, ktorý narobil brankárovi Kožuchovi menšie problémy, no ten dokázal po chvíli puk nájsť a prikryť ho.
     
    22:25
    Lukáš Komárek odchádza na dve minúty za napadnutie.
     
    22:38
    Diethard Winzig našiel od spodnej časti pravého kruhu pri ľavej žrdi stojaceho Daniela Nattera, ktorému posunul puk, no Natter sklepol len do fantastických Kožuchovych betónov!
     
    23:43
    Polata sa snažil odtiahnuť od mantinelu po modrej čiare a strieľať, no Tamás Biró sa mu šikovne hodil pod nohy a puk mu vypichol do stredného pásma.
     
    24:16
    Matyaš Hložek si spracoval prihrávku pred bránkoviskom a snažil sa strieľať, no jeho koncovka trafila len hráča Csíkszeredy.
     
    24:25
    Csíkszereda hrá v plnom počte.
     
    24:43
    Lucas Loibnegger odchádza na dve minúty za vrazenie. Presilová hra pre Csíkszeredu.
     
    25:22
    Alpár Salló vypálil od modrej čiary, no svojou delovkou trafil hráča Kapfenbergu. Chvíľu potom sa Steelers oslobodili.
     
    26:02
    Heinrich Jabornik odchádza na trestnú lavicu. Presilová hra Csíkszeredy sa končí. Hráč tohto tímu sa previnil hákovaním.
     
    26:26
    Tibor Papp vyslal na brankára Sabola strelu švihom od modrej čiary, s ktorou nemal slovenský gólman žiadne problémy a zachytil ju s prehľadom do lapačky.
     
    26:43
    Steelers hrajú s piatimi hráčmi a začína sa ich skrátená presilová hra.
     
    27:15
    Diethard Winzig nemal komu prihrávať, a tak sa rozhodol puk nahodiť na Manuela Laritza, ktorý však stál v hlbokom ofsajde. Vzniklo z toho napokon len zakázané uvoľnenie.
     
    27:58
    Miloslav Jáchym sa natlačil do medzikružia odkiaľ strieľal, no jeho koncovka smerovala tesne vedľa ľavej žrde.
     
    28:02
    Steelers hrajú v presilovej hre opäť. Lukáš Komárek sa totižto previnil seknutím.
     
    28:56
    Hokejistom Kapfenbergu sa veľmi nedarí usadiť sa v útočnom pásme. Súper totižto všetky puky s ľahkosťou vyhadzuje.
     
    30:02
    Skončila sa presilová hra tímu, ktorý momentálne vedie toto stretnutie.
     
    31:06
    Daniel Pastl sa pekne predral po pravom krídle, natlačil sa cez obrancu a strieľal, no jeho koncovku dokázal brankár Kožuch zlikvidovať svojou výstrojou.
     
    31:51
    Mátyas Biró zakončoval spred bránkoviska z otočky a bekhendom, preto bola jeho strela nepresná.
     
    32:41
    Markus Pirmann si skorčuľoval po puk na ľavej strane, no v rohu klziska sa pošmykol a tak nemohol pokračovať v akcii.
     
    33:28
    Tím HC Csíkszereda dal gól!
    Rumunský celok znižuje stav stretnutia! Jabornik našiel prihrávkou od mantinelu pri pravom kruhu pred bránkoviskom NIKLASA SJOLUNDA, ktorý len doklepol do prázdnej brány!
    Asistenciu si pripísal Heinrich Jabornik.
     
    34:17
    HC Steelers Kapfenberg dáva gól! Hráči Csíkszeredy sa však z gólu príliš dlho netešili. DANIEL NATTER vykorčuľoval s pukom po pravom krídle, dostal sa s ním na spodnú časť pravého kruhu odkiaľ len švihom vystrelil a Kožuchovi puk prekvapivo prešiel pomedzi betóny!
    Asistenciu si pripísal Honza Polata.
     
    34:52
    Csíkszereda však bola v obrovskej šanci, keď Tamás Biró prišiel z rohu klziska neohrozene pred bránu, no jeho blafákom neprekvapil Sabola.
     
    36:08
    Steelers stabilizovali svoju chuť do útoku a len pomaly, ale s istotou sa hrnú do koncovky.
     
    36:24
    Teraz svojou až nadmernou aktivitou hýril Lucas Titze, ktorý odchádza na dve minúty za krosček.
     
    36:36
    István Nagy pálil od modrej čiary, no jeho puk skončil na zadnom mantineli a potom sa dostal až von z útočného pásma.
     
    36:57
    Rozhodca teraz používa píšťalku, ale na opačnej strane. Gergo Biró sa previnil krosčekom.
     
    37:14
    Niklas Sjölund strieľal z ľavého kruhu, no jeho zakončenie bolo nepresné.
     
    37:39
    Steelers nepremysleli svoj prechod útočnou modrou čiarou a dopustili sa tak ofsajdu, ktorý je napokon úmyselný.
     
    37:57
    Ede Mihály sa s pukom dostal až do spodnej časti pravého kruhu odkiaľ zakončoval, no jeho strelu Sabol s istotou chytil do svojej výstroje.
     
    38:25
    Steelers hrajú v plnom počte.
     
    38:44
    HC Steelers Kapfenberg dáva gól! Kapfenberg sa dostáva do trojgólového vedenia! Diethard Winzig perfektne prečítal hru, počkal si a z rohu klziska našiel pred bránou pekne postaveného MANUELA LARITZA, ktorý z prvej doklepol pod Kožuchove betóny!
    Asistenciu si pripísal Diethard Winzig a Markus Pirmann.
     
    39:04
    Vylučuje sa opäť. Miloslav Jáchym odchádza na dve minúty za krosček. V posledných momentoch je tých vylúčení za krosček akosi veľa.
     
    39:14
    Heinrich Jabornik tvrdo vystrelil od modrej čiary, no s jeho príklepom nemal Sabol problémy, keďže mal odkrytý výhľad.
     
    39:47
    Alpár Salló strieľal od ľavého kruhu, no jeho strelu Sabol bez problémov vyrazil. Po ňom sa ku koncovke dostal od modrej ešte Jabornik, no opäť Sabol v bráne bezchybný.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Skončila sa nám aj druhá tretina, v ktorej padol o jeden gól viac ako v tej prvej. V 34. minúte znížil Sjölund, no o minútu na to Steelers skórovali z hokejky Nattera a následne aj v 39. minúte, keď Kožuchovu sieť rozvlnil Laritz.
    Posledná časť hry začína približne o 16:33.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:09
    Začala sa nám posledná dvadsaťminútovka tohto stretnutia. Buly vyhrali hráči Csíkszeredy.
     
    40:38
    Ede Mihály si nahodil puk do útočného pásma, ale následne sam u ho v rohu klziska nepodarilo vybojovať.
     
    41:07
    Hráčí tímu HC Steelers Kapfenberg hrajú s piatimi hráčmi.
     
    41:13
    Heinrich Jabornik sa oprel do puku z modrej čiary, no jeho projektil bol absolútne nepresný, keďže skončil v rohu klziska.
     
    41:34
    Daniel Tranca vytiahol s pukom na hokejke v medzikruží brankár Sabola až mimo bránkoviska, no napokon napálil len mimo brány.
     
    42:35
    Schiechl prihral od spodnej časti ľavého kruhu pred bránkovisko úplne ideálne Schonklenerovi na zakončenie do prázdnej brány,. lenže jemu puk poskočil a trafil len ochrannú sieť.
     
    43:00
    Tým HC Csíkszereda dal gól!
    Csíkszereda strieľa dôležitý gól. Farkas prihral z rohu klziska na modrú čiaru na hokejku LUKÁŠA KOMÁREKA, ktorý švihom prekvapil Sabola strelou k pravej žrdi. Brankár Steelers mal odkrytý výhľad, a tak ani len nezastihol smer strely.
    Asistenciu si pripísal Tamás Farkas a Tamás Biró.
     
    44:08
    Matyaš Hložek sa pokúsil z ľavého kruhu posunúť puk pred bránu, ale obranca István Nagy dal do dráhy prihrávky účinne hokejku, ktorou zabránil prieniku puku.
     
    44:46
    Daniel Pastl si spracoval puk pred útočnou modrou čiarou, snažil sa kľučkou prejsť cez Pappa, no ten ho účinne odstavil telom.
     
    45:16
    Manuel Laritz zakončoval z medzikružia, no jeho strela bola bezpečne vyrazená Kožuchovou hokejkou.
     
    45:54
    Zsombor Molnár s dostal do absolútnej šance spred bránkoviska, no jeho strelu Sabol perfektne pokryl pravým betónom.
     
    46:30
    Jáchym to teraz dobre nevymyslel s rozohrávkou, keďže sa jeho tím dopustil icingu.
     
    47:14
    Manuel Laritz sa rýchlo dostal s pukom pred bránkovisko odkiaľ šikovne strieľal, Kožuch nemal puk pod kontrolou a vypadol mu pred bránkovu čiaru, kde už bol však obranca Csíkszeredy a ten ho odstrelil do rohu klziska!
     
    48:07
    Zsombor Molnár strieľal zo spodnej časti pravého kruhu, no Sabol v sklze ideálne jeho strelu vyrazil ramenom.
     
    48:47
    Presilová hra pre Steelers. Heinrich Jabornik odchádza na trestnú lavicu za nedovolenú hru vysokou hokejkou.
     
    48:56
    Stuhlinger ideálne strieľanou prihrávkou našiel od modrej čiare pri ľavej žrdi Markusa Pirmanna, no ten nebol na túto prihrávku akosi pripravený a hokejkou len odazil puk za bránu.
     
    49:39
    Honza Polata začína nový útok.
     
    50:28
    Daniel Tranca dokázal pekne vyviesť puk cez stred ihriska, mieril do zakončenia, ale v medzikruží ho puku zbavili hráči Steelers.
     
    50:48
    Csíkszereda hrá v plnom počte.
     
    51:25
    Rumunský celok sa pri svojej rozohrávke dopustil zakázaného uvoľnenia, vhadzuje sa po ľavej ruke gólmana Stanislava Kožucha.
     
    51:37
    Richard Sabol pre istotu prerušil hru po ľahkej strele od Attillu Bira, ktorý zakončoval od modrej čiary.
     
    52:26
    Hráči Csíkszeredy zakladajú nový útok, keďže ich tím už prestriedal. Túto chvíľu využili na prestriedanie aj hokejisti Kapfenbergu.
     
    53:06
    Jabornik poľahky nahodil na bránu, kde mal Trancu, no napokon všetko vyriešil gólman Sabol, ktorý puk zachytil vo svojej výstroji.
     
    53:39
    Attila Biró sa dostal do koncovky zo spodnej časti ľavého kruhu, no jeho strela bola zblokovaná mimo brány.
     
    54:02
    Matyaš Hložek sa pekne prepracoval do zakončenia z ľavej strany, keď prešiel cez dvoch hráčov Csíkszeredy, no Kožuch napokon jeho strelu z tesnej blízkosti zachytil.
     
    55:04
    Heinrich Jabornik si pýtal puk na modrú čiaru, no napokon sám zlyhal, keďže si túto ľahkú prihrávku z rohu klziska nedokázal spracovať.
     
    55:45
    Attila Biró našiel nádherne z pravého kruhu v medikruží Mátyasa Bira, no ten švihom prepálil bránu, počuli sme zaznieť zvuk pleksiskla.
     
    56:06
    Kapfenberg si zahrá v početnej prevahe. Gergo Biró sa previnil držaním.
     
    56:35
    Honza Polata vypálil od modrej čiary, no oprel sa do strely tak, že zlomil svoju hokejku.
     
    57:24
    Laritz nabil z ľavého kruhu na pravý kruh Diethardovi Winzigovi, ktorý vypálil, no Kožuch strelu vykryl svojou výstrojou.
     
    58:05
    Ferenc Bors vypálil z medzikružia, no jeho koncovku dokázal brankár Sabol vystihnúť.
     
    58:41
    Oddychový čas Csíkszereda!
     
    58:41
    Stanislav Kožuch opúšťa bránu.
     
    58:45
    Jabornik pálil po vhadzovaní, no jeho koncovku s pokojom Sabol zachytil do svojej výstroje.
     
    59:02
    Hráči Kapfenbergu puk po Mihályho šanci, ktorou netrafil bránu odpálili a tak sa znovu vhadzuje pred Sabolom.
     
    59:06
    Tým HC Csíkszereda dal gól!
    A je znížené! Vhadzovanie po ľavici brankára Sabola vyhral Zsombor Molnár, ktorý posunul NIKLASOVI SJOLUNDOVI, ten si to namieril do medzikružia a krásnou strelou trafil hornú žŕdku, od ktorej sa puk odrazil do brány!
    Asistenciu si pripísal Zsombor Molnár
     
    59:48
    Steelers sa pokúšali dostať do útočného pásma, ale bez šancí.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Ako už je tradíciou, uvidíme samostatné nájazdy. Aj v tomto prípade, keď už je o všetkom rozhodnuté.
     
    Začína tím HC Steelers Kapfenberg.
     
    Ako prvý ide Daniel Natter.
     
    Natter si položil kožucha, no puk mu ušiel z hokejky. Za rumunský celok sa chystá Daniel Tranca.
     
    Tranca trafil bočnú konštrukciu brány. Prichádza Steffan Trost.
     
    Trost trafil z medzikružia priamo do Kožuchovej lapačky. Za Csíkszeredu prichádza Niklas Sjölund.
     
    Sjölund si prehodil puk na bekhend, ale trafil len Sabolov betón. Ide Diethard Winzig.
     
    Winzig mieril medzi nohy brankára Kožucha, ale nepodarilo sa mu nájsť štrbinku. Za Csíkszeredu prichádza Tamás Biró.
     
    Biró si nádherne položil Sabola, trafil však v lehu jeho lapačku, od ktorej ostal puk stáť na bránkovej čiare!
     
    Zsombor Molnár trafil priestor pri žŕdke, 1:0.
     
    Jáchym však svojím nájazdom neprekonal brankára Kožucha.
     
    Keďže oba tímy po skončení tohto zápasu cestujú hneď domov, ešte sa budú rozdávať ceny.
     
    Najlepším hráčom Steelers je Daniel Natter.
    Najlepším hráčom Csíkszeredy v tomto zápase je Niklas Sjölund.
     
    Na štvrtom mieste v tomto turnaji sa umiestnil celok HSC Csíkszereda, kapitán Papp si prevzal pohár pre svoj tím.

    HC Steelers Kapfenberg obsadil tretie miesto. Po pohár si prišiel Diethard Winzig.
     
    Tak, skončilo sa nám stretnutie medzi Kapfenbergom a HSC Csíkszeredou, v ktorom Steelers zvíťazili 4:3.

    Pozývym vás k sledovaniu večerného zápasu, vyvrcholenia tohto ročníka Tatranského pohára, keď si hokejisti Popradu zmerajú sily so slovenskou reprezentáciou do 20 rokov.

    Ďakujem za pozornosť pri sledovaní tohto on-line prenosu a teším sa na vašu priazeň už o 18:00. Dočítania! (17:10:22)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 2. Natter (Schonklener), 15. D. Winzig (Pirmann), 35. Natter (Polata), 39. Laritz (D. Winzig, Pirmann) – 34. Sjölund (Jabornik), 43. Komárek (Farkas, T. Biró), 60. Sjölund (Zsombor Molnár)


    HC Steelers Kapfenberg: Sabol (Bauer) – Jáchym, Stühlinger – Orsagh, Polata ("A") – Loibnegger, Schaurhofer – Natter, D. Winzig ("C"), Hložek – Laritz, Pirmann ("A"), Schiechl – Schonklener, Titze, Trost – Pastl, Ober
    Tréner: Štefan Mikeš

    HSC Csíkszereda: Kožuch (Ruczuj) – Papp ("C"), Komárek – Bors, Jabornik – Salló, I. Nagy – Pál, Geréb – Farkas, G. Biró, Mihály – Sjölund, Zsombor Molnár ("A"), Tranca – M. Biró, T. Biró ("A"), A. Biró – Zoltán Molnár, Hildebrand
    Tréner: Christer Dreberg

    Rozhodca: Vladimír Snášel – René Šoltés, Tomáš Štofančík