Č. Budějovice – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Hr. Králové – Slovácko 2:0 (kon.) | Příbram – Bohemians 2:3 (kon.)
Jablonec – Jihlava 2:0 (kon.) | Slavia – Plzeň 1:0 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
2:0 (1:0)
1.FC Slovácko
cz Sobota 23.08.2014, 17:00První fotbalová liga (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    88
    Prokeš se dokázal utrhnout jednomu dotírajícímu obránci a z brankové čáry poslal míč za penaltu na úplně volného Malinského. Jeho projektil ale Heča fantasticky vychytal!
     
    87
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Pavel Dvořák, přichází Hynek Prokeš.
    Střídání v týmu 1. FC Slovácko: ze hřiště odchází Luboš Kalouda, přichází Roman Haša.
     
    86
    Znovu Malinský! Tentokrát z toho už málem byla třetí branka do sítě Slovácka. Na dobrý centr si totiž před Hečou jen těsně nedoskočil Kotiš.
     
    80
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Emir Halilovič, přichází Jan Hable.
     
    73
    Střídání v týmu 1. FC Slovácko: ze hřiště odchází Petr Reinberk, přichází Marek Havlík.
     
    71
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází David Štípek, přichází Tomáš Malinský.
     
    71
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Slovácko se snažilo najít recept na překonání obrany Hradeckých, jenomže se míč odrazil ke kopačkám Aleše Čermáka. Ten ještě přenechal na Pavla Dvořáka, jenž z leže poslal do brejku EMIRA HALILOVIČE. Ten byl sice ještě ohrožován dobíhajícím Košútem, domácí hráč si ale mazácky položil Heču a zakončoval do poloprázdné brány již na dvojbrankový rozdíl – 2:0.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Tomáš Košút (1. FC Slovácko).
     
    64
    Žlutou kartu dostává Tomáš Rada (1. FC Slovácko).
     
    61
    Krásné zakončení od Kotiše. Ten se k míči dostal ve velkém vápně a točenou střelou jen těsně netrefuje zařízení!
     
    57
    Slovácko se ale po následném rohovém kopu vydalo do brejku, a Mareš musel zatáhnout zatáhnout za záchranou brzdu a poslat k zemi Doška.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Jakub Chleboun (FC Hradec Králové).
     
    39
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Aleš Čermák obdržel ve středu pole míč, s ničím neváhal a poslal ho na Davida Štípka do brejku. Ten si nejdříve položil brankáře Heču a následně nahrál do malého vápna na PAVLA DVOŘÁKA, jenž prolomuje prokletí Hradeckých o nevstřelení branky v nejvyšší soutěži, které trvalo neuvěřitelných 806 minut – 1:0!
     
    33
    Štípek se v útoku snad minutu producíroval s míčem na noze, nakonec došel až na levou stranu malého vápna, kde upadl. Rozhodčí ale nechává hru plynout dál.
     
    28
    Obrovská šance přichází ale na druhé straně! Kalouda se ocitl s míčem za domácí obranou a tečovanou střelou se snažil prověřit Koubka. Tomu ale míč propadl po rukou a vedle brány se tak ještě snažil dorážet Kerbr. Ten však byl tísněn Holešem a dorážka se mu tak nepovedla.
     
    26
    A je to tady, po delším čekání se dočkali i domácí. Štípek vybojoval míč ve středu hřiště, vyměnil si ho s Kotišem a nahrál před velké vápna na Haliloviče. Ten se po delším rozmýšlení odhodlal ke střele, která hodně protáhl Heču. Mířila však vedle.
     
    22
    Z ničeho nic je tu obrovská šance pro Slovácko! Unikající Kerbr dostal míč za domácí obranu, která zaspala. Kerbrovi sice nabíhal ještě Došek, hostující hráč se však rozhodl pro razantní pumelenici, se kterou si ale Koubek poradil.
     
    15
    Dvořák dostal dlouhý balón za obranu, ve skluzu ho ještě stihl zaseknout pro Štípka. Ten se pokoušel obstřelit brankáře, Heča ale perfektně vyškrábl balón na roh!
     
    12
    Mareš perfektně vystihl špatnou hostující rozehrávku, nahrál Halilovičovi, který ještě balón poslal nazpět levému obránci. Zprvu nadějné pozice je ale pouze rohový kop.

    Ondřej Novotný

    Góly: 39. Dvořák (Štípek), 71. Halilovič (Dvořák)

    Karty:   51. Chleboun (HKR), 57. Mareš (HKR) – 64. Rada (SLO), 67. Košút (SLO)


    FC Hradec Králové: Koubek – Holeš, Chleboun, Rolko (C), Mareš – Križko, Kotiš – Štípek (71. Malinský), Čermák, Halilovič (80. Hable) – Dvořák (87. Prokeš).
    Náhradníci: Kuciak – Zorvan, Hable, Prokeš, Malinský, Černý.

    1.FC Slovácko: Heča – Kuncl, Košút, Rada, Reinberk (73. Havlík) – Šumulikoski – Kalouda (87. Haša), Valenta, Kerbr, Diviš – Došek (C).
    Náhradníci: Semanko – Mezlík, Břečka, Daníček, Havlík, Haša.

    Diváci: 3125