Bayern – Wolfsburg 2:1 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
2:1 (1:0)
VfL Wolfsburg
Piatok 22.08.2014, 20:30 • Allianz-Arena (Mníchov) • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    52. ročník nemeckej Bundesligy nám odštartoval vo veľkom štýle. V Allianz Arene sa písala pozvánka na sledovanie jej ďalšieho priebehu. Bayern v okolí polčasovej prestávky jednoznačne dominoval, no Wolfsburg nemusel nutne odchádzať bez bodov. Minimálne ten jeden mal na kopačke Junior Malanda, ktorému však nestačila ani zívajúca bránka. Wolfsburg šiel srdnato po bode, no všetky tri napokon zostanú zaslúžene v Mníchove. Bayern bol predsa len o ten jeden gól futbalovejší a to mu ešte jeden presný zásah nebol uznaný.

    Verím, že Vás dnešný duel adekvátne naladil pred zajtrajším programom nielen nemeckej Bundesligy. Všetky podstatné zápasy vám prinesú aj Onlajny.eu. Ďakujem za pozornosť a želám príjemný víkend. (22:36:18)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Wolfsburg sa namiesto rastúceho tlaku musí brániť. Ďalšie veľké šance spálil Rode s Robbenom, no Bayernu to už na tri body stačiť bude.
    Za Maxem Grünem zní po střele Arjena Robbena branková konstrukce
     
    90+1
    Mníchovský Bayern pohrdol i ďalšou príležitosťou na definitívu! Sebastian Rode ponúkol už niekoľkýkrát svoju presnú rozohrávku, keď hádam 30-metrovým pasom vyslal do šance Arjena Robbena, ktorý od poliaceho kruhu postupoval na Grüna úplne sám. Holanďan napokon došprintoval až ku koncovke, poradil si i s gólmanom hostí, no v ceste za definitívou mu stálo brvno hosťujúcej bránky! Wolfsburg naďalej žije.
     
    90
    Pep Guardiola obmieňa svojich mladíkov. Na trávnik vybehne Pierre Højbjerg, ktorý nahradí dnes výborného a odvážneho Gianlucu Gaudina.
     
    89
    Vo výbornej šanci sa ocitol i shooter Thoma Muller, ktorý ťažil z Rodeho kolmice, no z vnútra šestnástky už pozorného Gruna prestreliť nedokázal.
     
    88
    Maximilian Arnold to tentokrát s útočným pressingom na súperovej polovici prehnal a po dohratí rozohrávajúceho hráča Bayernu sa stáva druhým potrestaným hráčom dnešnej predohrávky.
     
    87
    Stále sa ale útočí na obe strany a o ničom tak stále nie je rozhodnuté. Do konca zostáva ešte nejakých päť minút.
     
    86
    Pozor znovu na druhej strane, kde sa po výbornej akcii pravého beka Junga dostával k zakončeniu Caligiuri, no na loptu tesne nedoskočil.
    Nebýt chyby sudích, Bayern by vedl 3:1
     
    84
    Bayern Mníchov je následne pred vlastnými fanúšikmi okradnutý o regulérny gól! Poodržaná lopta po rohovom kope sa odrazila k čerstvému Sebastianovi Rodemu, ktorý sa odpútal od brániaceho hráča a následne zo šestnástky šikovne vystrelil. Popred jeho jedovku sa ešte mihol Thomas Müller, ktorý sa síce do hry nezapojil, ale svojim pohybom celú situáciu zásadne ovplyvnil. To by bolo v poriadku, no postranný rozhodca signalizoval Müllerove postavenie mimo hru nesprávne a Rodeho presný zásah k ľavej žrdi teda mal platiť!
     
    82
    Pozor teraz na rohový kop Bayernu Mníchov, ktorý sa snaží pritlačiť na rozbehnutého súpera. Zrejme nás ešte čaká dramatický záver.
     
    81
    Táto situácia sa môže opakovať neustále dookola, toto mal byť proste vyrovnávajúci gól. Malanda si môže sypať popol na hlavu.
    Bayern přežil svou smrt, Junior Malanda netrefil prázdnou bránu
     
    80
    Neuveriteľné, neuveriteľné.... čo to teraz zahodil Junior Malanda? Fráza: „To sa snáď ani nedalo nedať" dostáva absolútne nový rozmer. Na začiatku všetkého bol výborný Maximilian Arnold, ktorý ponúkol ďalšiu prihrávku génia, po ktorej sa ku koncovke z piatich metrov dostal Malada. Neuera ešste na prvýkrát síce neprestrelil, čo by bolo v poriadku, ale následne nedokázal do prázdnej bránky z azda jedného metra doraziť skáčúcu loptu po zásahu brvna. Dieter Hecking prekonal malú porážku, Junior Malanda skutočne hrozitánsky zlyhal!
     
    79
    Robert Lewandowski sa dnes síce herne trápil, no pripísal si jeho exportnú koncovku a taktiež i asistenciu na Robbenov gól. Na jeho miesto príde defenzívnejšie ladený Rode.
     
    78
    Výborne, výborne teraz zahral stopér Dante, ktorý dôrazným zákrokom telom odstavil v šestnástke snažiaceho sa Ivicu Oliča.
     
    77
    Hostia museli samozrejme centrovať, čo klúč k úspešnému vyrovnaniu neprinieslo. Najlepšie sa v šestnástke zorientoval Holger Badstuber.

    Erik Farkaš

    Góly: 37. T.Müller(Robben), 47. Robben(Lewandowski) – 52. Olič(Vierinha)

    Karty:   69. L.Gustavo (WOL), 88. Arnold (WOL)


    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Dante, Badstuber, Bernat – Gaudino, Alaba – Robben, T. Müller, Götze – Lewandowski
    Náhradníci: P. Reina – Shaqiri, C. Pizarro, Rode, Højbjerg, J. Green, L. Scholl
    Manažér: Pep Guardiola (ESP)

    VfL Wolfsburg: Grün – Jung, Naldo (C), Knoche, R. Rodríguez – L. Gustavo, Guilavogui – Vierinha, A. Hunt, De Bruyne – Olič
    Náhradníci: Drewes – Schäfer, T. Klose, Caligiuri, Dost, Malanda Adje, Arnold
    Manažér: Dieter Hecking (GER)

    Rozhodca: Felix Zwayer – F. Steuer, M. Pelgrim – M. Schmidt