Burnley – Chelsea 1:3 (kon.)
koniec
Burnley FC
1:3 (1:3)
Chelsea FC
Pondelok 18.08.2014, 21:00 • Turf Moor (Burnley) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Úvodné dejstvo na Turf Moor prinieslo úžasný, akčný futbalový zážitok, avšak v druhej časti sme sledovali predovšetkým údržbu výsledku zo strany The Blues. Chelsea sa to darilo s nesmiernou suverenitou, keď ju z pohody vyviedol jedine nebezpečný pokus od jediného domáceho strelca Scotta Arfielda. Chlieb sa lámal v závere prvej polovice úvodného dejstva, kedy sa hosťom podarilo otočiť nepriaznivý stav. Nalomení Clarets už nato nedokázali patrične reagovať.

    Chelsea si tak bez väčších problémov pripísala na pôde nováčika povinné tri body. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a verím, že sa pri Premier League stretneme opäť o týždeň. Dobrú noc. (22:56:01)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci si budú obnovenú premiéru medzi elitou užívať ešte tri nadstavené minútky, z ktorých dve už medzitým uplynuli.
     
    90+1
    Hráči Burnley si ho za svoje nasadenie určite zaslúžia. V ďalších týždňoch by ich snaha mohla byť odmenená i nejakými bodmi.
     
    90
    Domáci priaznivci si taktiež uvedomujú, že dnes to na silnú Chelsea proste nestačilo. Svojich miláčikov tak vyprevádzajú sympatickým potleskom.
     
    89
    Po prvopolčasových gólových hodoch už druhé dejstvo také grády nemalo. Víťazstvo Chelsea je však zaslúžené a nespochybniteľné.
     
    88
    Zaujímavú, expresnú akciu nám teraz ponúkli hostia, keď si Didier Drogba spracoval Courtoisov výkop a z druhej to poslal smerom na Heatona. Pravú žrď minul o nejaké dva metre.
     
    87
    V samom závere stretnutia sme zaznamenali vôbec prvú žltú kartu na strane domácich. Inak sme sledovali slušné stretnutie. Sordell však predsa len zbytočne dohrával Johna Terryho a karta tak bola na mieste.
     
    86
    Zatiaľ tomu nič nenasvedčuje. Chelsea je spokojná i s dvojgólovým vedením, zatiaľčo Burnley dnes nemá dostatočnú kvalitu na dramatický záver.
     
    85
    Chelsea tak bude dohrávať v rozostavení 4-4-2 s dvomi tradičnými zakončovateľmi. Dočkáme sa ešte štvrtého zásahu v podaní The Blues?
     
    84
    Tak a je to tu! Už v úvodnom ligovom zápase na Turf Moor sa v modrom drese vrátila ikona Chelsea Didier Drogba. Veleskúsený kanonier si zahrá so svojim sokom Diegom Costom, keďže miesto mu prenechal Eden Hazard.
     
    83
    Domáci už medzitým vystriedali i naposledy, keď zelený pažiť opustil mlčiaci kanonier Danny Ings. Na jeho miesto prišla akvizícia z Boltonu Marvin Sordell.
     
    82
    José Mourinho nejakých desať minút pred koncom vystužuje stredovú formáciu, keď ofenzívnejšie ladeného Oscara nahradí spomínaný Mikel.
     
    81
    Pri postrannej čiare sa už rozcvičuje prezlečený, nadbytočný muž v drese londýnskej Chelsea John Obi Mikel.
     
    80
    Domáci si navyše sami škodia nepresnosťami v kombináciách. Tentokrát Rakúšan Barnes nezvládol narážačku s Meem.
     
    79
    Chelsea pokračuje v úspornom výkone a domácim sa to zatiaľ nedarí žiadnym spôsobom vytrestať. To je stručný kolorit druhej polky.
     
    78
    Predovšetkým v prvej polke výborný a aktívny André Schürrle má pre dnešok odpracované. Na trávniku ho nahradí jeho semifinalový súper z uplynulého svetového šampionátu Willian.
     
    77
    Chelsea momentálne predvádza ťukes stopérov zo strednými záložníkmi Fábregasom a Matičom. Pomaly sa už prehupneme do poslednej desaťminútovky.
     
    76
    Domáci sa prezentovali vtipným signálom z pravej strany, keď loptu prepúšťala hneď trojica vo vínovo-modrom drese. Konečnou inštanciou však bol iba hosťujúci bek César Azpilicueta.

    Erik Farkaš

    Góly: 14. Arfield(M.Taylor) – 17. D.Costa, 21. Schürrle(Fábregas), 34. Ivanovič(Fábregas)

    Karty:   87. Sordell (BLY) – 31. D.Costa (CHE)


    Burnley FC: Heaton – Trippier, M. Duff, Shackell (C), Mee – Arfield, Marney, D. Jones, M. Taylor – Ings, Jutkiewicz
    Náhradníci: Gilks – Wallace, Barnes, Kightly, Sordell, K. Long, Dummigan
    Manažér: Sean Dyche (ENG)

    Chelsea FC: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Matić, Fàbregas – Schürrle, Oscar, Hazard – D. Costa
    Náhradníci: P. Čech – Willian, Zouma, Drogba, F. Torres, Filipe Luis, Mikel
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Rozhodca: Michael Oliver – S. Burt, D. Cann – M. Dean