Manchester United – Swansea 1:2 (kon.) | Leicester – Everton 2:2 (kon.) | QPR – Hull City 0:1 (kon.)
Stoke City – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Bromwich – Sunderland 2:2 (kon.) | West Ham – Tottenham 0:1 (kon.)
Arsenal – Crystal Palace 2:1 (kon.)
koniec
West Ham United
0:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 16.08.2014, 16:00 • Upton Park, London • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    Tak a máme to tu! Dlho očakávaná anglická Premier League nám po letnej pauze opäť prinesie divadlo plné vzrušujúcich momentov, radosti i smútku, víťazstiev aj prehier a nezabudnuteľných priebehov stretnutí. Opäť budete pri tom spolu aj s nami, prajem príjemné čítanie.
    V 1. kole sa West Ham United stretne na domácom Boleyn Ground so svojím dlhovekým rivalom – Tottenhamom Hotspur.
     
    West Ham United

    Kladivári v minulom ročníku Premier League skončili napokon na 13. priečke so ziskom 40 Bodov. Pripísali si 11 výhier, 7 remíz a 20 prehier. Ich skóre bolo 40:51.

    Ako v každom tíme aj vo Weste Hame robili počas leta nákupy, ale aj čistky. Odišli Roger Johnson, Antonio Nocerino, Marco Borriello – týmto hráčom skončilo hosťovanie. Joe Cole, Jack Collison, George McCartney, Callum Driver, Alou Diarra – to sú hráči, ktorým vypršala zmluva. Na hosťovanie odišiel brankár Raphael Spiegel, no a ako voľný hráč odišiel Matthew Taylor. Prestupu sa dočkal Stephen Henderson. Odišiel do Charltonu Athletic.

    Do tímu sa z hosťovania vrátili George Moncur, Paul McCallum, Modibo Maiga Ravel Morrison.
    West Ham získal počas letnej prestávky hneď šesť posíl. Zmluvu podpísali útočníci Mauro Zárate, Ennery Valencia, záložníci Cheikh Kouyaté, Diego Poyet, obrancovia Aaron Cresswell a Carl Jenkinson. Jenkinson však prišiel len hosťovať.
     
    Tottenham Hotspur

    V minulom ročníku Premier League skončili Kohúti na 6. priečke so ziskom 69 bodov. Podarilo sa im zaznamenať 21 výhier, 6 remíz a 11 prehier. Skóre mali pozitívne 55:51.

    Káder Tottenhamu opustil brankár Heurelho Gomes, ktorému vypršala zmluva. Z tímu prestúpili Jake Livermore, Gylfi Sigurdsson a Iago Falqué. Na hosťovanie odišli Grant Hall a Alex Pritchard.

    Naopak, z hosťovania sa vrátili Bongani Khumalo, Ryan Mason, Massimo Luongo, Ryan Fredericks, Benoît Asso-Ekotto, Tom Carroll, Cristian Ceballos, Lewis Holtby a Jonathan Obika.

    Do tímu prišli nové akvizície v podaní Bena Daviesa, Michela Vorma, Erica Diera a DeAndreho Yedlina.
     
    Minulý rok sa v Premier League viac darilo West Hamu United, ktorý vyhral obe stretnutia. Tottenham Hotspur na domácej pôde podľahol Kladivárom 0:3. Na domácom štadióne zvíťazil West Ham 2:0. V Ligovom pohári sa ich cesty opäť spojili, znovu aj po tretíkrát v rade sa darilo Kladivárom. Porazili Kohútov 2:1.
     
    Na zápas boli nominovaní:

    West Ham United: Adrian, Jääskeläinen, Collins, Cresswell, Demel, Jenkinson, Kouyate, O'Brien, Potts, Reid, Tomkins, Diam, Downing, Morrison, Noble, Nolan, Poyet, Cole, Vaz Te, Valencia, Zarate.

    Tottenham Hotspur: Friedel, Lloris, Vorm, Asso-Ekotto, Chiriches, Davies, Dawson, Dier, Fryers, Kaboul, Naughton, Rose, Vertonghen, Walker, Bentaleb, Capoue, Carroll, Chadli, Dembele, Eriksen, Lamela, Lennon, Mason , Holtby, Paulinho, Sandro, Townsend, Adebayor, Kane, Soldado.
     
    Úvodné zostavy:

    West Ham United: Adrián – O´Brien, Reid, Collins, Cresswell – Noble, Kouyaté – Vaz Tê, Nolan (C), Downing – Cole
    Náhradníci: Jääskeläinen – Demel, Burke, Diamé, Poyet, Zárate, E. Valencia

    Tottenham Hotspur: Lloris – Naughton, Dier, Kaboul (C), Rose – Bentaleb, Capoue – Lennon, Eriksen, Lamela – Adebayor
    Náhradníci: Friedel – Dawson, Davies, Holtby, Townsend, Soldado, Kane

    Rozhodca: Foy – Lennard, McDonough.
     
    Obidva celky už pomaly vychádzajú na hraciu plochu, domáci hráči dnes budú hrať v tradičných tmavočerveno – belasých dresoch, zatiaľ čo hostia nastúpia v bielom.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili práve domáci hráči, tí to okamžite skúšali po ľavom krídle, no tam si svoj priestor postrážil pozorný Naughton.
     
    2
    Hostia zostali pri lopte a dokonca sa im podarilo vypracovať si prvú príležitosť, keď z ľavého krídla loptu pred bránu posielal Eriksen. Lopta ale skončila iba na hlave domáceho obrancu.
     
    3
    "Kladivárom" sa podarilo oslobodiť iba na chvíľu, ich súper aj naďalej zostáva na útočnej polovici a kombinuje s loptou.
     
    4
    Do šance sa takmer dostal Adebayor, tomu sa takmer podarilo nabehnúť si za obrannú dvojicu súpera, no Collins to na poslednú chvíľu stihol. Pred bránu ešte prihrával Eriksen, ale aj táto jeho prihrávka nenašla svojho adresáta.
     
    5
    Downing na opačnej strane potiahol akciu svojho tímu, v šestnástke Tottenhamu nastal menší zmätok, ktorý sa využiť snažil Cole, jeho padáčik skončil tesne nad brvnom.
     
    6
    Eriksen je dnes aktívny od samého začiatku, tentoraz sa sám snažil o založenie ďalšej útočnej akcie, no neuspel, proti trojici brániacich hráčov nemal šancu.
     
    7
    Príliš veľký náklad si na svoje ramená teraz nabral Kouyaté, na vlastnej polovici sa pustil sám proti trojici hráčov, samozrejme prejsť sa mu nepodarilo, navyše po faule získava Tottenham priamy kop.
     
    8
    Ale hostia sú zatiaľ v útoku opatrní, dopredu sa príliš nenáhlia, možno sa to zmení teraz, keď Bentaleb vybojoval ďalší priamy kop, tentoraz však z oveľa viac výhodnej pozície.
     
    9
    Exekútorom priameho kopu bol Eriksen, no jeho pokus nemal potrebnú razanciu a ani umiestnenie a tak s ním Adrián nemal najmenší problém.
     
    10
    Obidva celky to teraz vyskúšali dlhými nakopávanými loptami, na jednej strane ju nedokázal spracovať Cole, na opačnej hráči dokázali odzbrojiť Adebayora.
     
    11
    Hráči Tottenhamu sa až príliš ponúkajú, sami sa navyše nepresnými prihrávkami vytláčajú z okolia hranice šestnástky súpera.
     
    12
    Ďalšia ďalekonosná prihrávka na Colea, ani tentoraz sa to však úspechom neskončilo, Lloris včas zareagoval a loptu poslal naspäť do stredu ihriska.
     
    13
    Na opačnej strane následne šťastie z veľkej diaľky vyskúšal Eriksen, jeho prudká strela ale bola zablokovaná.
     
    14
    Eriksen vysunul Lamela, toho bolo pri lopte dnes vidieť vôbec po prvý raz. Pri svojom prechod do útoku bol nedovolene zastavený Kouyatém a tak hostia zostanú pri lopte.
     
    15
    Takmer sme sa dočkali prvej strely na bránu Tottenhamu! Loptu na pravej strane získal Nolan, ten poslal pred bránu prudkú prihrávku, no Cole ani Ricardo Vaz Té nedokázali loptu trafiť a narobiť tým Llorisovi problémy.
     
    16
    Loptu tak znova ovládajú hostia, ich opatrná hra pokračuje aj naďalej, loptu si hráči vymieňajú skôr len na vlastnej polovici ihriska.
     
    17
    Hra akosi uviazla v okolí stredového kruhu, tam momentálne nemá navrch ani jeden z tímov.
     
    18
    Tento trend hry pokračuje aj naďalej, hráči West Hamu ale začínajú byť agresívnejší, uvidíme, či im zlepšený pressing prinesie ovocie.
     
    19
    Podarilo sa to Nolanovi, ktorý znova z pravej strany posielal prudkú loptu pred Llorisa, rovnako ako v predchádzajúcom prípade Cole ani Kouyaté nedokázali kvôli dobrému bráneniu zakončiť.
     
    20
    Po hlavičkovom súboji Cola a Diera takmer jeden z hráčov Tottenhamu zahral rukou, no vďaka pohotovým reflexom ju včas stiahol a od brány bude odkopávať Lloris.
     
    21
    Prvá dvadsaťminútovka je za nami zatiaľ sledujeme pomerne vyrovnané stretnutie, šancí na skórovanie však bolo ako šafránu, keďže jedinú strelu na bránu si zapísal Eriksen.
     
    22
    Dúfajme, že sa to počas prvého polčasu zmení, šancu na to budú mať hráči West Hamu, ktorí ako prví v zápase získali rohový kop.
     
    23
    Tak toto je veľká škoda! Lopta preletela až k vzdialenejšej žrdi, kde stál nikým nebránený , no ten netrafil loptu dobre a iba nastrelil brániaceho hráča!
     
    24
    A znova akcia v ktorej bol zapletený Cole, tentoraz krížnou prihrávkou hľadal nabiehajúceho si spoluhráča, no tesne pred ním stihol jeden z obrancov Tottenhamu odvrátiť na ďalší roh.
     
    25
    Tentoraz zakončenie hlavou letelo ponad bránu, Lloris tak môže v kľude rozohrať.
     
    26
    Iniciatívu v zápase ale viditeľne prebralo domáce mužstvo, nepokrytý Kouyaté si tentoraz nabehol až pred Llorisa, no jeho hlavička letela tesne vedľa pravej žrde!
     
    27
    Ďalšia útočná akcia "Kladivárov" bola zastavená faulom a tak domáci hráči získavajú priamy kop. Uvidíme, či aj tentoraz z toho bude nebezpečná situácia.
     
    28
    Nestalo sa tak, Rose včas odhlavičkoval do bezpečia a tak uvidíme ešte jednú štandardnú situáciu – rohový kop.
     
    28
    Nolan po rohovom kope zakončoval, do cesty mu vletel Naughton, ktorý viditeľne zahral rukou! Hlavný arbiter najprv pokutový kop nenariadil, no po dohovore s rozhodcom na bránkovej čiare sa tak deje!
     
    29
    Naughton k tomu za svoju hru rukou získal červenú kartu a tak po polhodine hry oslabuje svoj tím!
     
    30
    Noble to namieril k pravej žrdi, Lloris smeroval opačným smerom, no lopta len tesne minula bránu, takže skóre sa nemení!
     
    31
    Noble sa pochopiteľne chytá za hlavu, pravdou však zostáva, že West Ham má k dispozícii presne polhodinovú presilovku o jedného hráča.
     
    32
    Zdá sa, že nepremenená penalta naštartovala hráčov Tottenhamu, tí sa natlačili až pred Adriána, ale Adebayor mal pred sebou príliš veľa brániacich hráčov a tak sa neodvážil zakončiť.
     
    33
    Adebayor ešte dobiedzal, napádal rozohrávku West Hamu, no všetko s kľudom rieši brankár Adrián.
     
    34
    Domáci hráči sa snažia skľudniť tempo, ukľudniť hru, čo sa im darí, no musia si dať pozor na napádajúceho Adebayora.
     
    35
    Začala sa nám posledná desaťminútovka riadnej hracej doby prvého polčasu, skóre je stále rovnaké ako na začiatku stretnutia, aj keď mal Noble veľmi blízko k tomu aby to zmenil.
     
    36
    K prekonaniu brankára teraz nemal ďaleko Cole, no tomu sa dnes nedarí spracovať si loptu v kľúčových momentoch. Aj teraz v šestnástke zaváhal a prepásol tak ideálnu chvíľu na strelu.
     
    37
    West Ham následne zahrával rohový kop, no ten sa neskončil ohrozením Llorisovej svätyne a tak bude francúzsky brankár rozohrávať od svojej brány.
     
    38
    Peknú kombináciu na hranici pokutového územia nám predviedli Downing a Nolan, no hra na jeden dotyk im nevyšla, v šestnástke sa včas zorientoval Dier, ktorý poslal loptu ďaleko od brány.
     
    39
    "Kladivári" aj naďalej zostávajú na súperovej polovici, Tottenham sa v posledných minútach takmer výlučne bráni a hráči sa určite nevedia dočkať polčasovej prestávky.
     
    40
    Zatiaľ to ale zvládajú dobre, Noble si nabiehal na letiacu loptu, no tá bola príliš prudká a tak sa mu nepodarilo zakončiť.
     
    41
    Lamela sa na opačnej strane pustil do rýchleho útoku, pred šestnástkou súpera našiel Adebayora, ktorý sklepával Lennonovi, ten však z dobrej pozície bránu prestrelil.
     
    42
    Ani tentoraz šťastena nepriala domácemu mužstvu, na perfektnú prihrávku Nobleho si naskočil Ricardo Vaz Té, z výbornej pozície ho vychytal pohotový Lloris!
     
    43
    Domáci tím zotrváva na súperovej polovici aj naďalej, všetci hráči Tottenhamu výlučne bránia a tak majú domáci hráči veľký problém presadiť sa.
     
    44
    Aj teraz sa musel Cresswell prebíjať cez trojicu brániacich hráčov, ktorí mu napokon zabránili odcentrovať loptu.
     
    45
    Lennon teraz v útoku úplne zbytočne fauloval, čím stratil loptu a dal tak súperovi šancu ešte na jeden útok v tomto polčase.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa bude nadstavovať jediná minúta.
     
    45+1
    V nej sa síce polčas dohráva na polovici Tottenhamu, no k nebezpečnejšej situácii už zrejme nedôjde.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Polovica duelu je za nami, skóre je aj po polovici zápasu 0:0. Najzaujímavejšou situáciu zápasu sa zatiaľ stáva ruka a následná červená karta pre Naughtona. Noble následne kopal pokutový kop, no netrafil bránu. Od tohto momentu mali navrch práve domáci hráči, no gól sa im streliť nepodarilo. Uvidíme, či sa to zmení v druhom polčase, ktorý začne zhruba o 17:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Všetko je pripravené, môže sa nám začať druhý polčas, počas prestávky neregistrujeme striedanie ani na jednej zo strán.
     
    47
    Domáci hráči na svojho súpera vybehli hneď na začiatku polčasu, zatiaľ z toho nebolo nič nebezpečné, Tottenham sa úspešne bráni.
     
    48
    Kouyatého teraz perfektne vysunul jeho spoluhráč z obrany, pri prechode po pravej strane bol dobre bránený Kaboulom, napokon z toho nebude ani rohový kop pre West Ham.
     
    49
    Ďalšia nakopávaná lopta West Hamu, tá ale končí iba u Llorisa, ktorý ju nepresným odkopom poslal za postrannú čiaru.
     
    50
    Podobným spôsobom to skúsili aj hráči Tottenhamu, sledujeme tak znovu opatrný začiatok polčasu.
     
    51
    Do útoku tentoraz zavelil Downing, jeho center bol však zablokovaný. Lopta síce skončila pri jeho spoluhráčovi, no tomu sa už nepodarilo prísť na dostrel brány.
     
    52
    Po outovom vhadzovaní sa o akrobatické zakončenie z veľkej diaľky pokúsil Cole, no loptu trafil veľmi zle a tá sa ledva dokotúľala k Adriánovi.
     
    53
    Štvorica hráčov kombinovala ďaleko od súperovej brány, napokon kvôli nepresnosti o ňu prišli a nebyť faulu Collinsa, tak by sa Bentaleb mohol dostať do brejku.
     
    54
    Za tento taktický faul vidí Collins aj prvú žltú kartu v zápase.
     
    55
    Na ľavom krídle to individuálne skúšal Cresswell, ten bol v súboji nepríjemne nakopnutý, Eriksenon, na ihrisko už vybieha aj lekársky tím.
     
    56
    Zdá sa, že Cresswell bude v poriadku, najprv síce odkráčal za postrannú čiaru, no postupne sa do hry znova zapojil.
     
    57
    Hra teda po malom prerušení pokračuje ďalej, Noble na pravej strane vybojoval ďalší rohový kop pre svoj tím.
     
    58
    Domáci hráči neuspeli ani tentoraz, naopak do rýchleho protiútoku sa pustil Lennon, jeho prihrávku pred bránu ale nedokázal zachytiť žiaden z jeho spoluhráčov, plynie z toho aspoň rohový kop pre Tottenham.
     
    59
    Adrián nemusel zasahovať ani tentoraz, no napriek tomu zostávajú hostia v nebezpečnej vzdialenosti od jeho brány.
     
    60
    Celá útočná akcia Tottenhamu sa končí rukou Lennona, šancu zaútočiť tak budú mať naopak domáci hráči.
     
    61
    Najprv ale príde striedanie na strane hostí, z ihriska odíde Lamela, ktorý nám toho dnes veľa nepredviedol, jeho miesto zaujme Holtby.
     
    62
    Ide o dvojité striedanie, z ihriska taktiež odchádza Lennon, opačným smerom vybehne Townsend.
     
    62
    Prerušenie k striedaniu využíva aj domáci tréner, ktorý z hry sťahuje O'Briena, toho vymení Demel.
     
    63
    Počet hráčov na ihrisku sa nám opäť vyrovná! Adebayor sa pustil sám proti obrane West Hamu, do cesty sa mu postavil Collins, ktorý ho nepríjemne fauloval, za svoj zákrok vidí žltú kartu a keďže dnes už jednu videl nasleduje karta červená!
     
    64
    Exekútorom priameho kopu bol znova Eriksen, ten ale tentoraz bránu vôbec netrafil.
     
    65
    Hra sa nám presťahovala do okolia stredového kruhu, uvidíme, ako sa zmení hra, keďže od 63. minúty sledujeme hru 10 na 10.
     
    66
    Zatiaľ sledujeme zvýšenú opatrnosť najmä na kopačkách "Kladivárov", tých určite mrzí nepremenená penalta a taktiež zahodené šance Colea.
     
    67
    Tempo hry nám stále akosi nerastie, striedajúci Townsend pred bránou hľadal vysunutého Adebayora, Adrián však loptu včas schmatol a nedovolil mu zakončiť.
     
    68
    Prichádza druhé striedanie domáceho tímu, na ihrisko tentoraz vybehne Diamé, ktorý na hracej ploche vystrieda Ricarda Vaz Tého.
     
    69
    Obrovskú šancu na vyrovnanie mal striedajúci Townsend! Ten sa z dobrých 20tich metrov oprel do lopty a Adrián mal čo robiť aby túto jedovatú strelu pod brvno vyrazil na roh.
     
    70
    Townsend opäť zakončoval a opäť vybojoval rohový kop, aj keď tentoraz to nebolo tak nebezpečné.
     
    71
    Tentoraz si so štandardnou situáciu West Ham poradil, pokúsil sa aj o vysunutie Colea, no lopta končí iba u Llorisa.
     
    72
    Townsend priniesol do hry Tottenhamu výrazné oživenie, tentoraz pred bránu posielal nepríjemný center, s ktorým si napokon obrana poradila a zásluhou Diamého poslala loptu ďaleko od brány.
     
    73
    Po hrubej chybe Kaboula sa sám na bránu rútil Noble. Nebol však v ideálnom uhle a jeho strelu výborne zneškodnil Lloris.
     
    74
    Pri lopte sa momentálne nachádzajú hráči Tottenhamu, tí si loptu vymieňajú pri hranici pokutového územia, k strele sa ale ani jeden z nich neodvážil.
     
    75
    Na opačnej strane sa s loptou príliš nemaznal striedajúci Diamé, ktorý vypálil z takmer tridsiatich metrov, no bolo to vedľa brány.
     
    76
    Pri stredovom kruhu teraz striedajúci Holtby nepríjemne k zemi poslal jedného zo súperov a môže byť veľmi rád, že za svoj zákrok nevidí aj žltú kartu.
     
    77
    Na obidvoch stranách sa nám hromadia nepresné prihrávky, to má za následok pomerne hluché obdobie pre obidvoch brankárov.
     
    78
    Keď k tomu pridáme množstvo faulov, tak sledujeme futbal, ktorý príliš nelahodí oku diváka.
     
    79
    Lopta síce lieta z jednej strany na druhú, no nie zásluhou nejakých útočných akcii. Zdá sa, akoby sa obidva celky už vopred uspokojili s remízou.
     
    80
    Zmeniť to chcel Downing, ktorý z pravej strany posielal mäkkučký center pred bránu, Kaboul loptu hlavou posiela na roh.
     
    81
    Ešte predtým však prichádza posledné striedanie na strane West Hamu, na ihrisko vybehne Valencia, ktorý vymení Colea.
     
    82
    Rohový kop "Kladivárov" nenarobil Llorisovi veľa práce, na opačnej strane sa o útok snažil Adebayor, no v šestnástke súpera zahral rukou, čo neušlo pozornému oku hlavného rozhodcu.
     
    83
    A práve Adebayor je posledným striedajúcim hráčom v zápase, tréner Pochettino na trávnik posiela Kanea.
     
    84
    Valencia sa prvý raz v zápase dotkol lopty a hneď aj vybojoval rohový kop, uvidíme, či tentoraz budú domáci hráči úspešnejší.
     
    85
    Nestalo sa tak, do kontry sa naopak pustil čerstvý Kane, ale aj jeho dokázala obrana súpera zastaviť.
     
    86
    Začala sa nám posledná päťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu, skóre je stále bezgólové, uvidíme, či sa v zostávajúcich pár minútach nejakého dočkáme.
     
    87
    Aktívny Valencia opäť bojoval do poslednej sekundy a takmer z nulového uhla prekvapil Llorisa. Ten ale dobre zasiahol a aj naďalej si drží čisté konto.
     
    88
    Obrovská šanca na skórovanie pre West Ham! Nolan krásnou pätičkou cez trojicu hráčov vysunul Downinga, ktorý v bezprostrednej vzdialenosti iba nastrelil Llorisa!
     
    89
    Tak dnes nám zrejme nieje súdené vidieť, gól, čas do konca stretnutia sa veľmi rýchlo míňa, aktivitou momentálne hýria domáci hráči, no tí si rovnako musia dávať pozor na prípadné kontry zo strany Tottenhamu.
     
    90
    Po jednej takej získali hostia aspoň vhadzovanie v okolí šestnástky. Následne prišla delovka Bentaleba s ktorou mal Adrián poriadne problémy, no predsa ju dokázal vyraziť!
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadneho hracieho času sa budú nadstavovať ešte extra 4 minúty.
     
    90+1
    V nadstavenom čase sa nám tempo zvyšuje, zdá sa, že si to hráči rozmysleli a obidva tímy chcú vedenie strhnúť na svoju stranu.
     
    90+2
    Kouyaté to ale v strede ihriska s bojovnosťou prehnal a za svoj zákrok vidí aj kartu žltej farby.
     
    90+3
    Tottenham dal gól! Tak to snáď nieje ani možné, domáci hráči majú hlavu v smútku, spoluhráči perfektne vysunuli ERICA DIERA, na ktorého obrana súpera akosi pozabudla, ten si pohodlne položil Adriána na zem a pohotovo zakončil do prázdnej brány!
     
    90+4
    Dohrávajú sa posledné sekundy tohto smolného stretnutia pre domáci tím, domáci fanúšikovia už húfne opúšťajú štadión, čoskoro sa dočkáme posledného hvizdu hlavného rozhodcu.
     
    90+5
    Hrá sa ešte nejaká tá minútka navyše, no nič sa už nezmení, domáci hráči rezignovali a zmierili sa s tým, že túto sezónu začnú domácou prehrou.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, víťazom dnešného zápasu sa stáva Tottenham, ktorý síce hral od 29. minúty oslabený o jedného hráča, no v 63. minúte vylúčenie Collinsa znamenalo, že počet hráčov sa znova vyrovnal. Celý zápas mal navrch West Ham, no minútu pred koncom nadstavenia Dier prekvapil obranu súpera a strelil tak jediný gól dnešného stretnutia.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a niekedy nabudúce dovidenia. (17:54:20)

    Jakub Mitter

    Góly: 90+3. Dier

    Karty:   54. Collins (WHU), 90+2. Kouyaté (WHU)   63. Collins (WHU)   29. Naughton (TOT)

    Nepremenená penalta: 30. Noble (WHU), mimo


    West Ham United: Adrián – O´Brien, Reid, Collins, Cresswell – Noble, Kouyaté – Vaz Tê, Nolan (C), Downing – Cole
    Náhradníci: Jääskeläinen – Demel, Burke, Diamé, Poyet, Zárate, E. Valencia

    Tottenham Hotspur: Lloris – Naughton, Dier, Kaboul (C), Rose – Bentaleb, Capoue – Lennon, Eriksen, Lamela – Adebayor
    Náhradníci: Friedel – Dawson, Davies, Holtby, Townsend, Soldado, Kane

    Rozhodca: Foy – Lennard, McDonough