FK Dinamo Moskva – S. Moskva 1:2 (kon.) | FC Ural – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Arsenal Tula – Lok. Moskva 0:2 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
1:2 (1:1)
Spartak Moskva
cz Nedeľa 10.08.2014, 11:30 • Arena Chimki, Chimki. Kapacita: 18000 diváků. • Ruská Premier Liga
Predzápasové kurzy
    Výborný zákrok Rebrova
     
    90+6
    Brankář Rebrov svůj tým opět podržel, a stav skóre se tak nemění. Velmi jedovatou střelu ze své kopačky vyslal Denisov, který pálil opravdu tvrdě, ale Rebrov jeho pokus vyboxoval na rohový kop.
     
    90+2
    Nicméně Douglas tento protiútok zastavil, avšak bylo to s faulem a rozhodčí mu udělil žlutou kartu.
    Další šance Valbueny
     
    90
    Prostor ke střele dostal Valbuena, který je v posledních minutách hodně aktivní, ale ani tentokrát jeho pokus gólem neskončil, protože Rebrov zasáhl opět zkušeně.
     
    86
    Brankář Rebrov zdržoval, a tak mu rozhodčí udělil žlutou kartu.
    Střela Valbueny
     
    85
    Valbuena se opět dostal do šance a tentokrát už vystřelil. Navedl si míč na pravačku a poté to zkusil asi z 19 metrů, avšak brankář Rebrov zasáhl na jedničku.
     
    75
    Rômulo na trávníku příliš dlouho nevydržel a kvůli zranění musí po 5 minutách na hřišti střídat. Nahrazuje ho Waris.
     
    74
    Källström se provinil faulem a rozhodčí mu ukázal žlutou kartu.
    Ofsajd Kokorina
     
    72
    Valbuena ze své pravačky vyslal nádhernou střelu, která mířila do pravého horního rohu, ale brankář Rebrov se blýskl parádním zákrokem a balon vyrazil na tyčku. Poté se k odraženému míči dostal Kokorin a trefil se do odkryté brány. Nicméně sudí mu gól neuznal, protože Kokorin si nepohlídal ofsajdové postavení.
     
    70
    Střídají také hosté: hřiště opouští Ananidze, místo kterého si zahraje Rômulo.
     
    67
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu domácích fotbalistů: ze hry odchází Manolev, kterého nahrazuje Valbuena.
     
    67
    Zraněný Bocchetti nemůže pokračovat ve hře, a tak ho na trávníku nahrazuje Tasci.
    Skvělý obranný zákrok Glušakova
     
    65
    Domácí hráči se skvěle dostali do vápna, kde se dokázal uvolnit Ionov a řekl si o přihrávku. Nicméně pozorný Glušakov úmysl domácích přečetl a balon pro Ionova nepustil. To byl velmi důležitý obranný zákrok, protože kdyby se tak nestalo, Ionov by šel sám na brankáře.
     
    63
    Ze hry odchází také Dzsudzsák, kterého střídá Žirkov.
     
    61
    Hrací plochu opouští aktivní Büttner, kterého nahrazuje Douglas.
    Büttner trefuje tyč!
     
    60
    K centrovanému balonu se dostal Büttner a mohlo být vyrovnáno, avšak Büttner trefil pouze tyč. Z opakovaného záběru bylo vidět, že jeho střelu dokázal ještě jeden z protihráčů tečovat a díky němu skončila pouze na tyči.
    Zajímavá šance Samby
     
    59
    Samba opět v akci a tentokrát už to bylo mnohem zajímavější. Na zadní tyči se prezentoval parádní hlavičkou, ale ještě lepší zákrok předvedl Rebrov, kterému se podařilo balon vyrazit na rohový kop.
     
    57
    Dinamo zahrávalo rohový kop, ale ze standardní situace nic nevytěžilo. Ke střele se sice dostal Ionov, který pálil velmi tvrdě a nebezpečně, ale protihráč se mu do střely postavil a dokázal ji zablokovat.
    Arťom DZJUBA 1:2
     
    51
    Spartak právě vstřelil branku!
    Na levém křídle obdržel přihrávku D. Kombarov, který se pozorně rozhlédl a poté odcentroval balon ke vzdálenější tyči, kde se do vzduchu výborně pověsil hlavičkující ARŤOM DZJUBA, ale brankář Berezovskij si připsal výtečný zákrok a tento pokus dokázal zneškodnit. Nicméně DZJUBA se rychle dostal k odraženému balonu a tentokrát už ho do branky dostal.
    Byl to faul na Dzjubu ?
     
    45+1
    Dzjuba obdržel míč a snažil se vystřelit, avšak v pokutovém území k němu přistoupil bránící protihráč, který ho do zakončení nepustil. Dzjuba v souboji upadl a dožadoval se pokutového kopu, avšak sudí byl jiného názoru a penaltu nenařídil. Místo toho udělil žlutou kartu, protože podle něj Dzjuba 100% filmoval.
     
    36
    Vainqueur fauloval a viděl žlutou kartu.
    Kurányiho nechtěná teč
     
    32
    Büttner se dostal k balonu, na nic nečekal a okamžitě vystřelil. Dinamo mohlo jít do vedení, ale protože tuto střelu tečoval Kurányi, který uvízl v ofsajdu, rozhodčí gól uznat nemohl. Domácí tým se zlobí, ale čárový rozhodčí tuto situaci vyhodnotil na jedničku.
     
    26
    Costa fauloval a rozhodčí ho potrestal žlutou kartou.
    Arťom DZJUBA 1:1
     
    17
    Spartak právě vstřelil branku!
    Brankář Berezovskij obdržel malou domů, ale do velmi těžké situace, ve které si nedokázal poradit a díky tomu se do šance dostal ARŤOM DZJUBA, který nezklamal. DZJUBA viděl, že Berezovskij svým obráncům nepomůže, a tak k němu okamžitě přistoupil a nádherným dloubáčkem dostal balon do prázdné branky.
    Alexandr KOKORIN 1:0
     
    3
    Dinamo Moskva právě vstřelilo branku!
    Domácí fotbalisté se přesunuli na útočnou polovinu a z první útočné akce vytěžili gól. Z levé strany odcentroval míč do vápna Dzsudzsák, který našel pouze protihráče, ale to vůbec nevadilo, protože fotbalisté Spartaku nedokázali balon odkopnout do bezpečí. Toho využil ALEXANDR KOKORIN, který sice uklouzl, ale rychle se z trávníku zvedl a pak přesnou trefou k tyči poslal domácí tým do vedení.

    Lucie Rapantová

    Góly: 3. Kokorin – 17. Dzjuba (Costa), 51. Dzjuba (D. Kombarov)

    Karty:   36. Vainqueur (DMO), 90+2. Douglas (DMO) – 26. Costa (SPM), 45+1. Dzjuba (SPM), 74. Källström (SPM), 86. Rebrov (SPM)


    Držení míče: 69 % : 31 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 6:1.
    Dynamo Moskva: Berezovskij – Manolev (67. Valbuena), Samba, Granat (C), Büttner (61. Douglas) – Vainqueur, Denisov – Ionov, Kokorin, Dzsudzsák (63. Žirkov) – Kurányi.
    Náhradníci: Šunin, Gabulov – Rotenberg, Jusupov, Noboa, Žirkov, Smolov, Prudnikov, Douglas, Kozlov, Katrich, Valbuena.

    Spartak Moskva: Rebrov (C) – Paršivljuk, Insaurralde, Bocchetti (67. Tasci), Makejev – Glušakov, Källström, Costa – Ananidze (70. Rômulo, 75. Waris), Dzjuba, D. Kombarov.
    Náhradníci: Pesjakov, Mitrjuškin – Tasci, K. Kombarov, Rômulo, Jurado, Waris, Jakovlev, Davydov.

    Rozhodca: Jeskov – Mosjakin, Dančenko