Ermis – YB Bern 0:2 (kon.) | Esbjerg – Ruch Chorzów 2:2 (kon.) | Odesa – RNK Split 0:0 (kon.)
FK Krasnodar – Diósgyöri 3:0 (kon.) | Liberec – Giurgiu 2:3 (kon.) | Molde – Zorja Luhansk 1:2 (kon.)
Štokholm – Astana 0:3 (kon.) | Čichura – Neftçi Baku 2:3 (kon.) | Lech Poznań – Stjarnan 0:0 (kon.)
Rosenborg – Karabükspor 1:1 (kon.) | Shmona – FK Dinamo Moskva 1:2 (kon.) | Soligorsk – Waregem 2:2 (kon.)
St. Pölten – Eindhoven 2:3 (kon.) | Kluž – Minsk 0:2 (kon.) | Hajduk Split – Karaganda 3:0 (kon.)
Trnava – St. Johnstone 1:1 (kon.) | Atromitos – FK Sarajevo 1:3 (po pr.) | Brøndby – Brugge 0:2 (kon.)
Plzeň – Ploiesti 1:4 (kon.) | Asteras – Mainz 3:1 (kon.) | Hafnarfjördur – Elfsborg 2:1 (kon.)
Lyon – Mladá Boleslav 2:1 (kon.) | Turín – Brommapojkarna 4:0 (kon.) | Hull City – Trenčín 2:1 (kon.)
Aberdeen – Sociedad 2:3 (kon.) | Met. Skopje – Omonia Nikózia 0:1 (kon.) | Rio Ave – Göteborg 0:0 (kon.)
Zimbru Kišiněv – Grodig 0:1 (kon.) | Rijeka – Víkingur 4:0 (kon.)
koniec
Hull City AFC
2:1 (1:1)
AS Trenčín
Štvrtok 07.08.2014, 20:30 • KC Stadium, Hull • Európska liga (predkolá)
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    HULL CITY AFC

    Účastník anglickej Premier League a finalista FA Cupu 2013/2014 – to je snáď najvýstižnejšie predstavenie súpera Trenčanov v 3.predkole Európskej ligy. ,,Tigri" z Hullu prvý raz vo svojej histórii vstupujú do pohárovej Európy a ich motivácia uspieť je obrovská. Klub s oranžovo-čierno-bielymi farbami bol založený v roku 1904 a napriek bohatej tradícii musel dlho čakať na prienik medzi anglickú elitu.

    Do najvyššej súťaže totiž Hull postúpil prvý raz až v roku 2008, kedy ako nováčik narobil v lige poriadny vietor. V prvých 9 zápasoch ligy len raz prehral a viedol celú tabuľku. Potom však prišiel pokles formy a na konci sezóny sa Hull zachránil len o jediný bod (skončil 17.). Sezóna 2009/2010 už Tigrom nevyšla, skončili na predposlednom 19.mieste a vypadli tak do druhej najvyššej ligy. Do Premier League sa Hull vrátil až v predchádzajúcej sezóne a znovu bojoval o záchranu, napokon ale skončil na 16.priečke. V tejto sezóne ale zaznamenal najväčší úspech vo svojej histórii – účasť vo finále FA Cupu. Hull sa tam stretol s Arsenalom a po 10 minútach viedol 2:0, napokon však favorizovanému súperovi podľahol 2:3 po predĺžení. Keďže však Arsenal bude hrať Ligu majstrov, tak Hull získal miestenku v 3.predkole Európskej ligy a bude chcieť uspieť v pohárovej Európe.

    V kádri nájdeme dvoch hráčov, ktorí sa zúčastnili MS 2014. Prvým je obranca Hondurasu Maynor Figueroa a druhým chorvátsky útočník Nikica Jelavič. Je teda jasné, že káder má svoju silu, nájdeme tam aj ďalšie známe mená, ako bývalého reprezentačného záložníka Toma Huddlestona, talentovaného anglického reprezentanta Jakea Livermora či bývalého brankára Glasgow Rangers Alana McGregora. Manažérom a trénerom je Steve Bruce, ktorý má bohaté skúsenosti z viacerých klubov Premier League. Hull hráva na KC Stadium s kapacitou 25 400 divákov. V UEFA rankingu sa súper Trenčanov nachádza na 111.priečke.
     
    AS TRENČÍN

    Ambiciózny klub s výbornou mládežníckou základňou a skvelým marketingom – to je zase najvýstižnejšie predstavenie AS Trenčín. Trenčania aj v tejto sezóne pokračujú vo výborných výkonoch na všetkých frontoch, za čo sa im fanúšikovia odmeňujú bohatou diváckou podporou.

    Klub spod Hradu Matúša Čáka sa v UEFA rankingu nachádza až na 325.mieste, za posledné dve sezóny však získal viacero cenných skúseností. Veď pred rokom vyradil favorizovaný švédsky Göteborg a v tejto sezóne si poradil so srbským Novim Sadom. Trenčania ešte stále pociťujú odchod kľúčového záložníka Alda Baéza, ktorý sa svoje dlhé pôsobenie stal ikonou klubu, veria však, že aj tohto dôležitého záložníka dokážu v Hulle nahradiť. Na zápas sa chystá aj početná skupina fanúšikov z Trenčína, ktorá bude chcieť podporiť svojich miláčikov pri ceste za historickým úspechom, ktorý je po prvom zápase rovnako blízko, ako aj ďaleko.
     
    Ako sa dostali do 3.predkola Európskej ligy?

    Trenčín sa do Európskej ligy kvalifikoval vďaka umiestneniu na 2.priečke v slovenskej najvyššej lige. V 2.predkole sa stretol so srbskou Vojvodinou Novi Sad, tretím najlepším srbským klubom. Trenčín sa sily súpera nezľakol a doma vyhral jednoznačne 4:0. V odvete sa Trenčanom už tak nedarilo a prehrali 0:3, pričom v závere odolali veľkému tlaku Srbov, ktorí si chceli vynútiť predĺženie. AS to napokon zvládlo a tak bude bojovať o postup do play-off EL.

    Hull City sa do súťaže kvalifikoval ako finalista FA Cupu. Postupne prešiel cez viacero súperov, až sa dostal do semifinálových a finálových bojov vo Wembley. V semifinále porazil Sheffield United 5:3 a vo finále sa stretol s Arsenalom. Hull síce po 10 minútach vyhrával 2:0 a rodila sa senzácia, Arsenal však vývoj zápasu otočil a po predĺžení vyhral 3:2. Hull si však aj tak zaistil miestenku v 3.predkole EL.
     
    Aktuálna forma

    AS sa v súčasnosti veľmi dobre darí nielen v Európe, ale aj v domácej súťaži. V poslednom zápase privítali Trenčania v šlágri kola Trnavu, ktorá takisto úspešne účinkuje v európskych pohároch. Trenčín zvíťazil vo výbornom zápase pred takmer vypredaným hľadiskom 2:0 po krásnych góloch Holúbeka a Simona. V tabuľke sa AS nachádza na 2.priečke za Žilinou, má však ešte zápas k dobru.

    Hull odohral v sezóne jediný súťažný zápas, a to práve ten štvrtkový v Žiline proti AS, v ktorom sa zrodila bezgólová remíza. Hull ešte predtým odohral generálku s Barnsley, v ktorej sa zrodila remíza 1:1, keď za Tigrov skóroval Long.
     
    Ako dopadol prvý zápas?

    Prvý zápas sa odohral minulý štvrtok, 31.7. na štadióne v Žiline pred 8254 divákmi. Zaplnené hľadisko, v ktorom nechýbala početná fanúšikovská základňa z Hullu, sledovalo zaujímavý futbal s rýchlymi akciami na oboch stranách. Oba tímy ale vsadili predovšetkým na opatrnosť a preto sme až toľko gólových šancí neevidovali. Tú najväčšiu mali v 61.minúte hostia – Huddlestone zahrával po faule na Longa pokutový kop, ten však zneškodnil skvelý brankár Volešák a z následnej dorážky z metra mieril Huddlestone nepochopiteľne nad. Zo strany AS hrozil najmä aktívny Mišák, peknou strelou k žrdi však mieril tesne mimo a pri dvoch prienikoch v šestnástke ho na poslednú chvíľu odzbrojili obrancovia. Na konci zápasu sa tak zrodila zaslúžená remíza 0:0, ktorá však vzhľadom na priebeh duelu a zahodenú penaltu vyhovovala o niečo viacej AS. Hull síce predviedol rýchlu, kombinačnú hru, Trenčania však v pohybe a bojovnosti vôbec nezaostali a boli tak účastníkovi Premier league absolútne vyrovnaným súperom, začo od divákov zožali ,,Standing ovation."
     
    Aké sú postupové šance oboch tímov?

    Síce sa to na prvý pohľad nemusí zdať, ale remíza 0:0 v prvom zápase vyhovuje viac tímu, ktorý hral v prvom zápase doma, čiže v tomto prípade AS. Pokiaľ totiž Trenčania v Anglicku skórujú, dostávajú sa do obrovskej výhody. Akákoľvek remíza, pri ktorej padne aspoň jeden gól, čiže 1:1, 2:2 atď, totiž posúva do play-off Európskej ligy Trenčanov. Pri bezgólovej remíze samozrejme nasleduje predlženie, prípadne strely zo značky pokutového kopu. Hull musí v tomto zápase vyhrať a je úplne jedno, akým rozdielom, každé víťazstvo posúva vpred Tigrov.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam vás pri pokračovaní strhujúcej pohárovej jazdy AS Trenčín, ktorá dnes pokračuje v anglickom Hull City. Náš zástupca si v 3.predkole EL meria sily s účastníkom prestížnej Premier league a finalistom predchádzajúceho ročníka FA Cupu, zatiaľ si ale vedie veľmi dobre a po prvom zápase, v ktorom sa zrodila remíza 0:0, má v odvete reálne postupové šance. Hull však v týždni posilňoval svoj káder – do tímu prišli obrancovia Harry Maguire a Andrew Robertson. Okrem toho by sa už v základnej zostave mal predstaviť účastník MS 2014 Nikica Jelavić, ktorý v prvom zápase nastúpil len na niekoľko posledných minút. Zároveň Hull hlási, že KC Stadium s kapacitou 25 400 dnes bude vypredaný a Tigrov tak bude povzbudzovať početná divácka kulisa. AS sa však nemá čoho báť – v tomto zápase bude outsiderom, môže len získať a príjemne prekvapiť. Veríme, že sa o to Trenčania pokúsia a znovu prinesú radosť futbalovému Slovensku. Pri priamom prenose vo štvrtok od 20:30 sa na vás teší Tomáš Schügerl.
     
    Úvodné zostavy:

    Hull City AFC: McGregor – Bruce, Chester, Davies (C) – Huddlestone – Mohamed Essa, Brady, Snodgrass, Livermore – Long, Sagbo
    Náhradníci: Harper (NB) – Rosenior, McShane, Meyler, Ince, Quinn, Aluko

    AS Trenčín: Volešák (C) – Čögley, Ramón, Kleščík, Holúbek – Lobotka – Mišák, Hajradinovič – Simon, Malec, Kubík
    Náhradníci: Šemrinec (NB) – Skovajsa, Rundič, Bariš, Mondek, Opatovský

    Rozhodca: Bas Nijhuis – Rob van de Ven, Charles Schaap (všetci Holandsko).
     
    -30
    Príjemný futbalový večer prajem všetkým priaznivcom AS Trenčín i celého slovenského futbalu! O polhodinku sa nám začne odvetný duel 3.predkola Európskej ligy, v ktorom môže AS Trenčín pripraviť favorizovanému Hullu veľké prekvapenie. V prvom zápase sa zrodila remíza 0:0, čiže všetko je otvorené a šance AS vôbec nie sú malé. Jedna zaujímavosť zo zostáv – na súpiske Hullu vôbec nie je nebezpečný chorvátsky útočník Nikica Jelavič! Je to prekvapujúce, nakoľko domáci avizovali, že tento hráč nastúpi v základnej zostave. Oproti zápasu v Žiline nenastupuje v domácom útoku Aluko, nahrádza ho tam Sagbo. V zostave Trenčanov evidujeme jedinú zmenu, na lavičke začne zápas Rundič, naopak, oproti minulému duelu začne na hrote útoku Tomáš Malec.
     
    -10
    V Anglicku panuje príjemný letný večer, vonkajšia teplota je 22 stupňov celzia a trávnik je v perfektnej kondícii. Tribúny sa zapĺňajú, fanúšikovia Hullu sa už tešia na zápas, je to ich prvé európske meranie síl v klubovej histórii.
     
    Oba tímy už vchádzajú na ihrisko, v Hulle vládne priam elektrizujúca atmosféra, fanúšikovia burácajú a 25-tisícové hľadisko víta obe základné jedenástky!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Trenčania vykopávali, môžu postupne rozohrávať a zakladať svoju prvú útočnú akciu.
     
    1
    Okamžite po rozohrávke prišla pekná akcia AS, k lopte sa dostal Patrik Mišák a poslal prvú strelu na McGregora, mieril však tesne vedľa brány.
     
    2
    Domáci okamžite otočili hru na druhú stranu a snažili sa o protiútok, v šestnástke sa snažil hlavou presadiť Sagbo, všetko ale upokojuje prvým zákrokom Volešák.
     
    2
    Trenčín dal gól!

    Fantázia!!! Trenčania podnikli peknú útočnú akciu, Kubík nacentroval loptu do šestnástky a TOMÁŠ MALEC presnou strelou prekonáva McGregora! Tak to je obrovský šok pre domácich, veľká radosť pre AS!
     
    3
    Trenčania sú naďalej aktívnejší a lepší, teraz loptu po rozohrávke Hullu opätovne prebral Malec a skúsil vystreliť na bránu, v tomto prípade však míňa a vykopávať môže McGregor.
     
    4
    Long prechádzal po pravej strane, snažil sa prejsť cez Holúbeka, ten loptu odvrátil na roh pre Tigrov.
     
    4
    Snodgrass poslal center do šestnástky, Trenčania ale dokázali loptu odvrátiť do bezpečia. Huddlestone následne vracia až na McGregora, z tohto teda žiadne ohrozenie brány Trenčína nebude.
     
    5
    Hull predvádza pomalú rozohrávku na vlastnej polovici, zatiaľ je to ale bez potrebného pohybu a momentu prekvapenia, AS navyše veľmi dobre bráni.
     
    6
    Davies nahral v strede poľa Bradymu, ten posunul na ľavú stranu Mohamedovi Essovi, ktorý následne nahrával Sagbovi. Ten bol faulovaný, nasleduje štandardka domácich.
     
    6
    Trenčania štandardku bez väčších problémov odvrátili a môžu postupovať dopredu, loptu dokázal vyviezť Simon a už motá hlavu domácim obrancom.
     
    7
    Simonovi sa však v spolupráci s Mišákom nepodarilo vymyslieť nič zaujímavé a tak loptu znovu získavajú domáci, ktorí môžu rozohrávať útočnú akciu.
     
    9
    Brady sa snažil prejsť dopredu cez stred ihriska, pri svojej snahe ale fauloval Kubíka a je z toho lopta pre AS. Trenčania začali zápas výborne a sú lepším mužstvom.
     
    10
    Trenčania mali k dispozícii štandardku a po rozohrávke Hajradinoviča mohol strieľať Holúbek, lopta mu sadla výborne a domácich zachránil zákrok McGregora! Z následnej dorážky už Simon neuspel, domáci sa teda ubránili.
     
    11
    Dlhšia akcia domácich, lopta putovala cez viacerých hráčov, až sa k strele z cca 20 metrov odhodlal Tom Huddlestone, mieril ale mimo brány.
     
    12
    Po rozohrávke Volešáka sa dostalo AS do ďalšej peknej ofenzívnej akcie, Hajradinovič dokonca aj nebezpečne vystrelil, mieril len tesne nad McGregorovu bránu!
     
    13
    Mohamed Essa nahrával do šestnástky Longovi, ten bol v poslednej chvíli odzbrojený a zakončiť tak nedokázal, nasleduje roh Hullu.
     
    14
    Snodgrass poslal center z rohu, v šestnástke prebehlo viacero tvrdých osobných súbojov, Trenčania nakoniec dokázali loptu odvrátiť a pre tento moment sa ubránili.
     
    15
    Mohamed Essa poslal center z pravej strany na Sagba, ktorý nebezpečne hlavičkoval, loptu našťastie zablokoval Čögley, je z toho ďalší roh Hullu!
     
    15
    Long sa uvoľnil v šestnástke na ľavej strane a príliš sa nerozpakoval, okamžite vystrelil a mieril to veľmi dobre, Volešák zázračne chytá!
     
    16
    Kubík sa dostal k lopte po dlhom výkope Volešáka a znovu ohrozil domácu bránu, jeho strela ale presná nebola. Trenčania sú v útoku sympatickí, neustále sa snažia ohrozovať bránu.
     
    17
    Simon prechádzal do šestnástky po ľavej strane, snažil sa pohrať s Mohamedom Essom, ten sa však nenechal oklamať a tak je z toho lopta pre Hull.
     
    18
    Čögley mohol rozohrávať akciu po pravej strane, pomohol si prihrávkou na Maleca, ten bol faulovaný, nasleduje štandardka AS z cca 18 metrov.
     
    19
    Hajradinovič zahral štandardku a poslal dlhý center do pokutového územia, tam ale najvyššie vyskočil McGregor a skrotil loptu do svojich rukavíc.
     
    20
    Hra sa okamžite otáča po výkope McGregora, Mišák v strede poľa fauloval Bradyho a tak môžu rozohrávať domáci.
     
    21
    Domáci v dlhšom držaní lopty, Chester teraz poslal presnú hlavičku na Mohameda Essu, zatiaľ z toho však väčšie šance nevznikajú. Trenčania sa bránia veľmi dobre, navyše aj nebezpečne atakujú rozohrávku súpera.
     
    22
    Huddlestone si nespracoval loptu na pravej strane a Hull tak o loptu prichádza, rozohrávať môže AS. Sledujeme pokojnejšiu fázu hry, domáci sa stále akoby nespamätali zo skorého gólu Trenčína.
     
    23
    Lobotka si prebral loptu v strede ihriska, keď výborne vystihol rozohrávku Hullu. Trenčiansky záložník to zahral rozumne, poslal loptu späť na Volešáka a hostia mohli upokojiť hru.
     
    24
    Sagbo vymyslel výbornú akciu, keď sa individuálne presadil a načechral loptu do šestnástky Longovi, ten dokázal nebezpečne zakončiť, proti stál Volešák a fantastickým zákrokom zachránil AS!
     
    25
    Okamžite ale akcia na druhej strane, Kubík prešiel po pravej strane a nacentroval do stredu šestnástky, kde sa znovu hlavou presadil Malec, vo výbornej pozícii mieril len tesne mimo!
     
    26
    Sledovali sme rušné okamihy na oboch stranách, keď najprv mohol Long vyrovnať, na čo Malec takmer zvýšil vedenie AS. Stav sa však nemení, je veľmi priaznivý, za tohto výsledku by Trenčín postupoval!
     
    27
    Mišák fauloval v strede ihriska obrancu Chestera, nasleduje štandardka Hullu.
     
    27
    Hull City dalo gól!
    Veľká škoda, po postupnej akcii Hullu je vyrovnané! Všetko začalo štandardnou situáciou po faule na Chestera, Huddlestone rozohral na Snodgrassa, ktorý posunul Bradymu. Brady podnikol pekný prienik po ľavej strane, nahral MOHAMEDOVI ESSOVI a ten dokázal prekonať Volešáka! Je vyrovnané, stále je však vo výhode AS!
     
    28
    Uvidíme, ako sa z tohto úderu AS otrasie, vyrovnanie prišlo predsa len trochu rýchlejšie, než sa čakalo. Domáci sú pri chuti, hľadisko sa teší z prvého gólu Hullu v európskych súťažiach.
     
    29
    Snodgrass poslal nepresný center dopredu, na druhej strane sa potom presadzoval Simon, ten však proti sformovanej obrane úspešný nebol.
     
    30
    Domáci predviedli ďalšiu kombinačnú akciu, na konci ktorej bol Sagbo, proti jeho nepríliš nebezpečnej strele ale Volešák bez problémov zasiahol.
     
    31
    Trenčania sa snažili kombinovať v útoku, od Čögleya putovala lopta na Simona, ten ešte posúval Holúbekovi, ktorý ale poslal loptu nepresnou prihrávkou do outu.
     
    32
    Livermore poslal dobrú loptu dopredu na Mohameda Essu, ten je na pravej strane dnes naozaj veľmi nebezpečný a aj teraz sa snažil o útočný prienik, lopta mu ale ušla za bránkovú čiaru.
     
    33
    Brady tvorí väčšinu útočných akcií Hullu, aj teraz založil peknú kombináciu, na konci ktorej bol Sagbo, jeho strela zo šestnástky bola zablokovaná.
     
    34
    Mohamed Essa je na pravej strane doslova neudržateľný a Holúbek s ním má veľké problémy, teraz pred ním ale zasiahol úspešne.
     
    35
    Trenčania sa dostávajú pod nepríjemný tlak, Hull ich v posledných minútach prakticky nepúšťa ku lopte. Spoločne s nimi pomaly vzhliadame ku koncu polčasu.
     
    36
    Livermore bol faulovaný Lobotkom, domáci budú môcť zahrávať štandardku z ľavej strany.
     
    37
    Po štandardke prišiel dlhý center napravo na Mohameda Essu, ten v súboji s Kubíkom vybojoval rohový kop.
     
    37
    Po centri z rohu hlavičkoval vo vyloženej pozícii v strede šestnástky Sagbo, Volešák ale na čiare fantasticky zachránil!
     
    38
    Po výkope Volešáka sa domáci okamžite zmocnili lopty a ihneď zakladali ďalší útok, Bruce bol ale v ofsajde a tak bola táto akcia zastavená.
     
    39
    Long fauloval prenikajúceho Mosesa Simona, bude z toho štandardka pre AS a zrejme aj žltá karta pre Longa za protesty.
     
    39
    Žltú kartu dostává Shane Long (Hull City AFC).
     
    40
    Rozohrávka priameho kopu Trenčínu nevyšla, domáci sa okamžite pokúsili o rýchly protiútok, ten pokazil svojou nepresnou nahrávkou Huddlestone.
     
    41
    Trenčania konečne v dlhšej rozohrávke, keď na ľavej strane mohol rozohrávať Holúbek, nahrával ešte Mišákovi, ten ale v súboji v strede ihriska loptu stratil.
     
    42
    Mišák teraz v bolestiach na zemi, zrejme inkasoval úder v jednom z tvrdých súbojov. Rozhodne sa dnes nehrá v rukavičkách, ale veríme, že Mišák bude v poriadku.
     
    43
    Brady znovu pohrozil v útoku, keď nahrával do dobrej pozície na Sagba, jeho strelu ale zablokoval výborne postavený Ramón. Medzitým Mišák už znovu na trávniku, takže zrejme bude môcť pokračovať.
     
    44
    Hull sa snaží ešte pohroziť v závere polčasu, v tejto chvíli ale domáci získali len outové vhadzovanie Mohameda Essu.
     
    44
    Lobotka ale získal loptu po nepresnom oute domácich a poslal loptu dopredu na Kubíka, toho ale zablokoval Davies.
     
    45
    Long bol faulovaný Ramónom, v závere polčasu uvidíme štandardnú situáciu v podaní Hullu, ide o nebezpečnú pozíciu tesne pred šestnástkou.
     
    45
    Nakoniec sa lopta dostala až na ľavú stranu k Bradymu, ten ale už nedokázal vymyslieť nič zaujímavé. Trenčania sa pokúsili o zaujímavý brejk, všetko ale rieši McGregor.
     
    45
    Nadstavujú sa 2 minúty.
     
    45+1
    AS v závere polčasu v útočnej snahe, keď sa presadzoval technicky disponovaný Mišák, lopta mu však ušla za bránkovú čiaru a tak vykopáva McGregor.
     
    45+2
    Simon mohol udrieť v závere polčasu! Najprv sa zdalo, že ho na ľavej strane odzbrojí Mohamed Essa, Simon sa však na dvakrát dostal do šestnástky a vystrelil, McGregor bol však na mieste a chytá!
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Máme za sebou prvý polčas odvety 3.predkola Európskej ligy medzi Hullom a Trenčínom, po ktorom je stav vyrovnaný 1:1. Zápas mal šokujúci začiatok – už v 2.min. totiž skóroval Malec a poslal AS do rýchleho vedenia. Hull sa potom spamätával z tohto úderu, v 27.min. ale dokázal vyrovnať Mohamed Essa, pričom pri ďalších šanciach podržal hostí Volešák. Ak sa však už stav nezmení, tak AS postúpi cez Hull do play-off EL! Čaká ho však ešte veľmi ďaleká cesta, trvajúca celých ďalších 45 minút v horúcom prostredí vypredaného hľadiska. My to dnes cítime na ďalší z krásnych letných pohárových večerov, kedy usilovne držíme palce nášmu zástupcovi, ktorý sa snaží o prekvapenie. Tak si spoločne cez prestávku oddýchnime, druhý polčas sa začína o 21:32.
     
    Štatistiky po 1.polčase:
    Strely celkom: 5:8
    Strely na bránu : 4:3
    Žlté karty : 1:0
     
    O niekoľko okamihov sa nám začne druhý polčas postupových nádejí AS, tak poďme na to, nech sa Trenčínu podarí v Hulle napodobniť Trnavu a dosiahnuť historický úspech!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Domáci mali k dispozícii výkop a okamžite sa snažia útočiť, prvú útočnú akciu ale zastavil Kubík, ktorý fauloval Mohameda Essu. Nasleduje štandardka Hullu.
     
    47
    Snodgrass rozohral priamy kop a presným centrom našiel Longa, ten to znovu napálil priamo na bránu, v tej dnes ale stojí pozorný Volešák, ktorý aj teraz chytá.
     
    48
    AS sa po rozohrávke Volešáka pokúsil o prvú útočnú akciu v druhej polovici, Čögley bol ale v postavení mimo hru. Preto znovu pri lopte Tigri.
     
    49
    Hull sa zatiaľ nedokáže dostať do očakávaného tlaku na začiatku druhého polčasu. AS veľmi dobre vykrýva všetky nebezpečné priestory a nepúšťa domácich do blízkosti brány.
     
    49
    Teraz Trenčín dokonca rozohral útočnú akciu, ktorú však zastavil Lobotka, keď pri prílišnej snahe fauloval v strede poľa Snodgrassa.
     
    50
    Brady sa ujal lopty po rozohrávke štandardky, krížnym centrom však nenašiel Snodgrassa a lopty sa tak môžu ujať Trenčania.
     
    50
    Obrovská šanca pre hostí! Tí podnikli perfektný rýchly protiútok a po prihrávke Maleca sa k strele z výbornej pozície dostal Hajradinovič, McGregor už sa hádzal na druhú stranu, loptu ale v poslednej chvíli zablokoval obranca na roh! Veľká šanca Trenčína!
     
    51
    Následne prišiel výborný center z rohového kopu a k ďalšiemu zakončeniu sa dostal Mišák, jeho pokus bol ale zablokovaný a tak McGregor zasahovať nemusel.
     
    52
    Domáci sa snažili odpovedať na útočné aktivity AS, po dlhej prihrávke však stále Long v ofsajde a preto v akcii pokračovať nemohol. Rozohráva tak AS.
     
    52
    Holúbek fauloval na ľavej strane prenikajúceho Longa, je z toho štandardka pre Hull.
     
    53
    Trenčania sa po štandardke dokázali ubrániť, dnes na rozdiel od prvého zápasu úspešne vyhrávajú aj hlavičkové súboje. Hra sa momentálne odohráva najmä v strede ihriska, pri lopte Hull.
     
    54
    Snodgrass sa snažil dlhou prihrávkou nájsť Longa, do prihrávky však vložil nohu Lobotka a úspešne prebral loptu na svoju kopačku.
     
    55
    Lobotka následne dokázal aj založiť útočnú akciu, a tá nebola vôbec márna – našiel totiž Simona, jeho strelu ale zablokoval dobre postavený Davies.
     
    55
    Mohamed Essa bol voľný na pravej strane, miesto strely na Volešáka ale ešte volil krížnu prihrávku na Snodgrassa, ten sa ale nepresadil, a od dobiehajúceho Huddlestona lopta mieri za čiaru, nasleduje odkop Volešáka.
     
    56
    Po výkope Volešáka znovu pohrozil Trenčín, keď sa k zakončeniu dostal dnes mimoriadne aktívny Simon, svojou strelou ale míňa bránu.
     
    57
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Brady, prichádza Rosenior.
     
    57
    Rosenior mohol mať priam rozprávkový vstup do zápasu! Po neprehľadnej situácii sa totiž dostal k zakončeniu, len tesne ale minul bránu! Tak teraz mali Trenčania aj trochu šťastia, to však k úspechu patrí.
     
    58
    Trenčania znovu podnikli brejk, keď preniesli hru na druhú stranu a snažili sa potrápiť obranu Hullu, po nepresnej prihrávke ale dokázal loptu skrotiť McGregor.
     
    59
    Davies vyhral hlavičku na Snodgrassa, ktorý si vymenil loptu s Roseniorom a snažil sa preniknúť do šestnástky, bol však zastavený a tak z toho ohrozenie pre bránu AS nebude.
     
    60
    Kubík fauloval Sagba pri postrannej čiare, nasleduje ďalšia z množstva štandardných situácií Hull City v dnešnom zápase.
     
    60
    Snodgrass poslal center do pokutového územia, tam síce v hlavičkovom súboji uspela obrana AS, je z toho ale rohový kop pre domácich.
     
    61
    Huddlestone centroval do šestnástky na vysokého Daviesa, najvyššie však vyskočil Volešák a bez väčších problémov kryl loptu do svojich rukavíc.
     
    62
    Sagbo nahrával Mohamedovi Essovi, túto prihrávku však pokazil a svojho spoluhráča vôbec nenašiel. AS tak získava loptu a môže rozohrávať z vlastnej polovice.
     
    63
    Hull teraz na okamih zavrel Trenčanov pred ich vlastnou bránou, keď akciu z ľavej strany rozohral Rosenior, po nepresnej prihrávke Brucea ale loptu dokázal pokryť Volešák.
     
    63
    Holúbek fauloval Longa, nasleduje nebezpečná štandardka z výbornej pozície tesne pred šestnástkou AS.
     
    63
    Žltú kartu dostává Jakub Holúbek (AS Trenčín).
     
    64
    Snodgrass poslal center do šestnástky, tam sa domáci v hlavičkových súbojoch nepresadili. Odrazenú loptu si ale znovu spracoval Snodgrass a bol faulovaný Lobotkom, nasleduje ďalší priamy kop Hullu.
     
    65
    Snodgrass to skúsil strelou zo strednej vzdialenosti, chcel prekvapiť Volešáka, ten sa ale nenechal zaskočiť a spoľahlivým zákrokom loptu kryje do svojej náruče.
     
    66
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Alex Bruce, prichádza Tom Ince.
     
    67
    Tréner Steve Bruce neustále posilňuje útočnú formáciu svojho mužstva, teraz na trávnik poslal ofenzívne ladeného Toma Incea, ktorý v minulom zápase robil Trenčanom poriadne problémy.
     
    67
    Long dnes hrá na hranici ofsajdu, zatiaľ mu to ale veľmi nevychádza, aj teraz bol po dlhej lopte v postavení mimo hru a tak môže rozohrávať Trenčín.
     
    68
    Snodgrass prenikal po pravej strane, snažil sa prihrať do šestnástky na útočníkov Longa so Sagbom, loptu ale zablokoval dnes výborne hrajúci defenzívny štít Lobotka.
     
    69
    Huddlestone posielal na bránu volej z väčšej vzdialenosti, Volešák však na loptu dobre videl a tak ju pohodlne kryl. Brankár AS následne upokojuje situáciu a posiela dlhý výkop dopredu.
     
    70
    Domáci síce získali loptu po výkope Volešáka, ich útočná snaha však bola teraz bez potrebného momentu prekvapenia a najmä bez dobrej finálnej fáze. Trenčín sa tak stále veľmi dobre bráni.
     
    71
    Trenčania teraz dokonca podnikli zaujímavý brejk v dvojici proti rozhodnej obrane domácich, loptu ešte do šestnástky vracal Kubík, Mohamed Essa ale odkopol do outu.
     
    72
    Mišák kombinoval na pravej strane so Simonom, proti bol ale dobre postavený Rosenior, ktorý odzbrojil Simona a poslal loptu až na McGregora.
     
    72
    Po rozohrávke McGregora prišiel rýchly útok Hullu, ktorý potiahol neúnavný Mohamed Essa, nezvládol však finálnu nahrávku a zastavil tak nádejnú akciu domácich.
     
    73
    Mohamed Essa v ďalšom prieniku, ten sa dnes naozaj snaží a je veľmi aktívny, v tomto prípade bol ale zastavený Lobotkom, ktorý loptu odkopáva do outu.
     
    74
    Striedanie v tíme Hull City AFC: z ihriska odchádza Shane Long, prichádza Sone Aluko.
     
    74
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Haris Hajradinovič, prichádza Matúš Opatovský.
     
    75
    Aluko okamžite pri lopte, snažil sa obtočiť s loptou na ľavej strane, nakoniec ale vracia až na poliacu čiaru na Daviesa. Zápas vstupuje do poslednej štvrťhodiny, stav sa stále nemení.
     
    76
    Po kombináciách Hullu na svojej útočnej polovici sa k strele v šestnástke dostal Sagbo, bol ale zablokovaný výborne postaveným Čögleyom.
     
    77
    Veľké nebezpečie v šestnástke AS, po prihrávke Mohameda Essu z pravej strany mohol z vyloženej pozície v pokutovom území strieľať Huddlestone, ten má však v tomto dvojzápase zatiaľ vychýlenú mušku a aj teraz loptu poslal nad bránu!
     
    78
    Tlak rastie, spolu s ním aj nervozita na kopačkách domáceho mužstva. Hull teraz jednoznačne častejšie drží loptu a postupne dostáva AS pod tlak, v týchto minútach je to ale len v rovine pokusov a kombinácií.
     
    78
    AS teraz tiež pohrozil zaujímavým brejkom, pri ktorom kombinovali Mišák s Kubíkom, pre ich snahy ale nemal pochopenie Mohamed Essa, ktorý je dnes doslova všade a aj teraz zastavil akciu slovenského tímu.
     
    80
    Hull City dalo gól!
    Veľká, veľká škoda, Hull strieľa 10 minút pred koncom zatiaľ rozhodujúci gól! Po ďalšom prieniku skvelého Mohameda Essu si loptu prebral Snodgrass, poslal loptu do šestnástky, kde SONE ALUKO presným zakončením nedal Volešákovi šancu zasiahnuť!
     
    81
    Razom sa nám mení situácia, postupujúcim tímom je momentálne Hull a AS je zase mužstvom, ktoré sa musí snažiť o strelenie gólu. AS má ešte 9 minút plus nadstavenie.
     
    82
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Patrik Mišák, prichádza Karol Mondek.
     
    83
    Rosenior vybojoval loptu pri ľavej postrannej čiare, následne bol ešte faulovaný Mohamed Essa. Domáci sú v eufórii, diváci už spievajú víťazné chorále.
     
    84
    Lobotka fauloval v strede poľa prenikajúceho Incea, nasleduje štandardná situácia pre Hull. Loptu si po rozohrávke prebral Snodgrass, ten sa snaží čo najdlhšie podržať loptu a prípadne aj ohroziť Volešáka.
     
    85
    Kubík fauloval pri útočnej snahe Mohameda Essu, Hull má teda k dispozícii ďalšiu štandardku. AS sa zatiaľ po inkasovanom góle nedokázal dostať do súvislej akcie.
     
    85
    Opatovský si prebral loptu v strede ihriska a snažil sa založiť útočnú akciu hostí, poslal však veľmi nepresnú nahrávku, ktorá končí až u McGregora.
     
    86
    Trenčania konečne v útočnej snahe, Simon sa snažil podniknúť útočnú akciu po pravej strane, v šestnástke mal ešte Maleca, akcia sa ale končí útočným faulom Maleca.
     
    87
    Hra je na malý moment prerušená, Malec pri faule zasiahol do tváre Incea, ktorý bude potrebovať krátke lekárske ošetrenie. Veru to už s trenčianskymi nádejami nevyzerá tak optimisticky, domáci sú evidentne v eufórii a nechcú dopustiť akékoľvek ohrozenie ich postupových ambícií.
     
    88
    Aluko vybojoval outové vhadzovanie na útočnej polovici, keď v súboji s ním poslal loptu za čiaru Kleščík. Domáci získavajú cenné sekundy plynúce do konca duelu.
     
    89
    Sagbo sa ešte snažil prejsť po ľavej strane do pokutového územia, nakoniec ale svoju akciu nezvládol a lopta mu ušla za bránkovú čiaru. Volešák vykopáva.
     
    90
    Domáci si prebrali loptu, keď Chester s Mohamedom Essom rozohrávali pred vlastnou bránou, Malec to už nevydržal a stiahol k zemi Mohameda Essu.
     
    90
    Žltú kartu dostává Tomáš Malec (AS Trenčín).
     
    90
    Striedanie v tíme AS Trenčín: z ihriska odchádza Jakub Holúbek, prichádza Milan Rundič.
     
    90
    Nadstavuje sa 5 minút.
     
    90+1
    Sagbo podržal loptu na útočnej polovici, evidentne už hlavne získaval cenné sekundy, nakoniec získal rohový kop pre Hull.
     
    90+2
    Inceov center do šestnástky pokryl Volešák, Trenčania pri lopte a môžu rozohrať jednu z posledných útočných akcií.
     
    90+3
    Malec ale tesne za stredovou čiarou zbytočne fauloval Huddlestona, rozhodca odpískal faul, čo znamená loptu pre domácich a ďalšie cenné sekundy ubiehajúce ku koncu zápasu.
     
    90+4
    Trenčania napokon získali loptu a vybojovali dokonca aj štandardnú situáciu zo strednej vzdialenosti. Bude to jedna z posledných šancí AS.
     
    90+4
    Holúbek si postavil loptu na priamy kop a mieril to veľmi dobre, len niekoľko centimetrov delilo AS od vyrovnania, lopta však napokon skončila tesne nad brvnom brány!
     
    90+5
    Trenčín môže zahrávať ešte jednu štandardnú situáciu, po centri do šestnástky hlavičkoval Mondek, na škodu AS však nemieril presne.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Je koniec! AS Trenčín prehráva na pôde Hull City nešťastne 1:2, keď Trenčania dlho držali postupovú remízu 1:1. Domácim boli vyrovnaným partnerom a nepúšťali ich do väčšieho tlaku, v 80.min. sa ale presadil striedajúci Aluko a rozhodol o tom, že play-off Európskej ligy si zahrá anglický tím. Hráči AS sú smutní, mali na dosah historický úspech a určite ich mrzí, že oň prišli v závere zápasu. S odstupom času si však určite uvedomia, ako skvelo reprezentovali slovenský futbal, akú výbornú partiu odohrali s favorizovaným tímom a že takmer z pozície outsidera šokovali favorizovaného finalistu FA Cupu. Dnes potreboval AS aj trochu šťastia, to sa však naklonilo na stranu domácich, ktorým však treba uznať, že urputne bojovali a môžu si užívať postupovú radosť.
     
    Štatistiky zo zápasu :

    Strely celkom : 12:10
    Strely na bránu : 8:3
    Žlté karty : 1:2
     
    Hull City teda postupuje do play-off Európskej ligy a prvé európske meranie síl v histórii klubu zvláda úspešne. AS Trenčín po postupe cez Novi Sad vypadáva z Európskej ligy v 3.predkole. AS si však zaslúži veľkú pochvalu, dnes takmer šokoval futbalový svet, keď zohral dôstojnú partiu s účastníkom Premier league a takmer postúpil. Dnes to bol krásny futbalový večer, kedy slovenský klub hrdinsky bojoval proti obrovskému favoritovi. Konečný výsledok samozrejme mrzí, skúsme si však užiť dobrý pocit z peknej hry Trenčína a jeho pozitívneho účinkovania v tomto ročníku európskych pohárov.
     
    S konštatovaním, že AS Trenčín prehral v Hulle 1:2, keď o postupovú remízu prišiel gólom v závere zápasu, sa s vami lúčim a prajem dobrú noc! (22:33:05)

    Tomáš Schügerl

    Góly: 27. Mohamed Essa, 80. Aluko – 2. Malec

    Karty:   39. Shane Long (HUL) – 63. Jakub Holúbek (TRE), 90. Tomáš Malec (TRE)


    Hull City AFC: McGregor – Bruce, Chester, Davies (C) – Huddlestone – Mohamed Essa, Brady, Snodgrass, Livermore – Long, Sagbo
    Náhradníci: Harper (NB) – Rosenior, McShane, Meyler, Ince, Quinn, Aluko

    AS Trenčín: Volešák (C) – Čögley, Ramón, Kleščík, Holúbek – Lobotka – Mišák, Hajradinovič – Simon, Malec, Kubík
    Náhradníci: Šemrinec (NB) – Skovajsa, Rundič, Bariš, Mondek, Opatovský

    Rozhodca: Bas Nijhuis – Rob van de Ven, Charles Schaap (všetci Holandsko)

    Prvý zápas: Trenčín - Hull City 0:0