Třinec – Olomouc 1:2 (kon.) | Košice – Martin 3:4 (kon.) | Havířov – Polsko U20 3:2 (kon.)
Dinamo Minsk – HC Slovan 6:0 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 4:3 (kon.)
koniec
HC Dinamo Minsk
6:0 (1:0, 2:0, 3:0)
HC Slovan Bratislava
Piatok 01.08.2014, 17:00 • Kravaře, Česká republika • Prípravný zápas
Partner:
     
    S konštatovaním, že Slovan prehral s Minskom vysoko 0:6, sa s vami lúčim a prajem príjemné prežitie piatkového večera! (19:11:46)
     
    Minsk – Slovan 6:0, tento výsledok znie ako poriadny debakel a je veľkým varovaním pre Belasých. Tým dnešný zápas absolútne nevyšiel, keď ani v poslednej tretine nedokázali zdramatizovať zápas, ba naopak, inkasovali ďalšie tri góly a vysoko prehrali. Zápas mal niekoľko zlomových momentov – prvým bola nevyužitá presilovka Slovanu 5 na 3 v prvej tretine, druhým rýchly gól Minsku v druhej tretine a tretím nevyužitá šanca Surového za stavu 0:3, spojená s následným kolapsom Slovana. Hviezdou zápasu je Ryan Vesce s bilanciou 1+3, výborné štatistiky má aj Charles Linglet s bilanciou 2+1. Z tábora Belasých môžeme pochváliť snáď len Roka Tičara, ktorý predviedol niekoľko bojovných útočných akcií a v závere nevyužil veľkú možnosť na vstrelenie čestného gólu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:00
    Slovanu dnes asi nie je súdené...Aktívny Tičar mal pred sebou odkrytú bránu, puk mu však preskočil hokejku a tak ostali slovinskému útočníkovi len oči pre plač! Za dnešný výkon by si Tičar gól zaslúžil...
     
    58:10
    Snahy Slovana o zníženie teraz tlmí pozorná obrana, ktorá chce dopriať Haugenovi pocit z čistého konta. Hrá sa teraz v strednom pásme, oba tímy už zrejme čakajú na koniec zápasu.
     
    56:37
    Tak konečne prišla aj pekná kombinačná akcia Belasých! Vondrka svojou typickou šikovnou prihrávkou spoza brány našiel vo výbornej pozícii Bartoviča, ten mieril len do pripraveného Haugena!
     
    55:16
    Belasí predvádzajú sympatickú snahu o vstrelenie čestného gólu. V útočnom pásme bojuje o puk Tičar, jeden z najaktívnejších hráčov Slovana v zápase.
     
    54:24
    Slovanisti prvý raz od nepremenenej šance Surového v nebezpečnej akcii v útočnom pásme, k strele sa tam dostal White, Haugen ale zasiahol ramenom a naďalej si drží čisté konto.
     
    53:02
    Dinamu však vôbec nevadí, že Slovanisti sú už piati, a tak Bielorusi pokračujú v útoku. Teraz sme zaregistrovali ďalšiu šancu Minsku, v skrumáži pred bránou dorážali viacerí hráči, všetko však nakoniec vyriešil svojím zákrokom Janus.
     
    52:33
    Slovan konečne v plnom počte hráčov na ľadovej ploche. Belasí tak môžu usilovať aspoň o vstrelenie čestného gólu, ktorý by vylepšil nevydarený dojem z dnešného zápasu.
     
    52:20
    Minsk v útočnej snahe, z ktorej rezultovala strela od pravého mantinelu, tentoraz bol úspešnejší brankár Belasých a nebezpečnú strelu dokázal vyraziť.
     
    50:33
    Slovanisti dnes nepridávajú zárezy v gólovej štatistike, miesto toho sa ,,prezentujú" v štatistike vylúčení. Teraz pridal ďalší menší trest za nedovolené bránenie Milan Bartovič. Minsk teda v ďalšej presilovke.
     
    49:23
    Minsk je naladený na gólovú vlnu a jeho hráči sa snažia pridať ďalšie presné zásahy, teraz v presilovke zvierali brániacu sa štvoricu Slovana, napokon sa Belasí ubránili a vyhodili puk cez všetky čiary.
     
    48:10
    A problémom Slovana stále nie je koniec...nasleduje ďalšia presilovka Minsku, za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou inkasuje menší trest Surový.
     
    47:20
    Dinamo Minsk dal gól!

    Čo sa to so Slovanom v posledných minútach deje? V rozmedzí niekoľkých minútach inkasujú Belasí už tretí raz a dnešný duel absolútne nezvládajú...Od modrej čiary teraz vypálil SERGEJ DROZD a trafil sa priam výstavne do pravého horného rohu!
    Asistencie : Ilya Shinkevich, Konstantin Zakharov
     
    44:52
    Dinamo Minsk dal gól!

    Neuveriteľné, Slovan v krátkom časovom slede inkasuje ďalší gól a začína to pripomínať debakel! Minsk už v plnom počte predviedol ďalšiu útočnú akciu a kanonier JONATHAN CHEECHOO dokázal skórovať!
    Asistencie : Paul Szczechura, Arthur Gavrus
     
    43:15
    Dinamo Minsk dal gól!

    Nedáš-dostaneš, toto tradičné pravidlo sa opäť potvrdilo! Surový nevyužil tutovku, čo Bielorusi okamžite potrestali – RYAN VESCE ušiel obrancom Slovana a v po samostatnom úniku zaznamenal druhý gól Minsku vo vlastnom oslabení!
    Asistencie : Charles Linglet
     
    42:05
    Belasí sa usadili v pásme, tlačia a túžia po góle! Po výbornej nahrávke sa ocitol sám pred Haugenom Surový, vo vyloženej pozícii ale mieril len do brankára Minsku!
     
    41:41
    Slovanu sa podarilo vyhrať buly a poslať buk priamo pred Haugena, tam v neprehľadnej situácii došlo k strkanici, puk však má pod kontrolou brankár Minsku a skóre sa nemení.
     
    41:23
    Slovan si vytváral zaujímavú šancu, záchrannú brzdu ale zatiahol Goroshko, za čo si odsedí menší trest. Belasí môžu znížiť v presilovke.
     
    40:28
    Mohlo byť zvýšené! Minsk má opäť výborný vstup do tretiny, teraz sa Bielorusi dostali do pásma Slovanu a dokázali aj nebezpečne vystreliť, puk len tesne minul žrď slovanistickej brány!
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Druhá tretina sa pre Slovan vyvinula ešte horšie, než tá prvá. Belasí totiž inkasovali už po 38 sekundách hry, a dielo skazy dokonali vo vlastnom oslabení, kedy im ušiel Linglet a zvýšil na rozdiel triedy. Slovan si vypracoval málo zaujímavých šancí, tá najväčšia Jegličova ostala nevyužitá. Ako poznáme trénera Čadu, tak v šatni bude určite poriadne dusno, takýto výkon zrejme totiž od svojich zverencov nečakal. Slovan má ešte stále tretinu na to, aby zápas otočil, čo samozrejme nie je neriešiteľná úloha. Pri začiatku poslednej časti sa na vás teším približne od 18:35.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:09
    V závere tretiny predsa len ešte možnosť Slovana. Tičar prenikal po ľavej strane útočnej tretiny, v poslednej chvíli ho však zastavil obranca.
     
    38:18
    Minsk predviedol perfektnú kombináciu, Slovan však zachránil jeden z obetavých obrancov, ten totiž zachytil prihrávku na Szczechuru, ktorý by zakončoval do odkrytej brány!
     
    37:53
    Na obrat to v Kravařoch stále nevyzerá. Teraz sa totiž znovu bude vhadzovať v obrannom pásme Slovana, ktorému dnešný duel zatiaľ príliš nevychádza.
     
    36:57
    Sledujeme ďalšiu hluchú fázu hry. Minsk dobre bráni obrannú modrú čiaru a nepúšťa Belasých do zaujímavejších gólových príležitostí.
     
    36:21
    Momentálne ale pri puku znovu minské Dinamo. Hráči tohto tímu si dnešný zápas evidentne užívajú, veď vedú rozdielom triedy.
     
    35:48
    Surový späť na ľade, Minsk presilovku nevyužil a tak sa Slovan môže dostať trochu viac hry. Bude to potrebné, veď tím z Bratislavy prehráva o tri góly.
     
    35:04
    Zakharov sa vrátil späť na ľad a tak majú Bielorusi k dispozícii ešte vyše polminútovú presilovú hru 5 na 4.
     
    34:10
    Hra sa rýchlo presunula na druhú stranu, kde strieľal Shinkevich, brankár Slovanu však zasiahol veľmi dobre a pokryl puk vo svojej výstroji.
     
    33:50
    Žiga Jeglič predviedol peknú útočnú akciu, keď zabojoval a dostal sa až pred Haugena, kde z bezprostrednej blízkosti zakončoval, brankár hostí ale výborne zasiahol a drží si čisté konto!
     
    33:04
    Minsk teraz pomohol Slovanu vlastnou chybou. Hráčska lavica bieloruského tímu inkasuje trest za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, 2 minúty si odsedí Zakharov. Počet hráčov sa vyrovná na 4 na 4.
     
    32:50
    Slovan ale dnes v oslabení až na jednu výnimku bráni dobre, aj teraz sa mu podarilo vyhodiť puk do bezpečia. Stále však Dinamu ostávajú 3 minúty presilovky.
     
    31:48
    Týmto spôsobom Slovan asi vyrovná len veľmi ťažko. Teraz totiž bude hrať 4 minúty v oslabení, pravda, len ak neinkasuje. Trest 2+2 minúty za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou inkasuje Tomáš Surový.
     
    30:24
    Minsk nielenže prežil oslabenie, ale dokázal v ňom aj skórovať. Teraz sú Bielorusi v plnom počte a neúspešná presilovka Slovana sa skončila.
     
    29:32
    Slovan sa snaží znížiť trojgólovú stratu, aktívny bol opäť obranca Mojžíš, keď strieľal z pravého kruhu, Haugen bol však opäť pozorný a vyrazil puk do bezpečia.
     
    28:35
    Dinamo Minsk dal gól!

    Nepríjemné, Slovan inkasuje vo vlastnej presilovke! Minsk využil slabú koncentráciu Belasých, CHARLES LINGLET vyrazil do samostatného úniku a trafil sa presne!
    Asistencie : Ryan Vesce
     
    28:24
    Toto by mohlo Slovanu pomôcť! Zahrá si totiž presilovú hru!
     
    28:04
    Minsk je spokojný s dvojgólovým náskokom a Slovan sa akosi stále nedokáže dostať ku svojej hre. Preto sledujeme hluchú fázu hry bez šancí či pekných akcií.
     
    27:23
    Slovan sa opäť zbytočne vystavuje pod tlak – teraz Belasí vyhodili cez všetky čiary a hra sa tak presunie pred ich bránu.
     
    27:01
    Tomáš Mojžíš je známy ofenzívnymi prienikmi a inak tomu nebolo ani teraz. Český bek sa snažil prejsť cez viacerých hráčov, čo sa mu aj darilo, v poslednej chvíli bol však zastavený pozorným obrancom.
     
    25:41
    Konečne prišla prvá útočná akcia Slovanu v druhej tretine – po tlaku v pásme strieľal od modrej čiary Foster, mieril len tesne mimo brány!
     
    24:25
    Zatiaľ to ale nevyzerá, že by sa Belasí spamätali z inkasovaného gólu. Dinamo stále útočí a Slovanisti sa bránia v obrannej tretine.
     
    23:45
    Tičar naskočil na ľad, Slovan v plnom počte! Toto výborne zahrané oslabenie by Belasých mohlo povzbudiť.
     
    23:37
    Záver presilovka vyzerá ako celá táto presilovka Minsku, teda bez ohrozenia brány Slovana. Tičar už netrpezlivo čaká na návrat na ľad.
     
    22:52
    Slovanistom sa v tomto oslabení zatiaľ darí držať hráčov Dinama na dištanc. Momentálne majú Belasí puk pod kontrolou, čaká ich ešte minútka v oslabení.
     
    22:19
    V oslabení sa Belasí zatiaľ bránia dobre. Minsku nevychádzajú pokusy prejsť do útočnej tretiny, Slovan vyhodil cez všetky čiary.
     
    21:41
    Na Slovan sa to na začiatku druhej časti poriadne sype. Teraz sa Belasí budú brániť v oslabení, za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou je vylúčený Rok Tičar.
     
    20:38
    Dinamo Minsk dal gól!

    Začiatok tretiny ako zo zlého sna! Minsk prakticky ihneď po úvodnom buly druhej časti založil rýchly útok a NICK BAILEN presne umiestnenou strelou zvýšil na 2:0!
    Asistencie : Ryan Vesce
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Hráči oboch tímov už na ľade, za pár okamihov začne druhá tretina.
     
    Minsk vedie po 1.tretine nad Slovanom o gól po presnom zásahu Charlesa Lingleta z presilovky v 5.minúte. Belasí mohli vyrovnať v dvojnásobnej početnej prevahe, túto možnosť však nevyužili a potom sa museli sami brániť po vylúčeniach Fostera a Mihálika. Hra je zatiaľ rozkúskovaná, vidíme veľa vylúčení, vedenie Minsku je však zrejme zaslúžené, nakoľko je aktívnejší. Slovan má dve tretiny na to, aby zápas zdramatizoval, ja sa na vás pri začiatku druhej časti teším približne o 17:45.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:32
    Mihálik späť na ľade, Belasí dokázali zvládnuť ďalšie oslabenie Minska a záverečnú polminútku tretiny dohrajú v plnom počte.
     
    18:51
    Slovan sa oslobodzuje, vyhadzuje puk cez všetky čiary a zdá sa, že toto oslabenie úspešne prežije.
     
    18:26
    Minsk si ako tradične v presilovke vytvoril tlak v pásme a doslova tam točí Slovanistov, tí sa však obetavo vrhajú do striel a preto Backlund zatiaľ zasahovať nemusí.
     
    17:32
    Slovanisti dnes zbytočne a veľa faulujú. Za sekanie je vylúčený Mihálik a tak si Minsk zahrá ďalšiu presilovku.
     
    17:02
    Minsk dokázal vyhrať buly, vytvoriť si tlak a aj nebezpečne vystreliť, brankár Belasých sa teraz vytiahol a po výbornom zákroku puk pokryl!
     
    16:29
    Škoda, Slovan sa dostával do dobrej hernej fáze, všetko však zastavila nepresná prihrávka a zakázané uvoľnenie. Hra sa tak presunie pred Janusa.
     
    15:30
    A pokúsil sa o to Libor Hudáček, strelu krídelníka z tretej útočnej formácie ale s prehľadom kryl Haugen, ktorý zatiaľ predvádza sústredený výkon.
     
    14:55
    Foster späť na ľade, Slovan prečkal oslabenie a tak stále stráca na súpera len jeden gól! Momentálne sa Belasí v plnom počte môžu pokúsiť o útok a vyrovnanie.
     
    14:25
    Už sa zdá, že Slovan toto oslabenie ubráni. Aj teraz sa Belasí oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary.
     
    13:52
    Slovanisti si môžu po minúte bránenia vydýchnuť, podarilo sa im vyhodiť cez všetky čiary. Čaká ich však ešte minúta v oslabení, pričom Minsk hrá dnes presilovky výborne.
     
    13:25
    Minsk hrá zatiaľ presilovku výborne a dokázal si vytvoriť tlak v pásme, teraz Backlund perfektne zlikvidoval nebezpečnú strelu Vesca!
     
    12:55
    Kurtis Foster podrazil súpera, čo si všimol rozhodca a tak vylučuje obrancu Slovana na dve minúty! Nasleduje presilovka Minsku.
     
    12:20
    Belasí sa v útoku stále trápia. V presilovke sa totiž nedokázali naštartovať, na bránu totiž vystrelili len raz. Momentálne sa Slovan snaží o prienik do útočnej tretiny, proti sformovanej obrane to však ide ťažko.
     
    11:00
    Minsk už v plnom počte, z trestnej lavice sa na ľad vrátil aj Nogachyov. Škoda tejto možnosti, veď Slovan hral takmer 3 minúty v presilovke, z toho minútu v presilovke o dvoch hráčov.
     
    10:00
    Zakharov už späť na ľade, Minsk sa už môže brániť so štyrmi hráčmi proti útočnej pätici Slovanu.
     
    09:50
    Dvojnásobná početná prevaha Slovanu ale zatiaľ nevychádza. Belasí sa nedokážu usadiť v pásme, teraz Minsk pohodlne vyhodil puk cez všetky čiary. Stále však ešte ostáva čas na hru v početnej výhode.
     
    09:00
    Tak toto začína byť zaujímavé! Slovan si zahrá minútovú presilovku 5 na 3, za narazenie na mantinel je totiž vylúčený Nogachyov!
     
    08:00
    Slovan bude môcť vyrovnať v presilovke! Za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou inkasuje menší trest Zakharov.
     
    07:16
    Dinamo ale vyhralo buly a snažilo sa dostať vpred, útočník však do pásma vkorčuľoval priskoro a tak rozhodca odpískal ofsajd.
     
    07:02
    Hra sa rýchlo otočila na druhú stranu a Minsk sa musel brániť, napokon to obrancovia vyriešili zakázaným uvoľnením a Slovan tak aspoň získal pásmo.
     
    06:47
    Náznak náporu Slovana pomerne rýchlo skončil, naopak, hra sa presunula pred Janusa. Bielorusi tam predviedli niekoľko zaujímavých kombinácii, tentoraz však Slovan aj za prispenia Janusa neinkasoval.
     
    05:45
    Slovan sa snaží okamžite odpoveď na nepríjemný, skorý inkasovaný gól. Teraz sa to však Belasým nepodarilo, keď ich útočnú akciu zastavili pozorní obrancovia Minska.
     
    04:39
    Dinamo Minsk dal gól!

    Minsk dokázal veľmi rýchlo využiť presilovku a dostáva sa do vedenia! Presne sa trafil CHARLES LINGLET, posila Minsku zo Záhrebu!
    Asistencie : Ryan Vesce
     
    03:51
    Uvidíme prvú presilovú hru zápasu! Zahrajú si ju Bielorusi, keďže za narazenie na mantinel inkasuje Brejčák menší trest!
     
    03:11
    Slovan konečne predviedol peknú útočnú akciu – dostal sa do pásma a z peknej akcie rezultovala aj strela na bránu, nórsky brankár Haugen ale predviedol prvý úspešný zásah.
     
    02:28
    Tak úvod teda lepšie vyšiel Bielorusom. Tí sú zatiaľ výrazne aktívnejší a tlačia sa do zakončenia. To im ale nevychádza aj vďaka spoľahlivej obrannej hre Slovana. Zatiaľ je tento nápor bez nebezpečných striel na Janusa.
     
    01:42
    Momentálne v útočnej snahe hokejisti Minsku, tým sa podarilo na krátku chvíľu usadiť v obrannej tretine Slovana. Belasí sa však bránia dobre a nepúšťajú Minsk ku streleckým pokusom.
     
    00:50
    Úvodné sekundy hry sú opatrné, oba tímy si navzájom vymieňajú puk bez väčších úspechov vo vytváraní útočných akcií.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ešte raz prajem všetkým hokejovým priaznivcom príjemný podvečer. O niekoľko minút sa v Kravařoch pri Ostrave začne prípravné hokejové meranie síl medzi bratislavským Slovanom a Dinamom Minsk, ktorým vás prevediem prostredníctvom textového prenosu. Prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Dinamo Minsk: Haugen (Milchakov) – Nogachyov, Lisovets, Krajíček, Bailen, Švarný, Goroshko – Linglet, Shnkevich, Kulakov, Drozd, Vescc, Cheechoo, Zakharov, Szczechura, Razvadovsky, Pavlovich, Volkov, Aliseenko, Kitarov, Gavrus

    HC Slovan Bratislava: Janus (Backlund) – Mojžíš, Sersen, Vondrka, Bližňák, Bartovič – Sigalet, Foster, Ölvecký, Surový, Nagy – Brejčák, Mihálik, Jeglič, Tičar, Hudáček – Luža, Štajnoch, Šťastný, White, Bakoš – Lunter.
     
    Prinášame predpokladanú zostavu Slovana Bratislava : Janus (Backlund) – Mojžíš, Sersen, Vondrka, Bližňák, Bartovič – Sigalet, Foster, Ölvecký, Surový, Nagy – Brejčák, Mihálik, Jeglič, Tičar, Hudáček – Luža, Štajnoch, Šťastný, White, Bakoš – Lunter
     
    Hokejová príprava sa pomaly rozbieha, a dnes budeme môcť spoločne sledovať druhé prípravné stretnutie nášho jediného účastníka KHL! Pekný hokejový podvečer prajem všetkým priaznivcom hokeja, ktorí si našli čas a budú sledovať textový prenos zo zápasu Dinamo Minsk – Slovan Bratislava. Belasí sa budú snažiť nadviazať na úspešný štart prípravy v prestížnom súboji so súperom, ktorého vedie ich bývalý tréner Ľubomír Pokovič. Ako to dnes v českých Kravařoch dopadne? To sa dozviete od 17-00 v našom priamom prenose, ku ktorého sledovaniu vás pozýva Tomáš Schügerl.
     
    Vzájomné zápasy v KHL

    V 4 vzájomných zápasoch bol výrazne úspešnejší bieloruský klub – Minsk totiž 3-krát vyhral a len raz sa z výhry po samostatných nájazdov radoval Slovan. Celkové skóre je taktiež pozitívne v prospech Minska v pomere 11:8.
     
    HC Slovan Bratislava

    Slovanu v minulom roku podobne ako Minsku účasť v play-off ušla. Na rozdiel od bieloruského súpera sa Belasí veľmi dlho držali v hre o účasť vo vyraďovacích bojoch, napokon však so ziskom 67 bodov obsadili 11.priečku v Západnej konferencii. V tom dôsledku prišli zmeny v hráčskom kádri a zvýšenie cieľov – minimom je účasť v play-off.

    Slovan avizoval mohutné posilňovanie, čo sa aj potvrdilo a prakticky na každý post prišli kvalitní hráči. Silnou konkurenciou pre Janusa bude švédsky brankár Johan Backlund. Do obrany, ktorá bola minulý rok zrejme najväčšou slabinou tímu, prišli Ivan Baranka a Kurtis Foster. Slovan získal množstvo šikovných a produktívnych útočníkov – menovite dvojicu Slovincov Rok Tičar – Žiga Jeglič a slovenských reprezentantov Ladislava Nagya a Tomáša Surového, českého kanoniera Tomáša Netíka, Američana Matta Murleyho a dvoch mladých talentovaných útočníkov z Banskej Bystrice Mária Luntera a Patricka Whitea (ten je zatiaľ na skúške).

    Naopak, z tímu samozrejme viacero hráčov aj odišlo. Diváci už neuvidia svojho neobľúbeného obrancu Martina Škoulu a takisto ďalších hráčov – Branka Radivojeviča, Marka Daňa, Michela Miklíka, Miroslava Kopřivu, Juraja Mikúša, Romana Kukumberga, Tomáša Mikúša, na hosťovanie do Banskej Bystrice odišiel Miroslav Preisinger.

    Slovan vstúpi do novej sezóny silnejší a motivovaný odčiniť neúspech z predchádzajúceho ročníka. Cieľom bude play-off, pričom príprava výrazne napovie, ako na tom tím pred sezónou vlastne je. Belasí do nej vstúpili úspešne – v 1.prípravnom zápase zdolali v českom Liberci Metallurg Novokuzneck 3:2 po predĺžení vďaka gólom Surového, Nagya a Bartoviča.
     
    HC Dinamo Minsk

    Minské Dinamo prežilo v uplynulom roku jednu z najmenej úspešných sezón vo svojej klubovej histórii. Skončilo totiž na poslednom 14.mieste Západnej konferencie a so ziskom 53 bodov bolo tretím najhorším klubom celej KHL. Tím, ktorý je štedro podporovaný aj samotným bieloruským prezidentom Lukašenkom si už ďalší neúspech nemôže dovoliť a tak sa bude v novej sezóne snažiť svoju výkonnosť výrazne zlepšiť.

    V tíme Minska nachádzame výraznú slovenskú stopu. Hlavným trénerom klubu je totiž od záveru minulej sezóny Ľubomír Pokovič. Pre Pokoviča sú súboje so Slovanom vždy špeciálne, veď tu v minulosti odtrénoval niekoľko sezón. Novou posilou Dinama je aj reprezentačný obranca Slovenska Ivan Švarný, bývalý miláčik bratislavských tribún a jedna z najväčších opôr Slovana v jeho prvej sezóne v KHL. Naopak, zaujímavé pocity čakajú Tomáša Surového- nová posila Belasých totiž prišla do Bratislavy práve z Minsku.

    Minsk pred sezónou mohutne posilňoval svoj káder. Najvýraznejšou posilou je kanadský kanonier Jonathan Cheechoo, ktorý do tímu prišiel zo Záhrebu a má bohaté skúsenosti z NHL. Cieľ Minsku pre tento rok je jasný – play off, pričom kvalitná príprava má k splneniu tejto ambície výrazne napomôcť.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Góly a asistencie: 5. Linglet (Vesce), 21. Bailen (Vesce), 29. Linglet (Vesce), 44. Vesce (Linglet), 45. Cheechoo (Szczechura, Gavrus), 48. Drozd (Shinkevich, Zakharov)


    HC Dinamo Minsk: Haugen (Milchakov) – Nogachyov, Lisovets, Krajíček, Bailen, Švarný, Goroshko – Linglet, Shinkevich, Kulakov, Drozd, Vesce, Cheechoo, Zakharov, Szczechura, Razvadovsky, Pavlovich, Volkov, Aliseenko, Kitarov, Gavrus
    HC Slovan Bratislava: Janus (Backlund) – Mojžíš, Sersen, Vondrka, Bližňák, Bartovič – Sigalet, Foster, Ölvecký, Surový, Nagy – Brejčák, Mihálik, Jeglič, Tičar, Hudáček – Luža, Štajnoch, Šťastný, White, Bakoš – Lunter