Tisková konference FK Teplice (kon.) | Předsezónní tisková konference FK Baník Sokolov (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FK Teplice

cz Utorok 29.07.2014, 14:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference skončila. (14:31:48)
     
    Budějovice ještě před soubojem s Teplicemi chtějí posílit.

    Ščasný: "Víme o jejich zraněních, jejich největší předností ale byl týmový výkon. Kalod a Herzán jim budou chybět, utkání ale jednodušší kvůli jejich absencím nebude."
     
    Dotaz na remízu v Hradci a nadcházející souboj s dalším nováčkem z Budějovic.

    Ščasný: "Pouze jsme v Hradci remizovali, Budějovice uhráli bod s Libercem, takže na tom budou psychicky dobře. Je důležité, abychom byli připraveni v hlavách."
     
    Hrdlička: "Komunikujeme s fanoušky, a to s fanklubem i radikálnějšími příznivci ze Sektoru 15."
     
    Dotaz na případné výtržnosti fanoušků, nedávno teplický stadion totiž v závěru sezóny demolovali sparťanští chuligáni.

    Hrdlička: "Je pozitivní, že stadion je od sebe oddělen a už se nedá stadionem procházet. Je rozdělen na tři sektory, což pro domácí fanoušky nemusí být příjemné, ale zamezí se případným výtržnostem na stadionu a mezi sektory."
     
    Dotaz na fakt, že Teplicícm unikly poháry jen o kousek a nyní Mladá Boleslav bude hrát v EL s věhlasným Lyonem.

    Hrdlička: "Samozřejmě nás mrzí, že nám poháry unikly a dnes jsme mohli přivítat na Stínadlech některého ze slavných soupeřů."
     
    "Soukromé peníze z firmy AGC pouštíme do prostředí, které je netransparentní," stěžuje si Šedlbauer.
     
    Šedlbauer: "Víme jak dlouho je fotbal pod palbou kritiky a ti samí lidé ho mají zlepšovat? Musí dojít ke změně."
     
    Dotaz na Šedlbauera, který v minulosti nebyl spokojen s poměry v českém fotbale.

    "Jsem nyní ještě více nespokojen. Je špatné, když majitel jednoho nejmenovaného klubu je předsedou FAČR. A jsou tu další nepochopitelné věci. Pokud bych nepřesvědčil AGC, že je důležité ze sociálního hlediska místní region sportovně podporovat, těžko by taková podpora Teplicím přišla."
     
    Hrdlička reaguje:

    "I tak nám vstupné pokryje zcela zanedbatelné základy. Navíc máme snad nejnižší vstupné v lize, přestože jsme mírně podražili. A to náš stadion patří k nejlepším v lize."
     
    Otázka na fanoušky.

    Šedlbauer: "Zdvojnásobili jsme průměrnou diváckou návštěvu, to bylo skvělé. Na Plzeň a SPartu přišly skutečně velké návštevy a to se pak hráčům hraje úplně jinak."
     
    Hrdlička: "Pan primátor Kubera výrazně podporuje kulturu a sport se opomíjí. Vidět pak musí vidět fanoušci, že máme stížené podmínky. Okolní obce od obecních úřadů dostávají vyšší částky na mládež než my. Na celý rok pro mládež dostáváme 405 tisíc Kč, což je zcela nedostačující."
     
    Šedlbauer pokračuje: "Věřím, že podpora města o místní fotbal se zvedne. Přijdou komunální volby, tak můžeme jen doufat. Pan Kubera má trochu jiný názor a fotbal je zatím opomíjený. Pokud to srovnáme s jinými městy, tam je podpra úplně jiná. Je to určitý handicap, který musíme překonávat. Trenér má nápady, jak mužstvo posílit, ale ne vždy se můžeme nějakou posilu dovolit."
     
    Dotaz na výši rozpočtu klubu?

    Šedlbauer: "Víceménně stejný jako v minulé sezóně."
     
    Jaká bude hra bez Vachouška?

    Ščasný: "V Hradci se to projevilo. Poznáváme to v lize a teprve se ukáže, jaká bude hra bez něj. Protože přípravné zápasy nás úplně ve všech směrech neprověří."
     
    Dotaz na Egona Vůcha, který má kolísavé výkony.

    Ščasný: "Na jeho postu hraje Nivaldo s Litsingim, takže nemá snadnou pozici, ale v přípravě se jevil dobře a jsem rád, že prodloužil smlouvu. V Hradci hrál také výborně a mohl vstřelit branku. Nebylo to bez chyb, ale zápas zvedl."
     
    Ščasný pokračuje: "Hráči si na sebe vytvářejí tlak sami, z venčí není. Take nevidím důvod, proč bychom se nevrátili k výkonům z podzimu."
     
    Jak navázat na výkony z podzimu?

    Ščasný: "Na jaře to nebylo dobré. Někdy jsme hráli úspěšně, jindy ne. Uvidíme, jak si mužstvo sedne. Z úvodu podzimu hrál například Salami, nyní máme mnoho cizinců bez evropského pasu a Salami se do té kvóty nevejde. Máme tu nového a gólovějšího Kapolonga. Jindráček s Vachouškem jsou zraněni, přestože kostra zůstala, uvidíme, jak si mužstvo sedne. Naopak přišel Jirásek, který by Vachouška měl nahradit, Fenin je také schopen nastupovat. Musíme najít optimální sestavu."
     
    Dotaz z řad novinářů na Martina Fenina.

    Hrdlička: "Fenin je tady doma a hráčem FK Teplice s tím, že může kdykoli odejít. Je tady proto, aby hrál a trénoval a byl v plném zatížení. V minulosti byl pro nás velkým přínosem a chceme, aby byl připraven na jiné další angažmá."
     
    Trenér Zdeněk Ščasný: "Naším cílem je vrátit se k výkonům z podzimu, je dobře, že tým zůstal pohromadě a nikdo neodešel. Hráči budou muset nahradit zraněné Vachouška s Jindráčkem, uvidíme, jak bude vypadat Táborský. Vrací se do sestavy Mhamutovič a Lüftner, kteří absentovali dlouho pro zranění. Takže musíme respektovat dobu, než se vrátí znovu do formy. Chceme přivést diváky na tribuny a chceme, aby to lidi bavilo."

    Martin Pešout