VC Maďarska Ricciardo (kon.)
koniec zavodu
Veľká cena Maďarska

Ricciardo

(Alonso)

Nedeľa 27.07.2014, 14:00 • Hungaroring, Maďarsko • Formula 1
    Vysmiaty Ricciardo!
     
    Priatelia, ja vám dnes ďakujem za pozornosť. V kolotoči F1 nasleduje takmer mesačná letná prestávka, my však na www.onlajny.eu pracujeme ďalej. Už o pár minút si môžete na našej stránke vychutnať prenosy z futbalovej Fortuna ligy a mnoho iného. Zatiaľ dočítania priatelia. (16:08:30)
     
    Doznela štátna hymna Austrálie, Daniel Ricciardo môže otvoriť víťazné šampanské.
    Veľká radosť víťaza!
     
    Konečné poradie Veľkej ceny Maďarska: 1. Ricciardo, 2. Alonso, 3. Hamilton, 4. Rosberg, 5. Massa, 6. Räikkönen, 7. Vettel, 8. Bottas, 9. Vergne, 10. Button. Preteky nedokončili Ericsson, Grosjean, Hülkenberg, Pérez, Kobajaši a Gutiérrez.
    Takto si Daniel Ricciardo prišiel suverénne do cieľa!
     
    Daniel Ricciardo má po víťazstve skutočne obrovskú radosť.
     
    Ako prvý prešiel cieľom Daniel Ricciardo na monoposte Red Bull. Druhá pozícia patrí Fernandovi Alonsovi na Ferrari, tretiu priečku uhájil Lewis Hamilton na Mercedese.
     
    Koniec závodu.
     
    70
    Nechcel by som dnes byť v stajni Mercedesu, bude tam asi naozaj veľmi dusno.
     
    70
    Posledné kolo a Alonsovi sa podarilo udržať druhé miesto. Zároveň však Rosberg dobiedza na Hamiltona a ten Rosberga vytláča až na trávu.
     
    69
    Daniel Ricciardo už má na čele pretekov suverénny náskok.
     
    69
    Pozor však na Nica Rosberga, ktorý už je tesne za Hamiltonom.
     
    69
    Hamilton pred prvou zákrutou hľadá priestor na predbehnutie Fernanda Alonsa, zatiaľ to však nevyšlo.
     
    68
    Vyzerá to tak, že Alonso má problém s monopostom, pri brzdení už má skutočne veľké problémy. Ricciardo už má na čele pretekov slušný náskok.
     
    68
    Daniel Ricciardo okamžite na konci rovinky predbieha Fernanda Alonsa a dostáva sa na čelo pretekov! V boxoch Red Bull vypukla obrovská radosť.
     
    67
    Daniel Ricciardo je okamžite zavesený na monoposte Fernanda Alonsa.
     
    67
    Do konca pretekov ostávajú štyri kolá. Ricciardo sa v druhe zákrute po cieľovej rovinke dostáva pred Lewisa Hamiltona!
     
    66
    Lewis Hamilton má plné ruky práce s Ricciardom, prakticky v každej zákrute musí odrážať útoky Red Bullu a tak má Fernando Alonso čas si trochu oddýchnuť.
     
    65
    Daniel Ricciardo sa snažil na brzdy dostať pred Hamiltona, výjazd však nezvládol a nedostal sa pred monopost Mercedes. Zaujímavé však je i to, že Rosberg na štvrtom mieste bol v poslednom kole o takmer štyri sekundy rýchlejší ako Ricciardo.
     
    64
    Sme v 64.kole a vrcholia fantastické preteky v Maďarsku. Na čele stále Alonso, tesne za ním Hamilton a Ricciardo všetko sleduje z tretej pozície.
     
    63
    Hamilton sa okamžite sťažuje, že Alonso prejazdom cez šikanu získal nepovolene náskok. Vzápätí však Lewis otvára zadné krídlo a okamžite sa ukazuje Alonsovi v spätných zrkadlách.
     
    62
    Fernando Alonso si skrátil prejazd cez šikanu, vyzerá to tak, že tým získal drobný náskok pred svojimi prenasledovateľmi.
     
    61
    Na čele pretekov je Fernando Alonso, tesne za ním Lewis Hamilton a za ním je Daniel Ricciardo. Tak toto bude skutočne neuveriteľný záver pretekov. Z hľadiska pneumatík je na tom najhoršie Fernando Alonso, ktorý má obutú stredne tvrdú zmes, na ktorej už má najazdených 23 kôl.

     
    60
    Priebežné poradie v 60.kole: 1. Alonso, 2. Hamilton, 3. Ricciardo, 4. Bottas, 5. Massa, 6. Rosberg, 7. Räikkönen, 8. Vettel, 9. Vergne, 10. Button.
     
    59
    Kimi Räikkönen nechal Nicovi Rosbergovi trochu priestoru a pilom Mercedesu to okamžite využíva. Na čele pretekov Lewis Hamilton sťahuje náskok Fernanda Alonsa.
     
    58
    Nico Rosberg dostáva informáciu, že môže ísť na hranicu maxima, uvidíme, čo dokáže dostať mladučký pilot zo svojho špičkového monopostu Mercedes. Prvá motivácia je jasná – červený monopost Kimiho Räikkönena.
     
    57
    Nico Rosberg vzdal naháňanie Hamiltona a mieri do boxov. Prepadá sa až pred Sebastiana Vettela.
    F. Alonso – predbežný líder tejto VC.
     
    56
    Na čele pretekov teda Fernando Alonso, za ním Lewis Hamilton a Nico Rosberg.
     
    55
    Daniel Ricciardo mieri do boxov, zdržal sa tam niečo málo viac než tri sekundy. Vracia sa na štvrtej pozícii.
    Räikkönen sa nemôže predrať vyššie.

     
    54
    Priebežné poradie po 53.kole: 1. Ricciardo, 2. Alonso, 3. Hamilton, 4. Rosberg, 5. Bottas. Zaujímavá informácia sa objavila v minulých dňoch v médiách. V budúcom roku sa bude jazdiť po 23 rokoch Veľká cena Mexika.
     
    53
    Nico Rosberg sa pýta, prečo ho Hamilton nepustil pre seba? Odpoveď z boxov je jasné a stručná, Lewis bol informovaný. Nuž, v Mercedese dnes bude asi trošku dusno.
     
    52
    Fínsky Iceman Kimi Räikkönen už je tesne za Felipem Massom a začína sa boj o šieste miesto. Na rovinke však Ferrari na Williams zjavne nestačí.
     
    51
    Lewis Hamilton dostáva z boxov informáciu, aby na cieľovej rovinke pustil Nica Rosberga pred seba!
     
    50
    Podľa štatistík ešte nikdy nevyhral veľkú cenu F1 pilot, ktorý štartoval z boxov. Hamilton dnes predbehol 19 monopostov a má určite potenciál na to, aby dnes vyhral.
     
    49
    Posledné bodované miesto patrí stále pilotovi stajne McLaren Jensonovi Buttonovi.
     
    48
    Hamilton práve oznámil svojmu tímu, že si nie je istý, či pneumatiky na jeho monoposte vydržia až do konca pretekov. Odpoveď z boxov je jasná: "Musia!"
    Rýchlo vymeniť a vrátiť sa na trať!
     
    47
    Do boxov mieri Max Chilton, ale pre vývoj pretekov to zrejme nebude mať žiaden zásadnejší vplyv.
     
    47
    Aktuálne poradie: 1. Ricciardo, 2. Alonso, 3. Hamilton, 4. Rosberg, 5. Bottas.
     
    47
    Daniel Ricciardo stále krúži na prvom mieste, pred druhým Fernandom Alonsom má luxusný, takmer 17-sekundový náskok.
     
    46
    Črtá sa nám ale veľmi zaujímavý súboj v Mercedese, pretože Nico Rosberg je už tesne za Lewisom Hamiltonom. Zároveň však Nico dostáva informáciu o tom, že bude musieť ísť ešte raz do boxov.
     
    45
    Felipe Massa mieri do boxov, Fernando Alonso má teda pred sebou voľnú trať. Massa dostáva stredne tvrdú zmes pneumatík a klesá na šieste miesto.
     
    44
    Maldonado na siedmom mieste zaváhal a Kimi Räikkönen to okamžite využil a berie si siedme miesto pre seba. Pastor následne mieri do boxov.
    Veľký súboj!

     
    42
    Kimi Räikkönen mieri do boxov, dostáva mäkké pneumatiky a vyzerá to na taktický zámer s jednou zastávkou. Po výjazde sa dostáva Kimi do súboja s Vettelom, Sebastian nemal nárok, ale bol to veľmi, veľmi tvrdý súboj. No zároveň bol skutočne férový a hodný dvoch majstrov sveta.
     
    41
    Sebastian Vettel sa dostáva na deviate miesto pred Jeana-Erica Vergneho. Nuž, pre úradujúceho majstra sveta sú dnešné preteky zrejme veľkým sklamaním.
     
    40
    Je to tak, Alonso je pred Hamiltonom, na čele pretekov sú Daniel Ricciardo s Massom, tí však ešte neboli v boxoch. Do konca pretekov ostáva ešte 30 kôl a to vyzerá na ešte veľmi napínavý priebeh.
    Takto vyšiel z boxov Alonso.

     
    39
    Hamilton šliape na plyn ako sa len dá a už vchádza do boxov. Nuž, ako to dopadne? Hamiltonova zastávka bola kratučká, ale vyzerá to, že Alonso sa vráti na prvú pozíciu.
     
    38
    Alonso v boxoch, Hamilton hlási svojmu tímu dobrý stav pneumatík a ostáva ešte na trati.
     
    37
    Jenson Button mieri zo šiestej pozície do boxov, dnes je to s tými pozíciami na trati naozaj divoké. Napríklad Vettelovi patrí aktuálne trináste miesto.
     
    36
    Nad okruhom Hungaroring sa sťahujú tmavé mračná, uvidíme, či bude nakoniec pršať. Lewis Hamilton ostane ešte jedno kolo na trati a následne zamieri do boxov.
     
    36
    Poradie po 35.kole: 1. Alonso, 2. Hamilton, 3. Ricciardo, 4. Massa, 5. Räikkönen.
     
    35
    Na čele pretekov je Fernando Alonso, ale tesne za ním je Hamilton. Räikkönen je napriek dosť mizernému výkonu už na piatej priečke.
     
    34
    Nuž, asi som to s tou pokojnejšou časťou pretekov zariekol, Hamilton aktuálne hlási svojmu tímu problém v kokpite, niektorá časť sa mu v kokpite prehrieva a Lewisovi je veľmi teplo.
    Snaha o predbehnutie nevyšla

     
    33
    Hamilton dobiedza na Jeana-Erica Vergneho, ten to na druhý pokus neustál a Hamilton na Mercedese je už na druhom mieste! Fantastické divadlo dnes predvádza tento mladý Brit.
     
    33
    Vďaka chybe Vettela ide dopredu Lewis Hamilton, ktorý získal ďalšie dve pozície a vyzerá to, že dnes získa naozaj veľmi slušné pódiové umiestnenie.
     
    32
    Sebastian Vettel vo veľkých problémoch, vyletel rovnako ako Sergio Peréz, no nemecký majster sveta bariéru minul doslova o pár milimetrov!
     
    31
    Nuž, po divokej časti pretekov nastalo obdobie pokoja, monoposty krúžia zoradené v rovnakých pozíciách už tri kolá a to sme tu dnes snáď ešte ani nemali.
    Räikkönen a jeho problém v zákrute.
     
    30
    Aktuálne poradie po 29.kole: 1. Alonso, 2. Vergne, 3. Rosberg, 4. Vettel, 5. Hamilton.
     
    29
    Jenson Button, ktorý bol dnes istý čas i na čele pretekov, je aktuálne na 10.mieste.
     
    28
    Drobné špekulácie o prestupoch, Sebastian Vettel údajne dostal ponuku na prestup do McLarenu, ktorý mu ponúkal ročný plat 45 miliónov eur. Honda, ktorá bude dodávať motory pre McLaren, skrátka túži mať elitného pilota.
     
    27
    Daniel Ricciardo má nové pneumatiky a tak sa dostáva tesne za Lewisa Hamiltona. Ten si u svojho tímu okamžite overuje túto informáciu.
     
    26
    Fermando Alonso predviedol skvelý štart a okamžite si buduje náskok, prakticky všetci piloti majú problém s brzdami, keďže sú studené.
     
    25
    Poradie po 25.kole: 1. Alonso, 2. Vergne, 3. Rosberg, 4. Vettel, 5. Hamilton. Safety Car trať opustí už v tomto kole.
    Sklamaný Peréz.
    Peréz tesne po nehode

     
    A ďalšia kolízia!
     
    24
    Monopost Peréza je už z trate preč, stále tam však ostalo množstvo úlomkov.
     
    23
    Veľa áut je opäť v boxoch, na čele pretekov je aktuálne Fernando Alonso. Nuž, dnes to máme teda veľmi zaujímavé.
     
    22
    Sergio Peréz však chvalabohu vystúpil z monopostu po svojich a vyzerá, že je v poriadku. Peréz vyšiel na cieľovej rovinke na obrubník, dostal šmyk a trafil bariéru.
     
    22
    Ouuuu, na trati ťažká nehoda Sergia Peréza na Force India, ktorý svoje auto poslal priamo do betónovej steny.
     
    22
    Najrýchlejšie kolo pretekov patrí aktuálne Ricciardovi s časom 1:29.489.
     
    21
    Lewis Hamilton sa za 20 kôl posunul o neuveriteľných 15 pozícií! Daniel Ricciardo má na čele pretekov náskok takmer šesť sekúnd.
     
    20
    Priebežné poradie po 20.kole: 1. Ricciardo, 2. Massa, 3. Alonso, 4. Vergne, 5. Rosberg.
     
    20
    Rosberg na piatom mieste stále krúži za Ericom Vergnem, no nedokáže sa zatiaľ dostať pred neho. Hamilton dostáva informáciu o tom, že jeho ľavá predná pneumatika je prehriata a má si dávať pozor.
     
    20
    Hamilton na rovinke s otvoreným krídlom, na Vettela to zatiaľ nestačilo.
     
    20
    Výborný výkon však dnes podávajú piloti tímu Torro Rosso, ktorí veľmi slušne stíhajú tempu Mercedesov.
     
    19
    Kto iný môže dnes nabúrať, ak nie Pastor Maldonado na Lotuse, ktorý nedobrzdil a trafil Bianchiho na Marussii.
     
    18
    Na trati máme znovu žlté vlajky, v tomto momente však zatiaľ nevieme prečo. Najrýchlejšie kolo zároveň zajazdil Fernando Alonso. Kimi Räikkönen sa na rovnakom monoposte trápi.
     
    Ukážka predbiehania dnešných pilotov
     
    17
    Poradie na čele pretekov sa nám nemení, Ricciardo má pred druhým Massom náskok takmer 3 sekundy.
     
    16
    Button mieri opäť do boxov, na čele pretekov znovu Daniel Ricciardo na monoposte Red Bull. Do boxov mieri i Kevin Magnussen.
     
    15
    Alonso sa však dostáva pred Nica Rosberga, vyzerá to tak, že mladý Nemec má nejaký problém s autom. Hamilton už stráca na svojho kolegu už len necelú sekundu.
     
    14
    Lewis Hamilton je už na deviatom mieste a Vettel bude mať ťažké časy pred dravcom z Británie.
     
    14
    Button na mokrej časti vozovky predbieha Daniela Ricciarda a dostáva sa na prvé miesto. Ale dostáva zároveň informáciu o tom, že pršať zrejme nebude a tak musí poriadne dupnúť na plyn.
     
    13
    Ricciardo na čele pretekov spomalil všetky ostatné vozidlá, zahrieva ešte pneumatiky. A sme znovu v pretekoch, safety car zamieril do boxov.
     
    13
    Monopost Romaina Grosjeana už odvážajú z trate, čoskoro by sme sa mohli dočkať pokračovania pretekov bez bezpečnostného vozidla.
     
    12
    Nuž a aktuálna informácia pre Kobajašiho hovorí, že jeho tím najbližšiu pol hodinu dážď neočakáva a to značí, že McLaren bude mať vážny problém.
     
    Prvá havária tejto VC!
     
    12
    Máme tu priebežné poradie za Safety Car: 1. Ricciardo, 2. Button, 3. Massa, 4. Magnussen, 5. Rosberg.
     
    11
    Dymí sa však z monopostu Nica Rosberga, uvidíme čo z toho bude. Na trati máme ďalšiu nehodu. Na rovnakom mieste ako Ericsson končí i Romain Grosjean na Lotuse, ktorý dostal hodiny a rozbil svoj monopost o bariéry. Safety Car tak ostáva na okruhu.
     
    11
    Buttonov inžinier ho však nepotešil, pretože dážď síce očakáva, ale nevie určiť jeho hustotu. Nuž, ak nezaprší, tak piloti McLarenu budú mať seriózny problém.
     
    Nico Rosberg a jeho zákruta!
     
    11
    Aktuálne je na čele pretekov Daniel Ricciardo na monoposte Red Bull. Všetci piloti v boxoch obuli mäkké pneumatiky, iba piloti McLarenu majú obuté intermediálky.
     
    11
    Vedúca štvorica je v boxoch!
     
    10
    Nehoda Caterhamu, ktorý pilotoval Ericsson bola zapríčinená vodou. Ericsson trafil priamo bariéru a traťový maršal mal teraz veľa šťastia.
     
    9
    Tak a piloti okamžite mieria do boxov a vo veľkom prezúvajú. Nuž a čo je naozaj zvláštne, prezúvajú na pneumatiky do sucha.
     
    9
    Na trati máme ťažkú nehodu, okamžite vyráža na okruh Safety Car.
     
    8
    Lewis Hamilton ale poriadne šliapol na plyn. Dvakrát skončil mimo trate, navyše štartoval z boxov a práve sa dostal už na trináste miesto, keď úplne bez problémov predbehol Kimiho Räikkönena.
     
    7
    Podľa aktuálnych správ by malo na okruhu v priebehu pár minút začať znovu pršať.
     
    6
    Ale pozor, Nicovi Rosbergovi tiež v zákrute akoby zlyhali brzdy, stihol sa však ešte bezpečne vrátiť späť na trať.
     
    6
    Nico Rosberg si na čele stále buduje pohodlný náskok, pred druhým Bottasom je to aktuálne už takmer 7 sekúnd.
     
    5
    1. Rosberg, 2. Bottas, 3. Vettel, 4. Alonso, 5. Button. Valteri Bottas stále nedáva Vettelovi šancu na predbehnutie. Čo je však ale zaujímavé, Lewis Hamilton opäť mierne vyšiel mimo trať, dokázal sa však bezpečne vrátiť.
     
    4
    Cieľová rovinka, Vettel mal otvorené krídla a aj tak to na Bottasa nestačilo. Nuž, tak to nie je dobrá vizitka pre auto Red Bullu.
     
    Takto odštartovali monoposty F1!
     
    3
    Na čele si Rosberg s pokojom ľadového Fína buduje slušný náskok, Sebastian Vettel sa stále vozí tesne za Bottasom, ten si však dobre drží defenzívnu stopu a nedáva Nemcovi šancu na predbiehací manéver.
     
    2
    Výborný štart dnes predviedol Jenson Button, ktorý sa dostal cez Felipeho Massu i Daniela Ricciarda.
     
    2
    Na čele pretekov naďalej suverénny Nico Rosberg, druhé miesto patrí Bottasovi, na ktorého však dobiedza Sebastian Vettel. Mladý Bottas však jazdí veľmi dobre.
     
    1
    Prvé kolo máme za sebou, na čele je stále Nico Rosberg. Podľa informácií z tímovej vysielačky Mercedesu doplatil Hamilton na studené brzdy. Prvú zatáčku v druhom kole prebrzdil Fernando Alonso a urobil si drobný výlet mimo trate.
     
    1
    Nico Rosberg mal pomerne zlý štart, musel si brániť vedúcu pozíciu pred Vettelom, no napokon sa ubránil. Pred druhou zákrutou však končí mimo trate Lewis Hamilton a má poškodené predné krídlo.
     
    Závod práve odštartoval.
     
    Monoposty už sú zoradené na štarte, všetko je pripravené.
     
    Okruh je až po siedmu zákrutu takmer úplne suchý, v ďalšej časti je však pomerne dosť mokrý.
     
    Monoposty práve odštartovali do zahrievacieho kola, na štartovacom rošte však ostal stáť Daniel Kvjat. Tak to je veľká smola pre mladého ruského pilota.
     
    Aktuálna správa z okruhu hovorí o tom, že približne o 14:35 by nad okruh mala doraziť ďalšia vlnka prehánok a dažďa.
     
    Z boxovej uličky dnes bude štartovať Lewis Hamilton a Kevin Magnussen. Hamiltonovi včera zhorel monopost, naopak Magnussen svoje auto rozbil o bariéry, keďže na mokrej trati stratil priľnavosť.
     
    Už o malú chvíľu sa začnú samotné preteky. Na pilotov čaká 70 okruhov, 14 zákrut a dve DRS zóny. Nad Hungaroringom sa pred hodinou prehnala silná búrka, momentálne však neprší, no zrážky počas pretekov nie sú vylúčené. Väčšina pretekárov bude štartovať na "intermediálkach".
     
    Kvalifikácia na VC Maďarska nepriniesla väčšie prekvapenie. Prvé miesto obsadil Nico Rosberg, ktorému bude z druhej pozície dýchať na chrbát úradujúci majster sveta Sebastian Vettel. Tretia priečka patrí skvelému mladučkému Fínovi Valterimu Bottasovi na monoposte Williams.
     
    Príjemné nedeľné popoludnie, vážení priaznivci špičkového motošportu. Vítam vás pri sledovaní on-line prenosu z 11.pretekov F1 v tomto ročníku, konkrétne pri sledovaní Veľkej ceny Maďarska na okruhu Hungaroring.

    Poradie pilotov pred Veľkou cenou je stále rovnaké. Na čele sa usídlil Nico Rosberg, ktorý so svojim Mercedesom v tejto sezóne dokonale valcuje konkurenciu. Na svojom konte má už 190 bodov. Druhé miesto patrí jeho stajňovému kolegovi, ktorým je Brit Lewis Hamilton. Ten na mladého Nemca stráca 14 bodov. Tretie miesto patrí pilotovi Red Bull-u Danielovi Ricciardovi, ktorý doposiaľ nazbieral bodov 106.

    V Pohári konštruktérov vládne s obrovským náskokom 178 bodov Mercedes(366 bodov) pred druhým tímom Red Bull (188 bodov) a tímom Williams (121 bodov).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Závod sa začne o 14:00.

    Dávid Švec