19. etapa Maubourguet Pays du Val d`Adour - Berger 1. Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp) (kon.)
koniec udalosti
19. etapa Maubourguet Pays du Val d`Adour - Bergerac

1. Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp)

Piatok 25.07.2014, 12:25Tour de France
     
    Do cieľa už postupne prišli aj ďalšie skupiny. Peter Velits prišiel do cieľa na 31.mieste a Peter Sagan, ktorého zastihol hromadný pád na 92.mieste. Obaja dostali čas víťaza.
     
    17,5
    Peter Sagan je veľmi dobre chránený svojim tímom, rovnako ako Matteo Trentin, pre ktorého pracuje rušeň Tony Martin a celá Omega. Bude to zaujímavé.
     
    60,5
    Podľa oficiálnej stránky Tour de France má po šprintérskej prémii Peter Sagan na svojom konte 417 bodov a tak sa výrazne priblížil k prekonaniu svojho rekordu z roku 2012, kedy vyhral zelený dres so ziskom 412 bodov.
     
    76,5
    Šprintérskou prémiou v Tonneins prešiel už aj pelotón. Dnes sa výnimočne nešpurtovalo, keďže všetkým je jasné, že Peter Sagan už má zelený dres istý. Náš tourminátor získal za 7.miesto ďalších 9 bodov do bodovacej súťaže a zvýšil svoj už aj tak neprekonateľný náskok.
     
    106,0
    Na špici pelotónu sa strieda trojica pretekárov z tímov Lotto-Belisol, Cannondale a Giant-Shimano. Peťo Sagan sa drží za Vincenzom Nibalim.
     
    135,5
    Peter Velits aj Peter Sagan sa bezpečne nachádzajú v hlavnom balíku. O ambíciách druhého menovaného v dnešnej etape sme už toho povedali mnoho. Pre Peťa Velitsa i celý tím BMC je dnes hlavnou úlohou bezpečne doviesť do cieľa Teya Van Garderena, ktorému sa dávajú veľké nádeje v zajtrajšej dlhej individuálnej časovke.

    Martin Platko

    Michal Bakoš