Předsezónní tisková konference Boh. Praha 1905 (kon.) | Předsezónní tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.)
koniec udalosti
Předsezónní tisková konference Bohemians Praha 1905

cz Pondelok 21.07.2014, 13:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference se pomalu blíží ke konci, díky za pozornost. (13:23:49)
     
    Ladislav Valášek: Určitou výhodou pro nás je, že máme v kádru také hráče, kteří působili v zahraničí, máme také španělského asistenta a pomůže nám určitě i Erich Brabec.
     
    Josef Jindříšek: I když máme poměrně velký počet nových hráčů a cizinců, žádný problém tady nevidím, všechny nové hráče se snažíme zapracovat.
     
    Ladislav Valášek reaguje také na otázku přesunu stadionu pod správu města. "Nechci teď reagovat na některá vyjádření místního starosty, nicméně stadion ve vlastnictví města se lépe modernizuje a je zde lepší předpoklad proto, aby byl v blízké době rekonstruován. Kde je ovšem vyřešený stadion, klub má polovinu starostí z krku.
     
    Erich Brabec odpovídá na přímou otázku k zápasu se Spartou. "Viděli jsme, jak Sparta vstoupila do sezony. Dva zápasy zvládla s velkým přehledem a my se ji pokusíme potrápit alespoň stejně tolik jako na jaře.
     
    Ladislav Valášek: Uzavřeli jsme také dlouhodobější spolupráci s Žalgirisem Vilniusem a s těmi dalšími zelenobílými kluby se snažíme navázat spolupráci zejména v případě Celticu Glasgow.
     
    Roman Pivarník připojil své vyjádření také k těžkému startu ligového ročníku. "Nedá se nic dělat. Někdy ale počítáte, že získáte body s týmy sobě rovnými, a nepovede se to, jindy zase zaskočíte favorita. My ale nic nevzdáváme, zkusíme bodovat od prvního kola.
     
    Ladislav Valášek reaguje rovněž na změnu loga: "Já si myslím ,že to je téma na samostatnou tiskovou konferenci. Zatím ale je jasné, že jak fanoušci, tak hráči to přijali velmi dobře. V zásadě si myslím, že pro klub je důležité propojení kontiunity a tradice a v rámci Synot ligy zůstaneme zelenobílí s tradičním logem.
     
    Roman Pivarník: My máme jasnou brankářskou jedničku, proti Spartě ji všichni uvidíte. Pak se budeme rozhodovat, co dál. A co se týče posil? Ty svou kvalitu určitě ukážou až v průběhu mistrovských utkání, které na ně budou čekat. V žádném případě jsme ovšem nevzali žádného neznámého hráče a my si jen můžeme přát, že zapadnou do týmu.
     
    Roman Pivarník hovoří také o produktivitě týmu: Je to všechno o proměňování šancí. Pokud jdete v zápase dvakrát nebo třikrát sami na bránu, musíte z těchto situací vytěžit více než jen jeden gól. Důležitý je ale výsledek. Pořád je lepší 1:0 než 3:4.
     
    Roman Pivarník: Ačkoliv byla morálka velmi dobrá, pořád se našli někteří hráči, které bylo nutné napomínat a upozorňovat častěji. Někteří makali na 100%, jiní některé cviky trochu podceňovali. Ale s žádným hráčem problém nevznikl.
     
    Tomáš Požár: Na začátku sezony nás ale především mrzí, že je sužovaný častými zraněními. Ta se týkají především Radka Šírla, Davida Bartka. S problémy se potýká také Petr Nerad a úplně fit nejsou ani Švenger s Pauschekem. Já ale věřím ,že hráči brzy tréninkové manko doženou a brzy budeme opět v plném počtu.
     
    Roman Pivarník: Ještě pracujeme na tom, aby nás minimálně jeden hráč ještě dokázal posílit. Jméno však zatím prozradit nemůžeme.
     
    Valášek: Každá modernizace i zlepšení stadionu pochopitelně stojí peníze. Ačkoliv máme starý stadion, zvládáme i ty vyšší náklady a uvažujeme také nad aplikací určitých kamerových systémů. Z tohoto hlediska však letošní rok není tak náročný, jako budou další období.
     
    Erich Brabec: S kabinou jsem se už sžil, všechno funguje a těšíme se na start ligy, kdy to všechn ovypukne naostro.
     
    Pivarník: V přípravných zápasech jsme si přáli mít přece jenom trochu kvalitnější soupeře, ale bohužel to nevyšlo. Nicméně přátelské zápasy nejde v ničem srovnváat s těmi mistrovskými. Náš los je ze začátku velmi těžký, ale je potřeba chytit právě start.
     
    Roman Pivarník: To, co jsme si předsevzali, se nám také povedlo zvládnout. Přístup k tréninkovým jednotkám byl vynikající, hráči trénují a nemusel jsem nikoho napomínat. Tréninková morálka tedy byla velice dobrá a je teď důležité, abychom to všechno dokázali přetavit do mistrovských zápasů.
     
    Manažer týmu Tomáš Požár: Věděli jsme, kde ještě potřebujeme doplnit tým. Z tohoto týmu přišel ještě gólman Milan Švenger, doplnil nás rovněž Lukáš Pauschek. V ofenzivě jsme posílili Mikúšem, Bratanovičem. Ještě jsme testovali některé hráče ze zahraničí, kde se nám líbil zejména John Mosquera a posílí nás rovněž Vojtěch Engelmann z Dukly.
     
    Valášek: Čeká nás rizikové utkání se Spartou, které věřím, že zvládneme, ale není to všechno pouze v naší kompetenci. Zúčastnili jsme se celé řady sezení Fotbalové asociace a budeme se snažit zachovávat na našich stadionech bezpečnost. Nechceme se stát takovým jojo klubem, že budeme pendlovat mezi první a druhou ligou. Potřebujeme zkvalitnit nejen naše výkony, ale také úroveň celého realizačního týmu.
     
    Valášek: Máme dlouhodobý handicap v otázce tréninkového centra. Trochu se lepší situace v Uhříněvsi, kde trénujeme.

    Radek Barkman