Orlová – Ostrava B 3:0 (kon.) | Pardubice – Čáslav 2:0 (kon.) | Termalica – Karviná 0:0 (kon.)
Opava – Góra 0:0 (kon.) | Kolín – Sokolov 2:2 (kon.) | Sigma Olomouc – Slavia 1:1 (kon.)
Hr. Králové – Převýšov 5:0 (kon.) | Teplice – Vltavín 3:0 (kon.) | Žižkov – Chomutov 7:0 (kon.)
L. Mikuláš – Frýdek-Místek 0:1 (kon.) | Prešov – Futura Humenné 5:0 (kon.) | Příbram – Domažlice 3:0 (kon.)
Zlín – Brno 2:0 (kon.) | Vlašim – Bohemians 4:2 (kon.) | Poprad – Pohronie 0:0 (kon.)
Slovácko – Třinec 2:2 (kon.)
koniec
FC Tatran Prešov
5:0 (2:0)
ŠK Futura Humenné
Sobota 19.07.2014, 17:00 • 1. FC Tatran Prešov • Prípravný zápas
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Domáci Tatran Prešov začal prípravu na novú sezónu už pod vedením nového trénera, keďže Jozefa Kostelníka vo funkcii nahradil jeho doterajší asistent Stanislav Varga. Asistentom tímu sa stal Ján Karaffa. Nedávno oznámil Prešov aj koniec pôsobenia jednej z opôr zálohy, z tímu odišiel po šesť a pol roku Ján Papaj. Z Púšoviec získali Šarišania ofenzívnu posilu v podobe Lukáša Eliáša.

    V minulom ročníku po zostupe tímu z 3. najväčšieho mesta na Slovensku z najvyššej súťaže sa Tatran netajil cieľom vyhrať ligu a vrátiť sa medzi elitu. Prešovčania podávali počas sezóny vyrovnané výkony, no neboli tak dominantní ako Podbrezová, ktorá s prehľadom kraľovala druhej lige. Nakoniec Prešov pod vedením Jozefa Kosteníka obsadil konečné 4. miesto a v novej sezóne sa bude znova pokúšať o prienik do Fortuna ligy.

    Káder 1. FC Tatran Prešov na začiatku jarnej prípravy:
    Brankári: Jozef Talian, Denis Barát, Milan Vinclér, Adam Jakubech
    Hráči: Michal Krajník, Dávid Leško, Peter Katona, Ľuboš Belejík, Miroslav Poliaček, Martin Pribula, Peter Petráš, Peter Lipták, Artúr Benes, Patrik Jacko, Richard Kačala, Peter Zbiňovský, Ján Dzurík, Jakub Bartek, Ján Hatok, Lukáš Hruška, Pavol Šafranko, Branislav Poremba, Lukáš Micherda, Lukáš Eliáš

    Michalovce – 1. FC Tatran Prešov 1:0
    V prvom prípravnom stretnutí na tráve Michaloviec odohrali prešovčania vyrovnaných 90 minút. Najväčšiu šancu v zápase mal Krajník, keď mohol poslať Tatran do vedenia, ale nastrelil tyč! V závere si hostia nesurtážili súpera a Regáli zabezpečil Michalovciam výhru 1:0. Podľa trénera sa prejavil v zápase aj úpadok kondície u hráčov.

    Diósgyőr VTK – 1. FC Tatran Prešov 1:1
    Druhý prípravný duel hral Tatran v Miškolci s miestnym prvoligistom Diósgyőr VTK začali východniari výborne, už v 4: minútne v šestnáske brankár fauloval Ivanko-Maceja a Dávid Leško premenil nariadenú jedenástku. V 2. polčase prišlo niekoľko zmien, Maďarom sa v brejkoch otvárali šance a po zaváhaní v obrane hostí vyrovnal na konečných 1:1 Takács.

    Ruch Chorzow – 1. FC Tatran Prešov 0:0
    V upršanom zápase, ktorý sa hral v NTC Poprad mali oba tímy niekoľko možností na skórovanie, no nakoniec sa zápas zaobišiel bez gólu. Tatran neskóroval po hlavičke Krajníka a pokus Belejíka šiel mimo. Niekoľkými skvelými zákrokmi sa predviedol brankár Talian a dvakrát vo veľkých šanciach nedal Dávid Leško. Aj preto naďalej v príprave Prešovčania ostali bez výhry.

    1. FC Tatran Prešov – FC Otelul Galati 1:3
    Prešovčania sa snažili tvoriť od úvodu, nedostávali sa však do zakončenia. Nakoniec hneď z prvej akcie hostí dokázal Murgoci skórovať a neprešla ani minúta a Galati zásluhou druhého gólu Luciana Murgociho viedlo 2:0. Tatran mal najväčšiu šancu z priameho kopu Dávida Leška, ten nastrelil brvno a následne Jacko trafil len brankára. V druhom polčase znížil Pribula, v bránke hostí však úradoval skvelý Abraham a niekoľko skvelých pokusov zlikvidoval. Na opačnej strane kapituloval v závere Adam Jakubech z kopačky Sipovica. Tatran Prešov nedokázal vyhrať ani vo štvrtom prípravnom zápase.

    1. FC Tatran Prešov – Sandecja Nowy Sacz 1:0
    V kvalitnom zápase videli diváci vyrovnaný futbal. V úvode mal smolu Dávid Leško, keď lopta po jeho strele trafila len brvno a na konci polčasu sa to isté podarilo aj Patrikovi Jackovi. V nadstavenom čase ale Jacko vysunul Belejíka a ten úspešne obstrelil brankára, Tatran sa dostal do vedenia. Po prestriedaní mali viac z hry Poliaci, brankár Talian ale podržal Šarišanov a tí si v príprave konečne pripísali prvú výhru.
     
    Hostia z Humenného mali v minulej sezóne blízko postupu do druhej ligy, nakoniec ale v baráži nedokázali vyhrať baráž s Liptovským Mikulášom a tak naďalej sa pripravujú na sezónu v 3. lige východu. V novej sezóne by sa radi dostali vyššie a zahrali si druhú ligu, dnes ich čaká náročná generálka s elitným tímom vyššej ligy, Tatranom Prešov.

    Káder ŠK Futura Humenné:
    Brankári: Pillár Peter, Váško Peter (MFK Košice), Juščík Jakub
    Hráči: Jakubčo Peter, Hreško Martin, Šuľak Peter, Šuľak Pavol, Ovšianik Ján, Petričko Peter, Mihok Marek, Legdan Dávid, Vasiľ Cyril, Demčák Daniel, Babin Matúš, Kuzma Tomáš, Karabín Jozef. Ljubarskij Ruslan, Harvila Štefan, Lovska Ihor, Macej Jaroslav, Zlacký Marek
     
    Úvodné zostavy:

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Jacko, Krajník, Voda, Micherda – Leško, Dzurík, Poliaček, Ivanko-Macej – Belejík, Eliáš
    Náhradníci: Vinclér – Katona, Benes, Hruška, Bartek, Lapoš

    ŠK Futura Humenné: Pillár – Jakubčo, Šuľak Pa., Vasiľ, Suľak Pe., Lovskaihor, Mihok, Babin, Oušianik, Legdan, Macej
    Náhradníci: Juščík – Karabin, Šatnik, Demčák, Petričko, Juščík, Karnaj.
     
    Asi 50 divákov momentálne čaká pod krytou tribúnou vo veľkom teple na zápas Tatrana Prešov s Futurou Humenné. Vo veľmi horúcom počasí to nebudú mať hráči oboch tímov ľahké, keďže pre oba celky je to ale generálka na začiatok ligy, môžeme očakávať zaujímavý futbal.
     
    Oba celky už prichádzajú na trávnik, zápas sa bude môcť čoskoro začať.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Humenné malo úvodný výkop stretnutia, Peter Šuľák sa snaží po kraji rozviť útočnú akciu, ktorá však končí v aute.
     
    1
    Po aute Humenného loptu vybojoval v šestnástke Tatrana Prešov Dávid Leško a s kľudom upokojil hru, hrá sa na polovici Prešova, domáci majú loptu v moci.
     
    1
    Ľuboš Belejík bol vysunutý a išiel sám na bránku, no bol jasne v ofsajde, rozhoca si toho všíma a píska.
     
    2
    Znova Tatran útočí, Leško na dvakrát vybojoval loptu pred šestnástkou, poslal ju na Ivanko-Maceja, záložník Prešova ale bol tiesnený a jeho slabú loptu brankár odkopáva.
     
    2
    Humennému sa teraz podarilo ukľudniť hru, hrá sa v pomerne svižnom tempe.
     
    3
    Micherda je v polovici ihriska faulovaný pri pokuse vybojovať vysokú loptu, rozhodca píska prvý faul zápasu.
     
    3
    Jacko stratil loptu v strede ihriska, našťastie ju získal iba domáci Poliaček a z vlastnej polovice kombinuje.
     
    4
    Legdan prešiel cez dvoch doomácich hráčov veľmi šikovne, hoc s problémami a vybojoval si faul, rozbehnutá akcia skončila centrom, ktorý nenašiel nikoho.
     
    6
    Eliáš v šestnástke osielal dozadu loptu na Belejíka, ktorý namieril center, ktorým nenašiel nikoho.
     
    7
    Prešovčania hrajú po strane, majú loptu na kopačkách, nevedia sa však vypracovať do šance.
     
    8
    Lovskaihor z Humenného sa dostával do akcie, sám však ťažko chodil a podkýnal sa o loptu, jeho akcia končí na prvom obrancovi Prešova.
     
    9
    Prešov dal gól!
    Nádherná individuálna akcia záložníka Tatrana Prešov, Ľubomír IVANKO-MACEJ prešiel ako nôž maslom cez dvoch hráčov Humenného, mal pri sebe dvoch spoluhráčov v ofsajde a tak musel ísť sám, obišiel vysunutého brankára a do prázdnej poslal loptu.
     
    10
    Vynikajúci pas na Dávida Leška, ktorý bol sám pred bránkou, obrancovia iba sledovali, ako poslal najprv loptu po zemi a nohou ju Pillár vykopol znova na kopačku Dávida Leška, ktorý tentokrát nakopol tyčku!
     
    11
    Poliaček chcel po strane vysunúť Vodu, ten ale loptu nestihol a brankár Pillár z Humenného bude vykopávať od brány.
     
    12
    Prešovčania boli faulovaní a ich akcia sa končí. Na trávniku majú domáci momentálne vysokú prevahu a prakticky sa Humenné nedosáva k lopte.
     
    13
    Filip Voda zahrával ďalekonosnú štandartku, jeho strela alebo center, ťažko pomenovať skončil v náruči brankára.
     
    14
    Humenné si poradilo s vysoko atakujúcimi hráčmi Tatrana Prešov, poslalo loptu na polovicu súpera, kde ju ale Prešov znova získal.
     
    15
    Poliaček z asi 20 metrov v strede nedokázal vystreliť, súper mu berie loptu a dostáva sa pred šestnástku Tatrana po dlhej dobe.
     
    16
    Filip Voda teraz skopol pri snahe trafiť loptu Maceja, ten sa zvíja v bolestiach na trávniku, už prichádza aj lekár.
     
    17
    Veľmi dobrý center Mihoka, ktorý pri vzdialenejšej tyči našiel Cyrila Vasiľa, ten poslal loptu pod brvno bránky, no Talian výborne vytesnil loptu na rohový kop.
     
    18
    Rohový kop Humennému nevyšiel, Talian môže vykopávať od brány.
     
    18
    Na druhej strane ihneď útok tatrana Prešov, ktorý odvracia obrana Humenného na rohový kop, druhý v rade, no na opačnej strane.
     
    19
    Ani roh Tatrana nebol nebezpečný, Krajník ani na dvakrát neodhlavičkoval na bránku Pillára.
     
    20
    Humenné sa snaží o nejakú akciu, hráči Tatrana Prešov ale výborne pristupujú k hráčom a nedávajú im veľa priestoru na tvorbu hry.
     
    21
    Poliaček dlhou loptou zo stredu ihriska vysunul Ivanko-Maceja, strelec prvého gólu ihneď vystrelil, ale bránku pozemnou strelou netrafil.
     
    22
    Lukáš Eliáš si pýtal faul pred šestnástkou, keď spadol pri dvoch obrancocch v snahe dostať loptu pred bránku, rozhodca však nepíska.
     
    23
    Parádna nabíjačka Leška s Jackom, ktorý okamžite poslal loptu do šestnástky na nabiehajúceho Ivanko-Maceja, ten mal rýchlosť, bol ale tiesnený, dokázal vystreliť po zemi a o pár centimetrov minul bránku Humenného!
     
    24
    Poliaček znova vysúval po kraji Vodu, dnes to Tatran hrá na dlhé lopty, získal ním teraz rohový kop.
     
    25
    Po odvrátenom rohu sa k lopte dostal Dávid Leško, centroval niekde na hranicu bieleho bodu, kam si nabehol brankár Pillár a výskokom vzal loptu do svojich rúk.
     
    25
    Hráči si doprajú trocha osvieženia, krátky time-out, v dnešnom horúčom počasí sa rozhodne hodí.
     
    26
    Tatran teraz tlačil v útoku, hosťom sa však podarilo loptu vykopnúť na polovicu súpera a tým ukľudniť situáciu pred vlastnou bránkou.
     
    27
    Oušianik bol nabehnutý zo strany, chcel zakončovať, jeho slabá strela ale končí iba na kopačke obrancu domácich,
     
    28
    Dvid Leško bol teraz jasne faulovaný v stredovom kruhu pri snahe o prienik, rozhodca si to všíma a loptu prenecháva Prešovu.
     
    29
    Ďalší faul Humenného a z uhla bude Prešov zahrávať štandartku, tá sa domácim ale nevydarila, skončila v múre.
     
    30
    Od vysunutého Krajníka, ktorý dostal center pred bránku lopta odskočila, Humenné ju posiela preč od bránky, dnes častý obrázok hry.
     
    31
    Leško vysúval Belejíka po strane, ten by mal voľný priestor, no perfektne Pavol Suľak skĺzol a zabránil nebezpečnej akcii domácich.
     
    32
    Prešov dal gól!
    Púšovská posila sa presadzuje gólom, parádny center Jacka našiel hlavu Lukáša ELIÁŠA, útočník Tatrana Prešov namieril loptu presne pod brvno bránky hostí a posiela Prešov do vedenia 2:0.
     
    34
    Ďalší skvelý pas na Lukáša Eliáša a tesný ofsajd zastavuje Prešov v dobrej akcii, Eliáš by mal stopercentnú šancu, škoda jej.
     
    35
    Poliačkov pas na Elášam, ktorý znova centroval do šestnástky, tam ale operovali hostia dobre, loptu získal nakoniec brankára a vykopáva.
     
    36
    Humenné ale nevie podržať loptu, ktorú po každom vykopnutí získava Prešov, takto sa im bude hrať dnes veľmi ťažko.
     
    37
    Dávid Leško bol agresívny v napádaní, získal loptu, bol už v šestnástke, chcel si zaseknpť cez Petra Šuľáka, obranca Humenného ale nakoniec loptu získal a poslal ju do rohu ihriska.
     
    39
    Poliaček je faulovaný pri autovej čiare a bude zahrávať dobrú štandartku na center.
     
    40
    Poliaček centroval na hlavu Ivanko-Maceja, ktorý vyskočil najvyššie a traful brvno bránky, dnes už tretíkrát zahcárnila Humenné bránkova konštrukcia.
     
    41
    Macej sa snažil dostať aspoň do šance cenrtovať do šestnástky Prešova, nakoniec ale neprešiel cez Krajníka a Talian bude vykopávať od brány.
     
    42
    Znova Prešovčania boli v útoku, proti piatim hráčom Humenného sa však nedostali do šestnástky, hostia vykopli a loptu má znova na kopačke druholigový tím.
     
    43
    Leško poslal po zemi loptu na Belejíka, ten chcel pravdepodobne si naraziť na spoluhráča, no nevyšlo mu to, lopta smerovala na bránku a bola slabá, čiže ju Pillár má v náručí.
     
    44
    Micherda posielal dlhú prihrávku pred bránku, ktorá je však zblokovaná a končí v aute.
     
    45
    Vynikajúci pas Humenného na Lovskaihora, proti nemu ale vybehol brankár Talian, bol rýchlejší a poslal loptu len tesne nohou do bezpečného autu.
     
    45+1
    Tatran Prešov znova zatlačil pri šestnástke, lopta lietala zo strany na stranu, nikto ju ale neusmernil na bránku.
     
    45+2
    Ľubomír Ivanko-Macej maj ďalšiu šancu na skórovanie, v strede pred šestnástkou mal loptu na kopačke, vyslal z hranice asi 20 metrov prudkú strelu, ktorá končí ale tesne vedľa brány.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Jednostranný futbal sme videli v prvom polčase, jediné na čo sa zmohli hráči Humenného bolo vykopávanie lopty na polovicu súpera, Talian zasahoval iba raz. Už v deviatej minúte sa parádnou akciou predviedol Ivanko-Macej, prešiel poľahky cez dvoch obrancov, dostal sa cez brankára a skóroval do prázdnej. Ďalší gól pridala nová posila Prešova, po centri prišla hlavička Lukáša Eliáša a gólová radosť nového hráča. Prešovčania mimo toho nastrelili tri tyčki, Humenné bude mať problém, aby neschytalo debakel.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Začalo sa hrať znova na polovici Humenného, ktoré si ale poradilo s prvými náznakmi akcií Prešova.
     
    46
    Lukáš Eliáš bol v ďalšej šanci, Humenné ale zachránilo znova šťastie v spojení s brankárom Pillárom, Lukáš Eliáš to mieril k bližšej tyčke, tam sa brankár hodil a zabránil lopte v ceste do siete.
     
    47
    Micherda neprešiel cez Jakubčove koleno, teda prešiel ale padá, rozhodca ale na počudovanie hráča Tatrana Prešov nepíska faul.
     
    48
    Až na ďalší zákrok reagoval muž v žltom, Filip Voda zahrával štandartku asi z 23 metrov, centroval do šestnástky, kam si nabehol Pillár a loptu zachytil do náručia.
     
    49
    Daniel Demčák sa prebíjal do útoku, cez Krajníka však neprešiel, pomohol si útočným faulom, ďalej tak v akcii nepokračuje po hvizde rozhodcu.
     
    51
    Micherda si na čiare poradil s akciou Legdana, zobral mu loptu a Legdan si ju nakoniec odkopol mimo ihriska.
     
    51
    Jakubčo sa zrazil s Belejíkom a obaja končia na zemi, po chvíľke sa ale obaja zdvihli a pokračujú v hre.
     
    52
    Micherda prešiel cez jedného hráča Humenného a centroval, lopta je však zblokovaná.
     
    53
    Micherdsa na druhýkrát ale už poslal center, bolo to privysoké na Eliáša, Lukáš Eliáš ale loptu dobehol a vystrelil, ale len do veľmi dobre pripraveného brankára Pillára, ktorý loptu vyráža.
     
    54
    Micherdov ďalší center skončil znova zblokovaný. Filip Voda centroval z rohu, našiel hlavičku spoluhráča, ktorý však poslal loptu nad bránku Homenného.
     
    55
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Ján Dzurík, prichádza Peter Katona.
     
    55
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Ľubomír Ivanko-Macej, prichádza Artúr Benes.
     
    55
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Ľuboš Belejík, prichádza Lukáš Hruška.
     
    55
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Lukáš Eliáš, prichádza Róbert Lapoš.
     
    55
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Dávid Leško, prichádza Jakub Bartek.
     
    57
    Skvelý dlhý center Tatrana našiel kopačku Artúra Benesa, hráč Prešova ihneď strieľal z uhla, brankár Pillár ale znova iba loptu vyrazil.
     
    58
    Benes teraz už sa rozbiehal po veľmi prudkom pase, potom mu ale došlo že nemá šancu, dlhý pas končí za bránkou a Pillár bude vykopávať.
     
    60
    Prvýkrát sa v zápase objavili fanúšikovia Prešova, ktorý prišli v nálade na štadión.
     
    62
    Legdan vyslal prudký center pred bránku Prešova, tam ale nikto nedobehol, ani sám brankár Talian a lopta končí za čiarou.
     
    63
    Benes v ďalšej šanci po skvelom a dlhom pase, znova ihneď strieľal na bránku, no tentokrát netrafil ani zďaleka.
     
    64
    Poliaček vysúval Lapoša, ten bol ale asi v metrovom ofsajde, rozhodca to nepustil a píska, nový hráč na ihrisku sa tak nedostane do gólovej šance.
     
    66
    Bartek sa snažil nájsť niekoho vpredu, no kde sa vzala tu sa vzala hlava hráča Humenného, ktorý odvracia dlhý center.
     
    67
    Prešov dal gól!
    Domáci fanúšikovia sa tešia tretíkrát v zápase, od striedania veľmi aktívny Artur BENES sa dostal k odrazenej lopte v šestnástke a poslal ju k tyčke, Pillár bol tentokrát už bez šance na úspešný zákrok.
     
    68
    Jacko poslal loptu na Benesa, ten cenrtoval do vápna, no lopta je zblokovaná obranou Humenného.
     
    70
    Ďalší z mnohých streleckých pokusov Tatrana Prešov, ten teraz sa zmestil aj do bránky, bol ale veľmi slabý a Pillár ho po zemi chytá.
     
    71
    Poliaček poslal do rohu loptu na Micherdu, ten z prvej posielal center do šestnástky po zemi, lopta je znova zblokovaná.
     
    72
    Tentokrát znova v šanci bol Artúr Benes, z hranice jedenástky vystrelil, lopta bola ešte zblokovaná Lapošom a mierila do priestoru brány, Pillár sa skvelo po nej vrhol a zabránil štvrtému gólu v sieti Humenného.
     
    73
    Máme tu time-out na osvieženie pre hráčov, tí sa napijú a budú pokračovať v hre.
     
    74
    Poliačekov dlhý pas ani na dvakrát nedokázal Benes spracovať cez hráča Michaloviec, ktoré sa tak ubránili ďalšej akcii.
     
    74
    Patrik Jacko si z obrany nabehol pred šestnástku, dostal loptu a v rýchlosti vystrelil po zemi, jeho nebezpečná strela len tesne netrafia bránku Humenného.
     
    76
    Po veľmi dlhom čase malo Humenné loptu na polovici Prešova na kopačke, dostali sa hostia až pred šestnástku, kde ich výlet ale veľmi rýchlo skončil bez ohrozenia brány.
     
    77
    Benes vysunul Katonu do strany, Peter Katona našiel pred malým vápnom Róberta Lapoša, ten v obrovskej príležitosti ale nastrelil iba brankára Pillára, ten sa dnes na nedostatok práce šťažovať nemôže. Tatran bude zahrávať roh.
     
    78
    Prvý roh bol Humenným odvrátený na ďalší, ktorý skončil podobne, lenže nešiel do rohu ale do autu.
     
    79
    Striedanie v tíme ŠK Futura Humenné: z ihriska odchádza Dávid Legdan, prichádza Jozef Karabín.
     
    80
    Humenné si vybojovalo štandartku, ktorú ale zahralo nie najlepšie, priamy kop skončil v múre Tatrana Prešov.
     
    81
    Po ďalšom nedopvolenom zákroku Tatrana Prešov centroval Mihok, po lopte sa vrhol Talian a rukou daroval roh súperovi.
     
    82
    Legdan nedoskočil rohový kop, snažil sa ho dobehnúť, len ale loptu poslal za čiaru, Talian bude odkopávať od brány.
     
    83
    Prešovčania v posledných minútach nemajú takú dominanciu, stále sú samozrejme lepší na lopte, technickejší a futbalovejší, no nevytvorili si dlhšie šancu.
     
    84
    Zakríkol som to, znova prišiel dlhý center, ten našiel bred bránkou Benesa, loptu sa snažil usmerniť, no urobil to nie najlepšie, prestrelil ju nad bránku.
     
    85
    Jakubčo to skúsil individuálne cez obranu domáceho celku, celkom mu to šlo, pred šestnástkou prihral na voľného Jozefa Karabína, ktorý ihneď vystrelil, brankár Talian sa vrhol po lopte a parádne vyrazil.
     
    86
    Prešov dal gól!
    Po faule na Katona v šestnástke rozhodca odpískal penaltu, Lukáš HRUŠKA si postavil loptu na biely bod, brankár sa vrhol do zlej strany a Hruška skŕoval ku strelou k tyči do ľavej strany.
     
    88
    Daniel Demčák mal loptu pred šestnástkou, vedel že cez štyroch hráčov Tatrana Prešov nemá šancu prejsť a tak strieľal z diaľky, lopta ale nemala žiadnu razanciu, navyše ešte šla aj vedľa.
     
    89
    Ďalší z dobrých centrov Tatrana je odvrátený na rohový kop.
     
    89
    Filip Voda zahrával rohový kop, ktorý je odvrátený na ďalší roh.
     
    90
    Situácia sa opakuje, Vodov nie vysoký center ide vedľa bránky Hmenného a bude to gól.
     
    90+1
    Prešov dal gól!
    Tretí rohový kop z kopačky Filipa Vodu už konečne našiel hráča z domáceho tímu, Lukáš HRUŠKA vyskočil na loptu, ktorú poslal pohotovo do rohu brány Humenného. Skvelý záver zápasu.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme videli znova rovnako dominantný výkon druholiového celku, ktorý si spravil pred začiatkom ligy chuť a nasúkal súperovi päť gólov. Najprv v 67. minúte striedajúci Benes zvýšil na 3:0, v 86. minúte po faule na Katonu z penalty zvýšil Lukáš Hruška a ten istý hráč v prvej minúte nadstaveného času zavŕšil skóre na konečných 5:0. Rozhodca po jeho góle ukončil zápas. Po dlhom trápení Prešova v príprave nakoniec na záver prišli dva výherné zápasy, v Šariši tak bude pred štartom ligy s Popradom panovať pohoda. (18:47:44)

    Lukáš Rusňák


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Tatran Prešov. Viac informácií tu.

    Góly: 9. Ivanko-Macej, 32. Eliáš, 67. Benes, 86. Hruška, 90+1. Hruška


    FC Tatran Prešov: Talian – Jacko, Krajník, Voda, Micherda – Leško (55. Bartek), Dzurík (55. Katona), Poliaček, Ivanko-Macej (55. Benes)– Belejík, Eliáš (55. Lapoš)
    Náhradníci: Vinclér – Katona, Benes, Hruška, Bartek, Lapoš

    ŠK Futura Humenné: Pillár – Jakubčo, Šuľak Pa., Vasiľ, Suľak Pe., Lovskaihor, Mihok, Babin, Oušianik, Legdan(79. Karabín), Macej (46. Demčák)
    Náhradníci: Juščík – Karabin, Šatnik, Demčák, Petričko, Juščík, Karnaj